Kumaha énkripsi file sareng pesen di Ubuntu

Énkripsi atanapi énkripsi file, téks, jst. Mangrupikeun alat anu kedah terang sadayana ku pangguna Linux sareng hanjakalna, sakedik anu terang sareng dianggo unggal dinten. Ieu matak pikabitaeun nalika anjeun nganggap reputasi Linux salaku "sistem operasi anu aman"; Ieu mangrupikeun hiji alat deui anu nempatkeun Linux dina ujung jari anjeun pikeun ningkatkeun kaamanan anjeun. Naha anjeun henteu nganggo? Saking kabodoan? Nya, tulisan ieu datang pikeun ngeusian "gap" étaCara anu paling gampang pikeun énkripsi inpormasi nyaéta ku ngagunakeun Penjaga Privasi GNU (GPG). Mini kumaha ieu ngajelaskeun pamasangan sareng penanganan na di Ubuntu ti sirah dugi ka jempol. Butuh waktu kuring ampir 2 dinten nyeratna, janten kuring ngarepkeun anjeun mangpaat.

Kumaha GPG jalan

GPG ngagunakeun sistem hibrid anu ngagabungkeun énkripsi simétri sareng asimétri.

Énkripsi asimétri tiasa dianggo kalayan a pasangan konci. Salah sahijina bakal anjeun konci "publik" sareng anu sanés anjeun konci "swasta". Sakumaha namina nunjukkeun, konci publik tiasa dipasihkeun pikeun saha waé anu anjeun badé ngirim pesen anu énkripsi sareng teu aya bahaya upami batur ningali éta, malih, aranjeunna biasana diterbitkeun dina server umum pikeun mempermudah aksésna; Konci pribadi, di sisi anu sanésna, kedahna rahasia sareng anjeun henteu kedah ngabagéakeunana sareng saha waé. Hal anu paling indah ngeunaan ieu nyaéta, sabab urang bakal ningali di handap, kadua konci na didamel langsung ku GPG dumasarkeun data pribadi anjeun. Léngkah pamungkas nyaéta "ngégél" dua konci ieu ngalangkungan "frasa konci". Janten, dina tungtungna, hiji-hijina kecap konci anu anjeun kedah émut nyaéta "frasa sandi" anjeun.

Lulus dina bersih, hatur nuhun kana énkripsi asimétri, Upami anu ngirim nganggo konci umum panarima pikeun énkripsi pesen, sakali énkripsi, ngan ukur konci pribadi panarima anu tiasa ngadekrip pesen ieu, kusabab aranjeunna ngan ukur anu terang éta. Maka, kerahasiaan ngirim pesen kahontal: teu aya anu ngan ukur panampi anu tiasa ngadekrip éta. Upami anu ngagaduhan pasangan konci nganggo konci pribadi na pikeun énkripsi pesen, saha waé anu tiasa ngadekrip nganggo konci publikna. Dina hal ieu, idéntifikasi sareng auténtikasi pangirim kahontal., Kusabab dipikanyaho yén anjeunna ngan ukur tiasa nganggo konci swasta na (kacuali batur anu tiasa maok éta).

Hiji koméntar terakhir anu kuring pikaresepeun disebatkeun nyaéta ciphers asimétri dipanggihan pikeun lengkep nyingkahan masalah tukeur konci tina cipher simétri. Kalayan konci publik, henteu perlu pikeun anu ngirim sareng anu nampi satuju kana konci anu tiasa dianggo. Anu diperyogikeun nyaéta, sateuacan ngalaksanakeun komunikasi rusiah, anu ngirim kéngingkeun salinan konci publik anu nampi. Naon deui, konci publik anu sami tiasa dianggo ku saha waé anu hoyong komunikasi sareng anu bogana.

Sakumaha aman GPG?

El algoritma dipaké ku GPG nyaéta DSA / ElGamal, kumargi "gratis" sareng henteu turun kana patén-patén "propriétik".

Ngeunaan panjang konci, gumantung kana sarat pangguna. Perlu nyaimbangkeun antara kaamanan sareng optimalisasi prosés. Koncina langkung ageung, bakal langkung handap résiko yén pesen bakal dikodekeun upami dicegat, tapi waktosna pikeun ngitung prosésna ogé bakal ningkat. Ukuran minimum anu diperyogikeun ku GnuPG nyaéta 768 bit, sanaos seueur jalma nyangka éta kedah 2048 (anu maksimum sareng GnuPG dina waktos ayeuna). Nalika kaamanan mangrupakeun prioritas anu langkung luhur tibatan waktos, pilihan na nyaéta milih ukuran konci panggedéna anu diijinkeun.

