Conky Manager: Atur widget monitoring anjeun kalayan gampang

Conkys: Gotham, Proses sareng CPU Cores dina MX-Linux 17

Conky: MX-Gotham-Rev1, Process Panel sareng CPU Panel (8 Core) dina MX-Linux 17

Conky mangrupikeun aplikasi anu ngamungkinkeun anjeun ngatur widget desktop anu tangtu, nyaéta monitor sareng tampilan parameter desktop dina Sistem Operasi. Éta gratis, ringan, sareng sayogi dina sistem Linux sareng BSD. Aranjeunna umumna dianggo pikeun nunjukkeun inpormasi sareng statistik Lingkungan Kerja, sapertos konsumsi CPU, panggunaan disk, panggunaan RAM, kagancangan jaringan, sareng anu sanésna..

Sadaya inpormasi ditampilkeun ku cara anu elegan sareng praktis dina luhur wallpaper desktop, masihan rarasaan wallpaper langsung. Ngidinan gampang ngatur lanjeunna katingalina inpormasi anu dipidangkeun ngalangkungan file konfigurasi Conky, anu gampang dina format téks sareng bahasa pamrograman.

Conky Manager v2.4 dina MXLinux

Conky Manajer

Conkys (Konfigurasi Payil) ngagaduhan Conky Manager pikeun mempermudah administrasi na, nyaéta Conky Manager mangrupikeun "Front-End" anu grafis pikeun ngatur file konfigurasi Conky. Éta nyayogikeun pilihan kanggo ngamimitian, ngeureunkeun, ngajalajah sareng ngédit téma Konk masing-masing dipasang dina Sistem Operasi.

Conky Manager ayeuna sayogi di Launchpad hatur nuhun ka Pengembang anjeun Tony george, kalayan bungkus kanggo Ubuntu sareng turunan (Mint) atanapi cocog (DEBIAN). Sareng éta anjeun ogé tiasa ngadamel Konk Konpigurasikeun dimimitian nalika pangguna lebet, damel aranjeunna ngarobih tempatna dina desktop, ngabeda-beda tingkat transparansi sareng ukuran jandela widget Conkys anu dipasang.

Conky Manager parantos seueur robih ti saprak terakhir kali dikoméntar dina blog urang, dina ieu terbitan taun 2013, sapertos dina vérsi 1.2. Salaku aplikasi ieu aya sababaraha anu sayogi, sareng prakték anu paling dikenal sareng dikenal nyaéta Cysboard.

Conky Manager: Pamasangan manual Repository anjeun

Instalasi Conky Manager

Conky Manager tiasa gampang dipasang sareng ku cara otomatis ti Sistem Operasi berbasis Ubuntu kalayan prosedur ieu:

sudo apt-add-repository -y ppa:teejee2008/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install conky-manager

Atanapi sacara manual ku cara ngalebetkeun garis ieu ti Repositories cocog kana file "sumber.list" anjeun:

http://ppa.launchpad.net/teejee2008/ppa/ubuntu artful main

Teras pasang tombol Repository, Anyarkeun daptar pakét sareng pasang program ku paréntah paréntah:

sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys B5B116B72D0F61F0
sudo apt-get update && sudo apt-get install conky-manager

Conky Manager v2.4: Kumaha ngonpigurasikeunana

Ngagunakeun Conky Manager

Sakumaha urang nyarios sateuacan widget anu dikokolakeun sareng Conky dilakukeun ngalangkungan file konfigurasi na, tapi hatur nuhun ka Conky Manager, ieu disederhanakeun. Aplikasi ieu ngagaduhan interface intuitif dimana anjeun tiasa ngaktipkeun sareng nganonaktipkeun widget, ngarobih konfigurasi na ngalangkungan grafik atanapi ku ngakses file konfigurasi na, ngimpor téma, kéngingkeun preview tina widget sareng fungsi sanésna.

