Kumaha cara ngadamel Hot Spot (Hotspot) saderhana sareng fungsina dina Linux?

Kumaha cara ngadamel Hot Spot (Hotspot) saderhana sareng fungsina dina Linux?

Kumaha cara ngadamel Hot Spot (Hotspot) saderhana sareng fungsina dina Linux?

Teu paduli naon «Sistema Operativo» bisa dipasang dina sababaraha Komputer (desktop, mobile atanapi laptop)jeung sambungan kabel sareng nirkabel, pastina dina sababaraha waktos pangguna / pamilik na hoyong ngadamel / ngonpigurasikeun a «Punto de acceso caliente», nyaéta, a «Hotspot» ngeunaan anjeunna. Sareng mangpaatkeun ngabagi anjeun Sambungan Internét kabel ngaliwatan anjeun panganteur jaringan nirkabel sareng alat anu sanés.

Bisi wae, boh kalayan «Windows, MacOS o Linux» anjeun tiasa ngalakukeun a «Hotspot» via Paréntah Paréntah Paréntah (CLI), nyaéta terminal atanapi konsol. Nanging, di «Windows y MacOS» Aya seueur aplikasi ti pihak katilu anu ngamungkinkeun anjeun ngadamel «Hotspot» dina cara saderhana sareng fungsional via Antarmuka Grafis (GUI). Hurung «Linux» aranjeunna henteu seueur, tapi anjeun tiasa sacara gampil ngadamel anu nganggo «Gestor de conexiones de red» masing-masing «Entorno de Escritorio».

Mimiti, hayu urang émut yén a «Punto de acceso caliente o Hotspot» nya dasarna a aksés sinyalna ditawarkeun ngalangkungan paranti supados aya komunikasi nirkabel, tanpa kabel, nyaéta via Wi-Fi, pikeun utamina nawiskeun Sambungan Internét, atanapi sumber daya sareng jasa sanésna via jaringan lokal (LAN) o jaringan nasional atanapi global (MAN / WAN).

Sareng kaduana, éta prosedur tiasa bénten-bénten gumantung kana masing-masingna «Entorno de Escritorio» (Gnone, Plasma, KDE, XFCE, Kayu manis, Mate, antara séjén) dipaké pikeun anak «Distro GNU/Linux».

Hotspot: Kaajaiban GNU / Linux 1.2

Pikeun kasus tulisan kami, kami bakal nganggo a «Laptop» sareng Intel i3 4 Core CPU sareng 6 GB RAM sareng «Distribución MilagrOS GNU/Linux 1.2» jeung «Entorno de Escritorio XFCE» jeung «Gestor de conexiones de red» tina sami, disebut «Miniaplicación Gestor de la red», anu saleresna ngatur teh NetworkManager ogé dipaké dina Gnome.

proses

lengkah 1

Buka bagian «Gestor de conexiones de red» milikna «Distribución GNU/Linux»:

Hotspot: Léngkah 1

lengkah 2

Nyuhungkeun ka «Gestor de conexiones de red» nambihan anu énggal «conexiones de red» éta «Distribución GNU/Linux» dipaké:

Hotspot: Léngkah 2

lengkah 3

Bejakeun ka «Gestor de conexiones de red» yén anyar «conexiones de red» bakal sahiji jenisna «Inalámbrica»:

Hotspot: Léngkah 3

lengkah 4

Edit parameter anu énggal «conexiones de red»:

Hotspot: Léngkah 4

Dina tab disebut «Inalámbrica» tina jandéla anyar ieu disebut «Editando Conexión inalámbrica 1» Widang ieu kedah dieusian ku saran anu disarankeun masing-masing:

  • Ngaran sambungan: Hotspot (Atanapi salah sahiji pilihan anjeun)
  • SSID: Hotspot (Atanapi salah sahiji pilihan anjeun)
  • Modeu: Hotspot atanapi Access Point
  • Band: Automático
  • Saluran: Dipasangkeun
  • Alat: Wlan0 (Atanapi anu sayogi)
  • MTU: Automático