Masang GPG dina Ubuntu

Ubuntu asalna "out of the box" sareng GPG sareng antar muka grafis pikeun GPG anu disebat Seahorse. Pikeun ngakses Seahorse kami ngan ukur kedah kana Aplikasi> Asesoris> Kecap akses sareng konci énkripsi.

Sateuacan éta, kuring nyarankeun pikeun muka terminal sareng ngetik:

sudo aptitude masang seahorse-plugins sudo killall nautilus

Naon ieu ngalakukeun nyaéta ngamungkinkeun urang ngahijikeun GPG ka Nautilus. Ti ayeuna, upami urang pencét katuhu dina file, urang bakal ningali dua pilihan deui némbongan: "Encrypt" sareng "Sign". Di handap ieu urang bakal ningali kumaha ngagunakeun alat anyar ieu.

Ngadamel konci na

Sateuacan ngawitan énkripsi pesen sareng file, sapertos anu urang tingali, kedah ngadamel heula konci asimétri sareng "passphrase" urang. Pikeun ngalakukeun ieu urang buka Aplikasi> Asesoris> Kecap akses sareng konci énkripsi. Sakali aya urang buka File> New> PGP Key.

Sistem teras bakal nyungkeun urang lebet kana nami, alamat email sareng koméntar. Anu terakhir nyaéta opsional, sedengkeun anu dua heula wajib. Alamat email anu dipilih kedahna anu valid, sabab éta bakal dianggo pikeun nandatanganan identifier pangguna. Upami alamat ieu dirobih ku cara naon waé, tandatangan moal pakait. Koncina bakal dihasilkeun dumasar kana data ieu.

Dina bagian Pilihan canggih Kanggo konci, anjeun tiasa milih jinis énkripsi anu sanés. Anu disarankeun nyaéta "DSA Elgamal 768 bit" tapi kuring nyarankeun anjeun ngarobih kana "DSA Elgamal 2048 bit" kumargi dianggap cekap aman sareng fleksibel. Tanggal béakna nyaéta tanggal konci na henteu kapaké deui pikeun operasi énkripsi atanapi asup. 6 bulan mangrupikeun waktos anu wajar pikeun ieu. Anjeun kedah ngarobih tanggal béakna atanapi ngahasilkeun konci atanapi subkey énggal saatos waktos ieu parantos kalangkung.

Léngkah pamungkas nyaéta nuliskeun kecap akses. Catet bédana antara istilah Anglo-Saxon pikeun kecap "password": istilah "password»Nunjukkeun« sandi », sedengkeun istilah«frasa sandi»Nunjukkeun«frase nuju di jalan". Maka kata sandi ieu kedah diwangun ku langkung ti hiji kecap. Pikeun kecap akses janten épéktip (aman), anjeun kedah:

janten panjang;
ngagabungkeun aksara leutik, aksara leutik sareng nomer;
ngandung karakter khusus (sanés alpanumérik);
janten sesah nebak. Kusabab kitu, lian ti nami, tanggal penting, nomer telepon, nomer dokumén, ...

Sacara umum, pikeun nyieun kecap akses anu kuat disarankeun nyelapkeun aksara gedé ku dikuranganKulit, angka, karakter sanés non-alfanumérik, jst.. Nalika milih kecap sareng frasa urang kedah nyingkahan kecap-kecap anu teuing atra, atanapi tanggal anu penting, sareng henteu kantos nganggo cutatan tina buku atanapi frasa anu kawéntar. Kitu cenah, urang kedah mastikeun yén kecap konci anu urang pilih cukup hésé sahingga henteu tiasa dilanggar ku "serangan brute force", bahkan sanés "serangan kamus", tapi cukup gampang pikeun urang ngémutanana. Upami urang hilap kana kecap konci, konci kami bakal leres-leres gunana, sareng kriptogram kalayan énkripsi, teu tiasa dihartoskeun. Kusabab kamungkinan ieu, disarankeun pikeun sok nyiptakeun sertipikat pencabutan sasarengan konci na.

Sakali sadaya data anu diperyogikeun parantos dilebetkeun, prosés pangwangunan konci dimimitian, anu peryogi waktos anu cekap gumantung kana ukuran tombolna sareng kagancangan komputer anjeun. Salami prosés ieu program ngumpulkeun data acak anu bakal dipaké pikeun ngahasilkeun konci. Sakali réngsé, Seahorse bakal tutup.

