Conkys: Kumaha ngarobih Konkét kami pikeun henteu nganggo Neofetch?

Conkys: Kumaha ngarobih Konkét kami pikeun henteu nganggo Neofetch?

Conkys: Kumaha ngarobih Konkét kami pikeun henteu nganggo Neofetch?

Sababaraha gairah Pamaké Linux biasana dina dinten-dinten tertentu, utamina Jumaah, ngagungkeun teh #DesktopDay tina grup anjeun atanapi komunitas. Pikeun ngalakukeun ieu, aranjeunna biasana ngadamel screenshot o screenshot (Potret layar) sareng nunjukkeun na. Sareng aranjeunna biasana kalebet terminal kabuka kalayan Neofetch, Saringan atanapi anu sanésna, anu nunjukkeun jumlah inpormasi téknis pangageungna sistem operasi.

Sareng kusabab seueur, aranjeunna biasana ngalebetkeun hiji atanapi langkung Konkrit perkawis na meja, idéalna nyaéta pikeun adaptasi sababaraha diantarana pikeun nunjukkeun kamungkinan informasi anu sami. Maka, éta bakal janten tujuan tina ieu publikasi, nyaéta nunjukkeun kumaha ngahontal cenah personalization.

Conky Manager v2.4: Kumaha ngonpigurasikeunana

Perhatoskeun yén saha waé anu badé nambihan inpormasi anu disayogikeun dina Konkrit, khusus ngeunaan aplikasi Conky Manajersajaba ti Neofetch, kami nyarankeun maca ieu publikasi sateuacanna saatos réngsé maca ieu:

Conkys: Gotham, Proses sareng CPU Cores dina MX-Linux 17
Tulisan anu aya hubunganana:
Conky Manager: Atur widget monitoring anjeun kalayan gampang

neofetch 1
Tulisan anu aya hubunganana:
Neofetch: kéngingkeun inpormasi ngeunaan alat sareng sistem anjeun dina terminal
Conkys: Desktop Jumaah

Abdi #DesktopFriday

Conkys: Widget Desktop

Naon ari Conkys?

The Conkys putera aplikasi alit atanapi program anu ngamungkinkeun para tampilan sareng / atanapi monitoring inpormasi atanapi parameter konfigurasi tangtu dina Desktop tina Sistem Operasi naon waé. Sedengkeun Conky Manajer nyaéta aplikasi anu tiasa dianggo salaku Hareup grafik pikeun ngatur file konfigurasi Conkys. Éta nyayogikeun pilihan kanggo ngamimitian, ngeureunkeun, ngajalajah sareng ngédit téma Konk masing-masing dipasang dina Sistem Operasi.

Sareng aranjeunna persisna teh file konfigurasi konkys, anu urang kedah diajar ngarobih pikeun ngahontal kustomisasi urang.

Kumaha ngarobih Konkét kami pikeun nyingkahan ngagunakeun Neofetch?

Salaku tujuan utama nyaéta urang X Conky janten hal anu paling caket Neofetch, urang bakal nyandak salaku dasar anu disebut Gotham. Sareng kami bakal ngalakukeun parobihan ieu di handap supaya ditingalikeun, sapertos ditingali dina Conky disusun dina bagian katuhu handapdina gambar luhur instan:

1.- Lulugu

use_xft yes
xftfont 123:size=8
xftalpha 0.1
update_interval 1
total_run_times 0

own_window yes
own_window_type normal
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
own_window_colour 000000
own_window_argb_visual yes
own_window_argb_value 0

double_buffer yes
#minimum_size 250 5
#maximum_width 500
draw_shades no
draw_outline no
draw_borders no
draw_graph_borders no
default_color white
default_shade_color red
default_outline_color green
alignment bottom_right
gap_x 10
gap_y 10
no_buffers yes
uppercase no
cpu_avg_samples 2
net_avg_samples 1
override_utf8_locale yes
use_spacer yes

minimum_size 0 0
TEXT

2.- Bagian luhur: Téks Informatif + Tanggal / Waktos

${offset 30}${color EAEAEA}${font GE Inspira:pixelsize=12}**************** BLOG DESDELINUX: https://blog.desdelinux.net ***************${font}
${offset 30}${color EAEAEA}${font GE Inspira:pixelsize=12}************************ MilagrOS GNU/Linux - AMD64 ************************${font}
${offset 30}${color EAEAEA}${font GE Inspira:pixelsize=12}******************** ${time %A => %I:%M} - ${time %d} / ${time  %B} / ${time %Y} *******************

