Kumaha carana masang sareng ngonpigurasikeun server FTP sareng pangguna maya Pure-FTPd +

Kami salah sahiji jalma anu resep ngabaru sareng diajar hal-hal anyar, teu lami deui kuring kedah masang sareng ngonpigurasikeun server FTP sareng kuring mutuskeun ngalakukeun éta anu béda tibatan anu kuring biasa.

Dina hal ieu kuring milih jasa FTP sareng pangguna virtual, pangguna anu bakal disimpen dina file anu énkripsi (pangguna, kecap akses, setélan, sareng sajabana), sadayana nganggo FTPd murni.

Di dieu kuring bakal nunjukkeun cara ngalakukeunana ... muhun, hayu urang ngamimitian 😉

Anu mimiti, tangtukeun yén paréntah dina tutorial ieu ditujukeun pikeun distro sapertos Debian atanapi dumasar kana éta, tapi upami aya anu nganggo distro anu sanés dina sérverna aranjeunna kedah masang bungkus anu sami sareng nganggo setélan di handap ieu, hiji-hijina hal anu peryogi dirobah nyaéta paréntah masang.

Sadaya paréntah anu bakal aranjeunna baca bakal dilaksanakeun salaku root, upami anjeun kersa, anjeun tiasa nyiapkeun "sudo" ka unggal garis.

1. Mimiti urang kedah masang FTPd Murni:

apt-get install pure-ftpd

Kaluaranna bakal mungkas sapertos kieu:

masang-murni-ftpd

2. Ladénanna parantos diaktipkeun, tapi teu aya gunana upami urang henteu ngonfigurasi kalayan leres, hayu urang nempatkeun file konfigurasi anu éksténsif tapi ampir standar, éta ngandung anu normal, netepkeun yén pangguna anonim henteu kénging, jsb.

cd /etc/pure-ftpd/ && wget http://ftp.desdelinux.net/pure-ftpd.conf

3. Nya, anggap folder FTP urang nyaéta / var / www / ftp / sareng kami hoyong ngadamel pangguna anu tiasa unggah inpormasi kana folder / var / www / ftp / sysadmin /, hayu urang nempatkeun ieu di terminal:

pure-pw useradd sysadmin -u 2001 -g 2001 -d /var/www/ftp/sysadmin/

Ieu hartosna kieu:

murni-pw: Paréntah dipaké pikeun ngamanipulasi pangguna Pure-FTPd
useradd: Kami nunjukkeun yén kami bakal nambihan pangguna
sysadmin: Pangguna anu kuring badé didamel
-u 2001: UserID tina pangguna éta
-g 2001: GroupID tina pangguna éta
-d / var / www / ftp / sysadmin /: Folder anu bakal janten tempat pangguna éta, nyaéta dimana aranjeunna bakal unggah hal-hal

Nalika anjeun ngalebetkeun garis samemehna, éta bakal naroskeun kecap konci pikeun pangguna éta.

Éta pasti sateuacanna nyiptakeun folder sysadmin di jero / var / www / ftp /

4. Ayeuna aranjeunna kedah nyegerkeun file database pangguna, pikeun ieu kami lebetkeun folder / etc / pure-ftpd / (cd / etc / pure-ftpd) teras lebetkeun kana terminal:

pure-pw mkdb

5. Ayeuna urang kedah ngamimitian Murni-FTPd tapi nunjukkeun yén urang bakal nganggo file pangguna maya, mimitina hayu urang ngeureunkeun jasa:

/etc/init.d/pure-ftpd stop

Maka kami bakal mastikeun yén éta moal ngamimitian sacara standar biasana:

chmod -x /etc/init.d/pure-ftpd

Sareng ayeuna urang mimitian jasa ku jalan:

/usr/sbin/pure-ftpd -j -lpuredb:/etc/pure-ftpd/pureftpd.pdb

6. Upami aranjeunna nyobian nganggo aplikasi sapertos Filezilla aranjeunna bakal ningali yén aranjeunna tiasa nyambung tanpa masalah sareng pangguna anu diciptakeun, tapi aranjeunna moal tiasa nyalin nanaon atanapi ngadamel diréktori, ieu kusabab folder / var / www / ftp / sysadmin / bumi pangguna sapertos contona) teu ngagaduhan ijin anu pas, éta bakal dilereskeun ku:

chown -R 2001:2001 /var/www/ftp/sysadmin/

Émut, Uid sareng Gid 2001 mangrupikeun salah sahiji pangguna anu kami damel, kami nyiptakeun éta kalayan paréntah dina léngkah 3 sateuacanna 😉

7. Pikeun ngeureunkeun jasa, ngan pencét [Ctrl] + [C] dina terminal anu sami atanapi ngalakukeun:

killall pure-ftpd

Ayeuna urang bakal nunjukkeun yén layanan bakal dimimitian sacara otomatis sareng sistem nalika sérver dimimitian, pikeun ieu kami ngarobih file /etc/rc.local sareng sateuacan baris terakhir anu nyebatkeun "kaluar 0" urang nempatkeun paréntah anu urang mimitian Jasa FTP:

/usr/sbin/pure-ftpd -j -lpuredb:/etc/pure-ftpd/pureftpd.pdb

Kalayan kecap séjén, éta bakal katingali sapertos kieu:

rc-lokal-murni-ftpd

Anjeun tiasa ngédit file nganggo nano, vi atanapi editor anu anjeun pikaresep, atanapi upami anjeun pikaresep, salin sareng témpél paréntah ieu anu bakal ngajantenkeun padamelan anjeun langkung gampang:

perl -pi -e "s[exit 0][/usr/sbin/pure-ftpd -j -lpuredb:/etc/pure-ftpd/pureftpd.pdb]g" /etc/rc.local && echo "exit 0" >> /etc/rc.local

... enya enya ... nalika maca, «ngagampangkeun», éta mangrupikeun paréntah anu éksténsif, tapi ngan saukur ngaganti téks ku perl sareng kamandang anu teu bahaya 🙂

8. Sakali ieu réngsé, balikan deui sérver sareng anjeun bakal ningali yén layanan murni-ftpd dimimitian sareng siap dianggo 😀

Kumaha ngahapus pangguna?

Sakumaha anu kuring tos béjakeun ka anjeun, paréntah murni-pw nyaéta naon anu urang peryogikeun pikeun ngamanipulasi pangguna, ngahapus pangguna (contona, sysadmin) hayu urang nempatkeun ieu:

cd /etc/pure-ftpd/
pure-pw userdel sysadmin
pure-pw mkdb

Émut yén iraha waé anjeun ngarobih pangguna naon waé, anjeun kedah ngagegreuhkeun file database virtual para pangguna, tempatna aya di / etc / pure-ftpd / sareng dihasilkeun / diénggalan kalayan murni-pw mkdb

Pokokna babaturan saur kuring mah teu aya deui anu tiasa ditambihan, ngajak anjeun maca bantosan murni-pw sabab ngamungkinkeun urang langkung seueur tibatan anu kuring nunjukkeun ka anjeun di dieu (ieu ngan ukur tutorial anu pondok sareng ampir dasar).

Hiji atanapi dua taun ka pengker kuring mangrupikeun jalma anu numbu sadayana kana OpenLDAP atanapi MySQL, tapi sakumaha waktosna kuring sadar yén seueur pisan konéksi kana basis data anu sérver sapertos anu ngahasilkeun konsumsi anu sababaraha kali urang teu mampu, Kusabab ieu, panggunaan alternatif anu lengkep sapertos anu tiasa dianggo sapertos nganggo database dina file aplikasi nyalira, sapertos Pure-FTPd .pdb 🙂

Sagala ragu atanapi patarosan kuring bakal nyobian ngabantosan sabisa-bisa.

Salam sareng… hacking bagja!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

13 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav cenahna

    Éta éta .. Dokuméntasi bisi aya kasalahan 😀

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Sareng kuring parantos nyerat tulisan ngeunaan cara masang Nginx + MySQL + Spawn_FastCGI sapertos anu kuring lakukeun di Justice, sareng berkat blog éta tiasa dianggo pisan :)

      Kuring miharep éta siap pikeun énjing atanapi énjing.

