Kumaha Masang Supir NVIDIA Pangénggalna dina Ubuntu?

Nvidia

Nyarios leres, tina sudut pandang kuring, Nvidia condong masihan langkung seueur pangrojong pikeun komponénna pikeun sistem Linux anu henteu sapertos pesaing na, éta masihan dukungan anu langkung lega. Ieu kusabab urang masih tiasa mendakan éta seueurKartu ti sababaraha taun ka pengker masih diénggalan sareng nambihan dukungan kanggo vérsi Xorg anu pang anyarna.

Sareng ieu kuring parantos diverifikasi sacara pribadi, sabab kuring pangguna ATI sareng Nvidia, tapi ieu sanés intina masalah.

Anu jelas pikeun kuring nyaéta sababaraha kali pangguna anyar teu wani masang driver swasta ti Nvidia kusabab sieun, bahkan anu langkung gaduh pangalaman sabab rutin gaduh masalah anu umum nyaéta layar hideung anu kawéntar.

Untungna pikeun pangguna Ubuntu, aya driver grafik Nvidia dina PPA pihak katilu anu didaptarkeun pikeun ngajaga supir Nvidia up to date pikeun pamasangan.

PPA ayeuna dina tahap uji coba, tapi anjeun masih tiasa kéngingkeun supir Nvidia anu tiasa dianggo ti dieu.

Pamasangan supir Nvidia.

Hiji hal anu anjeun kedah terang salawasna ieu anu versi panganyarna tina supir Nvidia anu sayogi pikeun kartu grafik anjeun.

Upami anjeun henteu yakin ngeunaan éta, anjeun tiasa nganjang ka halaman Nvidia dimana aranjeunna bakal milarian modélna sareng milih Linux salaku sistemna, saatos éta bakal nyandak aranjeunna ka halaman unduhan binér sareng aranjeunna bakal tiasa ningali aya anu mangrupikeun vérsi supir anu paling anyar pikeun grafik anjeun.

Terang inpormasi ieu, urang kedah pastikeun ngaleungitkeun pamasangan saméméhna Upami ngagaduhan, urang ngan ukur kedah ngajalankeun paréntah ieu:

sudo apt-get purge nvidia *

Rengse ieu, ayeuna urang kedah nambihan Repository kana sistem urang, pikeun ieu urang kedah muka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu:

sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers

Kami ngamutahirkeun daptar gudang kami sareng:

sudo apt-get update

Ayeuna upami anjeun terang vérsi supir pikeun kartu anjeun, kantun nunjukkeun ku paréntah ieu, ieu ngan ukur conto:

sudo apt-get install nvidia-370

Upami henteu, urang kedah buka menu aplikasi urang sareng milarian "Software sareng Pembaruan sareng supir tambahan.

Supir-Nvida

Di dieu urang bakal nunjukkeun daptar driver anu sayogi, dimana urang tiasa milih anu dipikahoyong, sanaos anu disarankeun sok paling sering.

Ayeuna, ieu mangrupikeun bagian anu saha waé anu ngaloloskeun sareng anu janten panyabab utama layar hideung, dina akhir pamasangan, dina terminal kami ngaéksekusi:

lsmod | grep nvidia

Upami teu aya kaluaran, maka pamasangan anjeun panginten gagal. Éta ogé dimungkinkeun pikeun supirna henteu sayogi dina database supir sistem.

Anjeun tiasa ngajalankeun paréntah ieu pikeun mariksa naha sistem anjeun ngajalankeun supir nouveau open source.

Upami kaluaranana négatip pikeun nouveau, sadayana bakal saé sareng instalasi anjeun.

lsmod | grep nouveau

Ayeuna, pasti dipasangna supir gratis kedah daptar hideung, Supados aranjeunna henteu bentrok sareng anu énggal anu parantos dipasang.

Pikeun nyieun daptar hideung ieu, urang badé ngajalankeun paréntah ieu:

nano /etc/modprobe.d/blacklist-nouveau.conf

Sareng éta urang badé nambihan hal-hal ieu.

blacklist nouveau
blacklist lbm-nouveau
options nouveau modeset=0
alias nouveau off
alias lbm-nouveau off

Tungtungna urang kedah nyimpen parobahanana.

