Chromium sareng Firefox Nightly: Teu aya update dina Launchpad atanapi Debian Backports

Salam kanggo sadayana deui. Waktos Ieu kuring sumping pikeun ngobrol ngeunaan panyungsi Mozilla Firefox y kromium, anu mana Open Source sareng éta dipaké dina Windows sareng Mac ogé dina seuseueurna distro GNU / Linux (boh kompilasi resmi sareng garpu na).

Nanging, kuring parantos perhatoskeun, nalika ngaunduh Mozilla Firefox tina halaman wéb resmi, kuring mendakan versi anu dikomprés dina BZip dina tarball sareng dina kasus Chromium, dina format ZIP.

Nalika Mozilla Firefox sareng Chromium ngajantenkeun langkung gampang pikeun pamekar distros pikeun ngarangkep vérsi anu mantep ku cara masing-masing, dina kasus Chromium aya sakedik atanapi henteu minat nawiskeun versi anu sahenteuna sahenteuna sareng cukup lumayan pikeun tiasa pinuh resep éta. (Dina hal Google Chrome, anjeun tiasa ningali yén aya minat pisan pikeun ngapdet pangotéktak anjeun, tapi ku rakana dina sumber terbuka aya minat anu nyayogikeun seueur anu dipikahoyong).

Kalayan Mozilla Firefox kuring henteu ngagaduhan masalah ngajaga éta up to date, kumargi ampir sadaya distro up to date sareng rilis anu dilakukeun ku Mozilla Foundation (bahkan Debian update ku frékuénsi anu sami tibatan resmina sami sareng garpu na), tapi Chromium gaduh sababaraha distro anu teu ngagaduhan vérsi saluyu sareng versi resmi Google Chrome, sapertos kasus Debian (éta bahkan henteu ngagaduhan backport atanapi sahenteuna repo khusus sapertos Iceweasel)

Kasus Ubuntu (anjeun kedah nambihan repo kaamanan anu disayogikeun ku Launchpad supados tetep bungkus anjeun tetep anyar sareng katingalina, éta tetep dina versi 25 dina sadaya vérsi bahkan di Lucid), janten kuring mutuskeun pikeun nganggo skrip anu didamel khusus pikeun masang versi wengi tina Chromium tina cara ampir otomatis ku pangguna forum Debian, kumargi sacara resmi kuring henteu tiasa mendakan repos atanapi Linux Mint anu leres-leres ayeuna-ayeuna ti kulawarga Debian (dina distro anu sanésna, éta sami sareng versi Google Chrome anu stabil).

Upami kuring tiasa mendakan repo anu ngajaga versi stabil tina Chromium up to date (atanapi sahenteuna nightly builds), kuring bakal pisan ngahargaan pitulungna. Kanggo ayeuna, kuring bakal teras-terasan nganggo skrip supados kuring tiasa damel sareng Chromium's nightly Build (kabiasaan anu nembé diimpor nalika biasa nganggo Windows).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

32 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav cenahna

    Nya, lumrah anjeun henteu tiasa mendakan Firefox dina Debian, sabab sanaos OpenSource, éta ngagaduhan bagian (sapertos logo) kalayan lisénsi anu dibatesan anu henteu cocog sareng tujuan Debian, janten anjeun mendakan Iceweasel.

    Dina Squeeze abdi henteu terang, tapi dina Debian Wheezy kami gaduh versi stabil Chromium anu paling gancang. Ayeuna aya vérsi: 26.0.1410.43-1.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kuring teu ngagaduhan masalah sareng Iceweasel dina Debian Stable, sabab éta tiasa dianggo pikeun kuring cara anu sami sareng Firefox (backport mozilla.debian.net na anu kuring anggo pikeun ngajaga Iceweasel up to date sareng éta disingkronkeun sareng eksperimen), tapi dina Chromium mangrupikeun masalah nyaéta nambihan repo eksperimen dina versi stabil tina Debian (dina Nguji éta saolah-olah anjeun nambihan backport).

      Ayeuna, upami aya anu badé nganggo vérsi ngawangun wengi-wengi, anjeunna kedah ngalakukeun prestasi anu sami anu dianggo nalika masang Firefox (ngadamel skrip pikeun masang / ngapdet pangotéktak) sareng sahenteuna gaduh versi 3 tina kernel (kuring parantos nyobian ngagunakeun vérsi kernel anu sumping sacara standar dina PC kuring, tapi tétéla éta bakal tiasa dianggo dina Wheezy tanpa masalah).

