Kumaha cara maéhan prosés kalayan gampang

Dasarna aya 4 cara de matar sacara efektif a ngolah en Linux: paehan ku nami, ku netepkeun bagian tina nami, ku PID, nunjuk kana jandela prosés sareng kursor beurit. Hayu urang tingali hiji-hiji ...

Maéhan: maéhan prosés nganggo PID na

Cara anu paling rumit tapi dina waktos anu sami langkung akurat pikeun maéhan prosés nyaéta ngalangkungan PID na ("Process Identifier"). Salah sahiji tina 3 varian ieu tiasa dianggo:

maehan -TERM pid maehan -SIGTERM pid maehan -15 pid

Anjeun tiasa nganggo nami sinyal (TERM atanapi SIGTERM) anu anjeun badé kirimkeun kana prosés atanapi nomer idéntifikasi na (15). Pikeun ningali daptar sinyal anu lengkep, kuring nyarankeun diparios manual maéhan. Pikeun ngalakukeun ieu, lumpat:

Tulisan anu aya hubunganana:
Pareuman sareng balikan deui nganggo paréntah

lalaki maéhan

Hayu urang tingali conto kumaha maéhan Firefox:

Mimiti, anjeun kedah terang PID tina program:

ps -ef | grep firefox

Paréntah éta bakal ngabalikeun sapertos kieu:

1986? Sl 7:22 /usr/lib/fireoks-3.5.3/fireoks

Kami nganggo PID dipulang ku paréntah di luhur pikeun maéhan prosésna:

maehan -9 1986

killall: maéhan prosés nganggo namina

Paréntah ieu gampang pisan

prosés prosés killall

Hiji hal anu kedah diémut nalika nganggo metode ieu nyaéta upami aya langkung ti hiji conto program éta dijalankeun, aranjeunna sadayana bakal ditutup.

Tulisan anu aya hubunganana:
Cron & crontab, dipedar

pkill: maéhan prosés nganggo bagian tina namina

Tiasa waé pikeun maéhan prosés ku netepkeun nami lengkep atanapi bagian tina nami. Éta hartosna henteu kedah anjeun émut prosés PID pikeun ngirim sinyal.

pkill part_process_name

Salaku imbalanna, cara ieu bakal maéhan sadaya prosés anu ngandung kecap dilebetkeun. Éta hartosna yén upami urang gaduh 2 prosés kabuka anu ngabagi kecap dina nami, duanana bakal ditutup.

 

xkill: maéhan prosés ku milih jandéla ku beurit

Ieu cara anu paling saderhana sareng paling praktis. Upami aya musibah, cukup pencét Alt + F2 pikeun nyandak kotak dialog anu bakal ngamungkinkeun anjeun ngajalankeun paréntah. Ti dinya, ngajalankeun paréntah ieu:

x maehan

Kursor beurit bakal ngajantenkeun tangkorak leutik. Anu tetep nyaéta pencét kana jandéla anu anjeun hoyong tutup sareng voila. Aduh prosés.

 

Sababaraha koméntar akhir

Dina panutupanana, kuring hoyong bagikeun sababaraha tip anu tiasa janten mangpaat. Di Linux, sapertos dina Windows, nalika prosés ngagantung, jandéla anu dimaksud umumna tiasa ditutup ku ngaklik tombol Tutup (anu bentukna sapertos X). Saatos sababaraha detik, jandela bakal némbongan naroskeun ka kami naha leres-leres hoyong maéhan prosésna kusabab henteu némbalan leres. Kami nyarios leres sareng éta waé.

Ieu ngandung harti yén cara anu didadarkeun di dieu kedah dianggo nalika teu aya kajadian nalika anjeun mencét tombol Tutup tina jandéla anu dimaksud.

Upami aya musibah parah, tong hilap sateuacan dipencét tiasa dilaksanakeun a "aman" balikan deui.

Tungtungna, éta tiasa nguntungkeun pisan pikeun milari prosés mana anu ayeuna dijalankeun. Pikeun ieu, lingkungan desktop anu béda (GNOME, KDE, sareng sajabana) ngagaduhan alat-alat grafis anu ngagampangkeun pancén ieu. Nanging, upami anjeun teu tiasa ngakses aranjeunna atanapi ngan saukur badé ngalakukeun éta ti terminal, anjeun tiasa ngajalankeun ieu:

puncak

Upami ieu henteu tiasa dianggo atanapi anjeun henteu ngagaduhan paket anu cocog, anjeun tiasa teras-terasan ngajalankeun:

ps -A

Ieu bakal daptar sadaya prosés anu dijalankeun, sareng nami sareng PID masing-masing.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

22 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jerome Navarro cenahna

    «Ps -ef | "grep firefox" henteu sami sareng "pgrep firefox"?

    Nya sacara pribadi kuring nganggo "pidof" kanggo kéngingkeun PID.

    Salam!

  2.   Iago Martinez Ocaña cenahna

    anu paling kuring anggo nyaéta:
    ~ $ luhur
    nunjukkeun ka kami daptar prosés aktip, maka upami urang pencét "k" atanapi nyerat "maéhan" éta bakal naros kami pid tina prosés pikeun maéhan (urang baca ti luhur) teras lebet, kanggo kaluar ti luhur kami pencét "q".
    Éntri anu saé pisan, tapi formulir ieu sigana langkung saderhana pikeun kuring. Upami terminal henteu ngajalankeun urang cobian ctrl + alt + f [1-6] sareng tumaros ti ditu.