Hotspot: Léngkah 5a

Dina tab disebut «Seguridad inalámbrica» Widang ieu kedah dieusian ku saran anu disarankeun masing-masing:

  • kaamanan: WPA sareng WPA2 Pribadi
  • Contraseña: Hotspot * 2019 (Atanapi salah sahiji pilihan anjeun)

Hotspot: Léngkah 5b

Sareng dina tab anu disebat «Ajustes de IPV4» Widang ieu kedah dieusian ku saran anu disarankeun masing-masing:

  • metoda: Dibagi sareng tim anu sanés

Hotspot: Léngkah 5c

Anu tetep nyaéta mencét tombol anu disebat «Guardar» nepi ka bérés konfigurasi sareng neraskeun pikeun nguji «Punto de Acceso» o «Hotspot». Émut yén nalika komputer dimana kuring ngadamel «Hotspot» gaduh anu sami diaktipkeun, éta moal nembongkeun sambungan anu asup «Wi-Fi» dideteksi sareng sayogi. Sakali anjeun pegatkeun sambungan ti dinya, anjeun bakal ningali éta «Redes inalámbricas», sapertos anu dipidangkeun di handap ieu:

Hotspot: Léngkah 5d

Panungtung tapi sanés anu penting, tetep émut yén sanaos anjeun parantos tiasa nyambung kana «Hotspot»ieu henteu ngajamin yén anjeun bakal internetan internét, Kusabab ieu tiasa gumantung kana faktor sanés jinisna «Enrutamiento», kusabab diantara anu sanésna, naha komputer henteu langsung nyambung kana a «Módem», un «Módem/Router», «Router» o «Red local empresarial», sareng kumaha cara sambungan ieu ngatur sadaya konektipitas (lalu lintas) jaringan.

Hotspot: Kacindekan

kacindekan

Sakumaha anjeun kantos tingali, nyiptakeun saderhana sareng fungsional «Hotspot» ngagunakeun pituin «Gestor de conexiones de red» milikna «Distribución GNU/Linux» Éta sanés hal anu meryogikeun seueur teuing atanapi élmu téknis luhur. Tapi upami anjeun hoyong ékspérimén sareng aplikasi grafis éksternal, kami ngajak anjeun terang «Wicd» y «WiFi Hostapd AP». Anu terakhir ngagaduhan Repository resmi na di LaunchPad. Sareng upami anjeun hoyong nyobian metode alternatif kami nyungkeun link resmi ieu dina topik halaman wéb DEBIAN GNU / Linux.

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   PICCORO Lenz McKAY cenahna

    Tulisan anu saé pisan .. sareng .. ABAWIFICANTV ?? Venezuelan dideteksi! XD

    Mangpaat pikeun ngajentrekeun yén (sanaos anjeun nyebutkeun, kuring ngaku lengkep) kanyataan yén ieu ngajantenkeun anteneu Wi-Fi anjeun salaku siaran Wi-Fi pikeun mesin anu sanés .. panginten ku gambar sakedik ..

  2.   davidochobits cenahna

    pantun,

    Éntri anu saé. Éta bakal langkung saé pikeun ngajelaskeun léngkah anu sami tina konsol paréntah, anu tungtungna mah langkung instruksional, sahenteuna tina sudut pandang kuring.

    Wasalam

  3.   April cenahna

    Mangpaat pisan. Kuring milarian cara pikeun ngawatesanan bandwidth Skype dina sélulér. Ku cara kieu, kuring ngawatesan bandwidth anu ngalangkungan jalur aksés tina komputer.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Aprilio! Abdi resep éta mangpaat pikeun anjeun.

  4.   Hector Zamudio cenahna

    Hatur nuhun pisan pikeun ngingetan kuring ngeunaan léngkah-léngkah anu kedah dipilampah pikeun nyiptakeun poin, nyaéta kuring sok poho hehe