Kumaha cageur Grub 2 tanpa nganggo cd live

Sakapeung GUBRAK 2, bootloader anu sumping sacara standar sareng seueur sebaran Linux, Eureun fungsiKaseueuran waktos éta lirén damel kusabab sababaraha alesan éta nyobian boot tina alat anu salah atanapi anu teu aya, kusabab konfigurasi program anu goréng.

Di dieu kami nampilkeun tutorial singget pikeun ngabéréskeun masalah ieu dosa kedah nganggo a hirupcd pikeun ngalaksanakeun nyalametkeun.


Dina kasus-kasus éta, éta ninggalkeun urang dina GRUB nyalametkeun konsol ajakan.

grub nyalametkeun

Éta sigana rada rumit tapi saderhana sareng tiasa nyalametkeun anjeun langkung ti sakali. Mimiti kuring ngaksés daptar partisi anu sayogi:

ls

Paréntah ieu bakal nunjukkeun partisi anu aya, sapertos kieu:

(hd0) (hd0,1) (hd1) (hd1,1) (hd1,5) (hd2) (hd2,1) (hd3) (hd3,1)

Ayeuna anjeun kedah milarian partisi mana anu ngandung folder / boot / grub, kalayan sadaya data anu diperyogikeun pikeun boot. Pikeun ngalakukeun ieu, anu anjeun kedah lakukeun nyaéta ngalakukeun "ls" kanggo masing-masing partisi, sapertos kieu:

ls (hd1,1) /

… Hal anu sami pikeun sesa partisi.

Tong hilap palang / tungtungna!

Saatos mendakan partisi dimana folder boot ayana, kami nambihan awalan anu saluyu supados GRUB terang dimana ayana:

set awalan = (hd1,1) / boot / grub
Tong hilap robih (hd1,1) kana partisi anu pas dina kasus anjeun.

Akhirna, tuliskeun paréntah ieu:

insmod (hd1,1) /boot/grub/linux.mod

Konpigurasikeun partisi root:

set root = (hd1,1)

Muatkeun gambar kernel Linux:

linux /boot/vmlinuz-2.6.32-23-generic root = / dev / sdb1

Upami anjeun henteu terang vérsi kernel naon anu anjeun pasang, anjeun tiasa ngajalankeun paréntah "ls" dina diréktori boot pikeun milarian terang.

Nomenclature tina mount point sdb1, dirumuskeun ku nami partisi: (hd1,1) nyaéta sdb1, dina cara anu sami sareng (hd0,2) nyaéta: sda2.

Ayeuna kernel kedah dimuat:

initrd /initrd.img

Sareng tungtungna, anjeun tiasa ngabalikan:

kapal

Sakali di jero sistem, disarankeun pikeun masang deui GRUB pikeun ngahindaran kasalahan ieu dina beban salajengna:

grub-install / dev / sdb

sumber: Quimateur


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

103 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Solidrugs Pacheco cenahna

    wow, alus pisan, kuring mikir yén éta gumantung kana cd live 😀 tapi kuring ningali éta henteu, hatur nuhun

  2.   Lucas cenahna

    Nalika ngalakukeun ls partisi anu nandaan kuring nyaéta: (hd0) (hd0, msdos8) (hd0, msdos7) (hd0, msdos6) (hd0, msdos5) (hd0, msdos2) (hd0, msdos1) ... boot / folder grub nyaéta Find in (hd0, msdos6) ... naon anu janten sintaksis pikeun paréntah "linux /boot/vmlinuz-2.6.32-23-generic root = / dev / sdb1"? nyaéta, naon anu kuring kedah nempatkeun dina tempat sdb1? .. cobian cobian sababaraha nilai ku trial and error tapi teras-teras nganggo pesen kasalahan anu sami: file henteu kapendak….

    1.    Amadeus cenahna

      Anjeun nyarios yén folder / boot / grub aya di (hd0, msdos8), janten dina paréntah "linux / boot / vmlinux ..." anjeun kedah nempatkeun "root = / dev / sda8" sabab partisi anjeun hd0, msdos8 nyaéta sami sareng sda8 dina linux, mugia bantosan kuring bakal ngabantosan anjeun.

  3.   mikVidal cenahna

    Dina akhir prosés éta ngawartosan ka kuring: 'henteu aya modeu anu cocog' naon anu kuring tiasa lakukeun? Hatur nuhun!

  4.   Daniel Coca cenahna

    Hiji deui solusi pikeun répertoir hal-hal mangpaat dina linux. Kontribusi anu saé

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Kitu ogé…

  6.   UnaWeb + Libre cenahna

    Mangpaat pisan, éta kajantenan langkung ti sababaraha urang

  7.   Leo cenahna

    Saé pisan, tapi tungtungna anjeun bérés CD langsung sateuacanna. Kaleresan, naon anu teu tiasa dilakukeun ku linux ....

