Kumaha carana masang Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal step by step

Upami anjeun pendatang dina Linux, aranjeunna panginten tiasa nyarankeun anjeun nyobian Ubuntu: sebaran anu saderhana pisan sareng gampang digunakeun anu, salian ti éta, ngagaduhan aspek visual anu ramah (sanaos bénten sareng anu biasa di Windows) sareng anu lahir sareng tujuan pikeun nyiptakeun "Linux kanggo manusa". Dina angsuran énggal ieu kami ngajelaskeun kumaha carana masang Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal step by step ... enya, ka dummies.

Pra-instalasi

Sateuacan anjeun tiasa masang Ubuntu 12.10 anjeun kedah ngalaksanakeun 3 léngkah:

  1. download gambar Ubuntu ISO. Upami anjeun henteu terang vérsi mana pikeun diunduh, kuring nyarankeun maca ieu heula bubuka kana sababaraha konsep dasar anu bakal ngabantosan anjeun milih distribusi naon waé.
  2. Kaduruk gambar ISO kana CD / DVD atanapi a kalam drive.
  3. Konpigurasikeun BIOS pikeun boot tina CD / DVD atanapi tina pendrive, gumantung kana naon anu anjeun pilih dina léngkah sateuacana.

Pamasangan léngkah-léngkah

Sakali BIOS parantos leres ngonpigurasi pikeun boot tina pendrive, balikan deui mesin ku pendrive dina tempatna. Saatos sababaraha saat, GRUB 2, anu boot boot loader Ubuntu, bakal muncul. Ieu dasarna aya 2 cara pikeun indit. Disarankeun pikeun nyobaan heula Ubuntu tanpa masang, pikeun ningali naha sistemna tiasa leres; nyaéta, upami perangkat keras anjeun ngadeteksi anjeun ogé, upami anjeun resep sistemna, jsb. Pilihan kadua masang sistem langsung.

Dina hal ieu, urang bade milih pilihan Coba Ubuntu tanpa masang.

Sakali sapatu Ubuntu, pencét kana ikon éta Pasang Ubuntu 12.10. Wizard instalasi bakal némbongan.

Hal anu mimiti dipilih nyaéta basa pamasangan. Milih Español, teras pencét tombol na Pasang Ubuntu.

Pastikeun yén anjeun nyumponan sarat pamasangan minimum ku ngaklik Teruskeun. Perhatoskeun yén hiji-hijina sarat penting nyaéta ngagaduhan ruang disk anu diperyogikeun.

Ngagaduhan konéksi Internét disarankeun tapi sanés sarat éksklusif sabab anjeun bakal tiasa leunduhan unduhan bungkus nalika langkung merenah pikeun anjeun.

Disarankeun ogé, sanaos sanés sarat éksklusif, kedah dihubungkeun sareng toko listrik. Ieu leres pisan upami anjeun nganggo laptop, kumargi prosés instalasi nyéépkeun seueur énergi sareng henteu kedah genius pikeun nyadar yén henteu saé mesin pareum di tengah-tengah pamasangan, langkung-langkung upami éta Éta ngeunaan pamasangan sistem operasi.

Salaku tambahan, dina bagian pamasangan ieu kami ditawarkeun pilihan pikeun milih upami kami badé ngaunduh pembaruan sistem nalika masang Ubuntu, pilihan anu kuring henteu nyarankeun pikeun mariksa sabab éta tiasa nunda prosés instalasi anu jauh.

Pilihan sanésna nyaéta ngaunduh perangkat lunak pihak katilu anu ngamungkinkeun urang maénkeun eusi multimédia gratis sapertos file mp3 atanapi ningali kontén multimedia dina wéb anu dikembangkeun dina Flash, sapertos sababaraha pidéo dina YouTube atanapi gim dina halaman wéb sapertos Facebook.

Kuring sacara pribadi resep masang sadaya perangkat lunak ieu sacara manual saatos prosés instalasi réngsé, tapi teu aya masalah upami anjeun hoyong parios pilihan ieu sareng ngalakukeun éta salami prosés pamasangan.

Ieu mangrupikeun bagian anu paling sesah: partisi disk.

Mimiti, kedahna diklarifikasi yén layar tiasa rada béda, gumantung kana sistem operasi atanapi sistem anu parantos dipasang dina mesin éta. Janten, contona, upami anjeun gaduh versi Ubuntu anu langkung lami dipasang, pilihan pikeun ngapdét sistem ogé bakal ditingalikeun.

