Kumaha carana masang Linux tina USB stick

Pitunjuk ieu dianggo pikeun masang distro waé liwat USB. Salaku tambahan, éta hususna kapaké pikeun anu gaduh netbook sahingga teu tiasa nganggo LiveCD pikeun masang Linux.

Dasarna, anu bakal kami laksanakeun nyaéta ngagunakeun sakedik program anu disebat UNetBootin, anu gaduh vérsi pikeun Linux sareng Windows.

léngkah

  1. Unduh gambar ISO distro anu dimaksud.
  2. Unduh UNetBootin. Dina Ubuntu, langkung gampil upami anjeun masang nganggo Synaptic.
  3. Ngajalankeun UNetBootin tina Aplikasi> Alat Parangkat.
  4. Lebetkeun pendrive
  5. Pilih gambar ISO anu diunduh dina léngkah 1 salaku sumberna.
  6. Pilih USB drive salaku tujuan
  7. Narima sareng ngantosan éta réngsé (éta tiasa nyandak sababaraha menit)
  8. Pareuman hirupkeun komputer, atur BIOS pikeun boot tina USB.

Ku kituna, henteu ngan ukur anjeun nyimpen CD / DVD yén anjeun bakal kapaksa kaduruk sateuacanna, tapi anjeun tiasa nguji sadayana sistem operasi tanpa mupus iota data anu disimpen dina komputer anjeun. Henteu kakantun jalan langkung gancang yen upami urang boot sistemna tina LiveCD / DVD.

Pikeun cageur USB anjeunDisarankeun pormat na, tapi éta sanés sarat anu teu tiasa dibales, ku mupus sadaya file anu disalin ku UNetBootin parantos cekap. 🙂


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

55 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Andres Westra Ureña cenahna

    Saeutik masalah, kuring ngalakukeun sadayana di luhur nyobian masang Kubuntu 12.10 dina usb. Sareng anjeunna ngawartoskeun kuring éta hasil. Tapi nalika kuring ngahurungkeun pc kuring ngagaduhan kasalahan boot. Al .iso Kuring parantos diverifikasi jumlah md5. Sareng BIOS parantos dikonfigurasi pikeun boot usb. Tapi iraha kuring nyobian, kuring ngagaduhan kasalahan Boot.
    Kuring nyobian booting ubuntu sareng usb sareng upami éta tiasa dianggo.

  2.   Omar cenahna

    Ngadangu pidéo naon anu anjeun tiasa tinggalkeun?
    Kuring ngagaduhan fedora dina disk sareng kuring henteu terang naha éta tiasa dianggo pikeun nempatkeun éta dina usb

  3.   Edgar Amarilla cenahna

    éta miceun kuring kasalahan nalika masang .. éta nyebatkeun "gambar kernel henteu leres atanapi ngaruksak" sareng éta ubuntu anu kuring badé pasang ... aya bantosan? anu kuring kedah lakukeun?

    1.    Martin cenahna

      Éta kajadian persis sami. dina waktos ayeuna kuring nyiptakeun usb bootable sareng program sanés (lili) kanggo ningali naha éta ningkatkeun hal. Naha aya anu tiasa nyarioskeun kuring kunaon ieu kajantenan atanapi kumaha ngungkulanana, upami Lili henteu?

      1.    Yesus cenahna

        Éta kajadian anu sami pikeun kuring.

  4.   Juan Pablo Walikota cenahna

    ahhhh hébat! Nyanggakeun hatur nuhun !!! Surak!

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Juan Pablo:

    Cara panggampangna pikeun nganggo unetbootin nyaéta ngaunduh file ISO distro anu anjeun badé anggo "ku tangan". Kalayan kecap séjén, buka halaman Linux Mint, unduh ISO anu anjeun paling resep sareng, saatos réngsé diunduh, anggo Unetbootin pikeun nyiptakeun Live USB sareng file ISO anu anjeun unduh tadi.
    Éta gampang.

    Surak! Paul.

  6.   Juan Pablo Walikota cenahna

    Halo, abdi hoyong masang linux mint 13 tina pendrive tapi distribusi na henteu muncul dina unebootin ...

