Kumaha cara maénkeun kaulinan Windows dina Linux

Dina raraga ngajalankeun kaulinan Windows anjeun kami peryogi bantosan sababaraha alat: Anggur, Dx Anggur, Winetrik sareng LutrisDina tutorial ieu urang bakal ningali kumaha carana masang sareng ngonpigurasikeun masing-masing.

Pengantar WINI

Sakumaha sadayana terang, Linux henteu ngadukung file .EXE. Janten kumaha sih program Windows tiasa dijalankeun? Nya, sababaraha genius ngadamel program anu disebut WINE, anu hartosna Anggur sanés émulator, anu mangrupikeun salah sahiji cara pikeun ngajalankeun program Windows dina Linux.
Tapi, upami sanés émulator, kumaha cara na?

Alesan Anggur sanés émulator mangrupikeun émulator condong nyalin sakabéh lingkungan anu hirup di program, kalebet simulasi arsitéktur mikroprosesor anu dipasihkeun. Anggur, di sisi anu sanésna, nerapkeun naon anu tiasa disebut lapisan kasaluyuan, anu nyayogikeun alternatif pikeun perpustakaan Windows.

Éta saé? Leres sareng Henteu. Hayu urang nyaritakeun sababaraha bebeneran ...

Langkung saé RAM

Windows (dina salah sahiji vérsi na) ngagaduhan sajumlah signifikan program anu dimuat dina mémori RAM anu dina Linux biasana henteu dimuat (baca, antivirus, antimalware, jst.). WINI, éta henteu ngalakukeun éta. Akibatna, éta nyéépkeun langkung seueur sumberdaya tibatan Windows.

Langsung X

Direct X mangrupikeun API anu paling sering dianggo dina kaulinan Windows sareng khusus pikeun sistem operasi ieu. Linux, pikeun bagian na, nganggo OpenGL.

Janten kumaha Linux ngajalankeun kaulinan anu meryogikeun DirectX upami ngan ukur nganggo OpenGL? Éta tempat sihir Anggur asup: éta ngajadikeun OpenGL meniru DirectX.

Hasilna? Jelas, nalika nyonto, anjeun bakal kaleungitan kinerja.

Naha gim langkung saé dina Windows? Abdi nyaritakeun yén éta gumantung kana kaulinan. Tapi, jawaban na YES, tepatna kusabab emulasi Direct X. Tiasa nyarios yén gim dumasar kana Direct X 7 sami dianggo dina Windows sareng Linux, tapi ku DX9 teras-terasan aya hal anu robih pisan: sakitar 20% kirang kinerja.

Kaulinan kanggo Windows

Hésé pisan pikeun Anggur pikeun ngajalankeun kaulinan anu aya sareng sistem ieu. Éta sababna, dugi ka ayeuna, éta henteu ngajalankeun, contona, kaulinan sapertos Street Fighter IV, Resident Evil 5 atanapi Gear of Wars.

Windows anu sanés pikeun tiap gim

Hiji kaunggulan anu KAJI nyaéta nyaéta upami anjeun hoyong anjeun tiasa ngadamel gim lami dina Windows 95, sareng anu anyar dina Windows 7.

Sareng sanés ngan ukur pilihan ditungtungna, tapi ogé ngamungkinkeun pamasangan program sanés, sapertos kerangka, directx, sareng naon waé anu tiasa dipikirkeun.

Sareng éta dimana WINE ngamanpaatkeun fungsi na kusabab, contona, aya kaulinan anu cocog sareng Windows, kalayan program x dipasang, jst.

Ieu ogé ngandung harti yén lamun anjeun nganggo setting WINE umum, aya gim anu bakal tampil langkung saé sareng anu sanésna bakal langkung parah. Kusabab kitu, pikeun ngajalankeun kaulinan langkung merenah pikeun ngajalankeun WIN nganggo program anu disebat PlayOnLinux, anu nyaritakeun WIN ngajalankeun Windows sampurna ngonpigurasi pikeun kaulinan éta. Kumaha upami?

