Utopia konvergénsi dina Linux

Aya anu parantos lami ngobrolkeun perkawis konvergénsi, perkawis ngahijikeun komputer desktop sareng alat sélulér. Waktos Ieu kuring moal ngobrol ngeunaan konvergénsi éta, upami sanés ngeunaan konvergénsi distribusi Linux, éta leutik 1% komputer di dunya anu nganggo éta.

Pendapat kuring, kami caket pisan kana ideu utopian éta, sabab kami gaduh sababaraha cara pikeun masang program henteu paduli distribusi anu kami ngajalankeun. Ieu tiasa ngajantenkeun distribusi kahareup ngan ukur béda tina cara ngatur sistem dasar.

Appimsages

Kocok

AppImages mangrupikeun file anu tiasa dieksekusi anu ngandung sadaya kagumantungan program anu dimaksud. Ieu cara anu henteu resmi pikeun nanganan kagumantungan tapi éta mangpaat pisan kumargi urang ngan ukur klik dina program sareng éta jalan.

Pikeun ngadamel conto anu gancang pisan urang tiasa ngaunduh Krita anu sayogi tina halaman wéb na https://krita.org/es/descargar/krita-desktop-es/ dina tab Linux.

Gambar tina halaman wéb resmi Krita

Website Resmi Krita

Saatos ngaunduh file .appimage tina halaman, kami ngajantenkeun file dieksekusi, ieu tiasa dilakukeun sacara grafis, sareng pangatur file anu dipikaresep, pencét-katuhu sareng ngajantenkeun laksana.

Dieksekusi

Ayeuna kantun klik dua kali sareng program bakal dijalankeun, sabab anjeun tiasa tingali éta ogé ngahasilkeun gambar leutik program sareng nambihan kana file.

Krita laksana

Dina halaman resmi https://appimage.org/ aya inpormasi lengkep.

Flatpak

Website Resmi Flatpak

Flatpaks mangrupikeun bungkusan anu ngagaduhan Repository sareng tiasa dipasang ti ditu, anu ngajantenkeun pilihan ieu langkung énggal tibatan Appimages, kumargi Flatpaks gaduh runtime, sakumpulan paket anu aranjeunna gumantung kana tiasa ngamimitian program., Singgetna nyaéta katergantungan anu diperyogikeun. Ieu ngahématkeun kami dua kali rohangan anu diperyogikeun, salian ti kéngingkeun kaamanan ku ngajaga runtime basis pikeun program kami kalayan tambalan masing-masing.

Masangna mah béda dina sebaran Linux anu béda, kuring tinggalkeun tautan https://flatpak.org/getting supados henteu ngaduplikasi kontén.

Sareng pikeun milarian aplikasi aya gudang disebut Flathub anu ngagaduhan sababaraha aplikasi sareng runtime saluyu na.

Saatos masang Flatpak kami nyerat pikeun dipasang salaku conto ti Flathub Solitaire

install flatpak --dari https://flathub.org/repo/appstream/org.gnome.Aisleriot.flatpakre

Masang aplikasi dina flatpak

Éta bakal naros ka kami pikeun kata sandi akar kami pikeun tiasa masang éta babarengan sareng runtime masing-masing.

Masang Gnome flatpak Solitaire

Ayeuna pikeun ngajalankeun éta perlu dibuka ku éta, anu mimiti mimiti nyandak sababaraha waktos pikeun ngamimitian, tapi anu di handap ieu langsung.

flatpak ngajalankeun org.gnome.Aisleriot

Flatpak Solitaire

Sahenteuna pikeun kuring, sanaos masih seueur program anu leungit sabab ngagunakeun metode ieu pikeun nyebarkeun program na mangrupikeun salah sahiji anu pangsaéna.

Snaps

Saingan Flatpak, jalma anu aya dina panangan Canonical, dibenci ku seueur sareng dipikacinta ku saeutik, sahenteuna pikeun kuring éta henteu mangrupikeun alternatif pikeun judul pos, divergénsi dina Linux.

Kuring moal ngajentrekeun kana topik ieu.

conclusions

Kami langkung caket sareng caket pikeun nyandak sadaya pangguna cara saderhana pikeun masang aplikasi dina Linux, tapi pikeun hiji hal kuring nempatkeun judul utopian sabab sanaos kami caket pisan sareng urang gaduh alat, komunitas GNU / Linux parantos ngurus mindahkeun kami jauh ti manehna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

21 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguel Mayol jeung Tur cenahna

    Ngantosan distributor anu mimiti anu gaduh 100% flatpack dina erpos na.

