Kumaha carana masang Linux dina USB terus-terusan

Aktipkeun «katekunan»Hartosna yén parobihan anjeun kana sistem bakal émut nalika anjeun ngamimitian deui dina waktos salajengna. Ieu mangrupikeun hal anu henteu kajantenan dina kaseueuran LiveCDs atanapi LiveUSBs. Alat sapertos Unetbootin sareng anu sami ngamungkinkeun anjeun masang sababaraha distro ku ngaktipkeun kegigihan. Nanging, sakedik distros Langsung ngadukung pilihan ieu, ieu salah sahiji alternativa naon anu kedah fungsi ngagunakeun distro wae.


Ieu cara pikeun masang OS Linux (henteu kedah masalah anu mana) kana USB (anu kedah dina format FAT32).

Pasti anjeun parantos perhatoskeun yén dina sadaya distribusi Langsung, nalika éta dimuat dina mémori, sagala parobihan anu dilakukeun pikeun sistem bakal ngaleungit nalika anjeun ngamimitian.

Sebaran anu ngamungkinkeun kegigihan, di sisi anu sanésna, peryogi nyiptakeun partisi anu misah dina USB drive pikeun nahan barang anu urang hoyong pengkuh (khususna folder HOME).

Hanjakalna, ieu mangrupikeun pilihan anu saeutik pisan anu ngadukung distribusi.

Dinten anu sanés, kuring émut kana alternatip anu disebatkeun ku sababaraha pamiarsa jauh-jauh sareng kuring sok hoyong nyobian. Kuring tumaros sareng kapincut. Éta saderhana pisan sahingga ngajantenkeun éndah: kenging kegigihan ku masang sistem dina USB drive, saolah-olah éta hard drive.

perkenalan

Salaku conto, kuring badé nganggo Crunchbang, sebaran basis Debian anu nganggo Openbox sareng ringan pisan. Kuring parantos nganggona pikeun "ngahirupkeun deui" mesin anu ngan ukur 512 MB RAM.

Undeur: Situs resmi Crunchbang (distro alus teuing)

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun masang Crunchbang dina drive 2GB, tapi kuring nyarankeun ngagunakeun sahenteuna 4GB atanapi 8GB upami anjeun badé masang aplikasi tambahan.

Ieu mangrupikeun panjelasan léngkah-léngkah supados teu aya anu lunta ...

lengkah 1

Pikeun ngamimitian aya sababaraha kamungkinan: boot tina Live CD / USB atanapi tina mesin virtual. Éta sadayana gumantung kana sumber anu anjeun gaduh. Saran kuring: nganggo LiveCD.

Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal naon ari LiveCD, kumaha cara nyiptakeunana, sareng kumaha cara ngadamel sistem boot tina CD, kami nyiptakeun tutorial anu jembar pikeun ngabantosan anjeun.

Sakali LiveCD parantos boot, pilih "Installer Grafis".

lengkah 2

Pilih basa basa.

lengkah 3

Pilih lokasi anjeun.

lengkah 4

Pilih tata ruang kibor anjeun.

lengkah 5

Pilih nami host. Anu datang sacara standar bakal saé pikeun 99,9% jalma.

lengkah 6

Pilih ngaran pamaké anjeun.

lengkah 7

Punten lebetkeun nami anjeun. Éta sami anu bakal dianggo ku program email, jsb.

lengkah 8

Pilih kecap akses. Ieu kecap akses administrator anu bakal dianggo salaku kecap konci ku kituna sudo tiasa ngalengkepan tugas administrasi.

lengkah 9

Pilih zona waktos anjeun.

Lengkah 10 (ti dieu hal-hal janten sesah)

Ayeuna kami siap beulah drive USB urang. Pilih pilihan Manual.

lengkah 11

Milarian drive USB anjeun teras pilih.

Penting pisan pikeun émut kana hurup sareng nomer anu muncul dina kurung. Dina kaseueuran kasus éta bakal "sdb1" tapi tiasa béda.

Pencét teraskeun.

lengkah 12

Ngarobih pilihan "Gunakeun salaku:" pikeun ext3 atanapi ext4, set mount point to / (root), sareng pastikeun "boot flag" parantos disetel.

lengkah 13

Pilih pilihan Rengse partisi sareng tulis parobihan kana disk. Ieu mangrupikeun kasempetan terakhir anjeun pikeun mastikeun yén data anu diasupkeun leres sareng anjeun henteu ngarobih disk anu sanés.

lengkah 14

Peringatan bakal muncul nyarios yén anjeun hilap ngadamel partisi swap (SWAP). Kuring nembé milih pilihan "henteu". Partisi swap ngan ukur nyandak ruang disk anu berharga sareng nempatkeun kahirupan USB drive anjeun dina résiko. Di sisi anu sanésna, mungkin waé éta ngajantenkeun sistem langkung laun (tumut kana karakteristik jinis pamasangan anu kami lakukeun).

lengkah 15

Pilih "Leres" kanggo ngarengsekeun partisi.

lengkah 16

Partisi bakal dilakukeun sareng pamasangan sistem bakal dimimitian. Ieu waktos anu idéal pikeun ngagaduhan aperitif. 😀

lengkah 17

Ieu PISAN penting pisan: pilih "ULAH masang Grub dina MBR komputer kuring".

lengkah 18

Ayeuna anjeun kedah ngantepkeun Grub terang lokasi drive USB anjeun. Sacara umum ieu biasana / dev / sdb1, tapi tiasa pisan yén éta mangrupikeun hal anu sanés. Anjeun kedah ngaganti sdb1 ku hurup sareng nomer anu anjeun tulis dina léngkah 11.