3.- Bagian tengah: Ngeunaan Parangkat Lunak

${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}Distro GNU/Linux: ${offset 12}$color${exec DISTRO=$(cat /etc/lsb-release | grep PRETTY_NAME | sed 's/PRETTY_NAME=//' | sed 's/"//g') ; echo $DISTRO}
${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}Base GNU/Linux: ${offset 12}$color${exec BASE=$(cat /etc/os-release | grep PRETTY_NAME | sed 's/PRETTY_NAME=//' | sed 's/"//g') ; echo $BASE}
${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}Nombre Producto: ${offset 12}$color${exec PRODUCTNAME=$(cat /sys/devices/virtual/dmi/id/product_name) ; echo $PRODUCTNAME} ${color FFA300}Versión Producto: ${offset 12}$color${exec PRODUCTVERSION=$(cat /sys/devices/virtual/dmi/id/product_version) ; echo $PRODUCTVERSION}
${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}Paquetería APT/DPKG: ${offset 12}$color${exec NUMEROPAQUETESDPKG=$(dpkg-query -Wf '${Installed-size}\t${Package}\n' | awk '{print $1}' | wc -w ) ; echo $NUMEROPAQUETESDPKG} ${color FFA300}Versión Shell: ${offset 12}$color${exec BASHVERSION=$(bash --version | grep "GNU bash" | awk '{print $4}') ; echo $BASHVERSION}
${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}Entorno-Escritorio (DE): ${offset 12}$color${exec TIPODE=$(echo $XDG_CURRENT_DESKTOP) ; echo $TIPODE} ${color FFA300}Gestor-Ventanas (WM): ${offset 12}$color${exec TIPOWM=$(wmctrl -m | grep "Name" | awk '{print $2}') ; echo $TIPOWM}

4.- Handap: Ngeunaan Hardware

${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}HD ${offset 12}$color${fs_free /} / ${fs_size /}${offset 12}${color FFA300}RAM ${offset 12}$color$mem / $memmax ${color FFA300}CPU ${offset 12}$color${cpu cpu0}%
${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}USER ${offset 12}$color${user_names} ${offset 12}${color FFA300}KERNEL ${offset 9}$color$kernel ${offset 12}${color FFA300}UPTIME ${offset 9}$color$uptime
${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}PC ${offset 12}$color$nodename ${offset 12}${color FFA300}BATTERY ${offset 9}$color${battery_percent BAT0}% ${color FFA300}R. MONITOR ${offset 12}$color${execi 60 xdpyinfo | sed -n -r "s/^\s*dimensions:.*\s([0-9]+x[0-9]+).*/\1/p"}
${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}CARD VIDEO ${offset 12}$color${exec lspci -v | grep "VGA" | cut -d " " -f05} ${color FFA300}CACHE VIDEO ${offset 12}$color${exec lspci -v -s `lspci | awk '/VGA/{print $1}'` | sed -n '/Memory.*, prefetchable/s/.*\[size=\([^]]\+\)M\]/\1/p'} ${offset 12} ${color FFA300}DRIVER ${offset 12}$color${exec lspci -nnk | grep -i vga -A3 | grep 'in use' | cut -d " " -f05}
${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}CPU Tipo ${offset 12}$color${exec grep "model name" /proc/cpuinfo | sed q | cut -d ":" -f 2 | awk '{print $0}'}
${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}CPU Núcleos${offset 12}$color${exec grep "processor" /proc/cpuinfo | sort -r | sed q | awk '{print $3}'}+1 ${offset 12}${color FFA300}CACHE CPU ${offset 12}$color${exec grep "cache size" /proc/cpuinfo | sed q | cut -d ":" -f 2 | awk '{print $0}'} ${offset 12}${color FFA300}A-3D ${offset 12}$color${exec glxinfo | grep "direct rendering: Yes" | awk '{print $3}'}
${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}GPU Marca ${offset 12}$color${exec FAB_GPU=$(lspci -v | grep "VGA compatible controller" | awk '{print $5}' ) ; echo $FAB_GPU} ${color FFA300}GPU Modelo ${offset 12}$color${exec MOD_GPU=$(lspci -v | grep "VGA compatible controller" | awk '{print $7,$8,$9}' ) ; echo $MOD_GPU}
${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}LAN $color${addr eth0} ${color FFA300}WLAN $color${addr eth0} ${color FFA300}GSM $color${addr eth0}
${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}UP-LAN $color${upspeed eth0} ${color FFA300}DOWN-LAN $color${downspeed eth0} ${color FFA300}T-UP $color${totalup eth0} ${color FFA300}T-DOWN $color${totaldown eth0}
${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}UP-WLAN $color${upspeed wlan0} ${color FFA300}DOWN-WLAN $color${downspeed wlan0} ${color FFA300}T-UP $color${totalup wlan0} ${color FFA300}T-DOWN $color${totaldown wlan0}
${offset 31}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}UP-GSM $color${upspeed ppp0} ${color FFA300}DOWN-GSM $color${downspeed ppp0} ${color FFA300}T-UP $color${totalup ppp0} ${color FFA300}T-DOWN $color${totaldown ppp0}
${offset 30}${color EAEAEA}${font GE Inspira:pixelsize=12}*******************************************************************************${font}${voffset 30}

Sakumaha anjeun tiasa tingali, ieu sareng sadayana file konfigurasi tina naon waé ConkyÉta henteu langkung tina hasil paréntah atanapi paréntah paréntah anu nimba sareng ningalikeun inpormasi atanapi nilai, statis atanapi dinamis. The kauntungan kalayan nganggo a Conky tibatan Neofetch nyaéta yén nilaina tiasa ditingali sacara online sareng teu kedah muka terminal, sedengkeun karugian nyaéta, nalika éta kabuka, éta condong meakeun RAM sareng CPU anu dina sababaraha komputer tiasa berharga.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan «Conkys», jelema Widget desktop sabaraha urang resep ngagunakeun sareng ngahususkeun, antara séjén, nunjukkeun aranjeunna dina nembak layar dinten urang ngagungkeun urang «DiaDeEscritorio»; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.