Kumaha cara ngosongkeun rohangan dina sektor Boot di Ubuntu

Upami anjeun kantos nyobian masang apdet kaamanan pikeun kernel Linux sareng anjeun ngagaduhan arahan nunjukkeun yén teu aya cekap rohangan dina disk sareng éta ngajukeun saran pikeun ngosongkeun rohangan dina Boot, dina garis ieu kuring bakal nunjukkeun kumaha anjeun tiasa milarian rohangan dina folder / boot di Ubuntu sareng sebaran anu diturunkeun ku nyoplokkeun kernel anu lami.

make-space-partition-boot-on-linux Unggal waktos apdet kernel dipasang, versi sateuacana tetep dina sistem, kecuali upami urang miceun ku cara manual. Saatos sababaraha pembaruan kontinyu, rohangan dina folder boot tiasa sakedik pisan sareng kusabab éta teu mungkin masang bungkus énggal.

Janten, mimitina urang kedah jelas naha urang bébérés rohangan dina folder boot. Upami urang ngagaduhan sistem partisi anu sistem na teu diaktipkeun LVM, Sareng urang gaduh hiji partisi tunggal, moal aya masalah, tapi upami urang gaduh sistem anu dipasang sareng skéma na LVM, folder / boot aya dina partisi anu misah sareng ruang anu diwatesanan sareng momen éta ngan saukur bakal sumping nalika urang kaluar tina rohangan di lokasi éta sareng urang kedah ngosongkeun rohangan di ditu pikeun neraskeun masang pembaruan kaamanan kernel éta.

Umumna urang tiasa nganggo apt-get sareng pilihan tina autoremove anu ngamungkinkeun urang pikeun ngadeteksi sareng miceun sadayana pakét anu lami sareng / atanapi kagumantungan tina sistem. Éta bakal sapertos kieu:

$ sudo apt-getautoremove

Kaseueuran waktos paréntah ieu biasana ngajawab masalah ieu tanpa aya gangguan, tapi nalika kaayaan kernel éta henteu saderhana éta, kumargi éta henteu salawasna ngadeteksi bungkus lami éta teras nyabut éta, sareng urang kedah ngambah jalur manual.

Sateuacan nyandak tindakan dina masalah, urang kedah ngaidentipikasi sadaya vérsi kernel luntur anu disimpen dina sistem kami nganggo kode ieu.

$ sudodpkg –milih-pilihan | greplinux-gambar

Dihandap ieu kuring nunjukkeun conto hasil anu bakal dipasihkeun ku sistem, tangtosna anjeun henteu kedah tumut kana nomer vérsi, anu bakal robih numutkeun data unggal sistem.

linux-image-3.19.0-33-genericdeinstall

linux-image-3.19.0-37-generik masang

linux-image-3.19.0-39-generik masang

linux-image-3.19.0-41-generik masang

linux-image-extra-3.19.0-33-genericdeinstall

linux-image-extra-3.19.0-37-generik masang

linux-image-extra-3.19.0-39-generik masang

linux-image-extra-3.19.0-41-generik masang

Sakali kami parantos netepkeun bungkus anu aya hubunganana sareng vérsi anu lami, urang tiasa ngamimitian ngahapus ku cara manual, dina kasus anu dituduhkeun di luhur, éta mangrupikeun bungkus anu saluyu sareng versi 3.19.0-33. Kusabab alesan kaamanan, disarankan pikeun nyéépkeun sahenteuna 2 vérsi sateuacan anu ayeuna atanapi ngan ukur ngahapus anu pangkolotna sareng jaga anu sanésna.

Ayeuna, urang tiasa ngalaksanakeun éta duanana tina terminal, sareng ti manajer paket grafis, sapertos Synaptic atanapi pikeun pangguna Ubuntu Pusat Software Ubuntu.

Ngagunakeun terminal

Pikeun miceun kernel anu lami tina terminal urang laksanakeun paréntah ieu.

$ sudo apt-get Delete –purge linux-image-3.19.0-33-generik linux-image-extra-3.19.0-33-generik

Saatos ngaéksekusi paréntah ieu, sistem kedahna parantos gaduh ruang cekap pikeun masang apdet anu aya hubunganana sareng versi anyar. Disarankeun ogé pikeun ngapdet boot loadergana sahingga leres ngakuan parobihan anu kami laksanakeun dina vérsi kernel.

$ sudo update-grub

Pokokna, ieu dilakukeun sacara otomatis saatos masang pembaruan kernel, tapi saatos ngaluarkeun bungkusanna, henteu cekap pikeun terang kumaha cara ngalakukeun sacara manual. Urang kedah émut yén upami urang miceun bungkusan anu aya hubunganana sareng versi pangkolotna sareng masih aya rohangan pikeun pembaruan anu énggal, urang teraskeun ngalaksanakeun prosésna deui sareng miceun versi anu sanés.