Sareng kami siap ng-restart komputer.

Alesan sanésna nyaéta pamasangan otomatis pembaruan vérsi minor, ieu biasana kajadian nalika urang ngajalankeun pamutahiran anu pas.

Pikeun ngahindarkeun ieu, cukup lebetkeun paréntah ieu, kalayan tumut kana akun ieu vérsi dasar anjeun.

sudo apt-mark hold nvidia-370

Kumaha cara uninstall driver Nvidia?

Urang ngan ukur kedah ngajalankeun paréntah ieu:

sudo apt-get purge nvidia *

Sareng angkat supir Nouveau tina daptar hideung anu didadarkeun di luhur sareng laksanakeun:

sudo apt-get install nouveau-firmware

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

Kami balikan deui supados parobihanana tiasa diberlakukeun sareng ku éta kami balik deui ka supir gratis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Seteat cenahna

    "Nvidia condong masihan langkung seueur pangrojong pikeun komponénna pikeun sistem Linux tibatan, henteu sapertos pesaing na, éta masihan pangrojong anu langkung éksténsif."
    Naon omong kosong omong kosong nyaéta frasa ieu. Rongkah!

  2.   Lihuén cenahna

    Koméntar yén garis sudo add-apt-repository ppa: graphics-driver ngagaduhan rohangan tambahan, kedahna nyaéta:
    sudo add-apt-repository ppa: grapik-supir
    Sareng garis sudo apt-get install nvidia-370 kedah diganti ku:
    sudo apt-meunang install nvidia-390
    Wasalam

    1.    Darkcrit cenahna

      Wilujeng énjing Lihuen.
      Hatur nuhun pikeun panineungan anjeun, sajauh garis nvidia-370 mangrupikeun conto, urang sadayana henteu ngagaduhan hardware anu sami sareng henteu sadayana kartu ngadukung versi supir anu pangénggalna.

  3.   Patxi cenahna

    Kuring parantos ngumbara seueur halaman wéb anu nyobian nempatkeun driver nvidia sareng kuring ngalaman seueur masalah, tungtungna kuring mendakan pituduh ieu anu tiasa dianggo sampurna, kuring hatur nuhun pikeun ngabagi tutorial ieu.
    Grafik gtx 1050 dijalankeun dina:
    Motherboard Asus P5Q deLuxe
    Prosesor Intel core 2 Quad cpu Q9300
    kenangan 4 modul 2GB DDR2 800

  4.   pampyyto cenahna

    Halo, mimiti sadayana tutorial anu saé, tina 10. Kuring parantos nuturkeun léngkah-léngkah pikeun surat sareng nalika ngaéksekusi (éta masihan kuring kaluaran Nvidia, sareng nalika kuring ngajalankeun lsmod | grep nouveau, kaluaranana négatip, tapi pikeun ieu kuring kedah ngabalikan deui laptop ACER Nitro 5, pikeun pamasangan driver dina kasus abdi nvidia-driver-455 pikeun pangaruh)

    Kuring gaduh masalah nalika nyiptakeun file:
    nano /etc/modprobe.d/blacklist-nouveau.conf

    Sareng éta urang badé nambihan hal-hal ieu.

    daptar hideung nouveau
    daptar hideung lbm-nouveau
    pilihan nouveau modeset = 0
    aka nouveau pareum
    aka lbm-nouveau pareum

    ** Boh nalika masihan Ctrl + O atanapi Ctrl + X anu pikeun kaluar sareng nyimpen, dina tungtungna anjeun kedah masihan enter, tah, kuring meunang: (Éror nyerat /etc/modprobe.d/blacklist-noveau.conf: Widi ditolak.

    Aya solusi naon ieu? anjeun panginten kedah nempatkeun sateuacan (sudo) nano /etc/modprobe.d/blacklist-nouveau.conf

    Hatur nuhun, upami anjeun tiasa nyerat ka kuring, kuring bakal ngahargaan pisan.
    pampyyto@gmail.com