Kumaha cara ngadamel perpustakaan paréntah anjeun nyalira

Teu aya ragu éta Terminal de Linux (ogé katelah Bash) mangrupikeun alat anu kuat dina unggal distribusi. Tapi pikeun anu énggal digagas su uso éta bisa tétéla hal teu pikaresepeun, nyobian nyingkahan éta sadayana.

Éta dipikaterang yén ku paréntah -tulung kami nampi bantosan referensial ti terminal. Sanaos mangrupikeun sumber anu saé, dinten ayeuna urang nampilkeun salah sahiji anu tiasa langkung saé sareng anu ngamungkinkeun urang tiasa di tangan paréntah urang sorangan "perpustakaan" en Pdf format.


Paréntah lalaki nyayogikeun kami manual terminal tina paréntah anu dipikahoyong; contona: man chmod bakal nunjukkeun urang fungsi sareng sintaksis paréntah chmod ku éditor téks entéh. Ayeuna, varian kieu tina paréntah anu sami nyaéta anu masihan urang kauntungan paling. Kami muka terminal sareng ngetik:

lalaki -t paréntah | ps2pdf -> name.pdf

Kami ngaganti garis paréntah ku paréntah ti mana kami hoyong kéngingkeun manual sareng nami.pdf ku nami pdf anu urang badé jantenkeun sareng dimana kami badé ngadamel; Sacara standar, upami urang henteu napelkeun jalur anu sanés, file na bakal didamel dina folder pribadi. Balik kana conto samemehna ngeunaan paréntah chmod, urang tiasa nyerat:

lalaki -t chmod | ps2pdf -> / home /usuario/Documentos/ManualChmod.pdf

Nyandak manual tina paréntah chmod nyiptakeun pdf anu disebut ManualChmod dina Dokumén subdirectory folder pribadi. PDF anu diciptakeun kalebet fungsi paréntah sareng sadaya kamungkinan kombinasi sintaksisna, ngabantosan urang pikeun ngamangpaatkeun pinuh panggunaan terminal.

Kauntungan anu hadé tina metode ieu nyaéta lamun urang ngagaduhan pak basa Spanyol ngonpigurasi ogé dina distribusi urang, pdf bakal diékspor dina basa indung urang, ogé ngabantosan ngartos langkung gancang tibatan manual anu sacara standar nunjukkeun manual dina basa Inggris. Mudah-mudahan éta ngabantosan pemula sareng pengendara anu berpengalaman!

Nuhun Juan Carlos Ortiz pikeun kontribusina!
Resep kana méré sumbangan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Abdi bungah, lalaki! Pelukan ageung! Paul.
    On 07/06/2012 20:52 PM, «Disqus» wrote:

  2.   Anu Urogayo cenahna

    Alus teuing! Baca halaman "Kumaha nempatkeun halaman lalaki dina basa Spanyol".
    Sadaya paréntah dina basa Spanyol!
    Hatur nuhun.

  3.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Naha anjeun nyobian ngarobih lalaki éta ka Spanyol? http://usemoslinux.blogspot.com/2011/03/como-poner-las-paginas-de-man-en.html Surak! Paul.

  4.   Mario Alberto Perez Mancia cenahna

    sumbangan anu saé pisan syukur dina multutid.

  5.   Anu Urogayo cenahna

    Sarua sareng Xesu.
    Kuring parantos nyobian conto na file PDF dina basa Inggris. Kumaha cara ngonpigurasi pikeun nunjukkeun file dina basa Spanyol?

  6.   johnk cenahna

    Catet yén unggal distribusi ngagaduhan program alit pikeun ngonpigurasikeun pak basa anu anjeun anggo. Kuring nganggo Linux Mint, janten kuring ningali Menu> Preferensi> Dukungan Bahasa, sareng upami bungkus Spanyol henteu lengkep, program anu sami bakal ngabéjaan sareng masihan kamungkinan pikeun ngaunduh. Upami anjeun gaduh paket bahasa lengkep, pdf bakal otomatis diékspor dina basa Spanyol, teu kedah konfigurasi tambahan 😉

  7.   Xexu cenahna

    Sareng upami urang henteu ngagaduhan paket basa Spanyol leres-leres dikonfigurasi, kumaha urang tiasa ngatur leres sareng ngimpor dina basa Spanyol?

    nuhun sateuacanna

  8.   Kampak cenahna

    Buah! Ieu hébat! Hatur nuhun pisan 😀

  9.   eM Ucapkeun eM cenahna

    Pikaresepeun pisan, kuring salah sahiji jalma anu sok milari lalaki éta, tapi kuring rada males maca éta lengkep, ayeuna upami kuring ngarobih kana PDF langkung saé.