Kumaha leres ngarobih warna dina GIMP (sareng 2)

Kumaha cara leres nyaluyukeun warna dina GIMP (sareng 2)

Sakali kami ngartos kumaha alat digital sareng monitor néwak sareng baranahan warna, urang teraskeun.

II.- Naha nyaluyukeun warna dina RGB?

GIMP, Teu sapertos Photoshop, éta henteu ngagaduhan cara anu asli pikeun nanganan warna ngalangkungan sistem Warna Pangurangan -ogé disebut CMYK- tapi ngalakukeun éta salaku RGB. Seueur désainer grafis ngalakukeun kasalahan pikeun nyaluyukeun warna na ngalangkungan sistem. CMYK anu mangrupikeun kasalahan anu serius, pikeun ngartos naha kuring mastikeun hal sapertos anu bakal urang tingali, singgetna, naon….

Sistem Warna Subtraktif atanapi CMYK: dina angsuran terakhir urang parantos ngajelaskeun yén aya dua cara "Ponggawa" pikeun baranahan warna; anjeunna Sistem Aditif -anu urang parantos ningal- jeung Sistem pangurangan, langkung dikenal salaku CMYK.

El Sistem Warna Subtraktif, Teu sapertos RGB anu asalna tina total gelap -monitor dipareuman teu gaduh warna dina layar- asalna tina warna, biasana bodas, tina substrat -kertas, lawon atanapi permukaan anu tiasa dicetak- ka pigmén anu ditambihan. Disebut subtraktif sabab warna anu urang tingali mangrupikeun hasil tina pangurangan parsial gelombang cahaya dina permukaan substrat pigmén atanapi dicét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sistem warna RGB

éta dimimitian dina poék ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

… Samentawis anjeunna CMYK se

dimimitian dina permukaan,

biasana bodas.

 

 

 

Biasana metoda ieu dianggo pikeun percetakan industri -buku, poster, brosur, majalah, labél, jsb..- sareng pikeun ngahontal ieu, tilu tinta atanapi warna dianggo: Cyan, Magena, Ysiku sareng blacK, maka singkatan éta CMYK.

Pikeun ngahontal nuansa anu bénten, gambarna ditetelkeun janten titik-titik padet alit anu ukuranna béda-béda (tingali gambar) anu disebat massa tinta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"OK Bak, éta parantos dipikaharti ... tapi kunaon kéong kedahna kuring nyaluyukeun warna dina RGB teu CMYK? "dua pamaca biasa persépsi kuring bakal heran. Dasarna aya dua alesan:

  1. sanajan CMYK éta pasti cara pikeun ngagambarkeun warna upami urang ngarobih peunteun dina sistem ieu, anu saleresna urang robih nyaéta nilai-nilai massa mangsi, anu mangrupikeun kalepatan. Upami aya anu ragu ngeunaan ieu kuring bakal ngajelaskeun kalayan senang.
  2. Kisaran warna dinamis tina sistem CMYK jauh langkung sempit tibatan RGB, janten upami urang ngarobih RGB a CMYK bakal aya kaleungitan inpormasi warna anu teu tiasa dipulih ku cara naon waé. (Tingali gambar)

 

 

 

 

 

 

 

Gambar di RGB

 


 

 

 

 

 

 

 

Gambar di CMYK

 

 

 

Teraskeun…


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav <° Linux cenahna

    Argggg !!! Nalika kuring janten langkung bungah, anjeun lirén maca kuring. Sarua pisan sareng animasi Rusia: Koniec !!! NGABARAKATAK..

    Nuhun kanggo angsuran anu kadua ieu .. Abdi hoyong terang langkung * - *

  2.   rayonan cenahna

    Hiji patarosan, kumaha ngabéréskeun masalah kaleungitan inpormasi warna pikeun nyetak industri? atanapi anjeun ngan ukur damel ti mimiti CMYK? Abdi sanés désainer anu jauh ti éta tapi kuring panasaran.

    PS: Tulisan anu saé pisan! , Abdi ngantosan bagian salajengna.

