Kubuntu 19.10 ayeuna sayogi diunduh, terang naon anu énggal

Kubuntu 19.10

Saatos sékrési versi anyar Ubuntu 19.10 Eoan Ermine, rasa anu béda mimiti dileupaskeun tina sebaran Linux ieu, tina anu dina tulisan ieu urang bakal nyarios ngeunaan Kubuntu 19.10.

Dina versi anyar Kubuntu 19.10 ieu sagala rupa parobihan disorot anu kalolobaanana nyaéta pamutahiran komponén sistem, salian ti perbaikan anu ditransferkeun ti cabang utama Ubuntu.

KDE Plasma 5.16

Tina komponén utama Kubuntu 19.10 anu nampi apdet anu tiasa kami nyorot nyaéta lingkungan desktop anu diénggalan janten KDE Plasma 5.16, vérsi anu sagala rupa paningkatan ditampi.

Sapertos kitu pikeun sistem béwara anu lengkep ditulis deui sareng éta ogé nampi modeu tambihan énggal "Tong ngaganggu" pikeun nganonaktifkeun samentawis béwara.

Parobihan penting anu sanés nyaéta pikeun antar muka pikeun milih téma, anu gaduh kamampuan leres nerapkeun téma kana panél. Ogé disorot nyaéta robahan dina desain layar login sareng logout, kalebet ngagentos tombol, ikon sareng labél.

Aplikasi KDE 19.04

Ngeunaan Aplikasi KDE, éta diénggalan kana vérsi 19.04, versi anu nambihan sababaraha dukungan kanggo padamelan dina sési Plasma di Wayland.

Salaku conto dina ieu, urang tiasa mendakan nambihan dukungan pikeun penyuluhan EGLStreams ka manajer komposit KWin, anu bakal ngamungkinkeun ngatur karya sési KDE Plasma 5.16 dumasar kana Wayland dina sistem anu ngagaduhan driver NVIDIA proprietary.

Pikeun ngaktipkeun backend énggal, atur ukur variabel lingkungan "KWIN_DRM_USE_EGL_STREAMS = 1".

Sesi Plasma Wayland tiasa ditambihan ku masang bungkus plasma-workspace-wayland. Ieu bakal nambihan pilihan sési Plasma (wayland) kana layar login.

Di sisi séjén ogé paningkatan pikeun paningal gambar Gwenview disorot, anu ditambihkeun teh dukungan pinuh pikeun tampilan resolusi luhur, ogé kamampuan pikeun ngendalikeun tina layar toél ngaliwatan gerakan, sapertos zum ciwit.

Dina kasus Konsole (Terminal) browsing tab ningkat sareng ogé nampi paningkatan dina panganteur ngedit profil.

Sedengkeun pikeun pembaruan komponén séjén anu urang tiasa mendakan, Éta tina kerangka Qt 5.12.4, latte-dock 0.9.2, Elisa 0.4.2, Kdenlive 08.19.1, Yakuake 08.19.1, Krita 4.2.7, Kdevelop 5.4.2, Ktorrent menonjol.

Sadaya perpustakaan sareng aplikasi KDE4 parantos dihapus tina arsip 19.10 sahingga teu didukung.

Perbaikan anu ditampi ti cabang utama Ubuntu 19.10 Eoan Ermine

Tungtungna, tina perbaikan anu ditampi ku Ubuntu 19.10 tina anu paling luar biasa, sdina kernel Linux anu parantos diénggalan kana vérsi 5.3 sareng anu nganggo dukungan anu langkung ageung pikeun komponén perangkat keras langkung seueur.

Tulisan anu aya hubunganana:
Versi anyar Ubuntu 19.10 Eoan Ermine parantos dileupaskeun

Urang ogé tiasa mendakan nalika prosés instalasi pilihan pikeun masang sistem nganggo sistem file ZFS, ieu nambihan pangrojong pikeun nyiptakeun sareng ngabagi partisi sareng ZFS dina installer, milih pilihan ieu bakal ngajantenkeun parobihan anu saluyu dina GRUB, kalebet pilihan pikeun ngabalikeun perobihan.

Penting pikeun disebatkeun éta pilihan ieu parantos ditambihan salaku pilihan ékspérimén ka installer pikeun nerapkeun ZFS pikeun sadaya partisi.

Parobihan anu sanés ditampi ti saprak Ubuntu 19.10, nyaéta palaksanaan algoritma LZ4, anu bakal ngirangan waktos ngamimitian kusabab dekomprési data langkung gancang.

Unduh sareng kéngingkeun Kubuntu 19.10

Pikeun aranjeunna anu resep tiasa kéngingkeun versi Kubuntu anu énggal ieu pikeun masang komputerna atanapi tiasa nyobian dina mesin virtual.

Aranjeunna tiasa ngalakukeun éta ku buka halaman wéb resmi distribusi sareng dina bagian unduhan na anjeun tiasa mendakan tautan pikeun kéngingkeun gambar sistem. Tautan ieu.

Kuring kedah nyebatkeun éta upami anjeun parantos gaduh versi Kubuntu anu langkung lami sareng anjeun hoyong apdet kana vérsi anyar ieu tanpa dipasang deui, anjeun tiasa ngamutahirkeun tina terminal ngajalankeun paréntah ieu.

sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
sudo software-properties-qt
sudo do-release-upgrade -m desktop


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.