Kumaha kolaborasi dina pamekaran parangkat lunak open source nganggo Bazaar

Bazaar (atanapi bzr) mangrupikeun proyék ku Kanonis pikeun ngalaksanakeun kontrol vérsi dina pamekaran parangkat lunak open source kalayan gampang sareng saderhana. Éta pakakas anu dianggo dina Launchpad pikeun manajemén révisi paket. Di Launchpad disimpen seueur proyek open source tapi henteu sadayana; janten tutorial ieu ngan ukur bakal ngajantenkeun anjeun kolaborasi dina pamekaran aplikasi anu disimpen di dinya.

Upami anjeun henteu kantos ngadamel proyek di Launchpad sabab anjeun anggap rumit pisan, tulisan ieu bakal dipikaresep ku anjeun.

Bubuka

Pikeun ngamimitian, anjeun kedah masang bzr:

sudo apt-meunang install bzr

Bazaar ngandelkeun konci SSH pikeun mindahkeun file kana akun Launchpad anjeun. Upami anjeun henteu ngagaduhan konci SSH, anjeun tiasa nuturkeun pitunjuk ieu di handap pikeun kéngingkeun konci SSH anjeun tina Launchpad. Upami anjeun parantos gaduhna, anjeun tiasa ngalangkungan bagian ieu sareng langsung kana bagian "Ngagunakeun Bazaar".

Launchpad / konci SSH

Pikeun nyieun konci SSH anjeun:

ssh-keygen -t dsa

Ngajawab patarosan munggaran ku pilihan standar ku mencét Enter, teras lebetkeun "passphrase" atanapi "passphrase" kanggo konci SSH anjeun. Nalika réngsé, kuring lumpat:

ucing ~ / .ssh / id_dsa.pub

Salin konci publik anjeun, anu ditingalikeun dina léngkah sateuacana, sareng buka Launchap teras edit konci SSH anjeun:

https://launchpad.net/~username/+editsshkeys

Tong hilap robih nami pangguna x nami anjeun sareng éditanshkeys x konci SSH anjeun.

Témpél konci dina "Tambihkeun konci SSH" teras pencét "Impor Kunci Publik".

Ngagunakeun Bazaar

Anggap anjeun mendakan hiji proyek dina Launchpad anu anjeun badé kolaborasi, atanapi sigana anjeun hoyong unduh kode sumber na pikeun adaptasi sareng kabutuhan anjeun. Hayu ogé urang anggap yén proyék ieu perlbot. Upami éta, anjeun kedah angkat ka:

https://code.launchpad.net/~drsmall/perlbot/trunk

Anjeun tiasa ningali diréktori sareng sadaya file ("batang") sareng ogé ningali révisi tina proyék.

Upami anjeun hoyong unduh salinan "batang" kana hard drive anjeun, anjeun ngan ukur kedah ngajalankeun:

bzr tarik lp: perlbot

Paréntah ieu bakal ngaunduh kode sumber perlbot ka ~ / perlbot dina hard drive anjeun. Anjeun tiasa ngarobih sareng ngirim modifikasi anjeun deui kana batang (kalayan idin anu diperyogikeun).

Janten, sigana anjeun badé ngamimitian vérsi anjeun nyalira (atanapi "cabang"), dimana anjeun tiasa nyimpen sareng ngabagi modifikasi anu parantos anjeun lakukeun kana program, atanapi éta ogé tiasa janten hal anu diciptakeun ku anjeun anu hoyong dikembangkeun salaku tim . Kanggo ngalakukeun ieu, kumpulkeun sadaya file anu disimpen dina "cabang" anjeun dina Launchpad, teras lebetkeun kana diréktori lokal. Teras lumpat:

bzr ieu

Ieu ngarobah diréktori éta kana cabang. Upami anjeun milarian kasulitan, anjeun bakal ningali yén ayeuna aya diréktori anyar anu disebut .bzr dina diréktori anjeun. Éta tempat sadaya révisi sareng file disimpen kanggo dianggo ku bzr. Ayeuna, tambih sadaya file kana cabangna:

bzr tambihan *

Mangrupikeun kabiasaan pikeun ngajalankeun kabiasaan ngajalankeun paréntah salajengna pikeun mariksa parobihan antara vérsi pang anyarna sareng anu ayeuna. Anjeun henteu kedah ngalakukeun ieu pertama kalina.

bzr béda

Kalayan léngkah salajengna, urang badé ngédit édisi anu anyar. Mangrupikeun ide anu saé pikeun mairan ulasan anjeun pisan.

bzr commit -m "Koméntar tina Révisi XX"

Ayeuna anjeun bakal tiasa unggah ulasan anjeun kana "cabang" anjeun dina Launchpad. Upami cabangna teu acan aya, éta bakal didamel. Anjeun tiasa gaduh sababaraha cabang, janten kuring nyarankeun yén anjeun leres-leres namina. Paréntah ieu peryogi sababaraha menit, tapi tetep émut yén éta kedah nyiptakeun "cabang", unggah file anjeun, nyiptakeun révisi, jst.

bzr push lp: ~ user / projectname / branchname

Paréntah anu sanésna:

Ngadamel cabang:

bzr ieu

Unduh cabang:

bzr narik 

Perbarui cabang:

bzr ngadorong 

Tambihkeun file kana cabang anjeun:

bzr nambihan 

Pariksa bédana antara révisi:

bzr béda

Komitkeun ulasan:

bzr komitmen -m "Koméntar révisi"

Anjeun tiasa mendakan sesa paréntah dasar ku ngajalankeun:

lalaki bzr

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.