Ffmpeg: ngarobah format multimédia

Ieu pitunjuk pondok pikeun ngarobih file audio nganggo ffmpeg.

Pormat audio

MP3 -> MP3

Ieu pikeun nurunkeun kualitas MP3:

$ lame -b 64 source_file.mp3 tujuan_file.mp3

64 bakal janten bitrate anyar file. Salah sahiji nilai ieu tiasa dianggo: 32, 40, 48, 56, 64, 80, 96, 112, 128, 160, 192, 224, 256, 320. Beuki luhur bitrate, beuki luhur kualitas audio ( sareng langkung luhur ukuran file).

MP3 -> OGG

Program Mp32ogg diperyogikeun

$ sudo aptitude install mp32ogg

Pikeun ngarobih

$ mp32ogg musik.mp3 music.ogg

Pikeun ngarobih sadayana folder

$ mp32ogg * .mp3 * .ogg

Ieu sababaraha konversi umum dina file sora anu nganggo ffmpeg.

WMA -> MP3

Saatos parameter na ab kami bakal nangtoskeun bitrate tina MP3 (192 dina conto).

$ ffmpeg -i inputFile.wma -f mp3 -ab 192 OutputFile.mp3

MP3 -> AMR

$ ffmpeg -i music.mp3 -codec amr_nb -ar 8000 -ac 1 -ab 32 music.amr

WAV -> AMR

$ ffmpeg -i music.wav -codec amr_nb -ar 8000 -ac 1 -ab 32 music.amr

MPEG -> MP3

Ékstrak audio tina file MPEG teras ngarobah kana MP3

$ ffmpeg -i video.mpg -f mp3 audio_track.mp3

MIDI -> WAV

$ isinan -Ow -s 44100 -o kaluaran.wav input.mid

MIDI -> OGG

$ isinan -Og -s 44100 -o output.ogg input.mid

Format pidéo

Sababaraha konvérsi umum dina file video dibéréndélkeun di handap ngagunakeun ffmpeg.

AVI -> FLV

$ ffmpeg -i film.avi -acodec mp3 -ar 11025 film.flv

Tina vérsi 9.04 anjeun kedah masang paket libavcodec-unstripped-52 sareng ngagentos '-acodec mp3' sareng '-acodec libmp3lame' dina pilihan paréntah.

AVI -> VCD

Nambihan pilihan -hq ngagunakeun kualitas luhur.

$ ffmpeg -i myfile.avi -target pal-vcd myfile_vcd.mpg

AVI -> DV

Ieu mangrupikeun pormat Digital Video, format anu sami anu dihasilkeun ku kaméra pidéo digital sareng anu tiasa dianggo pikeun ngédit sareng Kino.

$ ffmpeg -i film.avi -target pal-dv film.dv

Ieu masihan kuring sababaraha kasalahan waktos audio anu kuring henteu katingali diperhatoskeun. Upami anjeun hoyong nyingkahan aranjeunna, anjeun kedah ngalakukeun cara kieu:

$ mencoder pelicula.avi -ovc lavc -oac pcm -o pelicula-new.avi $ ffmpeg -i pelicula-new.avi -s pal -r pal -ac 2 -ar 48000 pelicula.dv && rm pelicula-new.avi

Cara séjén pikeun ngalakukeunana:

$ ffmpeg -i film.avi -vcodec dvvideo -acodec copy -f dv film.dv -hq

Kino ogé maca format AVI anu dihasilkeun ku cara kieu (contona tina FLV):

$ mencoder -oac mp3lame -ovc xvid -of avi -xvidencopts bitrate = 1350 -o output.avi input.flv

AVI -> PNG

$ ffmpeg -i swing.avi -vcodec png -vframes 1 -an -f rawvideo -s 320x240 swing1.png

3GP -> MPEG4

$ ffmpeg -i pilem.3gp -vcodec mpeg4 -acodec mp3 pilem.avi

RMVB -> AVI

$ mencoder -oac mp3lame -lameopts cbr = 128 -ovc xvid -xvidencopts bitrate = 1200 video_input.rmvb -o video_output.avi

