Kumaha cara ngadamel peluncur dina desktop Ubuntu

Pikeun sababaraha vérsi, Ubuntu teu ngagaduhan pilihan pikeun nyiptakeun un kendi. Di dieu urang ngajelaskeun kumaha nyiptakeunana.

Ieu mangrupikeun sumbangan ti Ezequiel Ruiz Montecino, sahingga janten salah sahiji juara kompetisi mingguan kami: «Bagikeun naon anu anjeun terang ngeunaan Linux«. Ucapan salamet Ezequiel!

léngkah

Kuring muka terminal sareng nyerat kieu:

gnome-desktop-item-edit ~ / Desktop --create-new

Dimana ~ / Desktop dimana anjeun hoyong peluncur didamel. Salajengna, ieu bakal dipidangkeun:

Ti dieu anjeun tiasa ngarobih peluncur.

Dina Type anjeun tiasa milih antara Aplikasi Terminal atanapi Aplikasi hungkul. Upami aplikasi na antarbeungeut grafis, pilih Aplikasi. Upami anjeun kedah ningali "umpan balik" atanapi kamajuan naskah, anjeun kedah milih pilihan anu munggaran.

Dina Paréntah lebetkeun tempat dimana naskah atanapi aplikasi pikeun dieksekusi disimpen. Bahkan tiasa milih ikon atanapi gambar khusus ku ngaklik tombol trampolin.

Ayeuna anu kedah anjeun lakukeun nyaéta klik OKÉ.

Tungtungna, éta tetep pikeun masihan idin palaksanaan kana skrip atanapi aplikasi anu dituduhkeun ku launcher.

Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun tiasa pencét katuhu dina file anu bakal dieksekusi sareng tina bagian Properties ngarobih idin pelaksanaanna. Upami teu kitu, buka terminal sareng ngajalankeun:

sudo chmod + x path_y_file_name_to_run

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

19 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Luis cenahna

    Alus pisan ayeuna kuring tiasa nyiptakeun peluncur kuring sorangan n__n

  2.   bobi cenahna

    Halo, tulisan anu saé, naha anjeun tiasa ngadamel peluncur kalayan sambungan nautilus sareng ssh server di android ??? hatur nuhun

  3.   mlguni cenahna

    Ngadamel peluncur pikeun peluncur janten kuring henteu kedah ngetik unggal waktos?

  4.   Séktor Linus cenahna

    sudo nautilus / usr / share / applications /
    aya anjeun mendakan peluncur unggal program
    pencét katuhu dina ikon sareng kirim ka desktop, atanapi salinan & témpél

    1.    Fina cenahna

      Saé pisan pikeun nyiptakeun potong kompas jclick dina desktop Ubuntu. kanggo anak incu, mestreta pensiunan
      Fina

  5.   roberto cenahna

    Naha anjeun tiasa ngawartosan kuring kumaha cara ngadamel aksés langsung ka halaman internét sareng tetep dina desktop? Kalayan versi sateuacana (13.10), abdi leres-leres diklik dina desktop sareng didinya kuring laksanakeun, ayeuna kalayan 14.04 Abdi henteu tiasa ngalakukeun

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Hello!
      Coba pencét katuhu dina file anu anjeun badé ngahasilkeun jalan pintas sareng, saatos didamel, sered kana desktop.
      Dina hal halaman wéb, kuring henteu tiasa mikir kumaha ngalaksanakeunana. Jigana nyeret url ti firefox teras muragkeun kana desktop henteu jalan. Éta kedah nyobian. Kitu ogé, saur kuring kuring parantos lami maca ngeunaan ayana addon pikeun Firefox: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/66
      Surak! Paul.

      1.    tagihan cenahna

        Pikeun halaman html kantun ngadamel jalan pintas ka firefox (/ usr / bin / firefox) sareng dina garis paréntah nambihan rohangan anu dituturkeun ku jalan ka halaman wéb atanapi file html éta.

        Contona:
        Paréntah: / usr / bin / firefox ~ / barang / index.html

        Catet yén jenis aplikasi ieu anu tiasa muka file atanapi jalur, nalika aksés langsung dilakukeun ngan saukur dina program,% U kedah ditambihkeun kana paréntah ambéh aranjeunna muka naon anu anjeun sered kana éta. Salaku conto urang tiasa nyiptakeun aksés ku paréntah:
        Paréntah: / usr / bin / firefox% U.

        Ku cara éta, muterna html dina jalan pintas kedah muka file sapertos kitu sareng program firefox.