Supir pidéo Windows langkung saé tibatan anu Linux

Sadaya tés nunjukkeun yén nalika ngajalankeun, contona, Open Arena, duanana dina Windows XP sareng Linux, dina Windows éta bakal miceun langkung seueur pigura. Kalayan kecap sanésna, dina Windows layarna disegerkeun langkung gancang tibatan dina Linux, anu hartosna nyandak kauntungan anu langkung saé tina kartu vidéo.

Ieu henteu kajantenan kusabab gimna henteu asli atanapi kusabab WINE atanapi émulator anu sanés. Tés parantos dilaksanakeun ku ngajalankeun executable asli masing-masing pikeun masing-masing sistem operasi. Janten? Jawabna nyaéta, kalayan sadaya faktor sanés dihapus, éta tetep bakal disebatkeun yén supir kartu vidéo pikeun Windows langkung saé (tina a sudut pandang téknis) tibatan Linux.

Pitunjuk Anggur

Kuring nyarankeun masang versi béta Anggur, sabab dina sababaraha kasus éta gaduh paningkatan anu sanés dina vérsi anu stabil, sareng anu sanésna dina versi pangénggalna 1.3.28 anu tiasa dianggo sacara spektakuler sareng seueur pamutahiran. Sakali réngsé, anjeun kedah dipasang Anggur sareng Winetrik. Anjeun ogé ngagaduhan kamungkinan pikeun masang Lutris, PlayOnLinux y kebon anggur éta tiasa rada aya gunana, tapi urang bakal nyésakeun éta engké.

Langsung X

Hal kahiji anu urang kedah lakukeun nyaéta masang DirectX.

Dx Anggur mangrupikeun cara anu paling saé pikeun masang DirectX.

Unduh Dx Wine (program anu saé didamel ku kuboode) anu gampang masang DirectX 9c dina Anggur. Éta saé sareng bahkan masihan anjeun pilihan pikeun ngagaduhan Dxdiag.

Anjeun gaduh pilihan pikeun masang DX10 sareng DX11, éta sadayana gumantung kana naha kartu vidéo anu anjeun dukung atanapi henteu.

DxDiag, idéal pikeun terang upami sadaya pakakas dikenal di Anggur.

Visual Basic, .Net, jsb.

Teras, ku Winetricks anjeun tiasa masang program ieu anu, sanaos henteu wajib, panginten diperyogikeun pikeun ngajalankeun kaulinan.

Dasar Visual:
- vcrun 2005 (Visual C ++ 2005)
- vcrun 2008 (Visual C ++ 2008)
- vcrun 2010 (Visual C ++ 2010)

kerangka:
- dotnet20 (Framework NET 2.0)
- dotnet30 (Framework NET 3.0)
- dotnet35 (Framework NET 3.5)
- dotnet40 (Framework NET 4). Ieu henteu némbongan dina Winetricks. Éta tiasa dipasang sacara manual.

Aya seueur deui hal anu kedah dipasang. Tingali kana pilihan anu Winetricks pasihkeun. Anu anjeun peryogikeun gumantung kana mesin anjeun sareng aplikasi anu anjeun badé anggo. Nanging, di luhur tiasa disebatkeun minimum sareng diperyogikeun.

Winetrik

Konpigurasikeun pilihan Anggur

Buka Winetricks teras pilih "Pilih wineprefix standar" sareng "Robah setélan". Pikeun kuring konfigurasi anu pangsaéna nyaéta:

- ddr = opengl
- dsoundhw = Émulasi
- glsl = ditumpurkeun
- multisampling = dinonaktipkeun
- mwo = diaktipkeun
- native_mdac
- npm = balikan deui
- orm = blackbuffer
- psm = diaktipkeun
- rtlm = otomatis
- sora = alsa
- strictdrawordening = ditumpurkeun
- vd = pareum

Tina pilihan ieu, aya 2 anu ningkatkeun kinerja

- OffscreenRenderingMode, nalika netepkeun pilihan FM (Framebuffer), éta ngalungkeun sababaraha pigura, ngabekukan, sareng ngalakukeun hal anu sami terus-terusan. Janten gim naon waé henteu tiasa dimaénkeun. Kusabab kitu, "backbuffer" disarankeun.