  8.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Mimiti, hayu urang ngajelaskeun asal-usul huruf:

    sda -> disk anu SATA (Serial ATA) disebat sareng saur kuring
    éta ogé SCSI

    hda -> nyaéta PATA (Parallel ATA, anu nganggo panyambungna IDE lami)

    Di sisi anu sanésna, hurup anu katilu aya hubunganana sareng urutan disk:
    sda -> bakal janten hard drive munggaran

    sdb -> bakal janten anu kadua

    Asal-usul nomer:

    sda mangrupikeun hard drive sadayana

    sda1 bakal janten partisi munggaran tina hard disk ieu

    sda2 bakal janten partisi kadua tina hard disk anu sami

    Surak! Paul.

    1.    kamar cenahna

      Abdi henteu tiasa mendakan file .mod dina boot

  9.   José Daniel Ramírez amador cenahna

    Patarosan? Grub tina mesin abdi henteu kunanaon, ngan éta kuring parantos perhatoskeun yén kuring gaduh dua pilihan boot tina windows kuring, hiji tungtung sda1 sareng sdb1 anu sanésna saur kuring? Naon ieu hartosna?

  10.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Sareng leres ...: S
    Anjeun ogé tiasa nyetak éta ...
    Surak! Paul.

  11.   pandacris cenahna

    Pisan gunana tapi nalika kuring meryogikeunana kuring kedah gaduh pc sanés kanggo tiasa maca pitunjuk xk aranjeunna hal alrgas XD

  12.   Zytum cenahna

    Dina catetan anu kuring nyandak salami 4 taun (anu kuring ngan ukur ngagaduhan GNU / Linux) kuring ngagaduhan anotasi anu sanés; Naha masih valid?
    sudo grub
    panggihan / boot / grub / panggung2
    akar (hdx, x)
    setup (hdx) -> didieu kuring ragu upami kuring nyeratna leres, kumargi nalika nunjukkeun sadaya disk éta henteu kedah kurung
    kaluar

  13.   Andres Mauricio Gallego Herrer cenahna

    ku nempatkeun insmod (hd1,1) /boot/grub/linux.mod
    Éta ngawartosan yén file henteu aya, naon anu kuring tiasa lakukeun? punten ngabantosan

    1.    Gabriela cenahna

      Halo, anjeun hasil méréskeunana. Abdi rumaos sami sareng anjeun.

      1.    Neil cenahna

        Hungkul PON
        insmod linux
        salam

      2.    Ronald cenahna

        Halo, naha anjeun berhasil méréskeun masalah? kajadian anu sami ka kuring ..

    2.    Séré cenahna

      Wilujeng siang, naha kuring tiasa méréskeun? Kasalahan anu sami kajadian ka kuring

  14.   Daniel cenahna

    halo
    Abdi gaduh masalah anu sami, kuring parantos ngahapus. Kumaha kuring tiasa nga-instal deui. Éta masihan kuring kasalahan ieu

    Sistem operasi anu leungit.
    kasalahan: teu dipikabutuh filesystem.
    grub nyalametkeun

  15.   ceballos cenahna

    Hai, kuring ampir énggal dina linux sareng paréntah, tapi upami anjeun tiasa méréskeun patarosan kuring, léngkah pamungkas miceun kuring kasalahan anu teu kapendak.
    (initramfs) grub-install / dev / sdb7 // atanapi (sdb)
    / bin / sh: grub-install: teu kapendak

  16.   Pablo cenahna

    Hatur nuhun. Éta jalan sampurna.

  17.   Alexander cenahna

    kumaha kuring ngalakukeunana di Fedora 19?

  18.   Hector Caballero cenahna

    emm, éta masihan kuring kasalahan ieu: file '/grub2/i386-pc/normal.mod' teu kapendak.

    sareng kirimkeun kuring ka grub nyalametkeun>

    dimana kuring nyobian naon anu kadieu, tapi kuring gaduh razia dina kaca ...

    ayeuna, dina waktos pamasangan, katingalina ku kuring éta alatan mbr ... nalika kuring nyiptakeun partisi eunteung / boot. (Kuring henteu terang naha henteu kunanaon atanapi naha kuring ngantepkeun kana /) ...

    ayeuna nalika kuring nyobian paréntah ieu pikeun muka gambar linux éta ngawartosan yén sdb1 henteu aya, ogé sdb2, abdi nyobian nganggo razia md0 sareng sanés ...

    aya saran? ... hatur nuhun

  19.   Alberto cenahna

    hai kumaha kabarna
    patarosan
    Naon anu kajantenan nyaéta dina sadaya partisi anu aya dina hard drive kuring, nembongan dina sadayana saatos nerapkeun kasalahan "ls (hd ...)": filesystem anu teu dikenal.
    Naon anu kuring tiasa laksanakeun dina hal ieu?
    punten ngabantosan

    1.    Josuenaro cenahna

      Leres. Anjeun tiasa ngalereskeun masalah anjeun, hal anu sami kajadian ka kuring!