    Manjaro sareng Gnome nganggo parangkat lunak Gnome kalintang saé dina ngatur apdet, kuring parantos lami teu ngajalankeun -Anjeun -n konfirmasi

    1.    Christopher castro cenahna

      Kuring henteu weruh kumaha bakal sacara téhnisna nyarios, sanaos kedah tiasa dimungkinkeun.

      Kuring parantos lami sareng Ubuntu sareng kuring teu émut deui naon pikeun nyobaan deui sebaran.

      Kuring henteu resep pisan kana Gnome Shell, tapi sok pikeun rasa warna.

      Wilujeng liburan.

  2.   eddie berrios cenahna

    Anu dipihormat, kumaha alusna upami aya jalma sapertos anjeun anu maréntahkeun sareng ngagambarkeun urang. Di sisi anu sanésna, dina waktos kirang langkung 10 taun kuring ngaco sareng Linux, kuring sadar yén aya upaya ngajantenkeun anu sesah langkung sesah. Salaku conto, sistem Appimages ieu sigana mangrupakeun ide anu saé pikeun kuring; Tapi ngan ukur ngunduh program henteu ngan ukur kahontal ku halangan basa, anu tiasa diungkulan, tapi, dimana tombol unduh saderhana? Tapi anjeun kedah nempatkeunana nyata! Naon sababna ngalakukeun ieu? Sababaraha kaluar sareng alesan yén éta maksa anjeun diajar sareng sanésna tapi kumaha upami kuring henteu hoyong? Atanapi upami kuring énggal?. Sareng jenis sikap anu kuring anggap ngalaksanakeun sababaraha tujuan bakal nyegah Linux sareng prakarsa na ngahontal umum jalma fana. Tapi kuring ngulang deui éta kedah ngagaduhan tujuan: Puas égo sareng kekaguman "jalma anu terang »Sareng nangtayungan inisiatif bisnis. Tangtosna ieu ngan ukur koméntar. Salam sareng hatur nuhun parantos ngabantosan kami henteu terang di dieu.

    1.    Christopher castro cenahna

      Kitu ogé, kuring kantos di Linux salami 10 taun, kuring parantos diajar seueur atanapi rada saeutik dibandingkeun guru komputer, tapi éta cekap.

      Hatur nuhun pisan kana koméntar anu ngawangunna, wilujeng usum liburan.

    2.    jolt2bolt cenahna

      Kuring nyatakeun yén langkung seueur pikeun alesan ego, éta pikeun anu langkung penting sareng éta disebut "kabébasan." Kabébasan tanpa tanggung jawab sareng kamerdékaan henteu aya, éta sababna dina Linux anjeun kapaksa diajar kusabab bagian tina kabébasan éta ngagaduhan pangetahuan anu terang kumaha nyandak tanggung jawab panggunaan OS anjeun sareng kumaha jalanna pikeun ngahontal kamandirian. Anu kajantenan mangrupikeun kabijakan microsoft sareng apel nyaéta nyabut éta élmu sareng sahingga langkung gampang pikeun ngamanipulasi sareng ngajantenkeun urang langkung gumantung kana "solusi" na kusabab kirang urang terang, langkung gampang ngajual urang "solusi" na salaku hal anu inovatif atanapi hal anu urang peryogikeun sabab kami Aranjeunna biasa aranjeunna nerapkeun solusi pikeun masalah urang, anu sababaraha kali aranjeunna henteu pikaresepeun pisan pikeun kami pangguna. Tapi sakumaha aranjeunna nyarios di bumi kuring "anjeunna anu henteu terang sapertos anjeunna anu henteu ningali" nyaéta, anu anjeunna hartosna nyaéta anjeunna percanten atanapi ngelek sagala hal anu aranjeunna nyarioskeun kusabab janten neofit tina subjek, anu sakedik langkung sesah yén kuring sangsara dina linux.

  3.   tanda cenahna

    Ala, sareng sapasang, sareng henteu nganalisis langsung. Pos ieu leres-leres henteu relevan maka ninggali salah sahiji paket anu pangsaéna. Pondokna, dimana teu aya, éta moal tiasa dihapus.

    1.    Christopher castro cenahna

      Hatur nuhun kana koméntar anjeun.

