Kumaha cara ngadamel ISO tina terminal

bacaan Hispanik Linux Abdi émut kumaha manpaatna tiasa dianggo imagery de CD o DVD tanpa kedah ngabeuleumkeunana: urang nyimpen disk, urang ngajaga lingkungan sareng urang gaduh file anu urang tiasa ngalih kumaha anu dipikahoyong.

Ngadamel gambar pikeun DVD

Urang langsung ngalakukeun:

dd upami = / dev / dvd tina = / home / user / Desktop / dvd.iso

Ngadamel gambar pikeun CD

dd upami = / dev / cdrom tina = / home / user / Desktop / cd.iso

Ngadamel gambar pikeun map

Upami urang gaduh data dina folder:

mkisofs -o /destination/cd.iso / folder_for_image

Émut yén upami di dd nyaéta aliran input, anu dina hal ieu bakal / dev / cd atanapi / dev / dvd, tapi gumantung kana distribusi sareng tim éta tiasa robih janten sapertos / dev / cdrom (kalayan ls di / dev anjeun bakal mendakan data anu tepat).

sumber: Hispanik Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jerome Navarro cenahna

    Anjeun ogé tiasa nganggo paréntah 'ucing' kalayan pangalihan sapertos kieu:
    ucing / dev / cdrom> /fold/para/image.iso
    Beda antara ucing sareng dd mangrupikeun sababaraha sareng kadang disarankeun henteu nganggo ucing, utamina upami hard disk sareng éta dipasang (bahkan henteu dipikirkeun deui). Kanggo sésana kuring nyarankeun yén anjeun nyobian na tingali. Kauntungannana nyaéta ucing henteu langkung gancang.
    Salam!

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Saé! Hatur nuhun kana kontribusi anjeun!
    Rangkulan! Paul.

    Tanggal 21 Nopémber 2012 11:48, Disqus nyerat:

  3.   Miguel cenahna

    Kontribusi anu saé. Hatur nuhun.!!

  4.   Manuel cenahna

    Hatur nuhun pisan éta mangpaat pisan.