  20.   francisca fernandez letasset, paqui cenahna

    Kuring badé nyonto ieu sareng nyobaan nuturkeun éta demi langkah; Upami kuring hoyong nganggo linux, kuring teu ngagaduhan solusi sanés pikeun nanganan terminal, sanaos nyingsieunan kuring

    Abdi dina ubuntu ayeuna, sabab dina komputer anu sanés kuring ngadamel anjeun nganggo grub
    sareng kuring henteu pernah tiasa lebet mint deui sareng kuring henteu ngagaduhan cd live xq aranjeunna dipasang pikeun kuring
    Komo upami kuring ngaunduh mint tina internét, éta moal sami, leres? Sareng moal aya manpaatna pikeun kuring?
    Kumaha saé upami aya anu tiasa ngawalon email abdi

    1.    ErickIsos cenahna

      Nya, panginten kasép xD tapi sami, teu paduli vérsi na, anjeun ngan ukur nganggo LiveCD pikeun ngamuat konfigurasi GRUB atanapi "Pasang deui" janten anjeun tiasa nganggo LiveCD tina distro naon waé anu dimuat GRUB (Masih I ' kuring henteu yakin pisan naha aranjeunna sadayana "narik" ku grub, sabab kuring kantos ningali bootloader anu sanés), anjeun panginten parantos terang ayeuna, atanapi anu sanés parantos ngaréspon surélék anjeun.

  21.   deby cenahna

    hatur nuhun! inpo na gunana pisan

  22.   Wilson cenahna

    Saé! Pitunjuk anu saé pisan, kuring henteu terang anjeun tiasa pulih deui tanpa cd live. =)

    Patarosan: Naha mungkin pikeun ngahijikeun PDF sareng sadaya tulisan atanapi TIPS anu dilakukeun dina blog ieu?
    Aya seueur pisan tulisan anu manpaat, anu kuring resep kana éta dina PDF sareng nyetak éta =).

    Hatur nuhun! = D

  23.   Harold zarate menyakiti cenahna

    Halo sobat, nalika nempatkeun insmod (hd0, msdos7) /boot/grup/linux.mod, katingalina file na teu aya, anjeun tiasa ngawartosan naon anu kedah dilakukeun Abdi peryogi bantosan.!

  24.   Feliks ivane cenahna

    Éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring, ngan ukur nalika nempatkeun
    insmod (hd1,1) /boot/grub/linux.mod
    file henteu kapendak, abdi nyobian angkat tina usblive

  25.   Erik cenahna

    dina bagian tina:
    insmod (hd1,1) /boot/grub/linux.mod
    Kuring meunang: error: lisénsi teu cocog

    1.    Julian cenahna

      Solusi a: «Éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring, ngan nalika kuring nempatkeun
      insmod (hd1,1) /boot/grub/linux.mod »

      Daripada "linux" pasang "boot"

      1.    Jonathan cenahna

        Kuring tetep meunang kasalahan: file henteu kapendak

        Solusi sanésna?

        Éta ngaapresiasi.

  26.   Jerman cenahna

    Tulisan ieu nyalametkeun kahirupan kuring kuring poho pikeun ngapdet GRUB sareng kuring nyéépkeun bari ngetikkeun larutan dina akhirna kuring ngan ukur gaduh Mint dina net kuring hatur nuhun pikeun ngabagi

  27.   Carlos cenahna

    Abdi henteu jalan

  28.   luis cenahna

    Hal anu sami kajadian ka kuring, naha anjeun berhasil ngalereskeunana?

  29.   Erick cenahna

    Halo! Kuring nembé sadar yén perlu nyéépkeun rohangan antara "ls" sareng kurung anu ngandung nami partisi. Tanpa éta, atanapi éta rohangan, moal aya anu bakal ditampilkeun. DLB!

  30.   Josuenaro cenahna

    Kumaha upami kuring henteu terang partisi mana boot na? Tulung

  31.   garra cenahna

    henteu aya sistem anu aya dina partisi ...

