Kumaha cara nyiptakeun sareng nyetak dompét Bitcoin dina GNU / Linux

Dina tulisan samemehna urang parantos nyarioskeun Bitcoinla duit nu dipake di sahiji nagara éléktronika anu dicirikeun ku henteu didukung atanapi dibatesan ku lembaga perbankan atanapi kauangan naon waé, henteu sapertos mata uang atanapi kurs anu dianggo di dunya. Harga mata uang ieu netepkeun berkat suplai sareng paménta, ogé tiasa diaksés sacara bébas, transparan sareng anonim.

Tapi dasarna, sapertos sadayana mata uang di dunya, urang kedah gaduh artos pikeun nyimpen anu janten milik urang sareng dina kasus bitcoin éta dompét, aya sababaraha jinis dompet, dina hal ieu kami bakal ngajarkeun kumaha ka kumaha carana nyiptakeun sareng nyetak dompét Bitcoin dina GNU / Linux anu mangrupakeun cara anu aman pikeun mastikeun bitcoin anjeun sareng langkung ti sadayana tanpa gumantung ka pihak katilu.

Naon dompét Bitcoin?

Un Dompét koin Bitcoin ogé terang salaku dompét atanapi dompet Mangrupikeun serangkaian konci pribadi, atanapi dina kecap sanésna, éta mangrupikeun file dimana tombol cryptographic disimpen (tombol pribadi, unik, teu kaémutan sareng rusiah) anu masihan kami aksés kana bitcoin kami, ogé masihan kamungkinan ngirim sareng nampi bitcoin.

Upami urang ngadamel analogi, anu  dompét bitcoin éta milik urang rekening bank tradisional, Urang tiasa nyiptakeun dompét ieu dina perusahaan anu didaptarkeun pikeun ngahasilkeun dompét sareng "jaga-jaga" na atanapi urang tiasa nyiptakeunana dina komputer urang sorangan.

Kumaha kéngingkeun Bitcoin pikeun dompét urang

Aya sababaraha cara pikeun kéngingkeun bitcoin pikeun dompét urang, cara tradisional sareng aslina nyaéta prosés ditambang, ngalangkungan hiji alat ngahijikeun jaringan pamrosésan pikeun résolusi blok algoritma anu, nalika direngsekeun, masihan salaku hadiah sajumlah bitcoin.

Cara ieu nyaéta Meuli bitcoinsDina sababaraha ratusan platform anu didamel pikeun tujuan ieu, atanapi ku bursa swasta, dasarna perusahaan atanapi individu ieu tanggung jawab nampi artos (utamina dina dolar) tina platform anu anjeun pikahoyong sareng aranjeunna ngirim bitcoin kana dompét anjeun.

Anjeun tiasa kéngingkeun Bitcoin ogé ku pamayaran jasa atanapi barang anjeun, salah sahiji kamungkinan anu paling sering dianggo sareng henteu diragukeun salah sahiji anu kedah janten langkung universal, anu tiasa kéngingkeun atanapi ngecas jasa naon waé atanapi nganggo mata uang ieu.

Aya platform anu ngamungkinkeun anjeun kéngingkeun Bitcoin ku ngeusian survey, nonton iklan, ngalakukeun tugas dasar, sareng anu sanésna.

Naon ari paperbank?

Bank kertas mangrupikeun skrip sumber terbuka anu ngamungkinkeun urang ngahasilkeun dompét Bitcoin kami sareng nyetak nganggo printer termal sareng nganggo linux. Ku cara kieu, urang gaduh metode anu aman pikeun ngahasilkeun dompet urang sorangan anu moal gumantung ka pihak katilu mana waé. mésér bitcoins

Bank kertas Éta ngadukung bitcoin, litecoin, dogecoin, namecoin, bip38 (dompét anu dilindungan sandi), vanitygen. Ngahasilkeun dompét anjeun nganggo metodeu ieu aman pisan kumargi urang tiasa ngalindungan konci pribadi urang di luar jaringan sareng jauh tina peretas.

con Bank kertas urang tiasa nyetak dompet anu tiasa nyimpen jumlah sakedik (contona: hiji dua dolar atanapi) kanggo rerencangan anu hoyong nyobian Bitcoin. Kasohor Bank kertas Éta henteu nyayogikeun kami "ciri" bank nyata, ngan ukur generasi akun (alamat / konci swasta), anjeun kedah nerapkeun tindakan kaamanan fisik pikeun dompét.

Kumaha carana masang paperbank dina GNU / Linux

Pamasangan na Paperbank en Lisénsi / Linux Ubuntu nawarkeun anjeun cara gampang pikeun nyetak dompét sareng printer termal anjeun.

Pikeun sebaran basis Debian:

  • masang ssl-dev

paréntah di handap dianggo pikeun distribusi dumasar Debian

sudo apt-get install libssl-dev -y

  • pasang file pamekaran ruby
sudo apt-get install ruby1.9.1-dev -y
  • install dependensi magick
sudo apt-get install libmagickcore-dev libmagickwand-dev -y
  • install git jeung clone kodeu paperbank
apt-get install git -y
git clone https://github.com/makevoid/paperbank
cd paperbank

Upami anjeun paranoid sakedik ngeunaan kasalametan bitcoin anjeun tiasa ngalakukeun sagala léngkah di luhur tanpa sambungan internét. Teu perlu pikeun sums leutik duit.

sudo chmod 0666 /dev/usb/lp1
  • nguji printer
echo "\nOK MASTER\n\n\n" > templates/test.txt
cat templates/test.txt > /dev/usb/lp0
  • pasang dependensi ruby
gem i bundle
  • Upami urang henteu gaduh bundler dipasang, urang kedah pasang:
bundle
  • Pikeun nyieun dompet kertas urang
ruby paperbank.rb

Lebetkeun kecap akses anu bakal ngajagaan konci pribadi tina dompét anjeun. Bakal nyitak dua salinan sacara standar. Kodeu gampang pisan diédit pikeun nyitak langkung seueur dompét atanapi nyitak sababaraha inpormasi tambahan.

Kami ngarepkeun metodeu ieu pikeun anjeun resep sareng mangpaat, tong hilap tinggalkeun koméntar anjeun


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   asd cenahna

    asdasdas

  2.   Gambar pananda tempat Fernando Olmos cenahna

    Situs wéb sapertos bitcoin-wallet.ddns.net atanapi bitaddress.org tiasa dianggo pikeun ngadamel dompét offline dimana nyimpen bitcoin anu urang moal dianggo dina jangka pondok.