lengkah 19

Cabut / unmount LiveCD atanapi LiveUSB. Reboot komputer tur atur prioritas boot pikeun USB dina BIOS.

lengkah 20

Ngarasakeun Linux anu pengkuh anjeun. 😀

Ieu sapertos naon Crunchbang kuring sapertos Iceweasel (sareng 2 halaman kabuka) sareng mtPaint kabuka. Éta bieu nyéépkeun 300 MB. Sistemna dimuat ku 80 MB RAM, sakitar. A méwah.

saran final

Pareuman cache panyungsi internét. Dina Firefox / Iceweasel éta gampang pisan. Kuring muka ngeunaan: halaman config sareng milari pilihan network.http.use-cache. Pikeun nganonaktifkeunana, pencét dua kali dina éta. Éta kedahna palsu.

Mempermudah browsing wéb dina mesin kalayan sababaraha sumber. Mimiti, penting pikeun ngaktipkeun pilihan plugins.click_to_play dina ngeunaan: config of Firefox. Ieu bakal nganonaktifkeun Flash sacara standar, kacuali anjeun ngeklik barangna.

Konfigurasi anu disarankeun anu kadua nyaéta ngarobih Agén Pamaké pikeun ngajantenkeun halaman-halaman (Gmail, Google, jst.) Yakin yén kami nganggo tablet. Sakumaha anjeun terang, sababaraha halaman wéb gaduh vérsi "enteng" na pikeun tampilan anu langkung saé dina tablet atanapi alat sélulér. Urang tiasa nganggo kamungkinan ieu pikeun kauntungan urang ngarobah Agén Pangguna ku panangan atanapi nganggo salah sahiji seueur ekstensi anu aya pikeun Firefox.

Masang partisi dina ngamimitian. Sanaos henteu penting, kumargi ampir sadaya distribusi Linux ngadeteksi partisi sareng ngantepkeun dipasang dina waktos panggunaan, anjeun panginten hoyong dipasang nalika boot sistem (panginten kanggo nyetél jalan pintas dina panjelajah file anjeun atanapi alesan naon waé). Upami éta, anjeun kedah ngarobih file fstab.

Anggap kasus has anu hoyong dipasang partisi NTFS, kuring muka file konfigurasi / etc / fstab:

sudo nano / jsb / fstab

Sareng nambihan garis anu sami sareng ieu:

UUID = EA7CB00F7CAFD49B / media / win ntfs standar 0 0

Ngaganti UUID sareng partisi anjeun (pikeun milarian terang, ngajalankeun sudo blkid), / media / win ku jalur anu anjeun hoyongkeun partisi dipasang (tong hilap ngadamel folder anu pangpayunna nganggo paréntah mkdir). Sésana biasana saé pikeun setelan tradisional. Upami anjeun kedah ngarobih hak akses kana partisi, anjeun tiasa.

Para inpormasi lengkep ngeunaan fstab Abdi nyarankeun maca tulisan lami anu dipasang dina blog.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

72 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose GDF cenahna

    Kuring badé nyobian anu sami sareng Linux Mint Debian Edition.

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Sabalikna José! Pikeun éta kami.
    Abdi bungah éta hasil pikeun anjeun. Urang nguji tutorial sateuacan nyebarkeunana. 🙂
    Rangkulan! Paul.

    Dina 13 Méi 2013 20:58 pm, Disqus nyerat:

    1.    manusa gélo cenahna

      Kumaha kuring tiasa nempatkeun konci pikeun usb live dimana kuring ngagaduhan linux supados henteu dianggo atanapi dilebetkeun sahingga éta naroskeun kecap akses kuring nalika ngamimitian éta sareng aranjeunna henteu tiasa ngajajah éta kuring henteu terang upami kuring ngajelaskeun

      1.    hayu urang nganggo linux cenahna

        Upami anjeun nuturkeun léngkah dina tulisan ieu, éta bakal naroskeun kecap akses nalika anjeun ngamimitian sistem, sapertos distro Linux anu mana waé. 🙂
        nangkeup! Paul.

  3.   jose gilberto cenahna

    Kuring satengah kipas tina instalasi USB. Kuring salawasna nganggo Unetbootin atanapi anu sapertos. Sareng éta henteu kantos dipasang dina cara anu dijelaskeun di dieu. Janten kuring nuturkeun naséhat anu kuring unduh Crunchbang 11-20130119 Waldorf, bakar kana DVD teras pasang di drive 16 GB. Kuring parantos nyetak pitunjukna, pikeun nungtun kuring. Sadayana saé, dugi ka léngkah 10 dimana kaayaan leres-leres galak. Aranjeunna parantos robih pisan, henteu muncul dina bentuk tékstual. Kuring kedah latihan 2 kali dugi ka mendakan deui. Nya, kuring réngsé sareng kuring reuwas kaget ku POST INSTALLATION SCRIPT. Kuring ngamutahirkeun sadayana kana paket CrunchBang sorangan sareng sareng Debian Wheezy. Kuring ngamutahirkeun sadayana. Dina Iceweasel panganyarna 20. Di handapeun Java sareng sadayana suite-kantor gratis. Total 3 Gb pembaruan. Kuring gaduh 13 gb kénca gratis dina kalam-drive. Éta leres-leres ngapung sareng distro anu saé pisan. Kalayan biaya ngan ukur 56 Mb ram.
    Kuring asalna ti Linux Mint sareng sigana kuring ayeuna kuring ngadopsi anu ieu anu ogé ngagaduhan basis DEBIAN. Hatur nuhun pisan kana tuto anu saé, yén sanaos parantos robih sakedik, éta hasil lengkep.

