Kumaha Cara Fedora: Pasang, Milarian sareng Hapus aplikasi sacara grapik (GPK-Application and Apper)

Dina seueur kasempetan, pangguna GNU / Linux langkung seueur “ngalaman"Kami nyobian ngabagi pangalaman kami sareng pendatang (atanapi sareng anu panasaran) tina sudut pandang anu rada lepat, naon anu kuring hartosna tina ieu? Nya, seueur urang resep ngagunakeun terminal, konsol, tty atanapi naon waé anu aranjeunna pikaresep pikeun nyebatna, sabab éta alat anu saé gunana, gancang sareng serbaguna, tapi kami henteu liren mikir yén, sacara teu dihaja, urang nyingsieunan aranjeunna atanapi nyiptakeun gambar palsu atanapi kapercayaan yén dina GNU / Linux sadayana rumit pisan. Conto klasik nyaéta:

"Naha kuring kedah diajar nganggo terminal pikeun tiasa masang "solitaire" dina komputer kuring? Dina sistem operasi sanésna cekap dua kali klik dina file X sareng pasihan salajengna, salajengna ... Abdi tiasa ngalakukeun sadayana sacara grafis. Upami sadayana dina "Linux" sapertos kieu, langkung saé kuring tetep dimana kuring ayana".

Jinis koméntar ieu mangrupikeun roti sadidinten kami dina sababaraha blog anu aya hubunganana sareng pingguin. Maksad kuring henteu lirén pikeun ngabantah saha waé sareng saha anu henteu leres atanapi saha anu salah sareng anu henteu. Tujuan tina tulisan ieu nyaéta tepat pikeun nunjukkeun yén: dina GNU / Linux anjeun ogé tiasa ngalakukeun ieu hal dasar sapertos teu nganggo terminal. Éta bakal dugi ka pangguna pikeun nangtoskeun pilihan mana anu dicandak sareng pilihan mana anu langkung gampang atanapi praktis pikeun situasi anu ditangtoskeun.

Di Fedora urang gaduh 2 manajer paket anu ngagunakeun antarpamaké grafis, nyaéta: gpk-aplikasi pikeun Gnome, XFCE na LXDE na aper pikeun KDE. Naha aya 2 vérsi? Pikeun alesan saderhana yén Gnome, XFCE sareng LXDE nganggo perpustakaan GTK + sareng KDE ngagunakeun perpustakaan QT (upami aya anu hoyong terang langkung seueur perkawis: GTK +, QT). Operasi duanana manajer paket mirip pisan sanaos penampilanana tiasa benten, kanggo kaperluan praktis, dina ieu How To Urang bakal ningali kumaha ngalaksanakeunana nganggo gpk-application. Pangguna Apper (KDE), konsép anu ditétélakeun di dieu lumaku pikeun pangurus aplikasi anjeun;).

Atur bungkusan ngalangkungan gpk-application (Gnome, XFCE sareng LXDE)

Salaku gpk-application mangrupikeun manajer paket standar pikeun 3 lingkungan desktop ieu (henteu ngitung manajer jandela ¬.¬), kuring henteu mungkin nempatkeun gambar layar tina sababaraha cara kumaha pikeun ngaaksésna tina Gnome, XFCE sareng LXDE sareng anu sanés :(, janten janten langkung praktis urang bakal nganggo peluncur aplikasi;).

Nya, pikeun ngakses pangurus aplikasi kami kami pencét: Alt + F2 sareng urang nyerat:

gpk-application

engké, urang pencét Enter sareng gambar sapertos kieu kedah némbongan:

Hayu urang tingali kumaha manajer aplikasi kami diwangun:

Dina bagian jandéla ieu urang tiasa milarian bungkus atanapi aplikasi urang, kantun nyerat pedaran atanapi namina.

Dina bagian jandéla ieu kami, daptar bungkusan anu cocog sareng nami atanapi pedaran anu dilebetkeun dina kotak téks Milarian bakal nembongan.

Bagian tina jandela ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling narik kusabab éta kami tiasa nyaring bungkusan kami ku 3 cara anu béda, hayu urang tingali pilihan anjeun langkung lengkep.

Kumpulan Paket

Di dieu urang bakal mendakan koléksi bungkus anu saling berhubungan gumantung kana katégori tempatna, sapertos: Buku sareng panduan, Desain Suite, jst. Perlu dicatet yén upami urang masang koleksi, sadaya bungkus anu aya dina jero kumpulan éta bakal dipasang.

Bungkusan anyar

Pilihan ieu ngamungkinkeun urang pikeun ningali bungkusan anu pang anyarna anu parantos ditambihan ka urang gudang software.