  32.   Victor cenahna

    Nuhun, kuring tiasa ngahanca ubuntu kuring, tanpa nganggo live-cd

  33.   Francisca cenahna

    Kuring nyobian, tapi éta masihan kuring filesystem anu henteu dipikaterang naha éta tiasa masalah hardware? Kusabab sanaos gaduh batré énggal, tanggal na dirobih. Éta Ubuntu 11.10. Upami masalahna parantos di atur, sesah masihan solusi, atanapi naha tiasa?

  34.   Kuring gaduh Ubuntu 12.04 cenahna

    Kuring parantos nyobian sadayana partisi anu masihan kuring, tapi henteu nampi kuring

  35.   placido gutierrez cenahna

    anggo sistem operasi mini Puppy Linux anu dianggo pikeun ngalereskeun Grub, éta dipasang dina pendrive sareng boot ti éta teras pilih program anu disertakeun sareng sistem anu disebat grub for dos, sareng di dinya sistem operasi dipasang dina komputer, nyaéta saderhana pisan, ulah ngahesekeun kahirupan, kuring parantos lami nerapkeun metodeu anu sami saatos masang Windws saatos Linux

  36.   kahayang cenahna

    Hei naon paréntah pikeun terang vérsi kernel kuring?

    1.    elav cenahna

      uname -a

  37.   Miguel cenahna

    Ubuntu goréng Kuring nyobian éta kuring henteu resep pisan ..

  38.   nacho cenahna

    abdi peryogi bantosan

    Abdi gaduh laptop boot triple (Windows 7 Ultimate, Ubuntu 14.04.1 LTS sareng Mac Os Snow Leopard)
    Tilu sistem tiasa dianggo sampurna (Mac langkung atanapi kirang) tapi kusabab kuring pulih grub, abdi henteu tiasa ngonpigurasikeun sakumaha anu dipikahoyong. Kuring nempatkeun daptar anu kuring hoyong gaduh:

    Windows 7 Ultimate (*)
    Ubuntu 14.04.1 LTS
    Mac Osx Salju Macan
    Pilihan maju Ubuntu
    Ubuntu ...
    Ubuntu ...
    Ubuntu ...
    Ubuntu ...
    Uji mem
    Memtest86x ...
    Memtest86x ...

    Asterisk mangrupikeun standar sareng naon anu langkung dilebetkeun nyaéta naon anu aya dina jero submenu (Sarua sareng kumaha nembonganna dina Grub customizer)

    Pikeun mimitian, mémét henteu muncul dina grub atanapi burg.
    Kuring nyobian pikeun ngonpigurasikeunana di burg, tapi dina ieu kuring henteu ningali versi standar Ubuntu, ngan ukur pilihan canggih anu vérsi anu henteu nempatkeun pamulihan, tapi henteu dimuat sami, ngawula ka kuring.
    Akhirna, kuring henteu tiasa ngadamel éntri anu kuring lebetkeun sacara manual (anu kanggo mac sareng upaya nyerat deui vérsi aslina tina Ubuntu) ngagaduhan ikonna, bunderan biru sareng tanda tanya nembongan.

    Kuring terang naon anu kuring naroskeun seueur masalah, tapi kuring parantos putus asa sareng kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun pikeun ngalaksanakeun éta ...

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo Nacho!

      Kami ngarékoméndasikeun anjeun naroskeun patarosan ieu dina jasa tanya jawab kami disauran Tanya FromLinux sahingga sakumna masarakat tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

      Rangkulan, Pablo.

      1.    nacho cenahna

        ok kuring ngan ukur ngalakukeun, hatur nuhun pisan kanggo naséhatna. Upami aya anu badé ngajawab didieu kuring kedah nambihan yén tés mémori anu kuring candak tina komputer anu sanés ku Ubuntu sareng aranjeunna sigana tiasa dianggo. Upami aya anu terang bilih éta lepat, bejakeun aranjeunna terang.

  39.   Daniel cenahna

    Ami kuring kéngingkeun bantosan ieu

    GRUB ngamuat.
    Wilujeng sumping di GRUB!

    Kasalahan: file henteu kapendak
    Ngasupkeun modeu nyalametkeun ...
    Grub nyalametkeun>

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo Daniel!

      Kuring pikir éta bakal langkung saé upami anjeun nimbalankeun patarosan ieu dina jasa tanya jawab urang disebut Tanya FromLinux sahingga sakumna masarakat tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

      Rangkulan, Pablo.

  40.   Yeremia cenahna

    nalika kuring ngajalankeun paréntah initrd, linux sareng insmod éta nyarios ka kuring: paréntah "paréntah" teu terang naon anu kuring lakukeun?

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Naha anjeun kedah ngaéksekusi "su -" heula?