  4.   yashirasu cenahna

    Kuring nebak éta ogé mungkin nganggo HD USB

  5.   Gayus baltar cenahna

    Dina hard disk anu dihubungkeun ku usb éta instalasi normal sareng ayeuna 😀

  6.   Saul Uribe cenahna

    Kontribusi anu saé, janten kuring ngan ukur ngumbara nganggo USB sareng kuring tiasa boot dina komputer naon waé, leres?

  7.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Kitu ogé…

  8.   AlbertoAru cenahna

    Halo, kontribusi anu saé pisan, hatur nuhun, tapi kuring ngagaduhan basa sareng keyboard dina basa Inggris, kumaha kuring tiasa ngarobihna?

  9.   RubenGnu cenahna

    Sababaraha taun ka pengker kuring masang Linux Mint dina pena 8gb ku cara ieu.
    Teu sampurna.

  10.   Gayus baltar cenahna

    Crunchbag dumasarkeun kana Debian, sareng Debos isos pisan, sénsitip pisan. Naha anjeun parantos ngaverifikasi md5 checkum tina iso diunduh?

    Upami éta ngamuat anjeun dina modeu Langsung, luncurkeun installer grafis sareng tés. Upami éta henteu dipasang sapertos kieu, parios md5 tina iso diunduh. Upami teu kunanaon, cobian nganggo unetbootin deui nganggo iteuk USB anu diformat kanggo ningali naha unetbootin gagal kaping 1.

  11.   The Sudaca Renegau cenahna

    Kuring ngagaduhan masalah dina pamasangan grafis:

    Sakali dipasang dina mémori sareng UNetbootin, sareng nuturkeun léngkah pamasangan grafis / basa / keyboard, saatos pendakan keyboard, dina léngkah "Muatkeun file preconfigurasi debloadf" ... timbul kasalahan: "aya kagagalan pikeun kéngingkeun file preconfiguration» Sareng kuring teu tiasa neraskeun pamasangan.

    Upami tibatan nyobian masangna, kuring ngamimitian dina modeu langsung, éta tiasa dianggo tanpa masalah

    🙁

  12.   Gayus baltar cenahna

    Hebat. Jelas sareng lengkep 😀

  13.   The Sudaca Renegau cenahna

    Abdi parantos ngaunduh Crunchbang. Kuring bakal install dina mémori 8gb Kingston. Mudah-mudahan éta tiasa dianggo pikeun kuring dina Asus eee Netbook. Nuhun 🙂

  14.   Steve cenahna

    Error Grub Fatal! Dina léngkah terakhir. Tapi cara anu didadarkeun di dieu parantos dianggo pikeun masang Bodhi 2.3.0-i386 sareng éta parantos hasil! Kuring ngan ukur ngeusian 2.7Gb anu parantos dipasang sareng sadayana anu diperyogikeun pikeun pangguna normal. Abdi nyarankeun éta. Salam sareng hatur nuhun ka sadayana.

    1.    Jose cenahna

      Abdi sareng anjeun Esteve. Kuring parantos nyobian nganggo CrunchBang Waldorf dina pendrive 8 GB: nalika boot tina pendrive, GRUB kaluar sareng teu aya jalan pikeun neraskeun sareng #! ...

      1.    hayu urang nganggo linux cenahna

        Naha anjeun tiasa langkung khusus? Naon kasalahan anjeun ningali? Pilihan naon anu némbongan dina grub?
        Surak! Paul.

  15.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hébat! Nya kitu, kuring nyarankeun ULAH ngagunakeun swap dina kasus ieu.
    Surak! Paul.

  16.   pcero cenahna

    Kuring parantos lami ngalakukeun pikeun netbook anu kuring gaduh tanpa hard disk. Tambang kuring langkung saderhana; Kuring masang distribusi (Kuring parantos nyobian Ubuntu, Debian sareng Fedora) tina USB kalayan vérsi langsung ka anu sanés anu diinterpretasi salaku hard disk. Kuring parantos nganggo USB 2GB sareng Debian, 4GB sareng Fedora sareng Ubuntus anu anyar peryogi 8GB USB, sahenteuna. Salajengna, kuring ogé parantos nganggo SLAX pikeun tujuan anu sami. Nyatana, kuring biasana gaduh sababaraha tata ruang upami kuring butuh.

  17.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Éta pisan tulisan éta ngeunaan! 🙂
    Sanaos, dina kasempetan ieu, urang nyarankeun ngagunakeun Crunchbang.
    Nangkeup badag! Paul.

  18.   Héléna_ryuu cenahna

    Éta mangrupikeun ideu anu saé, tapi kuring henteu terang naha éta tiasa hirup dina jangka panjang, éta kusabab siklus maca / nyerat, sigana kuring tiasa pisan ngingetkeun kahirupan pendrive

  19.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Éta tiasa, tapi sabaraha pendrive ayeuna?
    Ogé, sabaraha anjeun tiasa ngirangan umur rak? Sanaos kitu, aranjeunna bakal tahan mangtaun-taun sareng parantos ngalaksanakeun tujuanana.

    Surak! Paul

  20.   Gayus baltar cenahna

    Tapi naon kasalahan éta masihan anjeun? 😉

  21.   Steve cenahna

    Éta kajadian ka kuring sapertos 'Anjeunna ngésang .. Dina pena 8Gb anu kuring kalebet swap sareng / anjeunna ngalungkeun kasalahan grub anu fatal sami ka kuring, éta mangrupikeun léngkah terakhir. Éta tiasa janten bug. Total anu kuring langkung saé pasang buntut dina pena kuring. Kuring netelakeun yén kuring nyobian dina sababaraha cara sareng marios ka md5. Mudah-mudahan aya anu tiasa ngalakukeun éta. Salam.