Conky Manager v2.4: Top Bar

Aplikasi ieu ngagaduhan bilah menu grafis di luhur anu ngamungkinkeun tindakan ieu:

  • Buka widget salajengna
  • Buka widget sateuacana
  • Luncurkeun widget anu dipilih
  • Eureun widget anu dipilih
  • Konpigurasikeun widget anu dipilih ngalangkungan ménu grafis
  • Konpigurasikeun widget anu dipilih ngalangkungan file konfigurasi
  • Buka folder téma tempat widget anu dipilih
  • Perbarui daptar widget anu dipidangkeun di handapeun
  • Ngahasilkeun sawangan tina widget anu dipilih
  • Eureun sadayana widget aktip
  • Ngimpor Téma Conky kana Conky Manager

Dina akhir Menu Bar aya pilihan tina:

  • Menu Setélan Aplikasi: Dimana anjeun tiasa ngonpigurasi yén widget diaktipkeun nalika sési pangguna sistem dimimitian, program tunda (tunda) pikeun ngamimitian dina desktop, sareng robih, tambahkeun sareng hapus diréktori standar (folder) dimana sadaya file disimpen sareng dibaca. dipasang widget sareng tema.

Conky-Manager: Menu Konfigurasi

  • Menu Sumbangan: Dimana anjeun tiasa masihan kontribusi ngalangkungan Paypal atanapi Google Wallet. Salian ti ngirim email ka pamekar proyék sareng ngadatangan halaman wéb resmi proyek.

Conky-Manager: Menu Sumbangan

Di handapeun Menu Bar aya pilihan pikeun:

  • Kotektak (Browser): Éta ngamungkinkeun anjeun ningali daptar handap widget, dipesen sacara individual atanapi dikelompokkeun ku Tema anu dipasang.
  • Saringan Pilarian: Éta ngamungkinkeun pikeun masang widget atanapi téma dipasang ku nyocogkeun senar karakter.
  • Tombol Sawangan / Daptar: Éta ngamungkinkeun anjeun pikeun ngonpigurasikeun cara widget sareng téma anu dipasang di handap ditampilkeun.

Setélan Widget Canggih

Sakumaha urang nyarios sateuacan widget conky tiasa dikokolakeun ku 2 cara:

  • Ngalangkungan ménu grafis
  • Liwat file konfigurasi

Conky Manager: Menu Konfigurasi Widget

Menu grapik ngamungkinkeun ngatur aspék ieu di handap pikeun masing-masing widget:

  • Ubication: Dimana éta tiasa ditugaskeun dimana éta bakal ayana dina desktop, nyaéta, upami éta bakal muncul dina bagian luhur, tengah atanapi handap sareng dina cara anu dipuseurkeun atanapi kénca atanapi katuhu. Éta ogé ngamungkinkeun anjeun ngarobih lokasi sacara manual.
  • Ukuran: Dimana anjeun tiasa ngarobih ukuran (lébar sareng jangkungna) widget.
  • Transparansi: Dimana anjeun tiasa ngonpigurasi tingkat transparansi, latar sareng opacity pikeun tiap widget.
  • waktos: Dimana anjeun tiasa ngarobih format waktos anu bakal dipiboga ku unggal widget upami ditampilkeun.
  • Jaringan: Dimana unggal widget dituduhkeun panganteur LAN sareng Wan anu bakal diawaskeun upami ditingalikeun.

Manajer Conky: File Konfigurasi Conky: MX-Gotham

Kanggo ngédit ngalangkungan file konfigurasi anjeun kedah ngartos sareng ngawasaan bahasa pamrograman Conky. Pikeun ngadukung kami nganggo padamelan ieu kami tiasa ngamanpaatkeun tautan ieu di handap anu dijelaskeun ka kami:

  1. sourceforge
  2. Mankier

Widget Conky khusus kuring

Sakumaha ditingalikeun dina gambar utama tulisan ieu, kuring parantos ngarobih widget "MX-Gotham_rev1_default" anu aya dina MX-Linux 17.1 sareng ogé dina MinerOS GNU / Linux. Kuring ngabagi kode pikeun anjeun diajar, adaptasi sareng dilebetkeun kana widget Conky anjeun nyalira.