Ngagunakeun Pusat Software Ubuntu

Urang ogé tiasa mupus bungkusan pembaruan anu lami tina pangatur paket grapik, pikeun pangguna Ubuntu kuring bakal ngajelaskeun kumaha carana ngalaksanakeunana Ubuntu Software Centeranu mangrupakeun aplikasi anu tiasa urang ngatur aplikasi sareng bungkus sacara grafis di Ubuntu.

Upami urang ngaksés Pusat Perangkat Lunak Ubuntu ti Dash, kami bakal mendakan sababaraha pilihan dina ménu luhur, di dinya urang bakal ngagulung dugi ka mendakan aplikasi anu dipasang.

ubuntu-software-center-diinstal1 Nalika kami aya, kami bakal turun ka handap teras pencét "nunjukkeun (jumlah) unsur téknis " éta aya dimana urang bakal ngabayangkeun kontén dina bentuk bungkus sahingga bakal langkung gampil ningali total bungkus dipasang dina sistem. Upami anjeun nyerat "Linux" dina mesin pencari di luhur, éta kedah nunjukkeun daptar sareng sadayana bungkus anu ngandung kecap éta sareng anu umumna bungkus relatif sareng kernel.

ubuntu-software-center-show-téhnis-unsur Paket anu urang bakal milari mangrupikeun bungkus jinisna linux-image-versionnumber-generiky linux-image-extra-versionnumber-generik. Sakali kami ngaidentipikasi aranjeunna numutkeun jumlah visi pangkolotna, urang tiasa mupus aranjeunna.

ubuntu-software-center-kernel-linux Ieu sadayana nalika ngagunakeun Ubuntu Software Center pikeun miceun paket kernel anu lami, tapi anjeun tiasa nganggo manajer paket grafis anu anjeun pikahoyong, upami anjeun hoyong nganggo Synaptic atanapi Muon, anjeun ogé tiasa nganggo éta dina hal KDE.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Nasher_87 (ARG) cenahna

    Pisan, tutorial anu saé pisan pikeun jalma sapertos kuring anu henteu resep pisan kana Terminal.
    Kusabab kuring naroskeun hal, kuring siap pormat mesin pikeun masang Ubuntu 16.04; janten naha kedah masihan partisi anu misah ka / boot? Kuring nyarios ieu kusabab hal anu pangpayunna dicarioskeun ka kuring mangrupikeun partisi anu penting pisan pikeun / (root) sareng / bumi, teras kuring nambihan hiji kanggo Swap sareng ayeuna, kuring terang yén hiji kanggo / boot ogé diperyogikeun, nyarankeun éta janten 500-550 Mb éta ku éta bakal cukup
    Salam sareng parantos hatur nuhun pisan

    1.    willys cenahna

      Henteu perlu nyieun partisi boot, tapi éta sadayana gumantung ka masing-masing jalma ...

      Wasalam

      1.    Nasher_87 (ARG) cenahna

        Ah muhun, sadayana saé, nyaéta kuring hoyong janten pangguna Linux anu saé kalayan naon anu disarankankeun pikeun kuring pikeun fungsi distribusi anu optimal

  2.   Chaparral cenahna

    Inpormasi anu kapaké pisan pikeun ngaleungitkeun kernel anu lami sareng kéngingkeun rohangan. Akhir-akhir ieu kuring parantos nganggo program Ubuntu Tweak pikeun ngabersihkeun cache sareng sampah akumulasi anu sanésna sareng sateuacanna kuring nganggo paréntah ieu, anu dugi ka ayeuna kuring henteu terang naha éta bakal diénggalan. Nyaéta:
    "Sudo dpkg -l | grep linux-gambar »
    "Sudo apt-get Delete –purge linux-image-xxxxxx-xx-generic"
    Nuhun kana inpormasi na.

  3.   Gregorio ros cenahna

    Tulisan anu saé, kuring henteu terang fungsi pilihan autoremove, sacara umum kuring resep henteu nganggo terminal (kuring rada males) janten kuring sakedik ngalalaworakeun sadaya pilihan ieu. Sedengkeun pikeun Pusat Perangkat Lunak Ubunto mah boro-boro ngagunakeunana, kuring biasa kana Synaptic na anu kuring anggo, janten kuring henteu resep pisan.

    1.    RoBertucho cenahna

      nuhun, teu aya masalah, anjeun tiasa nganggo paket manager karesep anjeun

  4.   Sebastian cenahna

    Halo ... bisi kuring ngaleupaskeun kirang langkung 23 mb .. Abdi nembé masang vérsi xubuntu. naon anu kuring lakukeun nyaéta pencét katuhu dina folder boot, buka terminal ti ditu teras pasang paréntah -sudo apt-get autoremove- anu dituduhkeun dina blog ieu ... tah .. Kuring parantos ngabagi dina 250mb, sareng kuring ngarencanakeun ngaunduh langkung .. kumargi éta nyebatkeun 134mb dina sistem .. salam, sareng kuring miharep inpo éta bakal ngabdi ka anjeun.