  22.   Gayus baltar cenahna

    Tutor na milik Paul, sanés kuring. 😉

    Naha anjeun parantos nyobian masang grub dina MBR USB? / dev / sdg, no number ... Pokokna GRUB tiasa diédit sakali dipasang, dina jaman kuring kuring ngalakukeun sababaraha tutorial pikeun nyieun USB sareng sababaraha distro, kuring tiasa muterkeun deui catetan sareng nyobian émut ...

    Naon kasalahan fatal éta? Grub leungit? Kadang-kadang disarankeun mareuman komputer saatos nyiptakeun pendrive, ulah langsung hurungkeun deui langsung ... aya seueur faktor. 😉

  23.   The Sudaca Renegau cenahna

    Nuhun kana minat anjeun kana masalah kuring 🙂

    Md5 henteu kunanaon. Janten kuring nyobian masangna tina PC desktop. Flash drive kuring dimana kuring bakal masang éta namina sdg1 (henteu sapertos sdb1 biasana) Sadayana siga anu saé, tapi kasusah anu munggaran nyaéta kuring henteu tiasa nyegah mémori SWAP dipasang.

    Kuring teraskeun, kuring henteu masang GRUB dina komputer, sapertos anu anjeun nunjukkeun sareng nalika namina unit pikeun masang GRUB anu kuring pasang

    / deb / sdg1 (sakumaha éta parantos disebat dina pangakuan disk drive).

    Total éta ... kasalahan fatal.

    Sigana mah kuring bakal gaduh drive gigih sareng Puppy linux, anu ogé ngamungkinkeun pikeun nyimpen setélan sareng data kana usb drive anu sami

  24.   Jose GDF cenahna

    Pikeun anu salajengna kuring lakukeun ku Crunchbang, sareng léngkah-léngkah pikeun nuturkeun bakal persis sami sareng kuring bakal ngagaduhan (sakuduna) kirang atanapi henteu masalah.

    Kuring parantos "cool" nyobian ku Linux Mint (Edisi Debian). Ku jalan kitu, distribusi anu saé pisan.

    Kuring nyarios di luhur, kuring bakal nyobian deui nalika kuring ngumpulkeun waktos sareng ngéléhkeun. Nuhun 🙂

  25.   Jose GDF cenahna

    Nya, kuring parantos nyobian, tapi kuring ngalaman sababaraha masalah anu nyababkeun kuring nyerah, utamina kalambaran pendrive anu sayogi pikeun hal-hal ieu.

    Tungtungna kuring mutuskeun masang Linux Mint Debian Edition dina hard drive laptop. Dina satengah jam kapayun kuring kedah operasional. Butuh waktu kuring sababaraha jam pikeun masang pendrive, sareng nalika kuring ngagaduhan masalah dina pamasangan, kuring parantos ngantep éta ngajalankeun.

    Masalah utama dina kalam nyaéta kalambatanana, tapi sanés anu nempatkeun kuring, tapi éta ngabantosan, sabab kuring henteu ngagaduhan opat jam pikeun nguji unggal waktos. Masalah utama nyaéta dina ngamimitian. Upami kuring pupus centang yén kuring henteu masang GRUB, pulpénna henteu ngamimitian. Upami kuring parios deui, sareng pilih kanggo gaduh GRUB boot ka hard drive lokal, panginten tiasa dianggo dina komputer tempat kuring masangna, tapi pastina moal jalan dina komputer sanés. Sareng upami kuring mariksa yén GRUB dipasang dina pulpén nyalira, tétéla yén upami kuring henteu nyambung drive, komputer moal boot (anu manawi, kuring ningali aranjeunna sareng kuring hoyong aranjeunna nempatkeun sadayana dina tempatna deui: p).

    Engké kuring bakal nyobian deui, kuring nyimpen tautan sareng kuring bakal maca deui sareng ningali kumaha kuring ngalakukeunana, sareng unit anu langkung gancang.

    Salam sareng hatur nuhun 😉

  26.   Miguel Angel cenahna

    Sadayana dilakukeun tanpa masalah sakedik, disarankan pikeun ngajalankeun skrip pamasangan pos mimiti sareng nganggo cadangan listrik upami arus listrik dipotong.

    Hatur nuhun pisan kana postingan ieu, éta leres-leres berharga emas.

  27.   pier cenahna

    Hatur nuhun pablo! Éta sumping ka kuring ti sapuluh, kuring ngaco disk kaku tina notebook, janten kuring nyobian nganggo dua pendrives, dina waktos éta dianggo permata.

  28.   Canales cenahna

    Hatur nuhun pisan kana tutorial na, teu detail anu kabur anjeun 🙂
    sanaos kuring hoyong terang naha anjeun milih ext3 tibatan ext4?
    Kaséhatan!

  29.   Carlos cenahna

    Halo, kuring pikir éta henteu kedah dibabawa, sabab dina waktos instalasi sadayana ngonpigurasi pikeun pakakas anu dipasang.

  30.   Sergio Mares cenahna

    Tutorial anu saé, sareng distro anu saé pisan, kuring henteu kantos nyobian sateuacanna tapi kuring resep, alus teuing pikeun komputer anu lambat bahkan kalayan windows xp!