  3.   Tina Toledo cenahna

    Henteu, gambar henteu kedah diolah dina CMYK tapi di RGB, langkungna upami gambar na dina modeu CMYK anjeun kedah ngarobih kana RGB pikeun nyaluyukeun warna na.
    Adobe Photoshop ngagaduhan fungsi sawangan CMYK pikeun gambar di RGB, sawangan ieu "dikalibrasi" nganggo propil ICC pikeun kéngingkeun gambar anu caket kana naon anu bakal dicitak dina monitor. Ieu disebut "Uji Lemes."

    Ayeuna, upami anu urang pikahoyong mangrupikeun gambar anu caket kana kisaran warna RGB anu paling disarankeun nyaéta percetakan Hi-Fi, anu disebut ogé héksakrom. ( http://consultoresfca.blogspot.com/2008/07/hexacromia-impresion-seis-colores.html )

    Upami aya anu hoyong langkung jero kana manajemen warna pikeun seni grafis, kuring nyarankeun manual anu saé ieu: http://gusgsm.com/notas_administracion_o_gestion_color

  4.   Arturo Molina cenahna

    Abdi ngantosan bagian katilu.
    Sanaos kuring heran, sakedik tina topik, naha ngan aya RGB sareng CMYK atanapi aya anu sanés?

    1.    Tina Toledo cenahna

      halo Arturo:
      Henteu, teu aya anu sanés ... modél warna na Sunda JEUNG B -Beureum, Koneng, Biru = beureum, koneng, biru-, anu urang pelajari nalika urang maén sareng krayon di TK, éta mangrupikeun sistem anu teu lami.
      Varian warna HiFi anyar anu dianggo dina industri seni grafis saleresna mangrupikeun varian tina sistem CMYK kumargi aranjeunna nuturkeun prinsip anu sami: nerapkeun séri massa tinta dina substrat pikeun ngahontal sababaraha warna.

      Kumaha upami aya sababaraha cara pikeun nganyatakeun niléy warna, salah sahijina dianggo pikeun desain halaman WEB: sistem héksadesimal.
      Dina Bab III kuring bakal ngadugikeun topik ieu sakedik deui.

  5.   Lucas Matthias cenahna

    Sakumaha pondok kuring terang, punten pikeun pelecehan, anjeun bakal terang kumaha ngartos.
    Nalika kuring lebet kana dunya Ph, kuring ngan ukur ningali tuto saatos tuto dugi ka gaduh teknik, pintasan keyboard sareng gulma anu sanés, éta henteu pernah terlintas dina pikiran kuring pikeun ngamimitian ti mana anjeun ngajelaskeun hal-hal, éta sabab kuring ngarasa leutik nalika maca laporan anjeun "Gimp dimana upami sareng dimana kadang" (atanapi sapertos kitu) kuring henteu pernah ngabayangkeun kaayaan sapertos kitu.
    Nuhun Tina

  6.   oleksis cenahna

    Tingali kumaha pikaresepeun, didieu ti saprak alit urang maénkeun warna sareng teu sadar urang nganggo modél sapertos ieu Sunda JEUNG B diajar sajak populér

    ♪ Beureum, Konéng sareng Biru… cataplum! ♪

    FanTina 😉

  7.   Kumankai cenahna

    Hai, kuring gaduh patarosan .... Kuring nganggo Gimp 2.8 sareng kuring ngarobah tina RGB kana CMYK sareng Separate + sareng éta kaluar anu poék. Kumaha carana kuring tiasa netelakeunana?
    Jigana, éta, éta gaduh magénta seueur teuing.

  8.   Galéna cenahna

    Halo, tutorial hébat! Kuring milarian anu béda kusabab kuring modé diajar ngagambar di Krita. Kuring némpél naon-naon sareng ayeuna kuring ningali yén warnana pareum. Nya kitu, nalika kuring ngarobah gambar ka Jpg, sadayana bakal normal deui, tapi éta tarik. Kuring parantos ngonpigurasi ka rgb tapi teu nanaon, kuring masih ningali kelirna sapertos dina pilem lami ... naha kuring kedah masang deui? Hatur nuhun kana kontribusi éta parantos ngabantosan kuring pikeun terang ngeunaan langkung seueur ngeunaan ieu.