Server konci umum

Nyebarkeun konci publik kuring
Server konci publik dianggo pikeun tepat ngadistribusikaeun konci publik. Ku cara kieu, gampang pisan milari batur (ku nami atanapi email) dina pangkalan data sareng mendakan konci publikna pikeun ngirim pesen anu énkripsi (anu ngan ukur anjeunna tiasa ngadekrip).

Pikeun "unggah" konci publik anjeun ka sérver ieu, anjeun ngan ukur kedah muka Seahorse, pilih konci anjeun sareng buka Jauh> Singkronkeun sareng terbitkeun konci. Bakal aya peringatan anu mamatahan ka urang yén ieu bakal nyababkeun konci publik anu dipilih.

Kéngingkeun konci publik babaturan kuring

Buka Seahorse teras buka menu Jauh> Milarian tombol jauh. Lebetkeun nami atanapi email jalma anu anjeun milari. Teras pilih konci saluyu. Upami anjeun bérés anjeun bakal ningali yén konci anyar parantos ditambihan kana tab "Tombol sanés".

(De) Énkripsi file sareng folder

Sakali pasangan konci parantos dihasilkeun, énkripsi sareng ngadekrip file cukup saderhana. Anjeun kedah milih file, pencét katuhu sareng pilih "énkripsi".

Dina dialog anu nembongan, pilih konci anu anjeun damel tadi, sareng pencét OKÉ.

Upami anjeun milih folder pikeun énkripsi, éta bakal naroskeun ka anjeun upami anjeun hoyong énkripsi unggal file dina folder nyalira atanapi upami anjeun langkung milih file ZIP didamel anu engkéna énkripsi. Pilihan kadua anu pangsaéna dina kaseueuran kasus.

Upami anjeun énkripsi file, saatos énkripsi parantos réngsé, anjeun kedah ngadamel file nganggo nami anu sami tapi nganggo extension .pgp. Sakali prosés na réngsé, anjeun tiasa mupus file lami. Upami anjeun énkripsi folder, anjeun kedah milarian dua file énggal: versi énkripsi kalayan extension .pgp sareng file .zip kalayan versi aslina tina folder. Boh ZIP sareng folder aslina tiasa dipupus saatos enkripsi.

Kusabab alesan kaamanan, versi file anu henteu énkripsi kedah dihapus sacara permanén, daripada ngan saukur dikirim ka tempat sampah. Tapi mimitina pastikeun nyobian ngadekrip file anu énkripsi, pikeun ningali yén sadayana henteu kunanaon.

Jang ngalampahkeun ieu, anjeun ngan ukur kedah ngali dua kali dina file .pgp teras lebetkeun kecap akses nalika éta naroskeun. File aslina teras bakal muncul deui. Upami éta folder, file .zip bakal nembongan, sareng anjeun teras kedah nimba eusina.

Dékripsi file dina komputer kuring anu sanés

Ieu sanés sistem anu dirancang pikeun nyiptakeun file énkripsi anu dibabawa (salaku TrueCrypt). Pikeun ngadekrip file anjeun nyalira kana komputer anu sanés, anjeun kedah ngekspor konci anjeun teras impor dina kompu kadua. Ieu ngagambarkeun résiko kaamanan. Nanging, kadang-kadang anjeun kedah ngalakukeun tugas ieu (contona, upami anjeun gaduh PC sareng buku catetan sareng anjeun badé gaduh pasangan konci GPG tunggal sareng sanés hiji kanggo unggal komputer siga anu "idéntitas" anu béda). Janten, ieu sababaraha léngkah anu kedah dituturkeun dina kasus éta:

Dina komputer tempat anjeun nyiptakeun konci, luncurkeun Seahorse (Aplikasi> Asesoris> Kecap Konci sareng Konci Énkripsi), sareng pencét-katuhu dina konci pribadi anjeun sareng pilih "Properties."

Dina kotak dialog anu nembongan, pencét dina tab "Detil", teras dina tombol "Ékspor" di gigireun "Ékspor konci lengkep". Simpen file kana desktop anjeun. Anjeun bakal mendakan yén file énggal parantos didamel nganggo extension .asc. Éta konci anjeun dina téks biasa.