MPEG -> 3GP

$ ffmpeg-file.mpeg -s qcif -r 12 -ac 1 -ar 8000 -b 30 -ab 12 output.3gp

Atanapi ogé kalayan langkung kualitas:

$ ffmpeg-file.mpeg -s qcif -r 15 -ac 1 -ar 8000 -b 256000 -ab 15 output.3gp

MPEG -> XviD

$ ffmpeg -i film.mpg -acodec mp3 -vcodec xvid -b 687 film.avi

MPEG -> FLV

$ ffmpeg -i film.mpg -vcodec flv -y film.flv

File anu dihasilkeun henteu ngandung inpormasi metadata leres. Ieu ngakibatkeun yén nalika anjeun nganggo file dina panémbong video Flash sapertos Pamuter Pidéo Flash file bakal katingali saé tapi bar kamajuan moal ngamutahirkeun. Pikeun ngalereskeun ieu anggo utiliti flvtool2 yén anjeun bakal mendakannana http://inlet-media.de/flvtool2. Éta didamel dina Ruby janten anjeun kedah masang bungkus anu saluyu. Dipaké sapertos kieu:

$ flvtool2 -U pilem.flv

Kami ogé ngagaduhan utiliti anu sanés FLV MetaData Injector éta sanajan éta pikeun Windows, éta tiasa dianggo kalayan sampurna Inuman anggur (sahenteuna versi paréntah). Dipaké sapertos kieu:

$ anggur flvmdi.exe film.flv

Cara séjén pikeun ngarobah kana format FLV nyaéta ngagunakeun coder memori:

$ mencoder film.avi -o film.flv -of lavf -oac mp3lame -lameopts br = 32 -af lavcresample = 22050 -srate 22050 -ovc lavc -lavcopts vcodec = flv: vbitrate = 340: autoaspect: mbd = 2: trell: skala v4mv -vf = 320: 240 -lavfopts i_certify_that_my_video_stream_does_not_use_b_frames

FLV -> MPEG

$ ffmpeg -i video.flv video.mpeg

FLV -> AVI

$ ffmpeg -i video.flv video.avi

JPG -> DivX

$ mencoder -mf on: w = 800: h = 600: fps = 0.5 -ovc divx4 -o output.avi * .jpg

Janten nunjukkeun anjeun poto unggal dua detik, upami anjeun hoyong unggal opat detik anjeun kedah nempatkeun 0.25 dina FPS.

Upami paréntah ieu henteu cocog pikeun anjeun, cobian

$ mencoder "mf: //*.jpg" -mf fps = 0.25 -vf scale = 480: 360 -o output.avi -ovc lavc -lavcopts vcodec = mpeg4

Kalayan anjeun bakal kéngingkeun pidéo sadaya file jpg anu aya di jalur anu anjeun ngajalankeun paréntah sareng nunjukkeun anjeun 1 poto unggal 4 detik

Kalebet tarjamahan dina video

$ mencoder -ovc lavc -oac mp3lame film.avi -o film_with_subtitles.avi -sub subtitles.srt

Ngarobih video kana format OGV Theora

Ogg Theora mangrupikeun codec video anu tos dipasang sacara standar di Ubuntu, janten anjeun moal kedah masang bungkus codec naon waé pikeun maénkeun éta di Ubuntu (éta kauntungan téora). Ieu di handap aya sababaraha conto konvérsi video anu digunakeun ffmpeg2theoraPikeun masangna, urang muka terminal (aplikasi> aksésoris> terminal) sareng nyerat:

$ sudo aptitude masang ffmpeg2theora

Ffmpeg2theora mangrupikeun program paréntah (sanés grapik), janten sadayana dianggo ti terminal, video anu anjeun badé ngarobih kedah aya dina folder bumi pangguna.

format video naon waé -> Ogg Theora

$ FFmpeg2theora video clip.xtension

ieu bakal nyiptakeun file Ogv Theora anu disebat video clip.ogv. Pikeun dikodekeun ku kualitas anu sanés, hayu urang sebutkeun kualitas video: 7 sareng kualitas audio: 3:

$ ffmpeg2theora -v 7 -a 3 klip pidéo.panjangan

anjeun ogé tiasa nganggo v2v Presets pikeun énkode pidéo anjeun

$ ffmpeg2theora -p preview video clip.dv

o

$ ffmpeg2theora -p pro video clip.dv

yén panyandian pidéo dimimitian ti 10 detik sareng réngsé dina menit kadua pidéo

$ ffmpeg2theora -s 10 -e 120 klip pidéo.panjangan

yén video britrate nyaéta 512 sareng audio 96

$ ffmpeg2theora -V 512 -A 96 klip pidéo. tambahan

video na dirobih janten 640 × 480

$ ffmpeg2theora -x 640 -y 480 video clip.xtension

ngaoptimalkeun ukuran pidéo

$ ffmpeg2theora --optimum video clip.extension

sebutkeun nami kaluaran (video parantos disandikeun)

$ ffmpeg2theora -o klip pidéo ngaran-ngaran. tambahan

sakumaha atra anjeun tiasa nganggo paréntah sateuacanna dina hiji garis

$ ffmpeg2theora -s 10 -e 120 -V 512 -A 96 x 640 -y 480 --optimize -o alternatip-nami video clip.xtension

Pariksa hasilna

Upami format target henteu dirojong ku pamuter média Totem anjeun tiasa nganggo aplikasi ieu gambar naon asalna di iket ffmpeg, bakal muterkeun format naon waé anu dirojong ku ffmpeg. Ieu kapaké, contona, pikeun format audio mobile AMR.

Parobih anu sanés

  • Ngarobih file video gratis langsung kana telepon sélulér anjeun, iPod, PSP, PC Éta mangrupikeun jasa konvérsi online, janten anjeun henteu kedah dipasang naon-naon dina PC anjeun.
  • Zamzar Konverter format online gratis anu sanés. Éta ngamungkinkeun ngarobih dokumén boh audio sareng pidéo.
  • Lembur Sareng konverter format online anu sanés!
  • Artos Mobile Mobile Mangrupikeun konverter multiplatform sareng antar muka grafis anu cukup saderhana. Gawe sareng hiji versi ffmpeg disusun pikeun ngadukung format tambahan.
  • Transcoder Tepi Mangrupikeun proyék anyar anu matak ngamudahkeun pikeun ngarobah format pidéo, khususna. Grafis éta saé pisan, sanaos henteu acan dibungkus kanggo Ubuntu sareng upami anjeun hoyong nyobian anjeun kedah ngalaksanakeunana ku cara anu lami.
  • Ngarobih Payil Convert Files mangrupikeun jasa konversi file online énggal. Éta mangrupikeun salah sahiji pilihan anu ku pangguna nalika milih jasa anu ngamungkinkeun urang ngalebetkeun file dina format anu tangtu supados tiasa dirobih janten file anu sanés atanapi dina format anu sanés dina kategori anu sami.
  • Kometdok Mangrupikeun konverter online serbaguna anu kuat anu tiasa dianggo sareng langkung ti 50 format anu béda, ngamungkinkeun anjeun ngalaksanakeun sagala rupa konversi langsung tina peramban, tanpa kedah masang nanaon pisan, sareng lengkep gratis.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ghermain cenahna

    Hatur nuhun ... Kuring henteu terang sadayana anu tiasa dilakukeun ku program anu saderhana tapi kuat, unggal dinten kuring langkung yakin kana kaputusan kuring pikeun pindah ka Linux (kuring gaduh OpenSuse 12.2)

  2.   Gambar placeholder Juan Escobar Arias cenahna

    Naon editor video anu ditingali dina poto?

    1.    kike cenahna

      Disebut «Cinelerra»

  3.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hatur nuhun! Surak!

  4.   eM Ucapkeun eM cenahna

    Kuring nyandak topi kuring kana topik anu saé sareng inpormasi anu berharga, kuring kedah masihan koméntar yén kamari 12-12-2011 kuring milari ngarobih format video sareng kuring mendakan inpormasi ti Ffmpeg, saatos maca kuring ningali kakuatan aslina sareng ayeuna kuring mendakan topik ieu ku inpormasi lengkep.
    Topik alus teuing

  5.   Daniel cenahna

    Nyeri nyeri sirah anu sanés ku blog ieu. Anu pangsaéna dina Internét, tanpa diragukeun.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Nuhun Dani.
      Peluk! Paul.