Dina hal ieu, hayu urang nganggap skénario anu has: anjeun mésér komputer, éta ngagaduhan Windows 8, anjeun sadar yén éta kosong anjeun hoyong nyobian anu énggal.

Ieu 3 cara pikeun indit:

a) Cabut sistem operasi anu lami sareng pasang: ieu mangrupikeun pilihan anu paling gampang: ngahapus sadayana teras pasang di luhur. Henteu kedah hanas sirah anjeun ngeunaan partisi disk atanapi anu sapertos kitu.

b) Pasang Ubuntu sareng Windows: Pilihan ieu ngamungkinkeun urang ngalaksanakeun pamasangan babarengan sareng pamasangan Microsoft Windows ayeuna, nawiskeun kami pilihan pikeun nyiptakeun partisi pikeun Ubuntu Linux tina rohangan disk gratis anu dipiboga ku mesin urang, bahkan tiasa ngarobih ukuran ukuran partisi anu nyarios langsung tina dialog installer.

c) Pamisahan disk ku cara manual.

Upami anjeun milih pilihan katilu, wizard partisi disk bakal ngamimitian. Ku alatan éta, léngkah ieu opsional. Éta ngan ukur disarankeun pikeun pangguna panengah atanapi canggih anu terang naon ieu hartosna. Léngkah naon waé anu salah tiasa ngahasilkeun leungitna data dina disk. Upami anjeun henteu hoyong résiko, entong ngalakukeun éta.

Upami anjeun mutuskeun pilihan ieu, rekomendasi kuring pikeun ngabagi disk kana 3 partisi:

1.- Pamisahan akar. Dimana sistem bakal dipasang. Anjeun kedah dipasang dina /. Abdi nyarankeun format file EXT4. Ukuran minimum kedah sahenteuna 5 gigs (2GB pikeun sistem dasar sareng sésana pikeun aplikasi anu badé dipasang di payun). Kuring ngulang deui, ieu ukuran minimum, sanés anu ideal (anu tiasa 10/15 GB).

2.- Pamisahan imah. Dimana bakal sadayana dokumén anjeun. Anjeun kedah dipasang di / bumi. Abdi nyarankeun format file EXT4. Ukuranana mangrupikeun pilihan murni pribadi sareng gumantung kana sabaraha anjeun badé nganggo éta.

3.- Pamisahan swap. Spasi ditangtayungan dina disk pikeun mémori swap (nalika anjeun kehabisan RAM sistem nganggo ruang disk ieu "ngalegaan"). Partisi ieu teu tiasa disingkahkeun sareng kedah aya enya atanapi leres. Ukuran anu disarankeun nyaéta: a) pikeun partisi tina 1gb atanapi kirang, swap kedah janten dua kali memori RAM anjeun; b) pikeun partisi 2gb atanapi langkung, swap sahenteuna kedah 1gb.

Nalika sadayana parantos siap, klik OKÉ sareng sistem bakal naroskeun upami anjeun satuju kana perobihanna.

Pencét kana Pasang ayeuna. Hal anu pangpayunna nyaéta milih zona waktos:

Hal salajengna anu bakal kami atur nyaéta keyboard. Entong hilap pikeun nguji keyboard pilihan anjeun (khususna tombol rumit sapertos ñ, ç sareng Altgr + sababaraha kombinasi konci). Upami éta henteu tiasa dianggo leres, cobi perenah keyboard anu sanés.

Saatos ngonfigurasi kibor sumping konfigurasi pangguna.

Anjeun kedah ngalebetkeun nami pangguna sareng kecap akses, nami kanggo komputer sareng tangtoskeun naha kedah nyungkeun kecap akses pikeun lebet. Ti dieu ogé dimungkinkeun pikeun énkripsi folder pribadi, anu kuring henteu nyarankeun (sabab éta tiasa ngalambatkeun sistem) kecuali anjeun teuing paduli kaamanan dokumén anu disimpen dina mesin éta.

Saatos sababaraha saat, salinan file bakal réngsé. Samentawis éta, anjeun tiasa nikmati sababaraha gambar anu nunjukkeun sababaraha manpaat Ubuntu.

Sakali sadayana parantos siap, anjeun tiasa ngabalikan atanapi neraskeun uji coba sistemna.