      Kalayan program sanés sapertos LibreOffice, Skype sareng / atanapi Angry IP Scanner, pamasanganana gampang pikeun kuring, sabab kuring henteu kedah nganggo skrip pamasangan / pembaruan naon waé, tapi kedah nganggo anu sanés sareng teu kirang ti DPKG sareng / atanapi GDebi.

    2.    henteu aya namina cenahna

      Kuring henteu acan nalungtik alesan, tapi heran kuring yén versi Chromium yén upami teu lepat mah nembé dileupaskeun dina bulan April parantos janten bagian tina paket Wheezy, sedengkeun Iceweasel 17 janten Nopémber sanés. Mudah-mudahan éta henteu nyababkeun masalah janten anyar-anyar ieu.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Vérsi Iceweasel mana anu anjeunacu? Kana Roll Release anu aya dina mozilla.debian.net atanapi ka ESR anu parantos aya dina backport Wheezy? Kusabab Iceweasel anu kuring gaduh nyaéta 20 sareng kuring ngagaduhan kana Squeeze Debian kuring: http://i.imgur.com/yavIei5.png (ti backport mozilla.debian.net sabab Squeeze backport masih dina 10 ESR).

        1.    henteu aya namina cenahna

          Versi standar pikeun Wheezy, nyaéta 10.0.12, sapertos 3.5.16 kanggo Squeeze.

          http://packages.debian.org/wheezy/iceweasel

          Kuring salawasna pikir éta saé pikeun nampi versi 17.0 nalika kaluar tapi aranjeunna henteu ngalaksanakeunana, aranjeunna nyanggakeun dina eksperimen sareng backport pikeun Squeeze of mozilla.debian.net.

          1.    eliotime3000 cenahna

            Nya éra, tapi éta valid pikeun nganggo blackport Debian Squeeze ti mozilla.debian.net upami anjeun teu hoyong résiko nganggo repo ékspérimén (dina dirina kualitas repos ampir sami, tapi éta moal kalebetkeun repos tina kualitas henteu hadé).

  2.   raffle cenahna

    Aya dua Repository anu ngajaga Chromium mutakhir, hiji stabil (versi 25.0.1364.172) sareng pamekaran (27.0.1453.6), masing-masing PPA nyaéta ppa: av-shkop / chromium and ppa: av-shkop / chromium-dev

    1.    eliotime3000 cenahna

      Hatur nuhun pisan, tapi kuring langkung resep nambihan PPA kana anu lami (kalayan keyerver sareng ngédit file "sumber.list"). Ku cara ieu kuring nyingkahan masalah sareng idin administrasi sareng sudo (kumargi kuring parantos resep kana "su", leres?).

  3.   dahan cenahna

    Dina debian hal éta saderhana, upami anjeun hoyong cicing di cabang anu stabil, anjeun kedah masihan anjeun ide yén programna moal aya dina vérsi anu paling modéren. Ayeuna upami anjeun hoyong gaduh vérsi anu pang anyarna pikeun program (atanapi ampir) nganggo uji coba atanapi henteu stabil 😉

    1.    eliotime3000 cenahna

      Abdi resep sareng Debian Stable, sabab kuring boro nganggo sababaraha program anu kuring tetep mutahir (panyungsi sareng Skype, tangtosna). Tapi ngeunaan Chromium, aranjeunna henteu ngadamel backport khususna pikeun édisi stabil Debian sapertos anu dilakukeun ku Iceweasel (anu sanésna, masihan anjeun milih bahkan versi aurora sareng tiasa dianggo sacara normal dina Debian Stable).

      Sedengkeun pikeun cabang ékspérimén, Debian Stable naroskeun ka kuring pikeun konci publik anjeun supados tiasa dianggo pikeun program anu khusus.

      1.    tavo cenahna

        Éta yén Debian dina versi stabil na teu tiasa dipisahkeun sareng yén kaamanan anu dipasihkeun ku anjeun waktos-waktos janten hésé pikeun ngagentoskeunana. Squeeze Debian ieu anu kuring tulis parantos dipasang ti saprak diawalan, sababaraha taun ka pengker sareng ayeuna éta nampilkeun anu munggaran cacad, tibatan, kasalahan éta milik kuring. Tétéla pikeun kahiji kalina grafik henteu ngamimitian kusabab kurangna disk space gdm henteu tiasa nyerat pendaptaran. Kuring ngumbar ku mupus sababaraha paket ikon sareng omong kosong sanésna ti hiji, teras kuring ngatur deui sadayana bungkus sareng boot deui Henteu aya masalah, kuring kedah ngarobah ukuran disk dimana sistem dipasang kumargi éta cukup disaluyukeun, salian ti éta kuring henteu weléh kagum yén saatos mangtaun-taun tanpa pangropéa éta tiasa dianggo kalayan fluidity anu sami dinten anu munggaran

        1.    eliotime3000 cenahna

          Sareng naha kuring resep Debian: ditilar mangtaun-taun sareng dina hiji dinten anjeun ngahurungkeun sareng terus fungsina normal.