      1.    Yeremia cenahna

        nalika kuring ngajalankeun éta nyarios ka kuring "paréntah anu teu dikenal"

      2.    matias cenahna

        halo kuring ngagaduhan masalah nalika kuring nempatkeun insmod éta ngawartosan file kasalahan teu kapendak sareng kuring nyobian nempatkeun boot tibatan linux sareng nempatkeun insmod linux sareng henteu aya anu lumangsung kasalahan anu sami némbongan. Punten Abdi peryogi bantosan, hatur nuhun pisan sateuacana.

      3.    matias cenahna

        halo Abdi peryogi solusi nalika kuring nempatkeun insmod éta ngawartosan file kasalahan teu kapendak, kuring parantos nyobian nempatkeun boot tibatan linux sareng nempatkeun insmod linux sareng kuring tetep kéngingkeun kasalahan punten ngabantosan babaturan, hatur nuhun pisan sateuacana!

    2.    Ronald cenahna

      Sobat, naha anjeun berhasil méréskeun? hal anu sami kajadian ka kuring.

  41.   Jesus Lopez cenahna

    Hatur nuhun pisan!! Éta parantos ngabantosan kuring pikeun ngamimitian. Anjeun retakan !!

  42.   Jose luis cenahna

    Nalika kuring kéngingkeun paréntah insmod… ..boot / grub / linux.mod
    Éta masihan kuring: error: file 'boot / grub / linux.mod »teu kapendak
    Kumaha cara kuring ngalakukeunana? Kusabab dina partisi tunggal kuring gaduh boot. Di. Teu aya anu boot.
    nuhun sateuacanna

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Naha anjeun nempatkeun / boot / atanapi boot /?

  43.   luis cenahna

    Ngasupkeun insmod (hd0,6) /boot/grub/linux.mod
    Nembongan
    kasalahan: file henteu kapendak
    Hatur nuhun pikeun pitulung anjeun.

    1.    matias cenahna

      naha anjeun ngatasi éta sobat? Abdi sami sareng anjeun, punten bantosan sareng kuring nyobian nganggo lmins insmod hungkul sareng robih pikeun boot sareng teu nanaon kuring nampi kasalahan éta

      1.    Ronald cenahna

        rerencangan, naha anjeun ngatasi masalahna? hal anu sami kajadian ka kuring

  44.   Jose Santos cenahna

    Kuring meunang pesen kasalahan: simbol 'grub_term_highlight_color' teu kapendak-
    Abdi peryogi bantosan punten.

  45.   Jérman cenahna

    Hai Kuring nuliskeun paréntah ls sareng daptar partisi némbongan, sapertos kieu:

    (hd0) (hd0, msdos1) (hd1) (hd1, msdos6) (hd1, msdos5) (hd1, msdos1) (hd2)

    Kuring milarian masing-masing nganggo ls (hd0), sareng sajabana, tapi dina sadayana kuring nampi «error: filesystem anu teu dikenal

    Kumaha kuring teraskeun?

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo Jérman!

      Kuring pikir éta bakal langkung saé upami anjeun nimbalankeun patarosan ieu dina jasa tanya jawab urang disebut Tanya FromLinux sahingga sakumna masarakat tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

      Rangkulan, Pablo.

      1.    Matias-linux cenahna

        Kuring kéngingkeun file anu teu kapendak kasalahan, nalika kuring nempatkeun insmod sareng sésana, naon anu kuring tiasa laksanakeun? Kuring parantos nyobian nempatkeun boot sareng nempatkeun insmod linux nyalira. Abdi gaduh linux sareng windows 7 sareng kuring ngahapus partisi linux. Abdi ngahargaan pisan upami anjeun ngabantosan abdi, hatur nuhun pisan sateuacanna!

  46.   Daniel cenahna

    Halo, masalah kuring ieu, kuring nerapkeun paréntah ls tapi kuring kéngingkeun éta masihan kuring tilu partisi tapi teu aya anu kaluar sapertos anu nganggo root boot

  47.   Gambar placeholder Alvaro Olarte cenahna

    Sadayana henteu kunanaon tapi nalika kuring ngamuat Kernel ku paréntah: linux / boot / vmlinuz… .. Kuring éléh kasalahan: Henteu paréntah 'linux'. Dupi anjeun ngabantosan kuring. hatur nuhun

  48.   mauro hernandez cenahna

    alus pisan, hatur nuhun!

  49.   Manuel L. cenahna

    Yén kuring diblokir sareng nekat ieu. Abdi henteu tiasa nganggo alat-alat kuring kusabab masalah ieu. Kuring nuturkeun sadaya paréntah anjeun, tapi nalika kuring dugi ka bagian insmod kalayan kombinasi naon waé anu anjeun usulkeun SABADIA Kenging pesen pesen: lisénsi anu teu cocog.