Akhirna, balikan deui sareng cabut disk atanapi pendrive anu parantos anjeun anggo.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

33 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Yordania sumping cenahna

    Abdi peryogi bantosan sareng Ubuntu :(, dina waktos masang file salinan sareng ngaunduh pembaruan, tapi dina tungtungna sadaya anu kuring pasang dipasang nyaéta saolah-olah kuring ngabalikeun pamasangan laptop kuring nyaéta Hp 420 2gb memori ram, 320 hard disk, prosesor Intel Dual Core T4500 2.33gHz, grafikna 64mb

  2.   Link Oni cenahna

    Kuring ngan ukur gaduh patarosan, naha aya sistem anu sanés nganggo linux atanapi éta ngan ukur ubuntu?

  3.   CARLOS GELPUD cenahna

    tingali diri anjeun http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Linux_Distribution_Timeline.svg

    tapi pikeun ngamimitian dina linux ubuntu cukup saderhana dina pc pribadi baca ieu http://www.slideshare.net/zer0/debian-vs-ubuntu

  4.   CARLOS GELPUD cenahna

    kedah aya alesan panginten anjeun henteu ngagaduhan hak istiméwa administrator ... sudo sareng kecap akses pamasangan anjeun milari bantosan ti kelompok pangguna linux

    Pikeun ngalanggan buka situs:

    http://ctg.caribenet.com/mailman/listinfo/champetux/
    Colombia
    http://www.slcolombia.org/

    software bébas

    http://bachue.com/colibri/grupos.html

  5.   CARLOS GELPUD cenahna

    google nganggo perangkat lunak gratis sanés masalah kasaluyuan bahkan Chrome na kitu ogé ubuntu anu dirobih

  6.   Gayus baltar cenahna

    Éta hal anu paling parah anu tiasa anjeun laksanakeun, Carlos. Masang Ubuntu ngalangkungan Wubi saderhana, tapi éta ngagaduhan masalah anu aya hubunganana, sapertos dinten anu anjeun badé pormat partisi ...

    Hal boot SANGSA bios jalan pasang deui nalika anjeun masangkeunana.

  7.   CARLOS GELPUD cenahna

    Éta leres tapi aranjeunna hoyong ngabuktikeun yén éta anu penting saatos aranjeunna sorangan bakal terang naon anu kedah dilakukeun tanpa kedah nyarios ka aranjeunna sadayana

  8.   CARLOS GELPUD cenahna

    pilihan éta bn bebas tina kabebanan partisi ku cara masangna babarengan sareng windos atanapi di jero windows anu resep program sanés = winan atanapi excel

  9.   Elias cenahna

    Upami anjeun parantos gaduh partisi anu didamel sacara éksklusif pikeun masang Ubuntu, pilihan mana anu anjeun kedah pilih?
    Atanapi sateuacan éta ngamungkinkeun milih partisi disk anu urang badé pasang?
    Gracias!

  10.   CARLOS GELPUD cenahna

    Tingali waleran Oscar Morales. Kuring hilap nyarios yén éta ngan kusabab kapercayaan anu langkung ageung ka anu ngamimitian Ubuntu. - anu sanésna nyaéta ku cd installer iso anjeun kedah pormat dina ext3 atanapi ngarobih titik mount kana partisi. anjeun ogé tiasa ngalaksanakeunnana nganggo cd iso

  11.   CARLOS GELPUD cenahna

    pc anjeun mesin super

  12.   Edd cenahna

    Upami kuring masang ubuntu dina partisi teras kuring hoyong ningali file tina ubuntu anu kuring gaduh dina partisi windows, naha mungkin ????

  13.   CARLOS GELPUD cenahna

    Coba, kumaha jalanna sareng anjeun bahkan tiasa bersih. folder usb ngadaur mulangkeunana anu dina windows, aksés ditolak

  14.   Oscar Morales cenahna

    Sareng upami kuring ngadamel partisi sareng Partition Magic éta henteu langkung saé, atanapi janten partisi, naha sistem operasi sanésna moal kaluar? naon anu abdi lakukeun??
    Dupi abdi tiasa ngadamel partisi, atanapi kuring kedah masihan di gigir windows 7?

  15.   CARLOS GELPUD cenahna

    upami saé éta kuring nyarankeun ngadamel tilu / "minimum 8 gb", gentos "dua kali ram tina komputer anjeun", bumi "minimum 3 gb", dina D: ti tukang dugi ka payun "janten anjeun henteu ngarusak file anjeun"

  16.   Tito vilanova cenahna

    Lepatkeun éta dina gmail atanapi webapp, tong sombong pisan pikeun nganggap yén hal anu sami kajadian ka urang sadayana.

    STFW!

  17.   NekoDes cenahna

    Naha anjeun nyerang anjeunna? Meureun anjeunna ngan ukur hoyong bantosan.