Bungkus dipilih

Pilihan ieu nunjukkeun urang sadayana paket anu parantos kami pilih sateuacan operasi pamasangan atanapi pamasangan, ieu tiasa seueur manpaat kanggo dipverifikasi sateuacan ngalarapkeun perobihan kana sistem kami.

Dina bagian jandéla ieu, urang bakal mendakan sadayana bungkus anu diklasifikasikeun ku katégori, janten upami urang mutuskeun milari conto panyungsi wéb, hiji-hijina hal anu kedah urang lakukeun nyaéta ngaksés katégori Internét pikeun nunjukkeun ka kami sadayana bungkus anu patali sareng sayogi pikeun katégori éta.

Dina bagéan jandéla anu terakhir ieu kami bakal ningali pedaran singget ngeunaan pakét anu parantos kami pilih, nunjukkeun data sapertos: pikeun naon, grup naon, jinis lisénsi (Boh GPL, BSD, swasta, sareng sajabana), ukuranana sami sareng gudang tempatna. Urang tingali kumaha sadaya alat ieu dianggo sasarengan sareng conto;).

Hayu urang milarian paket Firefox:

Kuring miharep yén kalayan detil di luhur, anjeun tiasa ngartikeun sadaya inpormasi anu ditampilkeun dina layar: P. Kusabab anjeun bakal ningali paket Firefox katingali dicirian, naon ieu hartosna? Ok, nalika bungkus dicirian hartosna éta parantos dipasang.

Masang sareng uninstall bungkusan atanapi aplikasi

Supados urang masang atanapi uninstall bungkus atanapi aplikasi dina sistem kami, hal anu pangpayunna urang kedah lakukeun nyaéta: milarian iket, boh ku milarian ku ngaran-katerangan atanapi ku kategori, sakali daptar parantos muncul dina manajer paket kami urang bakal ngalakukeun ieu:

Pasang aktipitas

Kami milih sareng nyirian aplikasi kanggo dipasang

Anjeun tiasa perhatoskeun dina gambar yén simbol + nembongan dina warna biru, ieu nunjukkeun yén paket anu dimaksud dijadwalkeun dipasang, naha dijadwalkeun? Nya ieu kusabab urang tiasa milih sababaraha bungkus dina sababaraha milarian sareng pasang operasi, kantun nempatkeun, urang tiasa masang langkung ti hiji aplikasi dina hiji waktos;).

 

Sakali urang parantos réngsé milih aplikasi anu badé dipasang, pencét tombol na aplicar.

Upami paket atanapi aplikasi anu kami badé pasangkeun peryogi katergantungan tambahan, urang bakal ningali gambar sapertos kieu dimana éta nginpokeun ka kami ngeunaan ieu:

Urang ngadorong Teruskeun Pikeun neraskeun pamasanganna, dina léngkah salajengna urang bakal dipenta pikeun nuliskeun kecap akses urang, sakali éta réngsé, prosés instalasi bakal dilaksanakeun

Nyoplokkeun aplikasi

Pilih sareng pupus cirian aplikasi na.

Sakumaha anjeun tiasa perhatoskeun, ikon nembongan dina bentuk tempat sampah anu nunjukkeun tepat yén paket ieu dijadwalkeun dihapus. Pikeun neraskeun, urang pencét aplicar sareng prosés uninstallasi bakal dimimitian.

Salaku catetan, aya diantara anjeun anu heran, kanggo naon tombol na? Ngabersihan ti manajer jandela? Fungsi tombol ieu nyaéta ngaleungitkeun sagala parobahan anu dijadwalkeun dina manajer aplikasi kami, nyaéta pikeun ngabatalkeun sadaya parobihan anu parantos kami tandakeun atanapi dituduhkeun sateuacan dilarapkeun, éta bakal sami sareng nutup file tanpa nyimpen perobihan;)

Cukup saderhana, leres? 😀


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

20 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Anibal cenahna

    Kuring jarang nganggo aplikasi pikeun masang grafik, sigana lambat pisan sareng teu cocog, kadang anjeun henteu terang naon anu anjeun laksanakeun, teu aya kamajuan atanapi naon waé.

    Abdi resep ku konsol nganggo yum

    1.    Perseus cenahna

      Kami parantos 2, teu nyarios sababaraha XD. yum henteu tiasa dirungkulan, tapi ti jaman ka jaman anjeun kudu mikirkeun anu paling anyar;).

      Salam bro :).