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Kitu ogé…

  31.   JuanK cenahna

    Mimiti, CrunchBang (ogé katelah #!) Nyaéta hebat, bahkan 'pamanah' nyarios yén lamun aranjeunna kedah nganggo Debian aranjeunna bakal ngalakukeun éta tapi nganggo CrunchBang 🙂
    Hatur nuhun pisan kana tutorial na, sacara grafis saé pisan kanggo urang énggal, hatur nuhun. Tapi kuring teu tuah, dina tiori kuring pas kana léngkah 17-18, nalika kuring kedah milih TEU pikeun masang GRUB. Nembongan yén moal mungkin pikeun gaduh "boot loader", moal mungkin pikeun masang GRUB, anu mastikeun masalah arsitéktur anu mungkin, éta anu kuring satengah pahami. Kuring nyobian LILO, alternatif pikeun GRUB, sabab kuring tiasa balik deui ka titik pamasangan sateuacanna tapi henteu, kuring henteu pati ngartos kana detil na atanapi kuring ngalakukeun anu lepat sateuacanna. Patarosanna sacara téoritis kedah #! dina USB atanapi HD éksternal naon ?? Kalayan kecap séjén, naha aya cobian deui sareng pancegahan sanés anu kuring henteu terang? Kuring kedah netelakeun yén motherboard kuring sanaos taun 2006 ngamungkinkeun boot tina USB dina Menu Boot (Kuring parantos nganggo #! Dina liveUSB tapi tanpa kegigihan sareng CrunchBang ngajalankeun normal tina menu boot éta sareng kuring parantos nganggo dina modeu liveUSB kalayan sadaya fitur na)

    [Catetan marginal:
    Milarian alternatif pikeun kaayaan anu teu disiksa ieu, kuring mendakan LinuxLive USB Creator (LiLi) anu saé pisan, anu CrunchBang 11 nawiskeun kuring terus-terusan salami isos #! Waldorf 20120806 atanapi Waldorf 20120924 tapi anjeun henteu tiasa kéngingkeun isos sapertos kitu di halaman wéb resmi, atanapi di Distrowatch atanapi dimana waé, atanapi kuring henteu terang dimana kéngingkeunana.
    LiLi jauh ngungkulan UNetbootin kalayan percikan anu pikareueuseun anu dimimitian sareng 0.8 GB iso masangna dina 2.24 GB, sedengkeun LiLi (atanapi Universal USB Installer) ngan ukur ngan 0.8 GB tina iso]

    Nuhun sateuacana kanggo bantosanna

  32.   Bryant cenahna

    Halo, tutorial anu saé, tapi kuring gaduh patarosan, anjeun henteu nunjukkeun anu sapertos kumaha cara ngonpigurasikeun rohangan anu dianggo pikeun kegigihan, atanapi éta ngonpigurasi nyalira? punten nyerat kana email abdi upami tiasa

    salam

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo! Tingali, ieu saleresna mangrupikeun alternatif pikeun "kegigihan" tradisional. Di dieu anu urang lakukeun nyaéta masang distro dina pendrive (saolah-olah éta hard drive). Dina pengertian éta, rohangan anu dianggo gumantung kana kumaha anjeun parantos ngabagi pendrive.
      Rangkulan! Paul.

  33.   buko cenahna

    Halo! Sae pisan postingan na !. Abdi parantos lami mikirkeun ide sapertos kieu, kalayan niat nyandak usb tibatan laptop (hp 530). Biayana kuring kénging pamasangan, sabab éta tetep ngagantung nalika pormat ext4 kana 8Gb tdk usb, anu kuring direngsekeun ku pormat usb sareng léngkah ieu nempatan 'kosong' ti 16k dugi ka 4k. Sababaraha file atanapi format anu anéh bakal aya. Ayeuna kuring nyerat tina sistem ieu dina usb. Kuring kedah nyebatkeun yén sapertos anu diarepkeun, kadang-kadang rada nyangkut (sanaos konsumsi ram sareng cpu anu cukup rendah), tapi gumantung kana padamelan naon anu dilakukeun. Éta saé pikeun anu dipikahoyong (damel dina 'tim kuring' tanpa kedah nyandak mesin kuring)

    Abdi nyerat naros; Kuring parantos nyobian ngamimitian dina komputer adi kuring (sony vaio) ngarepkeun éta bakal tiasa dianggo, tapi éta henteu ngamimitian sareng ngalakukeun anu anéh. Kuring nembe maca dina koméntar sababaraha postingan / blog sanés anu normal éta henteu tiasa dianggo dina mesin sanés, kusabab 'pamasangan parantos dilakukeun' khususna. Tapi kuring ogé maca dina kasempetan anu sanés upami anjeun nyolok kana hard drive sareng linux dipasang dina mesin sanés, éta tiasa dianggo saé salawasna. Naha aya anu tiasa nyaritakeun kuring ngeunaan kontradiksi ieu? Sareng ku omong, ayeuna kuring nuju diajar ngeunaan kumaha ieu tiasa dianggo, naha anjeun terang naon waé tautan pikeun terang ngeunaan kumaha Linux tiasa dianggo sareng pakakas?
    Kajadian éta kuring rada sieun kamungkinan 'ngaduruk' komputer kusabab éta ngajantenkeun siga anu kagungan hardware anu sanés.
    Hapunten panjang komentarna sareng hatur nuhun pisan kana padamelan anu parantos dilakukeun di dieu!

