Kumaha leres ngarobih warna dina GIMP (sareng 3)

Kumaha cara leres nyaluyukeun warna dina GIMP (sareng 3)

Dina dua cicilan saméméhna urang terang naha alat digital condong napsirkeun warna anu béda sareng ieu sababna perlu, dina sababaraha kasus, pikeun nyaluyukeun warna.

III.- Naon anu kuring kedah saluyukeun dina gambar?

Ieu dimana anjeun kedah nimbangkeun sipat warna:

  1. Nada:Disebut ogé hue atanapi chroma, éta mangrupikeun atribut anu ngabédakeun warna sareng ku kami nunjuk warna na: héjo, Violet, oranyeu.

  2. Jenuh: Éta inténsitas chromatic atanapi purity warna a.
  3. Kacaangan: Éta mangrupikeun jumlah cahaya anu dipancarkeun ku sumber cahaya atanapi dibayangkeun ku permukaan.

Naon gunana pikeun urang terang ieu? Nya, dasarna bakal ngabantosan kami mutuskeun gambarna kedah diringankeun, jenuh atanapi kenceng. Hayu urang tingali sababaraha conto:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ieu gambar anu parantos kami anggo sareng anu bakalan dijantenkeun parameter perbandingan pikeun latihan anu urang badé laksanakeun.

Nada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Upami urang ngabandingkeun gambar ieu sareng aslina kami perhatoskeun yén:

  • Anu mimiti biru pisan
  • Kadua beureum pisan
  • Katilu héjo pisan

Penyimpangan dina nada atanapi hue ieu disebat "Matak" o "invasi"Kalayan kecap séjén, salah sahijina matak biru, anu sanésna beureum sareng anu terakhir di biru. Dina kasus ieu, nada na kedah dibayar.

 

jenuh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dina hal ieu urang niténan yén warna na goréng pisan, éta teu jenuh pikeun ngahontal nada anu jelas tina gambar aslina.

 

Gurilap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Di dieu, dina kasus anu katilu, gambar na poék sareng meryogikeun cahaya.

Kedah disebatkeun yén mungkin aya kamungkinan dua atanapi sadayana tilu kasus panyimpangan warna ditingalikeun di dieu dina gambar anu sami, nyaéta, urang kedah ngabenerkeun nada sareng kacaangan; nada sareng jenuh; kacaangan sareng jenuh atanapi hue, jenuh sareng kacaangan.

 

Teraskeun….


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ares cenahna

    Teu kaitung sababaraha kali kuring mendakan gambar anu saé pisan (contona wallpaper), tapi "matak" sareng kuring parantos ngantepkeun. Upami abdi kantos terang sateuacan> _

  2.   Lucas Matthias cenahna

    Saé pisan Tina, kuring parantos terang ngeunaan manipulasi parameter ieu.

  3.   elav <° Linux cenahna

    Tina dalit ... UU

  4.   KZKG ^ Gaara cenahna

    Tina Anjeunna ngagaduhan kuring sapertos budak leutik ... aranjeunna masihan anjeunna sapotong permén leutik, sareng nalika anjeunna hoyong tetep tuang deui, aranjeunna ngawartosan ... «Teraskeun…" … NGABARAKATAK!!!

  5.   oleksis cenahna

    Saé pisan… ngantosan épisode salajengna 😀

    FanBoyTina 🙂

  6.   oleksis cenahna

    Halo Tina, balik ka dieu 😉 Aya kamungkinan ngahubungi anjeun ku mail, langkung saé pikeun silih tukeur ideu sareng padamelan ku cara kieu.

    Salam sareng urang enggal maca ...