Kumaha cara masang driver AMD gpu pro dina Linux Mint?

AMD ATI

Halo, dinten anu saé, dinten ayeuna Kuring datang pikeun ngabagi sareng anjeun cara masang driver swasta naon anu aranjeunna nawiskeun kami pikeun kartu ATI ogé pikeun prosesorna ogé ngagaduhan GPU anu terintegrasi.

Yo Abdi gaduh buku catetan hp kalayan prosésor AMD A8 kalayan grafik R5, janten kuring tiasa masang versi 15.7 tina driver AMD, tapi hanjakalna kuring kedah gaduh versi Xorg 1.17, anu kuring teu gaduh saprak nganggo 1.19.

Janten kuring tiasa milih nganggo driver AMDGPU PRO, dina raraga masang éta dina sistem kuring.

Pikeun terang naha chipset kami cocog sareng supir ieu, mimiti urang kedah terang modél urang, pikeun ieu urang kedah muka terminal Ctrl + T sareng ngajalankeun paréntah ieu:
lspci | grep VGA

Dina hal kuring kuring buang ieu:
00:01.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Mullins [Radeon R4/R5 Graphics]

ayeuna lengkah saterusna nyaéta mariksa kasaluyuan, anjeun tiasa ngalakukeun éta di dieu dina tautan ieu.

Pasti yakin yén éta cocog, léngkah salajengna nyaéta mastikeun yén kami ngagaduhan versi kernel 4.13 atanapi langkung luhur dipasang, nunjukkeun yén dina vérsi sateuacan ieu, aya kalepatan bilih teu aya audio nalika nganggo kaluaran HDMI.

Kanggo terang vérsi kernel naon anu dipimilik ku kami, urang kedah ngajalankeun paréntah ieu:
uname -r

Éta masihan kuring hasilna ieu:
4.13.0-38-generic

Upami henteu, anjeun kedah masang kernel anu langkung seueur.
Parantos léngkah ieu, ayeuna upami urang bakal masang driver AMDGPU PRO dina sistem urang.

Unduh driver AMDGPU PRO

Pikeun ngaunduh supirna Urang kedah terang versi mana grafik urang cocog sareng, dina tautan anu saacanna dijelaskeun, upami nganggo supir 16.40 atanapi 17.40.

Bisi kuring cocog sareng duanana janten kuring badé masangkeun anu paling énggal, ogé, tinggalkeun tautan pikeun duanana.

Masang supir AMDGPU PRO dina Linux Mint

Rengse download, urang kedah ngabongkar file anu diunduh, pikeun ieu urang muka terminal sareng nempatkeun diri dina folder dimana file diunduh sareng ngaéksekusi paréntah ieu:
tar -Jxvf amdgpu-pro-amdgpu-pro-17.40-492261.tar.xz

di dieu Anjeun kedah ngarobih paréntah pikeun vérsi supir anu diunduh. 

ayeuna ieu dimana urang kedah ngédit file amdgpu-pro-install, Anu perenahna dina folder saatos méréskeun zip file ieu.

Anggo éditor pilihan anjeun, anjeun kedah milari garis ieu.

Sareng aranjeunna ngarobah ubuntu pikeun linuxmint siga kieu:

Akhirna, upami anjeun ngaunduh vérsi anu langkung luhur, anjeun kedah ngaleungitkeun ieu tina kode:

Pamasangan AMD GPU

Ayeuna anjeun parantos siap nginstal driver.

Pikeun pamasanganana urang ngan ukur kedah ngetik ieu:

./amdgpu-install -y

Catetan: aranjeunna henteu kedah nganggo sudoUpami diperyogikeun, otorisasina pikeun ngangkat hak istimewa dipénta.

Sareng urang balikan deui, dina sababaraha kasus perlu ngalakukeun dua reboot.

Aranjeunna tiasa nganggo alesan sapertos kieu gumantung kana pasualanna.

-h|--help                                        Display this help message
--px                                                  PX platform support
--online                                           Force installation from an online repository
--version=VERSION                       Install the specified driver VERSION
--pro                                                Install "pro" support (legacy OpenGL and Vulkan)
--opencl=legacy                             Install legacy OpenCL support
--opencl=rocm                               Install ROCm OpenCL support
--opencl=legacy,rocm                   Install both legacy and ROCm OpenCL support
--headless                                       Headless installation (only OpenCL support)
--compute                                       (DEPRECATED) Equal to --opencl=legacy –headless

Bisi kuring kuring nempatan –px kumargi, upami kuring masang anu sanés, éta masihan kuring kasalahan layar hideung.

Solusi layar hideung

Sakumaha anu kuring sebatkeun, upami pamasangan anu leres henteu dilaksanakeun, anjeun tiasa kéngingkeun layar hideung, tapi henteu panik, éta ngagaduhan solusina.

Sakumaha kuring nyebatkeun dina kasus kuring, kuring kedah masangkeun sareng argumen –px, janten sUpami pamasangan henteu jalan, aranjeunna kedah uninstall sareng pasang deui ku argumen anu sanés, pikeun nyabutinstall, ngetik waé.
amdgpu-pro-uninstall

Solusi sanésna nyaéta ngédit grub, metode na nyaéta ngédit baris ieu, pikeun ieu nganggo éditor anu anjeun pikaresep, upami kuring nganggo nano:
sudo nano /etc/default/grub

Aranjeunna nambihan amdgpu.vm_fragment_size = 9 dina garis ieu, sapertos kieu:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash amdgpu.vm_fragment_size=9"

Aranjeunna nyimpen perobihan sareng ngapdet grub.

sudo update-grub

Upami aranjeunna henteu tiasa dianggo anu salajengna.

Akhirna, kuring nganuhunkeun pisan ka jalma dina forum Linux Mint sabab aranjeunna kalayan marahmay ngabimbing kuring sareng ogé ka staf anu dibagikeun metode. Teu langkung dugi ka waktos salajengna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   tormund1985 cenahna

    Dupi anjeun ngajelaskeun kumaha ngagunakeun alesan?

    Anjeun nyarios nalika masang? ./amdgpu-install -y –px?

    Hatur nuhun.