Salin file .asc kana USB stick, sareng ti dinya ka komputer kadua. Ayeuna dina komputer éta mimitian Seahorse teras pencét dina tombol "Impor". Arahkeun ka tempat anjeun nyimpen file .asc, teras pencét "Buka." Ieu bakal ngimpor konci na. Tutup Seahorse teras pencét dua kali dina file naon waé anu énkripsi kalayan konci anjeun pikeun ngadekrip éta. Ieu badé naroskeun "frasa sandi", janten nyeratna. Saatos ieu, file aslina bakal disimpen dina folder anu sami dimana file .pgp aya.

Akhirna, tetep émut yén waktos sareng tanggal komputer dimana anjeun ngadamel / ngimpor / ngekspor konci na kedah leres. Kusabab sababaraha alesan téknis, Seahorse sareng paréntah gpg moal tiasa ngimpor konci upami waktos sareng tanggal dina PC kirang ti tanggal éta didamel. Tangtosna, ieu ngandung harti yén upami komputer dimana anjeun nyiptakeun konci ngagaduhan tanggal anu lepat, éta tiasa masihan anjeun sakedik masalah nalika nyiptakeun sareng ngagunakeun konci na.

Énkripsi téks

Aya plugin Gedit pikeun énkripsi téks anu dipilih. Pikeun ngaktipkeunana, buka Édit> Préferénsi> Plugins. Kuring milih "Énkripsi Téks". Sakali plug-in diaktipkeun, pilihan dina Edit> Encrypt / Decrypt / Sign bakal diaktipkeun.

GPG sareng Firefox

Aya plug-in kanggo Firefox (FireGPG) anu nyayogikeun antarmuka grafis anu terintegrasi pikeun nerapkeun operasi GPG (kalebet enkripsi (de), tanda tangan, sareng verifikasi tanda tangan) dina téks naon waé dina halaman wéb.

FireGPG éta ogé ngamungkinkeun damel sareng wéb (Gmail, jst.), Sanaos dina waktos éta kuring nyobian integrasi sareng Gmail "rusak". Pikeun ningali daptar lengkep ngeunaan wéb anu dianggo FireGPG sareng: http://getfiregpg.org/s/webmails

Unduh FireGPG: http://getfiregpg.org/stable/firegpg.xpi

Nyepetkeun prosés enkripsi sakedik ...

Pikeun (de) énkripsi inpormasi anu teras-terasan nganggo "idéntitas" anu sami, kuring nyarankeun anjeun angkat ka Sistem> Preferensi> Énkripsi sareng toko konci. Teras kuring ngaksés tab "Énkripsi", sareng dimana éta nyatakeun "Konci standar" pilih konci anu bakal anjeun anggo pikeun (de) énkripsi inpormasi. Upami anjeun panasaran, kuring nyarankeun anjeun ogé ningali tab "PGP Passphrase" pikeun nyetél GPG anjeun maksimal.

Asup sareng Verifikasi

Sababaraha kali, anjeun henteu kersa ngirim email anu énkripsi, tapi anjeun hoyong anu nampi pastina yén kuring anu ngirimkeunana. Pikeun éta, tandatangan digital dianggo. Anu kedah anjeun lakukeun nyaéta verifikasi email nganggo GPG sareng konci umum anu ngirim.

Pikeun énkripsi email, sapertos anu urang tingali, sapasang konci dianggo. Salah sahijina nyaéta rusiah sareng anu sanésna umum. Dina hal tandatangan digital, Sadaya jalma anu nampi email anu ditandatanganan ku kuring bakal tiasa mastikeun yén email ieu ditulis ku kuring sareng emailna henteu dirobah sacara jahat di jalan, nganggo konci publik kuring, kusabab kuring nandatanganan éta nganggo konci swasta.

Kusabab kitu, salah sahiji masalah énkripsi anu jelas nyaéta yén anu ngaluarkeun kudu yakin pisan yén koncina atanapi, dina hal tandatangan digital, éta leres-leres milik jalma anu ngaku salaku anu ngagaduhan tandatangan. Barina ogé, kuring tiasa ngaku "Monica Lewinsky" sareng nempatkeun namina dina tandatangan digital kuring. Pikeun méréskeun masalah ieu, aya panandatanganan konci publik. Janten, nalika aya anu nandatanganan konci publik kuring, aranjeunna mastikeun yén konci éta milik kuring. Kalayan kecap séjén, aranjeunna ngajamin yén konci ieu milik kuring. Tanda tandatangan silih konci, numutkeun ka Robert De Niro, "wéb kapercayaan" atanapi "jaringan kapercayaan". Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan mata pelajaran éta kuring nyarankeun anjeun didatangan http://www.rubin.ch/pgp/weboftrust.