  6.   Jose Miguel cenahna

    program kairo-dok ngamungkinkeun anjeun ngadamel jalan pintas kalayan gampang pisan

  7.   Mauricio cenahna

    Halo, kontribusi anu saé pisan 😀 😀 😀

  8.   Mauricio cenahna

    Mangrupikeun sumbangan anu saé, teraskeun sapertos kieu

  9.   Gregorio Perez cenahna

    Mangpaat pisan épéktip

  10.   flaviosan cenahna

    Hello!
    saé pisan!
    tapi aya cara anu langkung gampang: 1) buka folder dimana programna dijalankeun
    2) sered laksana ka desktop, kana palang atanapi dimana waé anjeun badé nempatkeun éta
    3) Bérés! ngaklik ikon muka program anu dimaksud

    1.    John cenahna

      Upami éta henteu tiasa dianggo, lebetkeun sudo nautilus dina terminal sareng jantenkeun tautan folder naon waé sareng témpélkeun kana desktop.

  11.   cauchanfe cenahna

    nyaéta ngomong ...
    nyiptakeun peluncur mangrupakeun nyeri nyata burit!

  12.   Eunteung X cenahna

    Hai, anjeun ogé tiasa ngadamel peluncur ti terminal, nganggo alat "mklauncher" sareng paréntah baris tunggal:

    Conto:

    # mklauncher -n "Firefox Quantum" -e "/ opt / firefox / firefox% U" -i "/opt/icons/fireoks.png" -cat "Network"

    Alat "mklauncher" tiasa dianggo dina sadaya desktop GNOME, KDE, LXDE, LXQt, MATE, Razor, ROX, TDE, Unity, XFCE, EDE, Cinnamon, Pantheon, jsb.

    Pikeun masang «mklauncher» anjeun kedah lebet salaku administrator sareng ngajalankeun paréntah ieu:

    GNU / Linux 64 Bit
    ------
    #wget https://osdn.net/dl/mklauncher/mklauncher-1.0.0-amd64.tar.gz && tar xfzv mklauncher-1.0.0-amd64.tar.gz && cd mklauncher-1.0.0-amd64 && ./install

    GNU / Linux 32 Bit
    ------
    #wget https://osdn.net/dl/mklauncher/mklauncher-1.0.0-i386.tar.gz && tar xfzv mklauncher-1.0.0-i386.tar.gz && cd mklauncher-1.0.0-i386 && ./masang

  13.   Eunteung X cenahna

    Pikeun gampang nyalin peluncur tina ménu aplikasi kana desktop, jantenkeun dua launcher ieu, pilih pangatur file anu cocog pikeun sistem ayeuna, dolphin, thunar, jsb:

    # milikna

    # mklauncher -n "Global launchers" -e "nautilus / usr / share / applications" -i "mk-folder.png" -cat "System" -k "Global; Launcher;"

    # mklauncher -n "Peluncur lokal" -e "nautilus $ HOME / .local / share / application" -i "mk-folder.png" -cat "System" -k "Global; Launcher;"

    Pikeun nyiptakeun jalan pintas kana halaman wéb anjeun kedah milih panyungsi anu cocog pikeun firefox sistem, opera, sareng sajabana:

    # mklauncher -n "GNU Linux OS" -e "firefox https://www.linux.org»-Kuring« mk-internet.png »-cat« Jaringan »

    Alat "mklauncher" nempatkeun ikon dina desktop sacara otomatis.

  14.   pseudodata cenahna

    Éta moal janten ide anu goréng pikeun artikel anu jelas nunjukkeun tanggal terbitan sareng versi anu dianggo.

  15.   Eunteung X cenahna

    Kuring kedah lereskeun, aya kasalahan paréntah anu leres pikeun muka folder peluncur lokal nyaéta kieu:

    # mklauncher -n "Peluncur lokal" -e "nautilus /home/[Usuario[userfio/.local/share/application" -i "mk-folder.png" -cat "System" -k "Global; Launcher;"

    Kuring ampir poho, anu ayeuna dirilis pikeun "mklauncher" nyaéta:

    «2020-01-07» «Vérsi 1.0.0»

    Pikeun sadaya Linux (Debian, Ubuntu, Fedora, Linux Mint, Red Hat, CentOS, Arch, openSUSE, Gentoo, Kubuntu, Raspbian, SD dasar, Solus, Mageia, Pop! _OS, Clear Linux, Void Linux, NixOS, Alpine.)

    Ieu halaman proyék:

    http://mklauncher.osdn.io