Kumaha carana install Xfce dina ArchLinux

Kuring serius mikir nyobian ArchLinux jeung Xfce (tong nyingsieunan kuring debianites) ningali kumaha kalakuanana. Upami kuring tiasa masangkeunana (dinten ayeuna) maka kuring bakal ngajantenkeun tutorial tentang kumaha ngonpigurasikeunna saléngkah-léngkah.

Tapi upami anjeun parantos pangguna bengkokan, Abdi tinggalkeun anjeun léngkah pikeun dipasang Xfce tanpa maot dina usaha:

1- Pikeun masang Xfce dasar, urang kedah nempatkeun kana konsol:
# pacman -S xfce4

Atanapi upami anjeun hoyong pamasangan ku cara anu langkung spésifik:
# pacman -S xfwm4 xfce4-panel xfdesktop thunar xfce4-session xfce4-settings xfce4-appfinder xfce-utils xfconf

2- Pikeun masang plugins (bagéan) de Xfce urang ngan saukur ngajalankeun paréntah ieu:
# pacman -S xfce4-goodies

3- Upami urang hoyong xfce4-adun damel sareng Alla, urang kedah masang bungkus ieu:

# pacman -S gstreamer0.10-base-plugins

4- Akhirna kanggo naon Xfce damel leres urang kedah masang DBus.

# pacman -S dbus

5- Naon pikeun Xfce katingalina saé urang kedah masang mesin gtk:

# pacman -S gtk-engines gtk-engine-murrine gnome-themes-standard

Ngamimitian Xfce.

Upami kami henteu masang Manajer sési (Login Manajer) kawas LigthDM atanapi Langsing, urang mimitian Xfce kalayan paréntah:
# startxfce4

Atanapi upami urang hoyong urang tambihan kana file ~ / .xinitrc.
#!/bin/sh

if [ -d /etc/X11/xinit/xinitrc.d ]; then
for f in /etc/X11/xinit/xinitrc.d/*; do
[ -x "$f" ] && . "$f"
done
unset f
fi

exec ck-launch-session startxfce4

Sareng dugi ka dieu sadayana kedah "normal" .. Langkung lengkep inpo di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

49 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ren cenahna

    jrajajaa dugi ka kz gaara ngayakinkeun anjeun ngalih distro. hahaha olohok waé xD. Kuring masangna sababaraha dinten ka pengker tapi kuring henteu tiasa ngamimitian kde kusabab kuring sono ngamimitian debus daemon, tapi kuring ngan sadar saatos kuring réngsé maca pituduh instalasi yén kuring LOL konyol. Meureun akhir minggu ieu kuring bakal nyobian masang sakedik langkung tuntas sareng kirang rurusuhan.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Hahaha kuring henteu yakin. Abdi ngan ukur hoyong ngalakukeun tés. Kanggo catetan, upami kuring henteu nganggo Arch (sareng kuring kantos nyarios) éta kusabab kaayaan konéksi sareng sajabina.

      1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

        Kuring gé terang yén ... upami kuring nempatkeun Repos Arch di repos lokal sareng gampang diakses kami, naha anjeun nganggo Arch? hehe ...

    2.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Anjeun kedah nambihan dbus dina daemon di rc.conf 😀
      Tong hariwang, sanés anjeun bodo ... anjeun ngan ukur teu maca saé 🙂

      Teu nanaon, anjeun cobian deui sareng ngawartosan kami.
      Sareng jujur, kuring sami kagum sareng anjeun ... Teu terang naha anjeunna hoyong masang Arch HAHAHAHA

      1.    Ren cenahna

        Upami, sakumaha anu kuring béjakeun ka anjeun dina akhir minggu ieu, kuring bakal nyobian deui ka ditu, kuring bakal bébéja.

        1.    kawani cenahna

          Anjeun tiasa nyaritakeun naon waé, sanaos kuring ogé yakin yén anjeun teu acan nambihan dbus

  2.   thegoodgeorge cenahna

    Sakumaha seueur bédana antara ngagunakeun Arch sareng Debian Testing, anu dimungkinkeun tina pamasangan minimal. Jelas asumsi yén anjeun nganggo, kirang langkung, desktop sami sareng aplikasi?