Pikeun ngadaptarkeun konci di toko konci anjeun:

1) Pilih konci anu anjeun badé asup tina tombol Dipercanten atanapi tab kenop anu dikumpulkeun sanés,

2) Milih Tanda dina toolbar atanapi File> Sign,

3) Pilih kumaha tuntasna anjeun mariksa konci,

4) Nunjukkeun upami tandatangan kedah lokal pikeun deposit konci anjeun sareng upami tandatangan anjeun tiasa dicabut,

5) Pencét Tanda.

GPG sareng Thunderbird

Aya plug-in kanggo Thunderbird sareng Seamonkey disebat Enigmail anu ngamungkinkeun anjeun nyerat sareng nampi pesen anu ditandatanganan sareng / atanapi énkripsi nganggo GPG.

Pertama kali anjeun ngajalankeun plug-in ieu, runtuyan bentuk bakal muncul anu anjeun kedah lengkepan. Éta ogé kalebet panduan anu ngajelaskeun kumaha ngagunakeun GPG.

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan GPG kuring nyarankeun maca:


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

25 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   henteu aya namina cenahna

    Nulis ngamungkinkeun kuring ngadalikeun pikiran, standar planet sareng standar erudisi Digital ku
    bagikeun-keun ideu na sareng anu sanésna dina situasi log Wéb kelas
    blogging sareng Ibu Lanphear. kantong kado anu Komponén
    bagian tina sadayana ngaku yén éta henteu cara pikeun ngoperkeun hal anu anyar.

    Ogé didatangan halaman kuring: klik di dieu

  2.   Xexu ortiz cenahna

    Saé Pablo! Kuring henteu terang naha éta mangrupikeun panyungsi kuring, tapi téks tutorial ieu tumpur, nyaéta, kuring leungit unggal tungtung garis. Hatur nuhun kana bantosanna!

  3.   Soymuyguaytollenodechele! cenahna

    Tutorial anjeun saé pisan !! Alus wé, Abdi milarian bantosan! Ngeunah pisan!!
    pD: Sing saha anu gaduh mamang maca ogé bajingan! sing getar alus !!

  4.   maéhan sial cenahna

    DALE CHIDO MAN !!! TUTO PISAN PISAN ANU ONDAAAAA

  5.   Soymuyguaytollenodechele! cenahna

    Chee !! yenoo cheleee b0las kuring !! papahuevoo !! Naon ric000 frut000 papitoo !! konxa tina l0ra pendej00s !!

  6.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Di Firefox katingalina saé ...

  7.   rangkep207 cenahna

    tulisan anu saé! pikaresepeun pisan. wengi ayeuna kuring maca deui ku langkung seueur waktos

  8.   cessarr1 cenahna

    Réréncangan sukur .. Salam ti Vénézuéla.

  9.   dlas cenahna

    Diperkirakeun,
    Kuring pisan ngahatur nuhun pikeun padamelan anjeun anu hadé sareng, ogé, pikeun ngabagi kompilasi prosedur pikeun ngahasilkeun tutorial ieu.
    Salam hormat,
    D.
    Buenos Aires.

  10.   HaD! | Ferrer cenahna

    Wah! Tutorial anu saé pisan!

    Kuring ngan ukur gaduh hiji mamang ... Nalika kuring ngekspor konci kuring kana file .asc, naha éta ngékspor konci publik sareng swasta? Kuring ngagaduhan rasa sieun kaleungitan pribadi, sabab anu umum parantos online, tapi anu swasta aya di mana waé dina sistem anu kuring henteu terang; Abdi hoyong ngadamel salinanna sareng gaduh dua konci dina USB rahasia. Ogé, abdi hoyong anu "sinkronisasi" idéntitas antara 2 mesin.

    Upami anjeun bageur pisan pikeun netelakeun mamang kuring, atanapi nyatakeun dimana konci pribadi kuring (kuring parantos ningalian ~ / .gnupg tapi kuring henteu terang naon éta) Kuring bakal pisan ngahaturkeun nuhun 🙂 upami anjeun tiasa ngirim email, langkung saé, anjeun bakal mendakan dina profil Disqus kuring .

    Salam!
    HaD!

  11.   HaD! | Ferrer cenahna

    Sigana mah kuring geus meunang ngagantungna; Kuring bakal nguji ngeunaan éta engké ...