      1.    Anibal cenahna

        Yap! Sabenerna komentar kuring sanés kuring pro ngagunakeun konsol, tapi éta aranjeunna kedah ningkatkeun GUI 🙂

      2.    leonardopc1991 cenahna

        Aya ideu naha nalika masang Virtual Box masihan kuring kasalahan yén éta henteu tiasa mendakan kernel linux, atanapi tina aplikasi ieu anu anjeun nunjukkeun kuring tiasa install tanpa kedah kaluar tina halaman oracle? Naha kuring peryogi VM sareng alesan ieu kuring kedah balik deui ka ubuntu: p

        1.    Perseus cenahna

          Éror anu anjeun jelaskeun sapertos kieu:

          su -

          satuluyna:

          /etc/init.d/vboxdrv setup

          Siap;).

          1.    leonardopc1991 cenahna

            muhun dinten ieu kuring nyobian hatur nuhun kanggo inpo na

          2.    leonardopc1991 cenahna

            di sabayon kuring ngagaduhan masalah anu sami, naha solusi éta ogé dianggo pikeun kuring di distro éta atanapi éta ngan ukur pikeun fedora?

          3.    Perseus cenahna

            Éta bakal sami pikeun Sabayon;).

  2.   Diego Campos cenahna

    Anu nyusahkeun kuring ngeunaan Fedora 16 nyaéta saatos masang 'glchess' kuring ngonpigurasikeunana pikeun maén ngalawan komputer sareng dina waktos henteu maénkeun bagian ¬ ¬ mudah-mudahan sareng dina Fedora 17 parantos direngsekeun.

    Surak (:

  3.   Naimikan cenahna

    Yumex leungit, anu leres nyaéta jalan anu saé pisan.

    1.    Phanter cenahna

      Kuring ngiringan yumex, kuring lami nganggo na éta cocog pisan sareng kuring, sanaos kuring kedah ngaku yén nalika sapatu meres pisan kuring tungtungna kana konsol nganggo yum

  4.   Daniel cenahna

    Kuring henteu terang naon anu lumangsung, tapi kuring masihan "Larapkeun", éta kaluar "Ngantosan dina antrian" - "Ngunduh inpormasi ti Repository" - "Ngabéréskeun kagumantungan", palang kamajuan dimimitian teras dihapus sareng teu aya dipasang. Naha aya anu terang naon anu kajantenan? Kuring nuturkeun léngkah dina kaca ieu: http://www.howtoforge.com/the-perfect-desktop-fedora-17-p3

    1.    Perseus cenahna

      Paket naon anu anjeun nyoba masang? Kuring anggap éta pasti kusabab anjeun ngagaduhan kasalahan dina sababaraha gudang, parios naha anjeun nuturkeun prosedurna ogé;).

      1.    Daniel cenahna

        Nyatana kuring nyobian masang sadayana dina waktos anu sami, hehe, kuring henteu terang naha éta kusabab naon anu aranjeunna carioskeun di luhur, anu lambat pisan, sareng kuring kedah nyobian masangna hiji-hiji, atanapi dina langkung alit kelompok

        1.    Daniel cenahna

          nyatana aya bungkusan sapertos banshee sareng azureus anu moal ngantep kuring masang, anu kuring parantos nyobian, éta moal ngantep kuring, éta henteu nyarios nanaon, éta ngan ukur henteu masang éta

  5.   jamin-samuél cenahna

    Hei… moal anjeun masangkeun deui ngeunaan Fedora?

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Perseus nyaéta jalma anu nganggo Fedora, sareng salami sababaraha bulan anjeunna ngalaman sababaraha masalah anu nyegah anjeunna sumping ka dieu pikeun nyebarkeun.

  6.   Francisco Villavicencio cenahna

    Kuring nganggo Fedora 19 dina basa Spanyol.
    Kuring masang pgAdmin3 nganggo "yum install pgadmin3", tapi panganteur na dina basa anu kuring henteu terang di dieu.

  7.   Francisco Villavicencio cenahna

    Kuring nganggo Fedora 19 dina basa Spanyol.
    Kuring masang pgAdmin3 nganggo "yum install pgadmin3", tapi kuring mendakan interface dina basa anu kuring henteu terang kumaha rupana (satengah Jerman, satengah Perancis, satengah Portugis ...) janten kuring hoyong uninstall program nganggo qpk -aplikasi. Saatos ngamimitian aplikasi pgk…, éta nyarios ka kuring lebet nami na. Abdi ngetik "pgadimin3". Komputer saré salamina sareng henteu masihan kuring hasil.
    Kuring unduh sareng unggah pgk ... kuring nyobian nganggo "postgresql" anu kuring ogé parantos pasang, sareng komputer ogé bobo bari teu masihan waleran nanaon.
    Kuring henteu weruh naon anu lumangsung dina pakét pgk-aplikasi.

  8.   mss-devel cenahna

    Tutorial anu saé pisan 😉