  4.   diazepam cenahna

    Versi kromium pangénggalna aya di sisi. Versi paling anyar tina Iceweasel nyaéta dina ékspérimén.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Masalahna sanés ku Iceweasel (hatur nuhun kuring nganggo backport mozilla.debian.net anu sami sareng rémo eksperimen sareng versi stabil, béta sareng aurora), tapi ku Chromium, anu kuring henteu tiasa nambihan répérimén eksperimen Kromium sabab kuring justru stabil (dina nguji anjeun tiasa nambihan repo tanpa masalah).

      1.    pandev92 cenahna

        Kaleresan henteu seueur robih antara ngagunakeun versi 17 atanapi 18 kromium sareng 25 ..., sareng langkung-langkung ngemutan kromium henteu ngagaduhan cabé pamuter flash sacara standar, janten nempatkeun jiwa anjeun tengtrem, atanapi unduh krom tina halaman wéb na

        1.    eliotime3000 cenahna

          Kuring parantos nganggo Google Chrome pikeun Linux, tapi kuring pasti damel sareng kadua browser sabab kuring gaduh dua akun GMail.

          Salaku tambahan, di Google Chrome kuring nganonaktifkeun Pepper Flash Player kumargi éta kirang lancar tibatan Flash Player 11.2 anu sami anu ditawarkeun Adobe (hatur nuhun yén dina repos resmi éta ngagaduhan paket .deb anu ngagaduhan skrip anu otomatis diunduh sareng dipasang pamuter flash).

  5.   rolo cenahna

    Hayu urang satuju yén meresan debian (anu stabil ayeuna) dina waktos tilu dinten bakal lawas teuing kusabab éta henteu logis aya pembaruan rangkep sareng vérsi anyar bahkan dina backports.
    sareng éta langkung kamungkinan yén éta bakal tungtungna janten langkung rumit pikeun neraskeun versi anu paling anyar sapertos program sapertos kromium sareng iceweasel, sareng anu sanésna sanés nalika meres lebet ka repos arsip.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Éta tiasa, tapi dina situs resmi Debian aranjeunna henteu ngumumkeun naon-naon anu resmi dugi ka ayeuna (kanggo ayeuna mangrupikeun berita anu parantos dikabarkan dina milis), sabab éta bakal resmi diterbitkeun dina bagian berita na.

      1.    rolo cenahna

        dina tungtungna meres janten lami sapertos anu parantos kuring sebatkeun sateuacanna.
        Éta jelas pisan yén aranjeunna henteu bakal neraskeun nempatkeun versi anu langkung seueur dina program nalika badé angkat ka arsip.

  6.   Alf cenahna

    Pribadi, éta henteu janten minat kuring pikeun nganggo édisi pangotéktak pangénggalna, sabab tambihan sareng ekstensi anu dianggo ku sababaraha urang henteu dikembangkeun dina waktos anu sami, sareng nalika peramban diperbarui éta add-ons janten teu aya gunana .

    1.    henteu aya namina cenahna

      Saé, panginten kuring ngan hiji-hijina jalma gélo di dieu anu resep ESR tibatan Rapid Release.

    2.    pandev92 cenahna

      Éta umumna ngan ukur lumangsung dina firefox sareng modeu ekstensi primitifna.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Entong nyarios ka kuring, sabab dina Chromium 25 anu kuring gaduh, aya aplikasi anu henteu némbongan upami kuring henteu gaduh vérsi anu saluyu sareng Google Chrome.