- Sora Langsung: Percepatan Hardware, robih Lengkep pikeun Emulasi. Hal ieu ningkatkeun pisan kinerja sareng kasaluyuan langkung "lengkep".

Ogé, pikeun kéngingkeun performa, anjeun tiasa nganonaktifkeun GLSL sareng MultiSampling, tapi anjeun kaleungitan kualitas grafis.

Upami WINE, sanaos sadayana ieu, henteu ngadeteksi kartu vidéo, lakukeun ieu:

Sakali anjeun parantos ngarobih pilihan, kuring muka diréktori .wine dina folder pangguna anjeun, teras kuring muka file anu disebat "user.reg" (tombol pendaptaran anu diciptakeun ku pangguna disimpen di dinya).

Aya milari [SoftwareWineDirect3D] sareng di akhir nambihan:

"VideoDescription" = "Lebetkeun modél kartu vidéo kalayan tanda petik" "VideoDriver" = "nv4_disp.dll" "VideoMemorySize" = "Lebetkeun mémori kartu vidéo"

Bisi kuring, siga kieu:

[SoftwareWineDirect3D] 1318967087 "DirectDrawRenderer" = "opengl" "Multisampling" = "dinonaktipkeun" "NonPower2Mode" = "repack" "OffscreenRenderingMode" = "backbuffer" "PixelShaderMode" = "diaktipkeun" "RenderTargetLockMode" = "auto" Strict " "cacat" "UseGLSL" = "ditumpurkeun" "VideoDescription" = "GeForce 7025 / nForce 630a / PCI / SSE2 / 3DNOW!" "VideoDriver" = "nv4_disp.dll" "VideoMemorySize" = "512"

Siap! Anggur siap perang!

Kami parantos nganggo WIne, Dx Anggur sareng Winetricks. Ayeuna urang badé ningkatkeun sadayana ieu sareng program anu disebat Lutris.

Pengantar Lutris

Lutris sareng sababaraha kalakuan kuring anu pangageungna ...

Lutris mangrupikeun program anu ngolompokkeun sadaya gim dina hiji platform, anu mirip sareng Steam.

Ciri na nyaéta ngadukung HAMPIRAN SADAYANA, tapi tingali daptar hal anu perbankan:

- Kaulinan pituin Linux.
- Kaulinan asli Windows.
- MAME kaulinan.
- Sobat 500, 600, 1200.
- Atari 2600, 800, 800XL, 130XE, 5200, ST, STE, TT, Lynx.
- Bandai WonderSwan, WonderSwan Color.
- Kaulinan browser online, sapertos Quake Live, Minecraft sareng sadaya flash.
- Commmodore VIC-20, C64, C128, CBM-II, PLUS / 4.
- LucasArt SCUMM (Monkey Island, Maniac Mansion, jsb).
- Magnavox Odyssey², Videopac +.
- Mattel Intellivision.
- Microsoft MSX, MS-DOS.
- NEC PC-Engine Turbographx 16, Supergraphx, PC-FX.
- Nintendo NES, SNES, Game Boy, Game Boy Advance, Gamecube sareng Wii.
- Sega Master Sytem, ​​Game Gear, Genesis, Dreamcast.
- SNK Neo Geo, Neo Geo Pocket.
- Sony Playstation.
- Z-Mesin.

Tapi anu pangpentingna nyaéta pikeun tiap pertandingan éta masihan anjeun seueur pilihan, janten langkung ti éta Dianjurkeun yén anjeun nganggo, kusabab aya seueur pilihan Anggur, anu gumantung kana gim anjeun tiasa ngarobih, tanpa mangaruhan Anggur atanapi kaulinan séjén. Éta sapertos PlayOnLinux, tapi Lutris sigana langkung saé pikeun kuring, sabab éta henteu ngan ukur masihan anjeun aksés kana kaulinan Windows, tapi ka seueur émulator.

Dina nutup, sebutkeun yén teu aya pamutahiran anu substansial dina Lubuntu sareng Xubuntu. Éta panginten anu nganggo mémori RAM anu kirang bakal mangaruhan kinerja WINE, tapi henteu. Sigana ieu kajantenan kusabab Anggur ditangani nganggo CPU sareng kartu vidéo biasana.

sumber: patchiu


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

25 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   saeutik cenahna

    Inuman anggur
    Is
    Sanés hiji
    émulator

    Anggur sanés émulator.

