Kumaha carana masang TeX Live dina Linux Mint sareng Turunan

Urang sadayana hoyong nyerat tésis urang dina Latex, seueur anu resep nganggo sistem komposisi téks ieu, anu elegan pisan, kalayan éstétika anu hébat sareng nunjukkeun seueur katenangan. Ieu sababna, milari jalan pikeun install TeX Live dina Linux Mint 18.1, Kuring ngagaduhan skrip hébat anu ngalaksanakeun prosés instalasi anu beresih sareng otomatis.

Panulis na parantos ngerjakeun tugas ngaoptimalkeun skrip kalayan édisi pangénggalna tina distribusi TeX ieu sareng ogé nyiptakeun manual pangguna anu saé anu dibageakeun di handap ieu

Naon TeX Live?

TeX Hirup mangrupakeun sebaran de TeX/LaTeX seueur dirancang janten gaganti pikeun teTeXjeungÉta cara anu gampang pikeun ngamimitian nganggo sistem produksi dokumén TeX. Nyayogikeun sistem TeX komprehensif kalayan makro, bungkus, sareng font, ogé sababaraha dukungan basa.

Naon install-tl-ubuntu?

Ieu téh hiji naskah cangkang di damel ku Témbal kostyshak anu ngamungkinkeun urang install Tex Live di Ubuntu sacara otomatis, mangrupikeun bantosan pikeun pangguna anu nyobian ngahémat waktos dina pamasangan alat ieu anu rumit (anu anjeun tiasa masangkeun sacara manual ku nuturkeun ieu ngolah).

Ciri anu langkung lengkep anu ditawarkeun ku pengembang na nyaéta kieu:

  • Ngidinan anjeun masang TeX Live dina versi pangénggalna (ayeuna TeX Live 2016).
    • Otomatis milari Repository panggancangna.
    • Nunjukkeun prosés pembaruan sareng pamasangan.
    • Otomatis reboot upami pamasangan gagal.
  • Éta tiasa dianggo tlmgr pikeun ngajaga TeX Live up to date.
  • Wartosan supados apt henteu nyobian masang bungkusan texlive-* salaku kagumantungan (Contona upami anjeun ngalakukeun sudo apt-get install lyx).
  • Tambihkeun fon TeX Live kanggo dianggo sapanjang sistem.
  • Opsional masang file LaTeX anu henteu kalebetkeun kana TeX Live 2016 (–lebih-tex).
  • Gawéna non-interaktif sahingga tiasa ditambihan kana naskah install batch
  • tlmgr Éta tiasa dijalankeun tina ménu (Upami bungkus 'gksu' dipasang).
  • Anjeun tiasa masang tina file ISO (–iso).

Unduh sareng Anggo install-tl-ubuntu

Pikeun ngaunduh sareng nganggo skrip pemasangan Tex Live, kantun Kloning Repository resmi teras ngajalankeun skripna, anjeun tiasa ngalaksanakeunnana ku paréntah ieu:

git clone https://github.com/scottkosty/install-tl-ubuntu.git cd install-tl-ubuntu
sudo chmod +x ./masang-tl-Ubuntu

atanapi upami anjeun teu ngagaduhan git anjeun tiasa ngalakukeun éta sapertos kieu

wget https://github.com/scottkosty/install-tl-ubuntu / raw / master / install-tl-ubuntu && chmod +x ./masang-tl-Ubuntu

Ieu sacara otomatis bakal masang sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun anjeun tiasa nampi Tex Live dina distribusi anjeun, prosés unduhan sareng instalasi rada lambat tapi otomatis.

Sareng naon anu kuring nyerat?

Anjeun tiasa ngajawab patarosan ieu hatur nuhun kana kecap tina hayu urang nganggo linux, Anu dikintunkeun pituduh tutorial anu saé LaTeX, nyerat sareng kelas

«Masalah anu pikeun sababaraha urang langkung raoseun sumping. Redaksi LaTeX anu dipilih bakal janten péso tentara Swiss pikeun pangguna téxist, anu anjeunna bakal berinteraksi bari ngamanpaatkeun poténsi pinuh LaTeX.

Aya seueur, sareng kanyataanna, ngédit file LaTeX mangrupikeun hal anu tiasa dilakukeun ku editor téks biasa. Tapi kami nganuhunkeun éditor ngan ukur jalma-jalma anu nyayogikeun alat anu pas pikeun ngalakukeun sagala anu diperyogikeun ku distribusi LaTeX kami.

Sacara umum, ciri-ciri éditorna mirip pisan. Aranjeunna bénten-bénten dasarna dina tingkat pitulung ka pangguna, nyaéta, sabaraha aranjeunna ngabantosan kode, simbul sareng anu sanésna. Ieu sababaraha:

Texmaker (http://www.xm1math.net/texmaker/)

install TeX Live

Éta karesep kuring. Kunaon Éta kumplit pisan, ku antarmuka anu bersih sareng ramah, éta ngagaduhan tukang sihir sareng otomatis ngalengkepan paréntah, éta tiasa gampang diatur sareng tiasa disesuaikan. »

Pikeun nyimpulkeun, negeskeun yén lamun urang parantos ngonpigurasikeun sareng masang alat, tulisan bakal ngagaduhan hartos anu sanés. Kaanggunan sareng kaseriusan anu ditawarkeun ka kami pasti aya senjata utama pikeun merjuangkeun dunya anu katenangan parantos leungit sakedik nalika nyerat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ted cenahna

    Dina archlnux
    $ yaourt -S lyx
    $ sudo pacman -S texmaker