    Naon anu kuring tiasa lakukeun?. Bantosan punten

  50.   Gabriela Michelle Fernandez cenahna

    Halo, kuring parantos ngalaman masalah anu serius sababaraha dinten. Milarian di seueur tempat sareng saatos ngalaksanakeun sababaraha hal anu disarankeun, pc kuring ngan ukur dimimitian tina grub rescue sareng akhirna kuring tiasa aksés salaku root upami kuring pencét nalika ngamimitian f1 atanapi f2 atanapi sababaraha (anu leres mah, kuring henteu terang kumaha asalna tapi datang)
    Pokokna, nalika nyobian nuturkeun sadaya prosedur ieu anu anjeun sebutkan sareng seueur anu sanés, kuring nyanghareupan masalah serius yén teu aya file dina / boot / grub !!!! sareng kumargi kitu kuring henteu tiasa mendakan linux.mod
    Naon anu abdi lakukeun?? Punten kuring kedah ngalereskeun masalah ieu sareng kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun deui. Abdi teu tiasa pormat sadayana, éta mangrupikeun hal terakhir. Abdi peryogi pulih file tina disk anu masih aya !!! maka kuring ngan ukur hoyong gaduh linux dina mesin éta janten kuring henteu kedah (saur kuring) grub.
    Upami anjeun tiasa ngantunkeun kuring, kuring bakal hatur nuhun pisan !!!

  51.   Emmanuel cenahna

    Grub sigana ngan ukur daptar kuring (hd0) anu tiasa ???
    Struktur disk na nyaéta
    Bagian utami (win7)
    Bagian ngalegaan
    Bagéan ntfs (data)
    Bagéan SWAP
    Bagian BRTFS (root)
    Bagian XFS (bumi)
    Éta leumpang kuring bari tapi nalika ngaganti sistem standar sareng ngorondang sakedik,
    grub maot.

  52.   luis cenahna

    Penjelasan anu saé pisan, bahkan kuring tiasa nuturkeun léngkahna hiji-hiji, hatur nuhun ti LP

  53.   Alfred cenahna

    Hai, punten bantosan abdi ... nalika nyobian ngamuat kernel ku paréntah: "linux /boot/vmlinuz-3.13.0-36-generic root = / dev / sda1" (partisi kuring (hd0, gpt1) kuring henteu teu terang upami "sda1" henteu kunanaon) kuring kéngingkeun "file henteu kapendak" …… Naon anu kuring kedah lakukeun ???? Ti parantos hatur nuhun pisan!

  54.   clau cenahna

    Hello Kuring parantos nempatkeun paréntah sakumaha anu dicarioskeun di dieu sareng teu aya kajadian nalika kuring nyetél kuring kéngingkeun ieu upami awalan = (hd0,2) / blót / grub / robot = hd0,2 mugia anjeun tiasa ngabantosan kuring.

  55.   Jose cenahna

    sababaraha paréntah henteu nampi éta x conto initrd Linux insmod

  56.   Jose cenahna

    milikna (hd0,1) tapi dina initrd éta ngawartosan kuring kasalahan

  57.   fede chavez cenahna

    Halo, dina layar saatos hurungna ngan ukur nyarios GRUB_ sareng teu aya anu sanés, éta henteu ngantep kuring nyerat paréntah, naon anu kuring tiasa lakukeun? Hatur nuhun.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo! Mimiti, hapunten anu kasép dina ngawaler.
      Kuring nyarankeun anjeun nganggo jasa Tanya Ti Linux kami (http://ask.desdelinux.net) pikeun ngalaksanakeun jenis konsultasi ieu. Ku cara éta anjeun tiasa kéngingkeun bantosan ti sadayana masarakat.
      Rangkulan! Paul

  58.   Urang Genoa cenahna

    halo, kuring ngagaduhan masalah, nalika ngalebetkeun insmod (hdp0, gpt7) /boot/grub/linux.mod éta ngawartosan kuring kasalahan: file /boot/grub/linux.mod henteu kapendak, naon anu kuring lakukeun dina kasus éta? moal ngantep kuring teraskeun, naon anu kuring kedah lakukeun? bisi waé boot na aya (hd0, gpt7)

    1.    Edgar cenahna

      naha anjeun ngajawab kasus anjeun?