    Janten, ayeuna tetep terang kumaha nyalametkeun konci swasta sareng umum kuring ku terminal, sabab kuring yakin yén ayeuna kuring ngirimkeun duanana ka server di Launchpad !! D: (Kuring nyarios éta kusabab kuring ngintun anjeunna téks anu anjeunna pasihkeun pikeun "ngekspor" konci kuring - anu sigana dua konci-)

    Hatur nuhun kana waleran anjeun!
    HaD!

  12.   Luis cenahna

    Hello:
    GnuPG nganggo algoritma bébas patén, tapi kuring hoyong terang upami SMIME nganggo algoritma anu sanés perangkat lunak gratis.
    hatur nuhun

  13.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Tingali, tina naon anu kuring ngartos, s / mime mangrupikeun "open standard" sareng GNUPG (ti saprak versi 2) ngagaduhan dukungan pikeun s / mime. Pondokna, kuring mikir yén upami jalma-jalma di GNUPG ngempelkeunana, éta kusabab algoritma na gratis sareng standar kabuka, janten anjeun tiasa nganggo éta tanpa masalah.

  14.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Kaleresan kuring henteu terang. Pokokna, naha anjeun pikir waktuna pikeun ngapdet? Surak! Paul.
    On 06/12/2012 18:06 PM, «Disqus» wrote:

  15.   Trosky cenahna

    … Masih gaduh dukungan (LTS)… 😉… hatur nuhun atoh.
    salu2.

  16.   Trosky cenahna

    Naha anjeun terang upami aya bug kuda laut dina 10.04?… Dina vérsi sanés éta sampurna tapi dina 10.04 éta masihan kasalahan nalika ngahasilkeun konci.

  17.   peter cenahna

    PIECE OF TUTORIAL! Ieu prakték terakhir abdi Hardware Fundamentals xD

  18.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Nuhun Piter! Kuring bagja éta mangpaat pikeun anjeun. Éta ideu ... 🙂
    Rangkulan! Paul.

  19.   yuyo cenahna

    Abdi henteu resep pisan éta menjijikeun !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  20.   Martha G cenahna

    Éta ogé tiasa nganggo jasa FNIB, énkripsi énkripsi ngalangkungan panggunaan Swiftcoins.
    http://www.youtube.com/watch?v=U3_pMGXlOMM

  21.   tatamu cenahna

    Hola

    tulisan anu saé pisan

    tapi kuring gaduh mamang ...

    Kuring ayeuna nuju maivelope tapi éta méré kuring masalah

    Abdi henteu tiasa ngadekrip email anu aranjeunna kirimkeun ka kuring nganggo PGP

    Ternyata kuring ngagaduhan kontak anu parantos ngintunkeun kuring pesen nganggo PGP tapi kuring henteu tiasa ngadekrip, kuring nampi ieu: Error! Teu aya konci pribadi pikeun pesen ieu. Idéntitas konci pribadi anu diperyogikeun: 187C3E990A964C30 atanapi BDA0CFE6BF5E5C1C Kuring parantos nyobian ngirim pesen nganggo konci swasta komo janten kuring ngagaduhan éta ... naon anu kuring lepat?

    sareng kuring parantos ngalih ka Portable PGP tapi kuring henteu terang naon frasa sandi na ...

    Abdi teu émut maivelope naros ka kuring atanapi ngalakukeun hal-hal pikeun nembongan ...

  22.   Ignacio cenahna

    Tutorial hébat!
    Saha anu nyarios éta njijina teu terang naon anu kajantenan

  23.   henteu aya namina cenahna

    Hello.
    Kuring henteu tiasa némbongan saatos ngeklik file atanapi folder pikeun énkripsi leupaskeun-handap (ku ngaklik tombol katuhu) supados némbongan énkripsi, tapi henteu. Éta kajantenan kuring dina duanana lubuntu 16.04 sareng xubuntu 16.04

  24.   Santiago · cenahna

    Hai, abdi henteu tiasa nganggo kode anu munggaran "sudo aptitude install seahorse-plugins" nyarios ka kuring: "sudo: aptitude: paréntah teu kapendak".

  25.   ngahargaan cenahna

    Halo, dina Ubuntu 19.10 paréntah anu munggaran henteu nampi kuring, éta ngawartosan yén paket ieu henteu sayogi tapi éta dirujuk ka bungkus anu sanés. Éta ogé nyebatkeun yén paket seahorse-plugins leungit, tinggaleun jaman, atanapi sayogi tina sumber anu sanés.

    Wasalam