CCOSS: Kuncén Kontributor Kontributor Sumber Terbuka 2021

CCOSS: Kuncén Kontributor Kontributor Sumber Terbuka 2021

CCOSS: Kuncén Kontributor Kontributor Sumber Terbuka 2021

Dina sabulan, khususna ti 4-9 Oktober 2021 kajadian anu katelah KTT Kontributor Kontributor Sumber Terbuka (CCOSS).

La KTT Kontributor Kontributor Sumber Terbuka (CCOSS) mangrupakeun inisiatif tina Open Source Mexico (OSOM). OSOM nyaéta sakumpulan peminat anu Sumber Terbuka ti Méksiko anu damel di perusahaan sareng universitas anu béda pikeun ngagunakeun parangkat lunak Open Source.

Kodeu Tatakrama pikeun Proyék Open Source

Kodeu Tatakrama pikeun Proyék Open Source

Sareng kusabab, dina tulisan ieu kami bakal mairan sakedik ngeunaan Kode Laku tina acara éta, urang langsung ngantunkeun tautan kana topik anu ditujukeun dina salah sahiji publikasi kami anu sateuacana, pikeun anu resep saatos méréskeun ieu publikasi:

"Kodeu Tatakrama pikeun proyék Open Source tiasa janten cara anu jelas sareng tepat pikeun nganyatakeun sareng ngahijikeun norma sosial sareng moral anu mutakhir sareng / atanapi nilai-nilai dina komunitas pangembangan Perangkat Lunak Gratis sareng Global Open kami anu lega sareng global. Ngagabungkeun tina Code of Conduct ngalayanan seueur hal, salaku conto, ngabéréskeun kamungkinan kurangna keragaman anu tiasa timbul, kusabab répréséntasi anu batil atanapi handap atanapi partisipasi awéwé, jalma-jalma warna sareng populasi anu dipinggirkeun sanés." Kodeu Tatakrama pikeun Proyék Open Source

Tulisan anu aya hubunganana:
Kode Etik pikeun proyék Open Source

CCOSS 2021: 4-9 Oktober 2021

CCOSS 2021: 4-9 Oktober 2021

Naon CCOSS (KTT Kontributor Software Sumber Terbuka)?

Numutkeun ka anjeun website resmi, paribasa acara online:

"Tujuan utamina nyaéta pikeun ningkatkeun jumlah jalma sareng organisasi di Amérika Latin anu nyumbang kana proyék open source. Sareng partisipasi di jerona kabuka pikeun saha waé anu resep nyumbang kana proyék open source. Salaku tambahan, éta ngamungkinkeun sababaraha cara kontribusina pikeun proyék anu henteu ngalibatkeun program. Salaku conto, bantosan dina sababaraha tahapan desain, dokuméntasi, ulasan, koordinasi, sosialisasi."

Salaku tambahan, aranjeunna panata acara sorotkeun hal-hal ieu:

"Penting pisan pikeun urang yén sadaya pamilon ngaraos raoseun sareng aman. The pituduh kalakuan sayogi sayogi di dieu. sareng sadaya pamilon, panyatur, sareng sponsor CCOSS kedah nuturkeun. Upami sateuacan atanapi saatos kajadian éta anjeun nganggap yén aya anu ngalanggar atanapi ngan saukur ngaganggu anjeun, punten tong ragu ngahubungi saha waé ti tim pangatur.

SG Software Guru ditagihkeun pikeun nyayogikeun pangalaman bébas pelecehan pikeun sadayana, henteu paduli jenis kelamin, orientasi seksual, cacad, umur, penampilan fisik, ukuran awak, ras, atanapi agama. Kami henteu sabar pikeun pelecehan naon waé ka asistén kami. Bahasa séks atanapi gambar henteu cocog pikeun setting naon waé, kalebet ngobrol. Peserta anu ngalanggar aturan tiasa ditibankeun hukuman atanapi diusir tina acara éta bari henteu dibalikeun duit ku kawijaksanaan panitia."

Naon kajadian taun 2021 ieu pikeun urang?

Sajauh acara éta dijadwalkeun sapertos kieu:

  • Langkung ti 1500 pamilon.
  • 6 dinten kagiatan.
  • Langkung ti 30 ceramah sareng bengkel.
  • Kontribusi sprint 49 jam.

Salaku tambahan, ieu édisi kadua de la KTT Kontributor Kontributor Sumber Terbuka teraskeun sareng tujuan pikeun ngabimbing kumaha sareng naha nyumbang kana proyék Open Source. Sareng pikeun aranjeunna pembicaraan sareng bengkelna sapertos kieu:

  • Ceramah (25 menit): Wawancara fokus kana ngabagi pangalaman sareng rekomendasi pikeun nyiptakeun atanapi nyumbang kana proyék Open Source. Conto jejer anu kedah dibahas: kumaha carana ngajantenkeun ékonomis berkelanjutan, kumaha milih lisénsi anu pas, interaksi sareng komunitas, saran umum pikeun nyumbang.
  • Bengkel kontribusi (3 jam): Tujuan tina lokakarya nyaéta pikeun ngagagas pamilon supaya aranjeunna tiasa nyumbang kana proyék anu khusus. Éta bakal nunjukkeun kumaha aksés kana kode sareng Repository dokuméntasi, prosedur pikeun ngarobih, prosedur révisi, sareng anu sanésna.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, éta "CCOSS 2021" taun ieu mawa kami hébat édisi kadua, anu pastina bakal ngahasilkeun seueur bungbuahan pikeun Software Free Global sareng Komunitas Open Source. Janten urang ngajak anjeun nganjang ka halaman wéb, pikeun tetep mutahir kalayan berita na. Sareng upami anjeun hoyong ilubiung anjeun tiasa ngalaksanakeun ieu di handap link.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.