Kumaha cara aman nga-uninstall Evolution

Naha anjeun kantos nyobian nyabut program email Évolusi anu sacara standar di Ubuntu? Upami kitu, anjeun terang leres naon anu janten nyeri sirah na. Masalahna, saleresna mah saderhana pisan: sababaraha bungkus Évolusi mangrupikeun katergantungan tina bungkusan anu sanés sareng ieu, nalika Évolusi dicabut, pastina nyungkeun dicabut ogé supados henteu "ngarusak" kagumantungan. Ayeuna, masalahna nyaéta bungkus ieu, anu ngagaduhan kagumantungan sababaraha anu ngawangun Évolusi, mangrupikeun konci pikeun leres fungsina Ubuntu. Kusabab kitu, nalika nyobian uninstall Evolution sapertos kieu ...
sudo apt-get Delete evolution *
… Seueur paket sanés anu badé uninstall, anu pangpentingna anu aya hubunganana sareng panel gnome sareng meta-package ubuntu-desktop anu terkenal (anu dina dirina henteu masang program naon waé tapi anu ngartikeun sadaya bungkus anu ngawangun instalasi "normal" Ubuntu sareng, janten, upami éta henteu dipasang, Ubuntu moal tiasa diénggalan nalika vérsi anyar muncul).


Alesan pikeun hoyong ngahapus Évolusi

  1. Linux nawiskeun kami hal anu saé, saé pisan: kabébasan. Diantara hal-hal anu sanés, ieu hartosna yén upami urang henteu resep program, urang mupus na sareng éta waé. Upami urang resep langkung anu sanés urang masang éta sareng éta waé. Istilah sanésna, henteu meryogikeun urang nganggo parangkat lunak khusus. Program anu sacara standar dina distro nyaéta, hayu urang sebutkeun, "rekomendasi", tapi teu aya deui. Dina Windows, sakumaha urang terang, ieu béda pisan.
  2. Anggap kuring resep Thunderbird langkung saé, salaku conto. Naha logis upami dipasang 2 palanggan email, utamina upami aya anu kuring henteu dianggo pisan?
  3. Kasus khas anu sanés: Kuring ningali sadaya email abdi ngalangkungan palanggan wéb (GMail, Yahoo, Hotmail, jst.). Ergo, abdi henteu peryogi Évolusi sareng abdi hoyong mupus.
  4. Abdi peryogi ruang disk !! Kuring parantos ngahapus sadaya cache, file samentawis, sadayana ... sareng masih kuring pondok ... Oh, abdi terang, kuring bakal mupus program alit anu henteu pernah kuring anggo. Naon anu disebatna? Oh hehehehe: Évolusi.

Pondokna, alesan tiasa seueur sareng rupa-rupa. Tegesna, solusi anu kuring tawarkeun di handap henteu lengkep ngahapus Évolusi, tapi éta caket pisan. Dina hal pangalaman pangguna, Évolusi bakal ngaleungit tina menu Aplikasi sareng 53.3 MB rohangan disk bakal dibébaskeun.

Kami muka terminal sareng nyerat:

sudo aptitude purge evolution-indikator evolution evolution-documentation-en evolution-common evolution-data-server evolution-webcal evolution-plugins

update: Kuring nampi sababaraha koméntar yén metode ieu "ngabobol" data pribadi pangguna. Khususna, nalika mupus evolution-data-server, Sistem> Preferensi> Ngeunaan kuring janten teu tiasa dianggo. Ieu leres-leres leres. Nanging, kuring henteu terang saha waé anu leres-leres ngeusian data éta, sareng kuring henteu terang aplikasi naon waé anu ngagunakeunana. Atoh, upami anjeun teu hoyong éta lirén damel, kuring ngan ukur ngaleungitkeun evolution-data-server dina paréntah di luhur.

Hiji koméntar terakhir sateuacan anjeun naros ka kuring. Leres, anjeun tiasa mupus Evolution ti Synaptic atanapi nganggo salah sahiji tina dua padika ieu ...

sudo aptitude purge evolusi
sudo apt-get évolusi ngabersihan

... tapi cara ieu ngan ukur bakal ngosongkeun 8MB rohangan disk (ngalawan 53,3 kanggo metode kuring) sareng bakal ngantunkeun seueur bungkus "yatim".

Punten tong salah paham kana tulisan ieu. Évolusi mangrupikeun program anu saé, dina sagala hal. Ku teu sangka éta goréng éta asalna sacara standar di Ubuntu. Anu ngaganggu kuring nyaéta henteu gampang mupus éta. =)


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

15 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   pblt1980 cenahna

    Halo, kuring ngahargaan anjeun. Kuring parantos nga-uninstall Evolution sareng ayeuna kuring gaduh Thunderbird, tapi aya sakedik masalah. dimana sateuacan abdi nglik "mail", éta di Ubuntu Lucid (Abdi énggal sareng kuring henteu terang kumaha éta dina versi anu sanés), sareng Évolusi muncul, tapi ayeuna kuring pencét "Mail" sareng teu aya anu némbongan. Kuring terang kuring tiasa muka Thunderbird dina Aplikasi → Internét → Mozilla Thunderbird Mail / News, tapi kuring hoyong aksés gancang éta pikeun jalan sapertos anu sateuacanna sareng Evolution ... masalah saderhana, nyatana, boro-boro masalah. Nanging upami aya anu terang kumaha ngalereskeun éta, kuring bakal ngahargaan kana éta.