  7.   yesus israel perales martinez cenahna

    unetbootin parantos gagal lami: S

  8.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Lubuntu mangrupakeun distro hébat!
    Pasti anjeun bakal janten hébat.
    Surak! Paul.

  9.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hatur nuhun! Dilereskeun !. 🙂

  10.   Blobel cenahna

    Abdi badé nyobian sareng Debian, katingalina saé. Ku jalan kitu, léngkah 5 lepat, gambar na diunduh dina léngkah 1, sanés di 2. Langkung ti naon waé, sabab panginten aya sababaraha pemula anu gélo ku minutiae ieu.

  11.   Mc_lord_crazy cenahna

    Héi, kumaha upami kuring hoyong mupus sadaya file sareng kéngingkeun linux?

  12.   Guiligan_cjg cenahna

    Entong hilap yén pendrive anjeun kedah pormat salaku FAT32 upami anjeun ngantepkeun salaku NTFS henteu tiasa dianggo pikeun anjeun

  13.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Juan:

    Kaleresan kuring henteu terang kunaon anjeun meunang kasalahan éta.

    Ngeunaan hal anu sanés, kuring ngabayangkeun yén pesen anu anjeun nampi nalika kaluar tina Lubuntu normal, sabab éta nganggap yén anjeun nganggo CD sapertos LiveCD sareng sanés pendrive. Naon anu anjeun kedah lakukeun nyaéta nimba pendrive teras pencét enter.
    Surak! Paul.

  14.   Juan cenahna

    hi, abdi peryogi bantosan, abdi parantos nyobian unetbootin ti saprak Ubuntu 12.04 kanggo ningali katingalina kumaha lubuntu. Kuring resep sareng nyobian nyiapkeun pamasangan, tapi kuring gaduh seueur partisi dina disk kuring, janten kuring henteu tiasa, sareng ayeuna éta henteu ngantep kuring ngamimitian ubuntu éta ngawartosan yén kuring kedah ngamimitian kernel sateuacanna, kuring ngan ukur tiasa lebet kana uji lubuntu, anu henteu Abdi tiasa nanaon.
    Kuring miharep anjeun tiasa ngabantosan kuring
    Surak

  15.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Abdi henteu ngartos nanaon Juan! Mimitian kernel? Naon kasalahan anu ngalungkeun anjeun? Dina kontéks naon? Ngembangkeun masalah sakedik saé pikeun ningali naha urang tiasa masihan anjeun.
    Surak! Paul.

  16.   Juan cenahna

    Halo, hatur nuhun pisan kana réspon anu gancang sapertos kitu.
    Kanyataanna nyaéta kuring nyobian unetbootin sareng lunubu, sareng nalika kuring reboot sistem pikeun lebet kana ubuntu, éta henteu ngantep kuring lebet kana éta, éta nyarios: "anjeun kedah ngamuat heula kernel".
    Hal séjén anu ogé tiasa penting nyaéta nalika kuring kaluar lubuntu éta nyarios ka kuring "punten hapus média intallation sareng tutup baki (upami aya) teras pencét enter", sareng kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun.
    Hatur nuhun pisan kana bantosan anjeun sareng blog anjeun.
    Surak

  17.   Juan cenahna

    Kuring henteu ngalakukeun éta pikeun USB atanapi CD tapi langsung tina hard disk, éta ngan ukur ngantep kuring lebet demo lubuntu sareng windows. Sepuhna jalang jalmi, sabab kuring teu kénging ngalakukeun nanaon.
    Anu kuring lakukeun tungtungna nyaéta pormat tina windows partisi dimana kuring ngagaduhan ubuntu (kuring kaleungitan sadaya program, halaman anu disimpen sareng anu sanésna) sareng masang lubuntu ti mimiti.
    Saminggu anu bobo tapi kuring miharep lubuntu ogé pikeun kuring.
    Hatur nuhun pisan kana bantosan sareng perhatosanna
    Surak

  18.   JK cenahna

    Hai! Hatur nuhun parantos nyéépkeun waktos dina topik ieu.