    1.    kawani cenahna

      Dina hal manajer sigana mah Pacman langkung épisién tibatan Apt, salaku conto

      1.    Edward2 cenahna

        Tapak gelap gaya beuki kuat!

    2.    elav <° Linux cenahna

      Éta pisan anu kuring nyobian terang 😀

      1.    Edward2 cenahna

        Elva, kuring nyarios Elav ngajauhan pacman bari anjeun tiasa, sakali anjeun nyobian anjeun moal hoyong ngantunkeun 😀

  3.   kawani cenahna

    Atanapi upami urang hoyong kami tambahkeun kana file ~ / .xinitrc.
    #! / Bin / sh

    upami [-d /etc/X11/xinit/xinitrc.d]; satuluyna
    pikeun f di /etc/X11/xinit/xinitrc.d/*; ngalakukeun
    [-x "$ f"] &&. "$ F"
    Puguh
    teu diatur f
    fi

    exec ck-peluncuran-sesi startxfce4

    Elva, kuring nyarios elav, anjeun tiasa ngalangkungan léngkah ieu, hayu urang sebutkeun contona yén anjeun bakal nganggo Gdm:

    pacman -S gdm

    Urang ngarobih boot

    nano /etc/inittab

    Urang tinggalkeun garis sapertos kieu:

    # Boot to console
    #id:3:initdefault:
    # Boot to X11
    id:5:initdefault:

    Sareng ieu sapertos kitu

    #x:5:respawn:/usr/bin/xdm -nodaemon
    x:5:respawn:/usr/sbin/gdm -nodaemon
    #x:5:respawn:/opt/kde/bin/kdm -nodaemon

    Kami nambihan daimon gDM sareng dbus

    nano /etc/rc.conf

    DAEMONS=(... gdm dbus)

    Sieun Xinitrc tiasa ngaco masalah ~, sababaraha kali henteu kaluar atanapi upami kaluar file na kosong

    1.    elav <° Linux cenahna

      Couñaje, hartosna, Wani, hatur nuhun pisan kana tip na .. Hiji patarosan Kumaha upami urang nganggo LightDM?

      1.    kawani cenahna

        Kuring henteu terang LightDM, tapi tingali Wiki

        Judi Abdi nyarios yén éta pikeun nambihan garis dina bagian tina

        #x:5:respawn:/usr/bin/xdm -nodaemon
        x:5:respawn:/usr/sbin/gdm -nodaemon
        #x:5:respawn:/opt/kde/bin/kdm -nodaemon

    2.    Edward2 cenahna

      Wani henteu kedah nempatkeun gdm dina daemon

      setan abdi (syslog-ng dbus networkmanager netfs crond)

      1.    kawani cenahna

        Bangsat jelema anu aya disakuriling anjeun bakal dugi ka endog anjeun, sok ngritik HAHAHAHA

        1.    Edward2 cenahna

          Éta henteu ngritik, éta ngan ukur netelakeun yén teu kedah nempatkeun gdm dina daemon, ngan ukur ngédit / jsb / inittab anu cekap. Anjeun moal tiasa ngalawan sareng kuring henteu ngaco sareng anjeun.

          1.    kawani cenahna

            Entong diajak kuring jadi anjeun nganyenyeri sababaraha perasaan kuring buaaaaaaaaaaaaaaaaa buaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAHAHAHAHAHA

            Abdi hoyong bangsat, teu langkung

      2.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

        Persis, teu aya GDM / KDM diperyogikeun dina daemon ... kantun ngonpigurasikeun inittab ogé, henteu sanés 😉