  2.   Kalangkang_Warrior cenahna

    Éta ayeuna, sateuacan sacara pasti hartosna "WINdows Emulator" ("WINE")

  3.   Ace of Spades cenahna

    Tingali dimana kuring milarian anu sapertos kieu ayeuna kuring parantos ngamimitian nguji masang windows games dina Linux. Kuring sanggup masang sareng maénkeun opat hal Quake 3, Half-Life 1, sareng Age of Mythology. Tapi kuring hoyong nyobian GTA 3 (anu masang éta tapi henteu ngadeteksi cd nalika maén) sareng Jedi Knight 2 anu masihan kuring kasalahan.

    Hatur nuhun pikeun tulisan ieu.

  4.   Gabi cenahna

    Abdi hoyong pasang permainan PC3 dina Windows 7 tapi éta moal ngamimitian sabab éta henteu cocog janten kuring panginten upami tiasa dirobih atanapi dirobih supados Linux tiasa ngadukungana, éta bakal ngaberkahan kuring pisan. Kuring naroskeun sabab kuring anak umur 10 taun

    1.    Andrés cenahna

      Kaulinan naon?

  5.   ADIRAEL cenahna

    Kuring resep operasi 7 online sareng cabal online kuring ngagaduhan masalah pikeun ngajalankeun duanana dina jandéla operasi7 Kuring kedah ngajalankeunana dina win XP sabab sanaos kuring nempatkeun langkung mémori ram dina pc kuring éta henteu ngajalankeun pinuh dina win7 sareng cabal kusabab éta langkung Énggal sareng gaduh épék grafis anu langkung henteu ngajalankeun pinuh dina win xp tapi upami éta lumaku dina win7 Kuring HATE KA ANJEUN CICIH DI Jandéla! Salawasna aya sauyunan dina hiji hal di sagigireun tuang sadaya sumber daya kuring pikeun tiasa maénkeun anu matak kuring kedah ngaunduh sadaya sistem nganggo GAME BOSSTER sareng nganggo TUNAP UTILES komo sanaos henteu pinuh Abdi hoyong ningali naha OPERTION 7 tiasa dijalankeun dina linux ayeuna operasi7 éta henteu ngarobih rékaman atanapi anu sapertos éta tapi ngagaduhan detil yén éta henteu cekap pikeun nyalin sareng némpelkeun folder game dina komputer sanés anjeun ogé kedah nyalin folder anu anjeun pasang dina disk c sareng anu disebat LIN anu dina pandangan heula anjeun Anjeun ningali éta sareng anjeun henteu ngémutan pss engké anjeun sadar yén éta mangrupikeun folder anu katingali pikeun laksana nalika éta dimimitian sareng anu gaduh rute anu kedah dituturkeun sareng inpormasi tina vercion anu abdi hoyong ngahemat nyaéta upami sareng program anjeun abdi tiasa ngajalankeun tanpa masalah. THE .EXE OF GAME JEUNG ANU ORA NGADÉNGKEUN SANGKURING LALAKI ROUTES TANPA Rusak.

  6.   Miquel Mayol jeung Tur cenahna

    pikeun anu, daptar kasaluyuan winehq sareng playonlinux ngawartosan anjeun ngeunaan gim anu 100% ok, sareng anu masih henteu saé.
    http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=9399

    http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=5275

  7.   ger cenahna

    Paul,

    Pos anu saé !!

    Kuring miharep yén sakumaha sababaraha waktosna, perusahaan ngamimitian ngaluncurkeun kaulinan anu saé pikeun GNU / Linux, éta bakal janten masalah pikeun nyadar yén pangguna Linux parantos ngagambarkeun proporsi anu signifikan tina total pangguna….

    Salam!

  8.   guillermoz0009 cenahna

    Kalayan AOM ngajalankeun sareng Titans ékspérimasi kuring nganggap enteng, éta mangrupikeun hiji-hiji gim anu kuring resep ngeunaan Güindos XD, anjeun terang kusabab tantangan sareng babaturan sareng kulawarga.