    Ngeunaan naon anu kuring henteu mendakan bantosan, ogé dina halaman UNetbootin, éta ngeunaan kaayaan anu usb tiasa sateuacanna, hayu atuh ngajelaskeun, naon anu lumangsung upami satengahna parantos gaduh data tapi saurang hoyong nganggo anu sanésna pikeun nempatkeun distro anu dipikahoyong? Upami éta dimungkinkeun, kumaha carana cara ngakses data? atanapi bakal percikan distro anu dipasang dipicu iraha waé nyambungna?

    Nalika distribusi linux dipasang dina usb, naha éta ogé nyiptakeun boot, swap sareng home partitions? Naha anjeun tiasa nganggo usb ageung, sebutkeun 8 Gb atanapi 16 Gb, pikeun dua distro nganggo program anu sami?

    Akhirna, sareng ngan ukur panasaran kusabab Manjaro parantos ngagaduhan pituduh nyalira, naha UNetbootin moal dianggo pikeun Manjaro? 🙂 Sahenteuna kuring ngantosan jawaban tina patarosan anu munggaran, hatur nuhun.

  19.   Elhuerto Delfer cenahna

    manjaro henteu tiasa nganggo metodeu ieu, dd dipaké atanapi diduruk nganggo imagewriter

  20.   tonny crl cenahna

    Upami kuring nyimpen file anu sanés dina USB, naha kuring kedah ngahapus atanapi tiasa nyimpen gambarna tanpa kedah pormat USB?

  21.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Henteu. Anjeun kedah ngalakukeun naon anu disebatkeun dina tulisan. Teu aya anu sanés.
    Surak! Paul.

  22.   tonydroy cenahna

    yeuh saatos ngadamel usb tiasa bootable, kanggo boot file kuring kedah unzip gambar linux?

  23.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Henteu tiasa dilakukeun…
    Upami éta gampang, anjeun moal butuh Unetbootin.
    Anu dilakukeun ku program ieu nyaéta nyiptakeun sababaraha file konfigurasi sacara otomatis sahingga anjeun tiasa ngamimitian sistemna tanpa masalah.
    Upami anjeun resep, kuring nyarankeun anjeun nganjang ka halaman ieu: http://unetbootin.sourceforge.net/ http://es.wikipedia.org/wiki/UNetbootin
    Surak! Paul.

  24.   rk9 cenahna

    Halo…
    sareng éta tiasa dilakukeun ku muka konci gambar dina usb langsung (diformat sateuacana) ... tanpa nganggo UNetBootin?… (écés ngonpigurasi boot tina usb) ...

    Naon anu leres dilakukeun ku UnetBootin dina pendrive? salain nyalin file tina gambar iso unzipped ...

    hatur nuhun…

  25.   Sebastian cenahna

    Hai Abdi teu tiasa masang Unetbootin sanés tina Synaptis atanapi tina wéb. Kuring meunang pesen kasalahan ngeunaan file sapertos kieu> 4.3.3

  26.   Jorge cenahna

    Alus.

    Kuring ngagaduhan masalah ieu sepanjang waktos nalika boot ti usb:

    SYS LINUX 4.07 EDD 2013-07-25 Hak Cipta (C) 1994-2013 H. Peter Anvin dkk

    Kuring parantos nyobian 300 program anu béda pikeun masang distribusi .iso dina USB sareng kuring ngagaduhan kasalahan dina sadayana. Kuring gaduh Acer Aspire One sareng kuring henteu tiasa masang linux tapi éta nganggo USB.

    Kuring parantos milari inpormasi dina halaman wéb ieu:
    http://www.infomaster21.com/foros/Tema-Resuelto-Problema-al-instalar-una-Distro-de-linux-con-Unetbootin-u-otros

    Sareng éta ogé henteu méréskeun masalah.

    Hatur nuhun pisan.