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo! Tingali, kuring parantos tiasa nganggo pendrive anu sami dina mesin anu béda tanpa masalah. Sakuduna jalan. Ayeuna, sakumaha biasa kajadian, kadang distro tinangtu moal boot atanapi ngagaduhan masalah sareng mesin khusus. Meureun éta naon anu salah anjeun.
      Kuring keukeuh, sigana mah éta kedah dianggo saé dina mesin naon waé.
      Nalika ngeunaan "ngaduruk" hardwarena, tong hariwang. Anjeun moal ngaduruk nanaon. Ngan aya hiji hal anu anjeun kedah terang: nalika ngajalankeun Linux tina pendrive jelasna umur mangpaat pendrive éta bakal kirang, kusabab seueur aksés anu bakal kabuka (saolah-olah éta hard disk). Éta henteu aya hubunganana sareng Linux, tapi sakumaha ceuk kuring, kalayan kanyataan yén anjeun ngagunakeun pendrive salaku hard drive (dimana sistem operasi anjeun disimpen).
      Rangkulan! Paul.

      1.    buko cenahna

        Lucuna, dinten ayeuna kuring diuji dina laptop anu anyar sareng éta henteu ngalangkungan gambar awal «vaio, pencét F2 pikeun setelan». Nanging, dina milikna dimimitian ogé. Abdi teras-terasan muter-muter ningali.
        Nuhun kana réspon anu gancang!

  34.   Starchaser cenahna

    halo, punten kuring masih pangguna winbug tapi kuring nyiptakeun usb langsung kuring sareng kali linux tapi kuring hoyong ngajantenkeun terus-terusan nyandakana dimana-mana tapi tanpa ngarusak windows 8 tina home pc kuring kusabab éta sanés milik kuring, ogé kuring hoyong terang naha éta tiasa sareng kali linux tanpa ngarusak winbug. hatur nuhun.

  35.   Eduardo cenahna

    Héi sadayana, kuring nyerat ti Mint 17 anu dipasang dina pendrive siga disk anu kaku, kuring hoyong bagikeun sareng anjeun sababaraha hal anu kuring parantos pelajari ngeunaan distro anu béda, sanaos kuring henteu nganggo Linux unggal dinten, kuring nuturkeun na épolusi langkung ti dasawarsa sareng kuring parantos nyobian ratusan distro anu masih kuring simpen dina CD sareng DVD. Kahiji: Sacara téoritis, upami anjeun masang distro dina pendrive saolah-olah éta hard disk, éta kedah dianggo dina komputer naon waé, asalkeun henteu ngagaduhan masalah anu dipikanyaho ku hardware atanapi éta, dina sababaraha distro, dina pamasangan prosés éta naroskeun ka kami naha Kami hoyong ngaleungitkeun dukungan perangkat keras anu henteu dianggo, nyaéta miceun driver perangkat keras anu henteu dianggo dina komputer anu anjeun anggo pikeun dipasang (Kuring parantos ningali ieu pisan dina distros Red Hat dumasar). Kadua: Grub ... ogé kuring sanés ahli tapi pangalaman nyarios ka kuring yén upami teu aya bootloader hésé pisan boot tina pulpén, khususna kuring sok masang éta dina MBR pulpén dimana kuring masang sareng kuring henteu kantos ngalaman masalah, kuring parantos ngalaksanakeunnana sareng Linux Mint sareng Mandriva sareng Mageia dina cara kieu tanpa repot. Katilu: Upami aranjeunna pormat dina Ext aranjeunna bakal ngagaduhan sistem anu henteu ngijinkeun file-na ditingali tina Windows, upami éta dilakukeun dina Fat atanapi Fat32 aranjeunna bakal tiasa nyabut atanapi nambihan file tina komputer anu nyambungkeunana, ati-ati sabab Windows nyerat nganggo idin Root atanapi Administrator sareng Nalika aranjeunna ngamimitian sistem dipasang dina Pena, sigana yén aranjeunna moal tiasa ngaksés file anu disalin ku idin pangguna, ieu henteu sesah kanggo direngsekeun, éta parantos kajantenan kuring ku ngalirkeun file ngalangkungan jaringan Windows ka Linux ... Akhirna kuring pikir anu paling Penting pisan pikeun ati-ati pisan sareng Grub sabab éta tiasa ngantunkeun komputer tanpa tiasa ngamuat sistem tanpa pendrive dina tempatna, henteu sadayana distro atanapi versi Grub sareng konfigurasi na sami, janten upami anjeun resep maén sareng Linux sapertos kuring, cobian lakukeun di tim anu tiasa kaleungitan sakedik waktos kanggo ngajantenkeun fungsina deui atanapi anu henteu resep pisan ngantunkeunana jasa pikeun sababaraha dinten ... kuring masihan anjeun ideu pikeun henteu ngajalankeun résiko ieu Sing saha anu nganggo PC desktop bakal muka kabinetna sareng ngaleupaskeun sadayana kaku na teras ékspérimén dina perdamaian.

    1.    Batu cenahna

      Hatur nuhun pisan kana perkawis pangalaman anjeun. Sambutan.

  36.   Eduardo cenahna

    Sakali kuring parantos masang distribusi linux ieu dina alat panyimpenan massal kuring (USB), naha sistem bakal boot saolah-olah éta dipasang atanapi naha kuring ngamimitian tina ménu boot salaku sistem live "Live"?

  37.   Daniel cenahna

    Halo, tulisan anu saé pisan .. Kuring boga ragu upami dimungkinkeun pikeun ngaéksekusi liveCD tapi nyimpen konfigurasi pangguna sareng anu sanés dina pendrive. Kusabab kuring gaduh masalah masang sadayana dina pendrive, sadaya sistem lambat teuing, boh fat32 atanapi ext4 .. Salam

  38.   Ivan cenahna

    bisi kuring kuring hoyong masang OS dasar sapertos anu badé…. Kuring masang distro anu sanés ku program sapertos installer universal tapi henteu tiasa dianggo pikeun kuring.