use_xft yes
xftfont 123:size=8
xftalpha 0.1
update_interval 1
total_run_times 0

own_window yes
own_window_type normal
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
own_window_colour 000000
own_window_argb_visual yes
own_window_argb_value 0

double_buffer yes
#minimum_size 250 5
#maximum_width 500
draw_shades no
draw_outline no
draw_borders no
draw_graph_borders no
default_color white
default_shade_color red
default_outline_color green
alignment top_middle
gap_x 0
gap_y 50
no_buffers yes
uppercase no
cpu_avg_samples 2
net_avg_samples 1
override_utf8_locale yes
use_spacer yes

minimum_size 0 0
TEXT
${voffset 10}${color EAEAEA}${font GE Inspira:pixelsize=20}*********************MX-Linux 17.1 - AMD64********************${font}${voffset -20}
${voffset 10}${color EAEAEA}${font GE Inspira:pixelsize=120}${time %I:%M}${font}${voffset -84}${offset 10}${color FFA300}${font GE Inspira:pixelsize=42}${time %d} ${voffset -15}${color EAEAEA}${font GE Inspira:pixelsize=22}${time %B} ${time %Y}${font}${voffset 24}${font GE Inspira:pixelsize=58}${offset -148}${time %A}${font}

${voffset 1}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}HD ${offset 9}$color${fs_free /} / ${fs_size /}${offset 12}${color FFA300}RAM ${offset 9}$color$mem / $memmax${offset 12}${color FFA300}CPU ${offset 9}$color${cpu cpu0}% ${offset 12}${color FFA300}UPTIME ${offset 9}$color$uptime
${voffset 1}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}USER ${offset 9}$color${user_names} ${offset 12}${color FFA300}KERNEL ${offset 9}$color$kernel ${offset 12}${color FFA300}PC ${offset 9}$color$nodename ${offset 12}${color FFA300}BATTERY ${offset 9}$color${battery_percent BAT0}%
${voffset 1}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}R. MONITOR ${offset 9}$color${execi 60 xdpyinfo | sed -n -r "s/^\s*dimensions:.*\s([0-9]+x[0-9]+).*/\1/p"} ${offset 12}${color FFA300}CARD VIDEO ${offset 9}$color${exec lspci -v | grep "VGA" | cut -d " " -f05} ${offset 12}${color FFA300}CACHE VIDEO ${offset 9}$color${exec lspci -v -s `lspci | awk '/VGA/{print $1}'` | sed -n '/Memory.*, prefetchable/s/.*\[size=\([^]]\+\)M\]/\1/p'} ${offset 12}${color FFA300}DRIVER ${offset 9}$color${exec lspci -nnk | grep -i vga -A3 | grep 'in use' | cut -d " " -f05} ${offset 12}${color FFA300}A-3D ${offset 9}$color${exec glxinfo | grep "direct rendering: Yes" | awk '{print $3}'}
${voffset 1}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}TYPE CPU ${offset 9}$color${exec grep "model name" /proc/cpuinfo | sed q | cut -d ":" -f 2 | awk '{print $0}'} ${offset 15}${color FFA300}CORE CPU ${offset 9}$color${exec grep "processor" /proc/cpuinfo | sort -r | sed q | awk '{print $3}'}+1 ${offset 15}${color FFA300}CACHE CPU ${offset 9}$color${exec grep "cache size" /proc/cpuinfo | sed q | cut -d ":" -f 2 | awk '{print $0}'}
${alignc 0}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}LAN $color${addr eth0} ${color FFA300}UP LAN $color${upspeed eth0} ${color FFA300}DOWN LAN $color${downspeed eth0} ${color FFA300}SENT LAN $color${totalup eth0} ${color FFA300}DOWN LAN $color${totaldown eth0}
${alignc 0}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color FFA300}WLAN $color${addr wlan0} ${color FFA300}UP WLAN $color${upspeed eth0} ${color FFA300}DOWN WLAN $color${downspeed eth0} ${color FFA300}SENT WLAN $color${totalup eth0} ${color FFA300}DOWN WLAN $color${totaldown eth0}
${voffset 10}${color EAEAEA}${font GE Inspira:pixelsize=20}**PROYECTO TIC TAC: http://www.proyectotictac.wordpress.com**${font}${voffset 75}

Kuring miharep tulisan ieu aya gunana pikeun anjeun pikeun ngatur Conkys anu dipasang sareng khusus. Sareng kuring ngantepkeun anjeun kana pidéo lengkep ieu sahingga anjeun tiasa diajar sakedik deui perkawis anu sami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Azureus cenahna

    Kenangan naon, kuring resep resep gaduh widget dina desktop kuring. Anu matak hanjelu nyaéta ku Gnome, waktos anjeun ningali desktop diminimalkeun sareng waktos anjeun méakkeun dina layar sanés dimaksimalkeun. Hatur nuhun kana inpo na, kuring bakal ningali naha aranjeunna parantos ngaleupaskeun dina AUR