  4.   aléz cenahna

    Sareng henteu langkung gampang (sahenteuna pikeun anu ngamimitian) nganggo rc.conf, nempatkeun lightdm atanapi langsing di dinya, sareng boot xfce4 sapertos kitu? Upami anjeun nganggo langsing anjeun kedah ngatur .xinitrc anu bakal dibaca nalika boot. Numutkeun kana wiki (dina dinten Arch kuring ngonpigurasi sapertos kieu sareng éta jalan sampurna) pikeun nyegah kasalahan anjeun tiasa ngarobih konfigurasi langsing ku nempatkeun login_cmd exec ck-launch-session / bin / bash -login ~ / .xinitrc% session
    dina langsing.conf sareng ngajaga xinitrc saderhana mungkin. Kuring henteu terang naha lightdm parantos aya di répoos, sigana mah saderhana sabab anjeun henteu kedah nganggo xinitrc (kuring henteu yakin ngeunaan ieu)
    Bisi wae, sadayana aya dina wiki! Sareng pikeun ngaraosan xfce di Arch, pikeun rasa kuring salah sahiji kombinasi pangsaéna anu aya. Tanpa hilap nganggo xfwm-tiliing anu tiasa dianggo saé pisan!

    PS dbus kedahna sateuacan gDM dina rc.conf, saur kuring.

    1.    kawani cenahna

      PS dbus kedahna sateuacan gDM dina rc.conf, saur kuring.

      Kuring gaduh salaku Kuring geus nempatkeun éta na mana ogé

      Sareng henteu langkung gampang (sahenteuna pikeun anu ngamimitian) nganggo rc.conf, nempatkeun lightdm atanapi langsing di dinya, sareng boot xfce4 sapertos kitu?

      Henteu cekap upami anjeun hoyong dimuat sacara otomatis

  5.   <° Linux cenahna

    Kumaha kuring kéngingkeun pituduh pamasangan grafis Archlinux? Batur masihan kuring kabel.

    1.    kawani cenahna

      http: /thearchlinux.wordpress.com

      1.    Edward2 cenahna

        Pitunjuk ieu parantos kadaluarsa, ku gnome 3 seueur teuing daemon alsa hal fam gdm sareng dbus sareng modul sekering leungit.

        Sareng kuring wani, anjeun kedah nyandak pituduh sareng gambar sareng sadayana anu masang kde, anu keusik ti xfce atanapi elav sareng kuring ti gnome 😀

        1.    kawani cenahna

          Sanés ide anu goréng, urang kedah nyarioskeun éta ku mail atanapi naon waé sareng anjeunna sareng upami aranjeunna ngantep kuring nyebarkeun éta kuring bakal nyebarkeun langsung

          1.    Edward2 cenahna

            sababaraha waktos ka pengker kuring gaduh pituduh instalasi ti 0, tapi poto unggal léngkahna. Kuring siga anu keusik, kuring ngamimitian nyipta sareng grub2 tanpa maca ogé sareng dina mesin kuring, eh, nyarankeun kuring mesin virtual anu pangsaéna sareng kuring mimiti ngalaksanakeun pituduh dina akhir minggu ieu.

            1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

              VirtualBox, teu aya anu langkung saé 🙂


          2.    kawani cenahna

            Kuring ngan ukur nganggo Virtualbox.

            Nalika anjeun gaduhna, wartoskeun ka keusik anu terang teras wartoskeun ka anjeunna

          3.    walikota cenahna

            Salam kuring terang yén masalah na parantos lami, tapi kuring ngan ukur masang lengkungan sareng nalika nyambungkeun sababaraha usb éta ngakuan tapi éta henteu ngantep kuring ningali éta nyatakeun yén éta henteu tiasa dipasang Henteu berwenang pikeun ngajalankeun operasi. Sarua ogé pikeun cdrom. Naon anu kuring tiasa lakukeun. Kuring gaduh panyimpenan sareng kabayang dina pangguna kuring sareng sadayana. Tingali naha anjeun tiasa ngabantosan kuring.

            1.    KZKG ^ Gaara cenahna

              Coba tambihkeun kana grup adm sareng disk kanggo ningali.
              Wasalam


        2.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

          Nah abdi henteu saé ngadamel panduan anu lengkep HAHAHAHAHA

          1.    kawani cenahna

            Hayu, éta sanés masalah anu ageung, anggo salaku pedoman pikeun ngadamel panduan anu lengkep pikeun ArchBang ti uL

    2.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      NGABARAKATAK!!!! HAHAHA !!!!