  3.   anatonia cenahna

    Naon jenius urang hatur nuhun parantos ngabantosan kuring masihan kuring kéngingkeun tulisan ieu !!!

  4.   Octavio Villanueva cenahna

    Halo! Naha éta paréntah xkill ngan ukur ngajadikeun program X ngaleungit sareng masih kabuka? Kusabab éta sok kajadian ka kuring yén nalika kuring angkat ka task manager prosésna masih hirup sareng kuring kedah maéhan éta.
    Abdi ngaku, kuring téh énggal pisan. Sareng paréntah killall sareng pkill badé ngabantosan kuring pisan. Hatur nuhun pikeun unggah aranjeunna, blog anu saé pisan.
    Salam!

  5.   heberth ardila cenahna

    Abdi nyarankeun htop 😀 éta anu pangsaéna kanggo éta ...

    jalan sareng ncurses

    sudo apt-meunang install htop

  6.   lionn cenahna

    pidof sanés kanggo sadayana Unixes, contona Solaris henteu ngagaduhan paréntah éta, sareng anu ngarahkeun urang ngagunakeun ps anu kuat.

    Wasalam

  7.   dub cenahna

    htop langkung ageung sareng ramah pangguna

  8.   RudaMale cenahna

    Dina hal nganggo PID, anu leres nyaéta $ bunuh PID anu ngirimkeun sinyal SIGTERM sacara standar, upami prosésna henteu némbalan, $ kill -9 PID dianggo anu ngirimkeun sinyal SIGKILL, anu terakhir ngaleungitkeun prosésna tanpa ngantepkeun panutupanana sami leres (meureun aya leungitna data contona). SIGTERM naroskeun punten, SIGKILL masihan kampak 🙂

  9.   Rodrigo cenahna

    Hatur nuhun pisan, kuring bakal nguji éta upami kajadian deui ka kuring.

  10.   Rodrigo cenahna

    pamundut. Nalika lingkungan desktop ngagantung di Ubuntu (kuring nganggo Unity), naha éta tiasa dihurungkeun deui tanpa maéhan sadaya prosés anu sanés? Kuring henteu pati maju dina linux sareng kadang kajadian kuring yén kuring damel sareng éta ngagantung, hiji-hijina hal anu kuring lakukeun nyaéta restart aman, tapi kuring kaleungitan sagala anu kuring damel.

    Kuring henteu terang naha mamang kuring dipikaharti.

    Wasalam

  11.   StallValds cenahna

    Prosés dina kaayaan zombie henteu tiasa dibunuh ku cara tradisional.

    Di dieu pikeun langkung jelasna: esdebian.org/wiki/matar-proceso-zombie

  12.   licik cenahna

    Kanggo anu langkung maju, kumaha anjeun maéhan prosés dina kaayaan ZOMBIE?
    ngan ukur ngahasilkeun obrolan sakedik 😀

  13.   George Vips cenahna

    Sae pisan, ngan ukur naon anu kuring peryogikeun ..

  14.   Pepe cenahna

    Kabeneran aya yén paréntah bunuh mangpaat pisan. Bisa maéhan prosés anu ngaganggu ku ngan ukur nyababkeun maéhan éta hébat. Tungtungna paréntah anu ngalayanan hal.

  15.   Alex cenahna

    Patarosan tioritis: Maéhan prosés hartosna éta lirén damel. Janten, patarosan kuring tibalik, upami kuring hoyong nga-restart prosés anu kuring bunuh, kumaha kuring ngalakukeun éta?

    1.    alex cenahna

      Nya anjeun nempatkeun ./( nami prosésna) &
      Kalayan ieu anjeun ngajalankeun deui sareng PID anjeun ogé bakal kaluar 😀

  16.   JC Rivera cenahna

    Saé pisan, kuring kagungan waktos milari bantosan sapertos kieu. Éta pisan mangpaat pikeun kuring. Hatur nuhun pisan kana anu parantos ngabagi.
    Salam ti San Luis Potosí, Méksiko.

  17.   alex cenahna

    Kumaha kuring tiasa maéhan dua prosés terang PID na dina paréntah anu sami?

    1.    Juan cenahna

      Jigana éta 'bunuh [PID Kahiji] [PID Kadua]

  18.   Gauchita Watafak cenahna

    Tulisan anu pikaresepeun pisan. Halaman wéb ieu mangrupikeun halaman wéb utama linux kuring.

    Kuring umumna nganggo:
    kampak ps | grep process_name (ieu pikeun milarian dina sistem)
    maehan -9 prosés_id

    Kuring bagikeun kursus bash online gratis anu aya di sakitar:
    https://aprendemia.com/cursos/curso-de-bash-scripting Mudah-mudahan janten manpaat.

  19.   Andy cenahna

    sareng upami kuring hoyong janten profil dina linux ngan ukur anu nutup sakumaha kuduna?

    conto kuring gaduh 2 profil firefox kabuka
    tapi kuring ngan ukur hoyong profil hiji ditutup

    profil 1
    profil 2

    Abdi hoyong ukur profil 2 pikeun nutup sakumaha paréntah anu kedahna

    sateuacana hatur nuhun kana jawaban na

  20.   abdi cenahna

    kumaha kuring tiasa maéhan prosés payuneun ubuntu, kalayan garis paréntah tunggal