    2.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo! Mimiti, hapunten anu kasép dina ngawaler.
      Kuring nyarankeun anjeun nganggo jasa Tanya Ti Linux kami (http://ask.desdelinux.net) pikeun ngalaksanakeun jenis konsultasi ieu. Ku cara éta anjeun tiasa kéngingkeun bantosan ti sadayana masarakat.
      Rangkulan! Paul

  59.   Luis Miguel cenahna

    Salam, kuring anyar kana linux tapi resep pisan kana hal éta, ieu anu kajantenan kuring:

    kasalahan: teu dipikabutuh filesystem.
    Ngasupkeun modeu nyalametkeun ...
    grub nyalametkeun> ls
    (hd0) (hd0, msdos1) (hd1) (hd1, msdos1) (fd0)
    grub nyalametkeun> ls (hd0) /
    kasalahan: teu dipikabutuh filesystem.
    grub nyalametkeun> ls (hd0, msdos1) /
    kasalahan: teu aya partisi sapertos kitu.
    grub nyalametkeun> ls (hd1) /
    kasalahan: teu dipikabutuh filesystem.
    grub nyalametkeun> ls (hd1, msdos1) /
    kasalahan: teu dipikabutuh filesystem.
    grub nyalametkeun> ls (fd0) /
    kasalahan: gagal maca séktor 0x2 tina 'tsar0'.

    Patarosan abdi di akhir nyaéta naon anu ngawartosan kuring ieu? Kuring ngarti yén lamun nandaan kasalahan dina séktor baca, sigana éta hard disk henteu kapake deui, tapi naha di luhur tiasa nyalametkeun sababaraha inpormasi?

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo! Mimiti, hapunten anu kasép dina ngawaler.
      Kuring nyarankeun anjeun nganggo jasa Tanya Ti Linux kami (http://ask.desdelinux.net) pikeun ngalaksanakeun jenis konsultasi ieu. Ku cara éta anjeun tiasa kéngingkeun bantosan ti sadayana masarakat.
      Rangkulan! Paul

  60.   Rubén cenahna

    Halo, Kuring parantos nempatkeun paréntah ls sareng nembongan ieu: ls / dir: Teu tiasa muka diréktori ayeuna - Henteu aya Pemetaan sareng teu aya kajadian, naon anu kuring tiasa laksanakeun?

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo! Mimiti, hapunten anu kasép dina ngawaler.
      Kuring nyarankeun anjeun nganggo jasa Tanya Ti Linux kami (http://ask.desdelinux.net) pikeun ngalaksanakeun jenis konsultasi ieu. Ku cara éta anjeun tiasa kéngingkeun bantosan ti sadayana masarakat.
      Rangkulan! Paul

  61.   Mariano cenahna

    Dear,

    Sakumaha kajantenan ka seueur, kuring ngagaduhan masalah anu sami sareng kuring kénging kasalahan: file 'boot / grub / linux.mod ”henteu kapendak
    Kuring mendakan solusi anu langkung saderhana, kuring ngan ukur ngamuat sistem kuring sareng kuring nyerat ieu, éta sanés panulis kuring, janten kuring ngadugikeun sumberna.

    https://www.youtube.com/watch?v=i1QpN9IWSoc

    Dasarna urang kedah nuturkeun léngkah-léngkah milarian nganggo ls dimana partisi anu ngandung folder nganggo / boot / grub /
    Pikeun anu ogé kajantenan "error: unknown filesystem", leres éta muncul dina sababaraha partisi, atanapi ampir sadayana, éta ogé kajantenan kuring, tapi kedah aya SATU dimana sakabeh tangkal diréktori nembongan (dina kasus kuring NO Kuring ngadamel partisi misah pikeun folder / boot)
    Tah contona dina kasus kuring éta (hd0, msdos1).

    Sabar, ngalakukeun ls dina sadaya partisi, kuring kungsi (hd0, msdos1); (hd0, msdos2); (hd0, msdos3); (hd0, msdos4); (hd0, msdos5) sareng (hd0, msdos6) sareng kuring parantos ngamimitian mundur ... nalika kuring mendakan folder pangguna kuring (kanggo / bumi kuring ngadamel partisi anu misah) Kuring sadar yén éta parantos caket, sésana tetep tetep balik deui : filesystem henteu dikenal », dugi ka akhirna kuring mendakan anu dituduhkeun, anu sakumaha anu kuring parantos nyebatkeun nyaéta (hd0, msdos1).

    Éta sadayana inpormasi anu urang kedah terang.
    Maka éta bakal adaptasi ieu pikeun masing-masing kasus.

    set boot = (hd0, msdos1)
    set awalan = (hd0, msdos1) / boot / grub
    insmod biasa
    biasa

    Pas urang pencét enter saatos ngalebetkeun normal, ménu grub kami nembongan sapertos anu tiheula! Éstu matak nyugemakeun yén éta gampang pisan.

    Éta tetep pikeun kuring pikeun milarian terang naon anu bakal kajadian nalika kuring ngamimitian deui, tapi sahenteuna urang parantos ngagaduhan sistem urang fungsina deui.

    Kuring miharep éta mantuan anjeun.