  6.   Oscar cenahna

    Wani, kuring resep pisan, kuring kedah, upami tiasa, netelakeun kuring sabab KZKG ^ Gaara anjeun disebat gritty.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Hahahaha lain anu teu acan ningali Naruto. Henteu aya kajadian, kuring bakal ngajelaskeun. Aya séri Manga anu disebut Naruto dimana salah sahiji tokohna nyaéta pamimpin Kampung Pasir, sareng namina Kazekage Gaara. Réréncangan anu urang resep boga julukan éta: KZKGGaara, sanaos nyatana éta KCKGGaara, tapi ogé.

      1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

        Error ... éta henteu kedah janten KCKG sabab éta sanés pikeun ngucapkeun, éta pikeun CONSONANTS, anjeun ningali aya C di KaZeKaGe? 😉

        1.    Oscar cenahna

          Entong nyobaan nampung, ngan ukur naroskeun, ngan ukur kedah sabar, hahahahahaha.

          1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

            HAHAHAHAHA hei, abdi gaduh (urang leres gaduh) usul, upami anjeun hoyong masihan kami sakedik sareng situs, percanten ka abdi, anjeun bakal ngabantosan pisan kami
            Tulis kuring email 😉

    2.    Edward2 cenahna

      Eh hak cipta sandy gaduh nami abdi 😀

      1.    kawani cenahna

        Éta leres, kuduna kuring naros ka anjeun, sanés kuring

  7.   kik1n cenahna

    Saé kanggo masang Arch.
    Anjeun oge tiasa nyobian Lxde. Korek, imut.

    Sakali anjeun lebet ka dunya Arch, anjeun moal pernah kaluar.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Abdi parantos lebet .. Cobi tingali sabaraha lami kanggo abdi 😀

      1.    Oscar cenahna

        Sareng anu nganggo Chrome, naha éta aya dina Repository Arch?

        1.    Edward2 cenahna

          Di Pejabat Chromium ieu, di AUR anjeun gaduh seueur rupa-rupa pikeun masang Chrome

          * Google Chrome 15.0.874.121
          * google-chrome-béta 16.0.912.41
          * google-chrome-dev 17.0.942.0

  8.   Edward2 cenahna

    Nya kuring parantos gaduh seueur foto pamasangan dasar thing hal lucu anu aranjeunna carioskeun paling hese, tapi kuring parantos terang pisan 😀 teras kuring masang gnome 3 teras kuring kedah nempatkeun téks 😀 sareng panjelasanana Eh, kumaha kabiasaan anjeun sareng bagian anjeun?

    Wani cicing di kde

    keusik atanapi elva bakal ngalakukeun pituduh xfce. (muhun ieu ideu kuring sareng aranjeunna henteu mastikeun)

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nya, pas anjeun terang kumaha damel sareng installer, sadayana langkung gampil, éta henteu sesah teuing. Ahh sareng Elva nyarios yén anjeunna henteu ngagaduhan tutorial Xfce pikeun anjeun.

    2.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Elav bakal ngalakukeun éta (atanapi henteu, kuring henteu jelas), tapi… kuring Xfce? HAHA teu lulucon HAHA.

  9.   nikokhee cenahna

    hi tiasa saha masihan abdi, abdi nyobian masang dina lengkungan mesin virtual + xfce sareng manajer gDM kuring parantos masang paket meta xorg, masang gDM, nambihan dbus daemon (dina tungtung sadayana dina daptar) pasang xfce sareng xfce-goodies tapi Nalika kuring ngamimitian mesin sadayana dimimitian kalayan saé tapi nalika kuring kedah ngajalankeun bagian start manager kuring kéngingkeun layar hideung sareng pointer sedeng anu anéh siga anu bal
    Gracias
    ps: kuring saleresna mah lumayan tapi kuring hoyong nyobian lengkungan kusabab panasaran

  10.   Dahar sareng cenahna

    Tutorial anu saé!
    Tapi roda tombol henteu tiasa dianggo pikeun kuring dina XFCE atanapi LXDE ...