      2.    msx cenahna

        Firefox sareng Debian gaduh bagian na tina primitivisme, nanging dina kasus khusus Firefox saur kuring henteu leres.
        Sabalikna, aya kajadian anu béda: Penyuluh Chrome / Chromium mirip pisan sareng Opera sabab aranjeunna ngamungkinkeun bagian anu ditetepkeun bagian tina browser anu tiasa diaksés sareng diprogram dina JS, éta sababna aranjeunna tiasa diaktipkeun sareng dinonaktipkeun nalika kuring ngapung gampang pisan
        Dina kasus Firefox, sabalikna, ekstensi diprogram nganggo kerangka XUL milik Firefox nyalira, sabab éta kuat pisan - kanyataanna éta aplikasi asli-sareng dikaitkeun pisan kana peramban, aya parobihan anyar dina peramban mangaruhan kana ekstensi anu dipasang.
        Salam!

        1.    eliotime3000 cenahna

          Dina Firefox / Iceweasel / IceCat aranjeunna tiasa dianggo naha aya anu nganggo ekstensi; Dina Chromium / Google Chrome, anjeun gaduh gampang ngagunakeun éksténsi tanpa kedah ngandelkeun kerangka dina kaseueuran kasus.

    3.    eliotime3000 cenahna

      Kalayan Firefox / Iceweasel, anjeun gaduh kabébasan pikeun milih vérsi anu masihan anjeun dukungan anu diperpanjang (dina kasus ESR), tapi dina Chromium ieu sanésna.

      Kuring nganggo Chromium seueurna pikeun tiasa nguji sababaraha komponén anu ditambihan kana HTML5 / CSS3 sareng basa wéb anu sanés anu ngabaru. Upami anjeun tiasa ngabakukeun basa-basa éta gancang-gancang, anjeun moal kedah ngandelkeun rilis.

  7.   Jorge cenahna

    Debian nyiptakeun garpu firefox mangtaun-taun ka pengker, kuring émut aya seueur keluhan ngeunaan ieu, nuduh aranjeunna Taliban pikeun logo (duanana mozilla sareng debian). Debian henteu resep pisan ngarobah vérsi "gembleng" unggal bulan, anu ditekenkeun nyaéta stabilitas tibatan ngagaduhan anu pang anyarna. Henteu gampang masang sareng ngapdet paket tar.bz2 pikeun mozilla dina debian sareng ubuntus dilanjutkeun, anjeun kedah ngekstraksi kana folder sistem sareng nyiptakeun aksés. Upami aya anu meryogikeunana, kuring nyéépkeun sababaraha daptar paréntah di dieu http://paste.desdelinux.net/4767 sahingga aranjeunna ngalakukeun éta dina hiji urutan tanpa kedah peryogi Repository atanapi browser anu sanés pikeun ngaunduh iket, Salam

    1.    eliotime3000 cenahna

      Hatur nuhun pisan kana skrip na. Nyatana, kuring nganggo Iceweasel 20 (versi anu sajalan sareng Firefox) anu kuring peroleh ti mozilla.debian.net sareng éta saé pisan di Debian Stable kuring.

      Salaku tambahan, kinerja antara Firefox sareng Iceweasel sacara praktis sami, bédana anu resmi di Firefox sareng komunitas Firefox nyaéta henteu ngagaduhan pembaruan anu nembongan dina jandéla "About", salian ti éta garpuh sapertos Iceweasel sareng IceCat biasana gaduh hiji tambalan anu sanés atanapi modifikasi anu sanés (GNU's IceCat ngahalangan palaksanaan Flash Player sareng maksa panggunaan plugins gratis sapertos Gnash, salian ti éta IceWeasel asli).

  8.   msx cenahna

    Langkung patarosan forum tibatan postingan blog.
    Nyatana… IS patarosan forum.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Hapunten abdi nyerat dina modeu [forum] [/ forum], tapi kadang seueur aspek anu teu ditekenkeun sakumaha kurangna homogénitas dina versi Chromium (ayeuna ampir sadaya distro aya dina vérsi 26, anu ayeuna mangrupikeun vérsi resmi Google Chrome), tapi sahenteuna Firefox sareng garpu relatif sadayana saimbang (dina kasus Iceweasel, backport mozilla.debian.net aya dina vérsi 20 dina vérsi resmi, ogé vérsi 21 dina béta sareng 22 dina aurora) .

  9.   Alf cenahna

    Ieu sanés sareng topik anu dimaksud, tapi éta aya hubunganana sareng firefox

    http://muyseguridad.net/2013/05/03/mozilla-critica-al-productor-del-software-espia-gubernamental-finfisher/

    Serius?

    1.    eliotime3000 cenahna

      Tétéla, ieu anjeunna nyebatkeun bertentangan sareng filsafat Yayasan Mozilla: panyungsi anu wijaksana sareng hormat kana kabiasaan internét anjeun.