    Salam ka sadaya !!

  62.   Brian cenahna

    Hello ami I see (hd0) (hd0, msdos7) (hd0, msdos6) (hd0, msdos5) (hd0, msdos2) (hd0, msdos1) nalika kuring neken ls yén kuring bakal ngabantuan kuring

  63.   judd cenahna

    Brian!

    Pasti nyaéta (hd0, msdos7)

    Janten anjeun ngalakukeun ieu =

    set boot = (hd0, msdos7)
    janten awalan = (hd0, msdos7) / boot / grub
    insmod biasa
    biasa

    sareng saatos ieu grub anjeun bakal némbongan deui

    Good luck na Wasalam!

    1.    Nelson cenahna

      Anjeun sobat dalit kuring !!!!

    2.    Ezequiel cenahna

      Anjeun grosooooooo

  64.   Francisco cenahna

    halo sobat, naha aya cara pikeun ngarobih setélan keyboard? Abdi henteu tiasa leres-leres kusabab koncina sering robih: /

  65.   anony cenahna

    Naon GRUB? | Fitur utama GRUB
    https://www.youtube.com/watch?v=7hBO1q85ZSY

  66.   ezio cenahna

    Hello there I have a problem with that my canaima is one of the new and I have linux 4.0 and put the command insmod (hd0, msdos2) /boot/grub/linux.mod and change the linux for boot and I still get the kasalahan file obyék anu salah.
    sareng kuring ogé nempatkeun linux /boot/vmlinuz-3.13.0-generic root = / dev / sda2 sareng kuring kéngingkeun paréntah "linux" anu henteu kanyahoan yén kuring ngabantuan HAMPIRAN

  67.   Daniel cenahna

    GRUB ngamuat.
    kasalahan: file henteu kapendak.
    Ngasupkeun modeu nyalametkeun ...
    grub nyalametkeun>

    Abdi gaduh masalah ieu nalika nerapkeun ls éta nembongan (hd0) (hd0, msdos2) (hd0, msdos1)
    abdi ngalamar
    set boot = (hd0, msdos1)
    janten awalan = (hd0, msdos1) / boot / grub
    insmod biasa
    biasa
    tapi saatos ngajalankeun garis ieu
    insmod biasa
    boh pikeun msdos1 atanapi msdos2
    aya kasalahan anu nyebatkeun filesystem anu teu dikenal
    ngahargaan pitulung anjeun

    1.    rethny ramos cenahna

      Sobat kuring gaduh masalah midmo anjeun tapi nalika kuring masihan ls (hd0, msdos2) / katingalina kuring dimana kuring ngagaduhan boot tapi ti dinya kuring henteu terang naon anu di handap ieu

  68.   henteu aya namina cenahna

    Halo katingali saé, kuring miharep teu aya anu ngagaduhan masalah sapertos kieu anu kuring pikahoyong ngajantenkeun kuring ngajerit tapi saatos 3 jam hudang kuring tungtungna tiasa mendakan cara pikeun méréskeun éta. Upami aya anu kabeneran murni ngalungkeun kasalahan ku "insmod" (Misalna boot / grub / i386-pc / mod teu aya) atanapi anu sapertos kitu, balikeun deui léngkahna pikeun nyieun root tapi ngalakukeun éta boot "set boot = ( hdaX, msdosX) sareng éta bakal ngantepkeun aranjeunna neraskeun paréntah insmod normal, normal sareng siap.

  69.   henteu aya namina cenahna

    Kuring ogé hilap, nalika anjeun masihan "Set awalan" pastikeun éta "set awalan = (hdX, msdosX) boot / grub

  70.   Lennys cenahna

    Halo, kuring nuturkeun léngkah anjeun tapi teu aya paréntah anu masihan kuring .... saatos nempatkeun ls, kuring nampi (hd0) (hd0, msdos3), (hd0, msdos2), (hd0, msdos1)
    Kuring nempatkeun éta sadayana kalayan / di tungtungna teu aya…. sareng ayeuna naon anu kuring lakukeun?

  71.   Reinaldo cenahna

    alus, prosedur ieu salawasna sami pikeun sadaya distro, kuring nganggo slackware 14.2, 64bits, naha kuring tiasa nerapkeun léngkah anu sami ieu sareng aranjeunna tiasa dianggo?.

    Atanapi anjeun kedah verifikasi upami éta ngan ukur dianggo pikeun distro khusus, kuring ngagaduhan masalah sareng grub2 énggal tapi kuring pulih deui ku liveusb, tapi henteu ngagaduhan alat éta kuring mendakan merial ieu tapi kuring hoyong terang naha paréntah éta pikeun sadayana arsitéktur ...