    1.    Pablo cenahna

      Tingali, hal anu paling aman nyaéta nganggo paréntah dd ti terminal pikeun mindahkeun ISO kana pendrive, gampang pikeun nuturkeun léngkahna http://aprenderconlibertad.blogspot.com/2014/06/crear-facilmente-un-pendrive-booteable.html

  27.   Nestor cenahna

    Hatur nuhun pisan kana bantosanna .. Abdi tiasa masangna tanpa aya masalah ..

  28.   Sergio cenahna

    lalaki alus kuring tungtungna mendakan anjeunna nuhun

  29.   Charcuterie cenahna

    Naha ieu patarosan kelas hiji / TK ti neophyte?
    1) Kuring henteu terang naon éta "hartosna" / hartosna
    2) Naha eunteung / gambar langit bakal diturunkeun?
    3) Naon ari "unetbootin"? ….

  30.   Diego cenahna

    Abdi gaduh kasalahan
    SYSLINUX 4.07 EDD 2013-07-25 Hak Cipta (C) 1994-2013 H. Peter Anvin dkk
    Kasalahan: Teu aya file konfigurasi
    Henteu aya arahan DEFAULT atanapi konfigurasi UI anu kapendak!
    sapatu bot:

    Kuring nyobian sababaraha saran, sareng éta henteu dianggo pikeun Olidata L51II0 kalayan 80 GB disk sareng 1Gb RAM.
    Kuring ogé ngformat disk salaku éksternal ti Ubuntu kanggo gaduh tilu partisi linux anu sayogi, tapi naaa ... hal ieu ngaraos bosokeun kuring…. Naha aya anu terang kumaha ngalereskeunna pikeun ngarengsekeun pamasangan USB tina ubuntu 12.04?

    1.    HARASHIMA cenahna

      coba lakukeun tina disk ka kuring éta ngalungkeun kasalahan anu sami tapi nalika kuring ngamimitian éta tina disk Upami jalan

  31.   Sebastian cenahna

    Oké. Kuring rada anyar pikeun ieu. Kuring henteu kantos masang windows contona sareng kirang ubuntu 14.04. Anu abdi hoyong lakukeun nyaéta uji coba ubuntu 14.04 tina pendrive. Masalahna nyaéta sateuacan nyobian, kuring henteu ngartos pitunjukna. Kuring ngaunduh UNetBootin pikeun windosws sareng nyimpen kana pulpén sareng gambar iso ubuntu 14.04. Patanyaan ieu di handap, naha kuring kedah ngalaksanakeun anu sanés sateuacan kuring mimiti nguji ubuntu tina pendrive, atanapi ku program anu dimuat tanpa dipasang, naha kuring tiasa ngamimitian sampurna?

    1.    Daniel cenahna

      sobat kanggo ngamimitian unetbooting anjeun kedah masangna dina komputer anjeun sareng henteu ngalirkeun ka usb anjeun kusabab éta henteu aya gunana ... pasang unetbooting dina komputer anjeun saatos di handap ieu pilih gambar iso teras milarian gambar iso anu sateuacan diunduh sareng disimpen di anjeun pc teras pencét on create and voila program unetbooting bakal ngalakukeun sadayana nalika éta naroskeun hurungkeun deui anjeun pasihkeun pikeun nampi sareng ngonpigurasikeun komputer pikeun boot sareng usb sareng éta sadayana.

      1.    Sebastian cenahna

        Hatur nuhun pisan!!

  32.   kontras carlos cenahna

    Wilujeng wengi, punten, kuring énggal dina ieu.
    Kuring gaduh PC nganggo Windows 7 sareng kuring parantos mayar kanggo diformat kusabab virus.
    Tétéla kuring ngagaduhan virus anu sanés kumargi éta moal ngantep kuring nyambung kana jaringan wifi di bumi.
    Naha anjeun tiasa mamatahan ka kuring pikeun ngadamel usb bootable sareng masang Linux
    hatur nuhun sateuacanna

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Kuring nyarankeun anjeun maca "panduan pemula" kami.
      https://blog.desdelinux.net/guia-para-principiantes-en-linux/
      Rangkulan! Paul.