  18.   Chris cenahna

    Abdi gaduh patarosan, kuring gaduh HP PC lami sareng spésifikasi ieu: 4Gb ram DDR2, Intel core 2 duo processor di 2,66 Ghz, 1 Gb kartu vidéo Nividia 8400Gs, 250 Gb hard disk, kalayan spésifikasi ieu tiasa kuring masangkeun Quantal Quetzal ? (Tanpa gaduh masalah lemes?)

  19.   Gayus baltar cenahna

    Éta sanés tim pisan, henteu lami. Kuring damel sareng laptop yuswa 3 taun, kirang kuat ti éta sareng nganggo ati 512MB sareng kuring ngarékam audio latency anu handap sareng maénkeun gim anu cukup énggal dina jumlah.

  20.   Kampak Susho cenahna

    Nalika kuring balikan deui kuring henteu kéngingkeun grub kanggo milih sistem anu kedah dilebetkeun, anjeun terang kumaha?

  21.   Sir Co $ t Granda cenahna

    nalika anjeun aya dina partisi, perhatoskeun anu hadé di handap ieu nyarios dimana masang boot loader, pastikeun aya dina dev / sda (biasana éta mangrupikeun pilihan kahiji)

  22.   Beneran cenahna

    Kumaha kuring terang anu mana, upami Windows atanapi Ubuntu, nalika ngarobah ukuran dina Pasang Ubuntu di gigir Windows

  23.   Elver gonzalez cenahna

    tutorial pikeun masang ubuntu saé pisan ... Hiji-hijina hal anu TEU leres pikeun kuring nyaéta; nyarios yén windows mangrupikeun sampah, anu anjeun henteu resep éta henteu hartosna éta goréng. Éta tiasa pangajen tibalik sareng ngaco.

  24.   Sir Co $ t Granda cenahna

    Warna partisi béda sareng éta ogé nyatakeun namina

  25.   Roger Eduardo cenahna

    Tapi anjeunna ngarujuk kana bagian anu dipasang di gigir windows8, dua kotak anu tiasa dirobih ukuranana muncul ... masalahna nyaéta henteu nyarios kotak mana anu milikna.
    Upami sapertos ubuntu 12.04 anu hiji di belah katuhu nyaéta ubuntu sareng anu di kénca nyaéta windows.
    Abdi henteu hoyong résiko, abdi bakal teras-terasan milarian.

  26.   alonso esparza cenahna

    versi ieu saé

  27.   Gambar placeholder Antonio Alcaraz cenahna

    Abdi hoyong masang ubuntu dina laptop mini HP L110, éta henteu gaduh CD atanapi DVD hungkul USB, kumaha kuring masang quetzal?
    hatur nuhun

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Kuring nyarankeun anjeun maca https://blog.desdelinux.net/distribuciones

  28.   Luis cenahna

    Terus bantosan kami anu ngamimitian ku parangkat lunak LINUX gratis ieu anu henteu milari beunghar sapertos Microsoft anu tanpa ampun beunghar sareng Bill Gates ieu ngagaduhan seueur artos sareng henteu sadar yén harga parangkat lunak anu dikembangkeun ku aranjeunna pisan mahal aya hasilna seueur artos na kanggo naon ???? AS kedah ngagugat anjeunna pikeun pengayaan ilegal éta dumasar kana kabutuhan pangguna.

    Sing salamet!

  29.   Rodolfo cenahna

    Kuring gaduh patarosan ...……… sareng éta nalika kuring nyobian masang Ubuntu Windows 8 henteu mikawanoh kuring, naon anu kuring kedah lakukeun supados Windows 8 ngakuan éta, éta parantos dipasang dina komputer kuring …… Nuhun

  30.   Ramon Lozano cenahna

    Hatur nuhun kana naséhat anjeun, kuring hoyong terang naha kuring tiasa masang éta dina XP kumargi aranjeunna nyarios yén sistem ieu sakedik waktos kanggo hirup. Hatur nuhun anu teu aya watesna.

  31.   JORGE WIEDMAN cenahna

    Sakali dipasang, kuring henteu terang kumaha ngamimitian hubunganana sareng palayanan internét sareng kumaha kuring kedah narjamahkeun inpormasi anu kuring gaduh dina milis kuring sareng musik anu kuring kapilih dina dasar sareng kumaha kuring tiasa mindahkeun éta Oge DI UB?

  32.   anony cenahna

    Kumaha carana masang Ubuntu 16.04 ti mimiti?
    https://www.youtube.com/watch?v=j_mLds03Bl4