      Salam.

  4.   Francisco cenahna

    Ninggali sakedap kumargi anjeun henteu resep éta sanés hartosna sanés pilihan pikeun "konvergénsi," tapi ngan ukur nyungkeun manjaro atanapi solus. Hayu, anjeun moal tiasa nyandak masalah téknologi kalayan sikep fanatik agama. Éta katingalina sapertos perang anti kanonis.

    1.    Christopher castro cenahna

      Kuring nganggo Ubuntu salaku hiji-hijina Sistem Operasi dina komputer kuring.

      Fanatisme, sakedik, tapi kuring ngantepkeun pikeun anjeun milarian.

      Upami anjeun hoyong masangkeun naon waé ku snap perlu dipasang dina Ubuntu

      sudo apt install snapd

      sareng kanggo tés

      sudo snap masang hexchat

      sareng ngaéksekusi

      snap ngajalankeun hexchat

      Siap.

      Kuring ngan ukur kedah nambihan éta kana tulisan.

      Kalayan gambarna masing-masing.

      1.    Mr. Robot cenahna

        Sobat. Anjeun tiasa nyaritakeun yén saeutik anjeun parantos maca ngeunaan snap. Éta tiasa dianggo sacara praktis dina distribusi naon waé. Kalayan Payil Linux kuring henteu ngagaduhan masalah nganggo éta sareng kuring anggap éta pilihan anu langkung serius sareng lengkep tibatan flatpack.

        1.    Christopher castro cenahna

          Kuring henteu terang pisan ngeunaan Snap.

          Hatur nuhun kana koméntar anjeun 🙂

      2.    vampir cenahna

        Kuring pikir anjeun bingung naha anjeun netelakeun yén anjeun kedah masang snapd?

        "Sudo apt masang snapd"

        snapd parantos dipasang dina versi Ubuntu anu ayeuna.

  5.   Wilson cenahna

    Hapunten, tapi kuring leres-leres henteu nganggap "ngahijikeun" mangrupakeun ide anu saé.
    Kakuatan sareng kalemahan hébat GNU / Linux mangrupikeun sumanget "anarkis" na, sadayana ngagaduhan ideu sareng mekarkeun aranjeunna dugi ka maksimal, anu saur kuring mah saé.
    Akhirna sajenis panteon anu hébat didamel pinuh ku sebaran anu tiasa dianggo kalayan cara anu bénten pisan sareng sareng waktos, sakedik sakedik sakedik jinis "seléksi alam" didamel numana ideu anu paling saé anu teras-terasan.

    Dina hal kuring, kuring mikir yén sistem pakét Guix GNU / Linux pikaresepeun pisan sareng sigana upami janten ngaganggu, seueur distribusi anu kéngingkeun ideu ti dinya pikeun sistem manajemén paketna.

    Kanggo sésana, keragaman anu sami nyayogikeun kaamanan anu langkung ageung (langkung virtual tibatan nyata), kumargi gumantung kana seranganana, sebaran khusus kedah dipertimbangkeun, anu ngabatesan kisaran "épéktipitas" na

    Kusabab kitu, dina pamanggih kuring sistem manajemén paket ayeuna saé sareng ngahijikeun aranjeunna sanés utopia.
    Naon deui, pangguna "normal" bahkan henteu merhatoskeun pisan. Kantun jinis antar muka grafis "App Store" cekap pikeun masang aplikasi. Kumaha distribusi internal pikeun ngatur bungkus sanés anu dipikaresep ku aranjeunna.

    Ku jalan kitu, kuring resep blog anjeun, aya seueur hal anu pikaresepeun di jerona.
    Kuring miharep aya deui halaman wéb sapertos kieu,
    Abdi tiasa nyarios yén aranjeunna mangrupikeun oasis dina kaleresan blog komputer sareng téknologi dina basa Spanyol.
    Terus di jalan éta!

    Surak! =)

    1.    Christopher castro cenahna

      Ideu anu saé atanapi ide anu goréng, sapertos anu anjeun carioskeun, seleksi alam bakal nyaritakeun urang dina sababaraha taun kumaha nasib sadayana ieu.

      Ngayakeun pésta anu saé.

  6.   Kemranjén cenahna

    Naon anu bakal kajadian ka distro anu ngagunakeun kode sumber, sapertos Gentoo Linux, upami nyarios utopia badé dihontal?