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Halo! Meureun tulisan ieu tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngalakukeun éta:
    http://usemoslinux.blogspot.com/2010/05/como-agregar-thunderbird-al-menu-de.html

  3.   Daniel vega cenahna

    Masalahna nyaéta kuring parantos nga-uninstall Evolution ku cara anu salah (kuring ngabayangkeun) sareng ayeuna kuring henteu tiasa lebet, sigana éta waktos pormat, halo!

    1.    Dario Guzman cenahna

      Meureun kuring rada telat tapi upami anjeun parantos nga-uninstall éta henteu, anjeun kedah mimitian dina modeu konsol (dina ubuntu sateuacan éta dimuat) ku ctrl + alt + F1, teras pasang gnome-shell sareng paréntah ieu «sudo apt -milih masang gnome -shell "teras anjeun ngamutahirkeun sareng ningkatkeun" sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade "sareng éta ngan ukur reboot na kedahna jalan.
      PS: Kuring ogé ngahapus kumargi éta henteu 😀

  4.   pblt1980 cenahna

    Halo! Anjeun terang kuring parantos ngalereskeun éta. Kuring nempatkeun aksés gancang, gigireun aksés firefox, kuring ngaluarkeun ikon éta tina amplop sareng nempatkeun ogé ikon empati anu sanés. sagalana gampang ayeuna! Abdi henteu émut kumaha kuring ngalakukeun éta. Tapi sadayana tiasa dianggo saé, Nuhun! 🙂

  5.   vinigris cenahna

    Éta henteu tiasa dianggo pisan, dina Debian éta narik anjeun ka pusat kontrol-gnome sareng langkung saé kuring henteu nyaritakeun deui ... Upami kuring émut leres, sigana kuring nyobian di Ubuntu pikeun miceun sadaya bungkus Évolusi anu henteu mangaruhan sistem sareng kuring tumaros ... dina cara anu sami sareng anu anjeun nyarankeun, ti Synaptic ningali yén bungkus sapertos éta dibawa dina butut.

  6.   ramigasino cenahna

    Hal anu sami-sami kajadian ka kuring, rurusuhan ...
    Teu aya cara pikeun teu pormat ????
    Abdi teras nyobian!

  7.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Xulrunner mangrupikeun pondasi firefox sareng python mangrupikeun platform program anu dumasarkeun seueur program. Upami anjeun ngagaduhan peringatan éta, tong ngahapus nanaon. Mungkin paréntah ieu (anu aya dina postingan) parantos kadaluarsa dina vérsi Ubuntu anu énggal (upami aranjeunna ngarobah kagumantungan rangkep).
    Surak! Paul.

  8.   pasar louis cenahna

    Kuring nyobian ieu dina Natty (Ubuntu 11.04) sareng aptitude ngawartosan yén éta ogé bakal ngaleungitkeun xulruner sareng python, janten kuring ngabatalkeun paréntah. Naon anu dianggo xulrunner sareng python?

  9.   Yosua cenahna

    Halo, saé, naon anu kajantenan kuring nyaéta henteu ngijinkeun kuring pikeun ngadaptar akun Google atanapi kalénder Google, naon anu kuring tiasa laksanakeun?
    Abdi nobel di Ubuntu,
    hatur nuhun

  10.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Dimana "ngonci" na?
    Naha anjeun nyobian mencét Alt + Ctrl + F1 sareng masang Evolution deui? Surak! Paul.

  11.   Sadérék pérak cenahna

    Kuring nyobian nganggo paréntah ... sareng saatos éta nanyakeun kecap akses kuring kuring ngagaduhan pesen kasalahan ieu:
    sudo: aptitude: paréntah teu kapendak

    Naon salah kuring?
    Wasalam

  12.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Anu kajantenan nyaéta vérsi anyar Ubuntu henteu deui hadir sareng program Aptitude sacara standar. Sateuacanna, anjeun tiasa nganggo aptitude atanapi apt-get, ayeuna ngan ukur apt-get. Kusabab kaseueuran jalma nganggo apt-get, aranjeunna mutuskeun pikeun miceun kecak.

    Janten supados kode na tiasa dianggo, kantun ngagentos kecap aptitude x apt-get.
    Surak! Paul.

  13.   Natalia cenahna

    Punten abdi peryogi bantosan. Abdi hoyong pasang deui Évolusi dina Fedora 20 sabab éta ngagaduhan masalah sareng kuring uninstall deui ku yum tanggal, ayeuna kuring henteu mendakan kumaha kuring tiasa nga-instal deui sabab. Abdi leres-leres ngahargaan upami anjeun tiasa masihan kuring pikeun éta.
    Natalia

  14.   edward natali cenahna

    Halo kolega, pikeun nganonaktifkeun épolusi, hayu urang ganti ngaran deui sareng voila, éta henteu dimuat nalika ngamimitian, teu kedah ngaleungitkeun bungkus naon waé anu ngarecah gnome.

    mv / usr / lib / evolution-data-server / usr / lib / evolution-data-server-dinonaktipkeun
    mv / usr / lib / evolution / usr / lib / evolution-cacat