  2.   Rodolfo cenahna

    Pos anu saé; Éta lucu nembé kuring berjuang pikeun nempatkeun server ftp kuring bahkan kuring henteu tiasa nganggo vsftpd sareng kuring angkat ka murni-ftpd sareng milari kumaha upami kuring pikir kuring leungit nyaéta nempatkeun conto tina jelas dokuméntasi anu saé pisan, tapi sahenteuna dasarna. Énkripsi, atanapi sahenteuna port forwading bisi router dipaké.
    Ku margi ku paréntah ieu murni-ftpwho ngamungkinkeun anjeun terang saha anu nyambung kana sérver, sareng upami aya anu ngaunduh;).
    Sareng numutkeun anjeun, nempatkeun database pikeun nyambung ka sérver henteu diperyogikeun.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Nuhun kana koméntar 🙂

      Leres leres, kuring kedah ngajelaskeun seueur hal (sadayana nyatana) dina konfigurasi, éta nyaéta kuring nganggap yén batur anu terang kumaha ngatur server, anu hoyong masang jasa FTP, yén batur moal ngagaduhan masalah ageung nalika maca komentar tina file conf ^ - ^

      Salam sareng deui, hatur nuhun kana komentarna

  3.   Tahuri cenahna

    Halo Pos anu saé pisan, kuring nganggo (atanapi sahenteuna pikeun ayeuna) vsftpd tapi kuring gaduh sababaraha masalah sareng éta, sareng kuring hoyong ningali naha kuring kajantenan ieu, naha anjeun ngagaduhan url atanapi doc pikeun ningali kumaha konfigurasi na?

    Hatur nuhun pisan };)

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Anjeun tiasa ningali konfigurasi di dieu: http://ftp.desdelinux.net/pure-ftpd.conf
      Naon waé patarosan atanapi upami anjeun peryogi anu muka serat dina forum anu kami bakal senang ngabantosan anjeun 🙂

  4.   Atheyus cenahna

    Sae pisan

    Ngan sakedik, paréntah perl leungit simbol ^, janten éta henteu ngarobih jalan kaluar 0 sanés anu aya dina koméntar:

    perl -pi -e "s[^exit 0][/usr/sbin/pure-ftpd -j -lpuredb:/etc/pure-ftpd/pureftpd.pdb]g" rc.local && echo "exit 0" >> rc.local

    Wasalam

  5.   Omar cenahna

    Saé pisan, kuring ngan ukur gaduh patarosan, kumaha kuring tiasa ngadamel pangguna baca-hijina? Kuring nganggo Centos 6.5, pureftpd, ispconfig sareng modeu grapik.

    Kuring nganggo ispconfig ngan ukur pikeun ftp

    salam sarta hatur nuhun

  6.   muson cenahna

    Cara ieu masang pureftp mangrupikeun ASCO 🙂 anjeun ngantepkeun jasa dijantenkeun root, nyiptakeun pangguna virtual teras ngarobih idin dina filesystem, sareng ufff panjang jsb. Cara bungkusan dipasang parantos siap dianggo, teu kedah ngalakukeun sadaya léngkah ieu

    1.    elav cenahna

      Anjeun diulem pikeun nyebarkeun pedoman anu kirang "njijiki" .. 😉

    2.    sedlav cenahna

      Naon anu anjeun usulkeun? Pasang server ftp pikeun ngadangukeun port> 1024? Upami server ftp ngupingkeun port standar na: 22 éta kedah dijalankeun salaku root kecuali upami anjeun ngarobih kamampuan kernel, upami anjeun hoyong ningkatkeun kaamanan nganggo kerangka MAC sareng SELinux varian sanésna nyaéta jail / chroot server ftp.

  7.   Ll tukang ngaput cenahna

    Tautan pikeun murni-ftpd.conf turun atanapi henteu aya. Naha anjeun tiasa mulangkeunana?
    hatur nuhun

  8.   kantétan cenahna

    2 taun ka hareup tautan pikeun file murni-ftpd.conf masih handap 🙁