    1.    Christopher castro cenahna

      Sapertos kitu, kuring henteu mikir yén distribusi anu ayeuna bakal ngeureunkeun pembaruan pikeun ngagaduhan modél distribusi perangkat lunak éta.

      Nuhun kana koméntarna.

  7.   Miguel cenahna

    Kuring angkat ka halaman wéb Flatpak sareng aya sapertos 5 aplikasi, naha éta ngan ukur aya?

    1.    Christopher castro cenahna

      didatangan Flathub

  8.   Gonzalo Martinez cenahna

    Ideu na mirip pisan sareng kumaha cara dianggo aplikasi dina macOS. A folder .app sareng sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun ngalarapkeun aplikasi, sacara praktis tanpa ngajalankeun installer.

    Sakumaha kuring sering nyarios (sareng éta rada ngaganggu kuring), Apple mangrupikeun musuh nomer hiji tina perangkat lunak gratis (langkung ti Microsoft wani kuring nyarios), pikeun sadayana, kecuali nalika nyalin ideu sareng implementasi.

    1.    Jose Rodriguez cenahna

      Tapi aranjeunna henteu nyalin ideu aplikasi mandiri, sabab éta kumaha di OX ti mimiti, ogé, dina OSX anjeun tiasa nganggo Repository sapertos dina linux, tingali homebre, macports (sami sareng Palabuhan BSD atanapi portal Gentoo). Kuring parantos janten pangguna Linux langkung ti 20 taun, ti saprak kuring sumping di Amérika Serikat kuring damel sacara éksklusif di OSX, naon anu kuring tiasa béjakeun, anu pangsaéna ti dua dunya, kusabab OSX intina nyaéta BSD anu dirobih. Dina sérver kuring masih nganggo linux, tapi pikeun workstation kuring, henteu langkung saé tibatan OSX. Terminal anu pangsaéna anu kuring kantos tingali, iTerm2, teu aya anu jauh mirip dina linux, ngan ukur salinan anu goréng, paréntah anu sami, anjeun tiasa ngalakukeun sadayana ku konsol upami anjeun hoyong, tapi dina waktos anu sami éta henteu nyandak kesederhanaan tina UI. Kasimpulanana, upami anjeun hoyong klik klik, anjeun ngagaduhanana, upami anjeun hoyong antarbeungeut grafis anu ngalangkungan sadayana, anjeun ngagaduhanana, tapi upami anjeun hoyong damel di konsol sakumaha anu dipikahoyong ku Gusti Allah, anjeun ogé ngagaduhan éta. Teu aya NORMAL anu anjeun lakukeun dina Linux anu anjeun moal tiasa lakukeun ku OSX, sareng percanten ka kuring, sakumaha anu kuring bébéja ka anjeun di awal, kuring parantos nganggo Linux langkung ti 20 taun salaku programmer propésional (kuring bahkan parantos ngalaksanakeun supir), salaku administrator sareng salaku pangguna normal, sami sareng windows sareng ayeuna 5 taun nganggo OSX, sigana kuring gaduh cukup pangalaman pikeun ngabandingkeun. Hal anu sami diterapkeun pikeun ios sareng Android, program dina ios mangrupikeun déwi dibandingkeun sareng Android. Pokokna, linux kedah nerapkeun filsafat OSX anu sami, sadayana super saderhana pikeun pangguna normal tapi upami anjeun hoyong unduh, hayu diri anjeun turun sareng ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong.

  9.   Gonzalo cenahna

    Masalah ku ngagunakeun ieu sacara masif sareng pikeun sadaya program nyaéta kami balik deui ka Linux Windows dimana unggal program gaduh kagumantungan na tibatan sadaya katergantungan dina diréktori anu sami / lib, sajaba ti rohangan anu ageung éta bakal diilikan dina sérver sareng komputer, Kami ngeusian komputer ku kagumantungan dina gaya Windows paling murni, sadayana teu beres, hayu urang pamitan diréktori hasil ngahijikeun sareng standar / lib, seueur kagumantungan ieu bakal luntur (éta bakal hésé pisan tetep sadayana diénggalan) sareng bakal ngajantenkeun komputer urang langkung rentan.
    Salaku solusi samentawis sareng darurat kuring ningali sistem ieu ogé, tapi salaku solusi umum kuring henteu ningali sistem paket anu leres anu ngiluan program babarengan sareng kagumantungan.

bool (leres)