  33.   Armando cenahna

    Abdi gaduh masalah nalika ngajalankeun kali linux ti usb nalika ngamuat kuring nampi syslinux 3.86 2010-04-01 EBIOS Copyright (C) 1994-2010 H. Peter Anvin dkk
    sareng ti ditu teu aya anu kajantenan sanaos kuring miceun atanapi nempatkeun usb éta henteu dimuat Abdi kedah ngantosan aki béak supados tiasa dianggo sareng windows naha anjeun tiasa ngirim email ka e103746156po@hotmail.com Gracias

    1.    Diego cenahna

      Hal anu sami kajadian ka kuring, naha anjeun sanggup méréskeun masalah?

    2.    Alexander Z. cenahna

      Anjeun tiasa méréskeunana, naha éta ngalakukeun hal anu sami pikeun kuring?

    3.    Armando cenahna

      Masalahna nyaéta ngagunakeun uneboting sareng dina dokuméntasi kali linux nyatakeun yén éta kedah janten program sanés anu kuring henteu émut naon anu disebatna tapi anjeun tiasa ningali dina halaman wéb resmi kali linux

  34.   Gambar placeholder Carlos Torres cenahna

    Abdi mendakan inpormasi ieu rada saé, hatur nuhun.

  35.   Yesus cenahna

    Naon anu kuring lakukeun Nalika ISO KERNEL NYAAHKEUN KUMAHA ETA LAKU?

  36.   eduin cenahna

    Abdi ngagaduhan masalah, tiasa saha anu ngabantosan kuring, kuring gaduh sistem operasi linux 4.0 sareng abdi hoyong nyimpen kana mémori usb.

  37.   Diana Rojas cenahna

    Abdi henteu tiasa masang linux. Kuring parantos nyobian duanana nganggo ubuntu sareng nganggo linux mint dina versi 64-bit sareng 32-bit. Dina installer kuring henteu kantos kéngingkeun layar sareng pilihan pikeun dipasang sasarengan sareng sistem operasi anu sanés, ngan ukur kotak partisi anu némbongan sareng di dinya dikonci. abdi gaduh netbook sony sareng i5 sareng windows 7.

  38.   Jose Luis cenahna

    Hatur nuhun parantos gaduh halaman wéb ieu

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Wilujeng sumping, José Luis!
      Rangkulan! Paul.

  39.   Alexander Z. cenahna

    Halo, anjeun terang yén kuring gaduh HP Mini 210 anu tuang sirah kuring haha ​​Kuring parantos nyobian program linux, kalayan unet, ultra iso diantarana sareng kuring henteu tiasa lebet bootna sakumaha anu nyarios, pasang balikan deui layar éta hideung kalayan dash kedip-kedip teu aya kajadian anu sanés, punten bantosan !!!!

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo Alejandro! Kuring nyarankeun anjeun mindahkeun pamundut anjeun ka blog.fromlinux.net.
      Entong hilap ngajelaskeun sadaya detil anu aya hubunganana pikeun ngabantosan anjeun.
      Surak! Paul.

  40.   Jose david bracho cenahna

    Réréncangan anu saé kuring ngagaduhan kasalahan dina canaima énggal, kuring nyebatkeun pendrive kuring dimuat sareng éta ngagaduhan canaima 4.0 64-bit tapi nalika kuring ngamimitian ku pendrive layar dipareuman sareng hard disk dimimitian, naon anu kuring butuhkeun bantosan

  41.   henteu aya namina cenahna

    Saur kuring aya sauyunan antara judul tulisan sareng eusina

  42.   Malaikat Camacaro cenahna

    Naha kuring tiasa boot tina windows? Abdi badé masang linux deui kana canaima anu disimpen dina windows

  43.   Covadonga cenahna

    Kalayan Balena Etcher sadayana tiasa, pikeun kuring éta mangrupikeun program anu pangsaéna pikeun masang distro Linux.

    Kuring mendakan blog anu ngajelaskeun prosés pamasanganna rada saé, kuring bakal ngantepkeun didieu bisi aya anu resep: https://lareddelbit.ga/2020/01/04/como-instalar-cualquier-distribucion-linux-desde-un-usb/