  39.   Daniel cenahna

    Abdi leres-leres ngahargaan tulisan anjeun kumargi éta ngamungkinkeun kuring maca pangalaman ngeunaan hal anu kajantenan kuring kedah dilakukeun, tapi éta nyingsieunan kuring. Ieu pikaresepeun pisan sareng mangpaat pisan anu pastina upami pamekar ngadamel sebaran Linux kalayan fitur anu asli sareng mangpaat salaku pamasangan anu gampang sareng pengkuh dina USB, éta bakal janten populér pisan.

    1.    elav cenahna

      Nyatana Unetbootin ngagaduhan kamungkinan éta, anu kuring ngan ukur diuji dina sebaran basis Ubuntu.

  40.   Jemel davalillo cenahna

    Adi kontribusi anu saé. Éta jalan sampurna

  41.   John michael cenahna

    Anjeun ngatasi pembakaran DVD, partisi hard disk, atanapi ngadamel menu Dual Boot.
    "LiveUSB ti VirtualBox Kuring kedah ngaleungitkeun format FAT32 sareng nempatkeun NFTS", tapi éta tetep ngabantosan kuring pisan.
    Nuhun salam ti Mexico, Durango, Dgo.

  42.   Diego cenahna

    Sesuatu GAMPANG: nganggo panyipta YUMI, pilih lubuntu, teras dina jalan mendakan iso milih distro naon waé sareng éta ngamungkinkeun urang nganggo pengkuh. Good luck and Thanks.

  43.   parodi adrian cenahna

    Halo wilujeng siang. Kuring nyobian masang crunchbag dina 8gb pen drive. Éta masihan kuring kasalahan dina léngkah 16, nalika kuring hoyong ngabagi pulpén sareng badé dipasang. Anu dicarioskeun ku kuring nyaéta kieu: 'Aya kagagalan nyieun sistem file. Penciptaan sistem file ext4 dina partisi SCSI1 # 7 (0,0,0) (sdb) gagal. »

    Kuring parantos nyobian nyiptakeun partisi nganggo ext3 sareng ext4 extensions, tapi tetep méré kuring kasalahan duanana cara. Naon anu kuring tiasa lakukeun ?? Hatur nuhun pisan!

  44.   Juan Manuel cenahna

    Kuring masang Linux Mint 17.1 tina USB anu didamel ku Unetbootin; Henteu aya masalah ageung, tapi saatos dipasang, upami kuring nyabut USB sareng ngonpigurasikeun ka boot tina HD éta henteu boot, layar tetep hideung tanpa aya pesen, naon anu kuring kedah lakukeun?

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Kaleresan kuring henteu terang naon anu kedah dicarioskeun ku anjeun ... 🙁
      Anéh pisan naon anu kajantenan anjeun ... Naha anjeun henteu milih partisi pikeun masang sistem anu leres (sareng tibatan milih pendrive anjeun milih hard disk?
      Peluk! Paul.

      1.    Yahia cenahna

        Leres, anu kuring hoyongkeun nyaéta masangna dina HD, éta ogé katingali yén kuring nyandak mémori USB dina waktos anu pas, sabab éta boot tina HD tanpa masalah sareng éta tiasa dianggo, hatur nuhun. Kitu ogé, pikeun masang mint dina mesin anu sanés tina USB, kuring henteu ningali sacara jelas kumaha (langkung nalika) mémori USB kedah dileungitkeun, éta henteu naroskeun nalika dipasang, atanapi éta henteu nunjukkeun éta ka kuring sahenteuna, kumaha carana éta janten? Abdi janten ketinggalan jaman (linux terakhir kuring nyaéta Slackware 8)

  45.   Daniel cenahna

    Alus pisan !!
    Kuring diuji kalayan Xubuntu 14.04 sareng éta tiasa dianggo saé.
    Hatur nuhun.

  46.   Walter cenahna

    Tutorial na jelas pisan ... hatur nuhun pisan! Dinten ieu kuring nyobian !!!

  47.   Laurencio cenahna

    Hai Pikaresepeun pisan.
    Abdi badé ngabuktoskeun. Kuring hoyong naroskeun hal sateuacanna: ngeunaan rekomendasi anu dilakukeun ku Eduardo tanggal 11 Juni 14 ngeunaan genah ngaleupaskeun anu kaku pikeun nyegah panyusahan anu mesinna moal ngamimitian upami pulpénna teu nyambung, naha mungkin pikeun ngaleupaskeun kaku tina BIOS dugi instalasi dipasang pas dina kasus teras aktipkeun deui? (Kuring gaduh buku catetan sareng kuring henteu terang kumaha ngaleupaskeun hard drive sacara fisik) Naha operasi ieu sareng BIOS ngagaduhan résiko?
    Salam na hatur nuhun.