  9.   luis cenahna

    Abdi henteu tiasa ngaunduh lutris .. 🙁

    Anjeun tiasa masihan abdi tautan pikeun ngaunduh sadayana anggur, Winetricks sareng Lutris

  10.   Juan Manuel cenahna

    naon halaman wéb

  11.   dan cenahna

    Hiji hal kuring gaduh 0.8ghz pentium III sareng 650mb ram, kumaha kuring tiasa ngalakukeun éta nalika ngajalankeun warcaft 3 dina anggur mne meakeun kirang nyaéta saatos sababaraha waktos mimiti ngalambatkeun kuring sareng kusabab kuring henteu ngagaduhan windows ...

  12.   Paul cenahna

    Kuring henteu ngarti, sakapeung dina forum tangtu aranjeunna ngritik teuing windows, nyarios yén éta téh artos murni (anu kadang leres) tapi tungtungna aranjeunna hoyong unduh directx. Kuring yakin yén duanana windows sareng linux gaduh cacat, sareng mangrupikeun PRODUK. Linux gunana pisan pikeun pemrograman, server, internét sareng industri. Sedengkeun Windos langkung berguna pikeun bumi, nyaéta pikeun kaulinan, dokumén, internét, jst.

    Salaku conto, pikeun infrastruktur wifi sareng internét, linux langkung saé pisan. Tapi Maénkeun éta henteu.

    Salam!

  13.   Jibril cenahna

    kumaha masang anggur dx

  14.   kuk cenahna

    hiji dinten urang bakal ngagaduhan alternatip anu saé dina linux 😉

  15.   Eddy holliday cenahna

    Kontribusi anu saé, kuring bakal ningali naha kuring tiasa nganggo dina Manjaro Linux kuring

  16.   gabux22 cenahna

    Kalayan lutris sareng perusahaan mangrupikeun méwah pikeun maénkeun dina Linux ... hatur nuhun ka UsemosLinux sareng cia. sakali deui éta ngokolakeun urang di dunya GNU / Linux ... hatur nuhun sadayana .. 🙂

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Sawangsulna! Peluk!

  17.   Jaime cenahna

    Halo, kuring ngagaduhan masalah sareng éta nyaéta kuring parantos nyobian ngaunduh DX Anggur tapi saprak éta http://sourceforge.net/projects/dxwine/ Éta henteu sayogi, abdi henteu terang naha aya cara séjén pikeun ngaunduh.

  18.   Juan Jose cenahna

    naha sadaya kaulinan windows tiasa dianggo sareng program-program éta?

  19.   deimer cenahna

    Halo alus, kuring gaduh Ubuntu 15.10 Abdi henteu tiasa ngaunduh game sabab éta henteu muka batur anu tiasa ngajelaskeun ka kuring naon anu kedah dilakukeun

  20.   QKingsta cenahna

    Puff! Kuring cicing di Windows éta langkung gampang pikeun diunduh, Pasang sareng Maénkeun tibatan éta yén kedah ngaunduh sapertos 3 atanapi 4 program teras ngonpigurasikeunana pikeun tiasa maénkeun kaulinan. Linux dirancang pikeun jalma anu programer atanapi anu nyiptakeun jaringan sareng sérver tapi henteu dirancang pikeun jalma anu resep kana video game.

    1.    Diego cenahna

      Tutorial ieu kanggo maén dina Linux kalayan kaulinan anu ditulis pikeun Windows. Kaulinan anu ditulis pikeun dianggo Linux di Linux sapertos kaulinan anu ditulis pikeun Windows dina Windows: Anjeun masangna sareng éta waé.

      Ayeuna tanyakeun ka diri anjeun kumaha anjeun tiasa maén dina Windows sareng kaulinan anu ditulis pikeun Linux, sareng upami éta langkung gampang pikeun anjeun tibatan cara sanésna, maka anjeun tiasa nyarios yén Linux lebay.

      Salam.

      1.    Jose Luis cenahna

        Ieu jawaban anu pangsaéna anu kuring tingali dina mangtaun-taun

  21.   Rafael Portillo T. cenahna

    Nuhun tutorial na ...!