  48.   Juan Luis cenahna

    Halo; Aranjeunna tiasa ngadamel tutorial anu mana dua sistem operasi linux dipasang dina pendrive usb anu sami sanaos pendrive dipisahkeun sareng gaduh sababaraha grub kanggo tiasa ngambah salah sahiji sistem operasi linux sareng pendrive diformat dina ext4 atanapi FAT32 sabab kudu pengkuh.
    ????
    pikir ngeunaan éta, éta bakal hébat !!
    nota bene: Kuring henteu terang naha koméntar ieu kedah aya dina pos ieu atanapi dina bagian pesen
    Nuhun kana perhatosanana. 🙂

  49.   Laurencio cenahna

    Hai Kuring parantos nyobian na kuring henteu ngartos naha saatos milih keyboard éta nyobian dipasang unit cd rom. Jelas anjeun moal mendakan sabab netbook kuring teu gaduh cd rom.
    Hal anu sami kajadian ka kuring ku crunchbang, musix, slitaz. Ti dinya anjeun henteu tiasa neraskeun pamasangan deui
    Naon anu tiasa janten?
    Kuring naros deui kumaha carana henteu ngaco boot hard drive.
    Salam.
    Laurencio

  50.   Victor Martinez cenahna

    Ideu anu saé, kuring milarian sareng terang yén linux tiasa ngalakukeun hal sapertos éta kalayan gampang. Janten anjeun kedah nerapkeunna kana prakték, kuring badé diuji nganggo Xubuntu, anu mangrupikeun distro ringan anu kuring saleresna ngahargaan pisan.

    Kuring badé masangkeun buntut, kusabab janten distro anu teu tiasa dipasang, éta ngagaduhan kamungkinan éta sacara standar.

    Tapi kuring resep Xubuntu sarébu kali. Kuring bakal nyobian éta kusabab kuring mikir nyiapkeun USB bisi hiji poé kuring béak tina internét atanapi listrik sareng kuring maksudna nganggo komputer umum sareng kuring henteu kedah deui ngawatesan diri pikeun watesan waktos, contona wates waktos kanggo dianggo di perpustakaan, sabab éta parantos dicirian pikeun OS masalahna parantos réngsé, dugi ka aranjeunna ningali anjeun sarébu jam di ditu sareng nelepon perhatian anjeun xD.

    Pokokna, éta seueur kagunaan deui.

    hatur nuhun

  51.   Jose cenahna

    Halo, tutor anu saé, tapi kuring gaduh masalah.

    Dina pamasangan dina usb éta henteu masihan kuring kasalahan, tapi nalika kuring ngamimitian komputer sahingga dimimitian dina usb, éta nyatakeun leungit operaticon sareng dimimitian windows, anjeun tiasa ngabantosan kuring. hatur nuhun

  52.   Jotan3 cenahna

    patarosan ... ku tutorial ieu sistem bakal dipasang dina pendrive sareng tiasa boot saolah-olah éta mangrupikeun hard disk dimana kuring tiasa ngaunduh file sareng anu sanés? sareng kadua: distros mana anu disarankeun pikeun boot ku cara ieu dina pendrive 128 gb?

  53.   nu boga imah cenahna

    Saé kuring datang milari hal anu sami pikeun masang OS dina usb pikeun ngamimitian dina pc mana waé. Kuring gaduh pendrive 16GB anu mungkin pikeun partisi pikeun ngagaduhan partisi pikeun OS sareng anu sanés pikeun file-file sareng nganggo salaku pendrive normal.

  54.   init666 cenahna

    Awas. Ngan ukur pikeun komputer anu dipasangna. Sareng nyaéta urang moal tiasa hilap kana masalah supir. Éta tiasa atanapi henteu tiasa dianggo dina sababaraha. Alternatipna ?. Tangtosna, éta linux: Puppy sareng anu sapertos na (henteu seueur, tapi éta ngamimitian dina (ampir) komputer naon waé. Sareng tangtosna anjeun tiasa nyimpen sadayana anu anjeun lakukeun. Pilihan anu sanés? Nya, aya distro langsung + sadayana dina internét. Pilihan pikeun sadayana.

  55.   henteu aya namina cenahna

    Kuring parantos maca tulisan anjeun kalayan ati-ati pisan sareng kuring mendakan éta pikaresepeun ogé ditulis. Entong gagal ngurus situs ieu saé.
    Wasalam

  56.   Eduardo cenahna

    Kumaha saé. Mangtaun-taun ka pengker kuring milari pilihan ieu, tapi hanjakalna kuring tungtungna masang Ubuntu grub dina laptop anu kuring badé laksanakeun. Supados henteu ngalakukeun kasalahan anu sami, kuring naros ka diri kuring naha prosésna idéntik sareng Ubuntu 16.04. Kuring henteu pisan ahli dina linux sareng kuring bakal ngahargaan detil naon anu anjeun carioskeun. Abdi hoyong ngalakukeunana dina USB 16Gb. Hatur nuhun!

  57.   laminate flooring zaragoza cenahna

    Mangrupikeun milarian kanggo milarian jalma anu leres-leres terang naon anu aranjeunna carioskeun dina Internét. Pasti, anjeun terang kumaha nyandak blog pikeun terang sareng ngajantenkeun penting. Langkung peña kedah maca ieu.

  58.   windows zaragoza cenahna

    Wilujeng sonten! Abdi hoyong masihan jempol kanggo inpormasi berharga anu urang gaduh didieu dina blog ieu. Kuring bakal balik deui maca deui ku anjeun kalayan halaman wéb ieu.

  59.   jandéla aluminium zaragoza cenahna

    Pisan praktis! Kriteria naksir. Tetep kriteria ieu mangrupikeun tulisan anu saé. Abdi kedah maca langkung seueur blog sapertos kieu.

    Wasalam

  60.   esa cenahna

    aya anu terang bédana antara USB pengkuh sareng cara ieu?
    Kuring ngarti yén cara ieu ngubaran USB siga HD naon tapi cara anu mana anu langkung saé? sareng anu mana anu kirang ngabahayakeun USB?