Kumaha cara leres nyaluyukeun warna dina GIMP

Kumaha cara leres nyaluyukeun warna dina GIMP

Nalika kami nyawalakeun kamungkinan GIMP, dina subjek GIMP ... dimana enya sareng dimana kadang, salaku alat anu manpaat pikeun seni grafis, hal anu urang sadayana satuju nyaéta pikeun nyaluyukeun warna dina modeu RGB saé pisan. Kusabab kitu, kuring bakal nyobian ngembangkeun topik ieu sareng teu aya maksad anu sanés nyaéta nyiptakeun pitunjuk anu tiasa manpaat pikeun anu anyar dina seni warna digital ieu.

I.-Naha kuring kedah nyaluyukeun warna na?

Nya, mimitina urang kedah ngartos naon anu warna sareng, anu paling penting, kumaha urang ngémutanana, pikeun terang kunaon saruntuyan kompensasi kedah dilakukeun pikeun alat -monitor PC atanapi printer digital- ngagambarkeun éta sacaket kanyataanna.

Naon warna? Warna mangrupikeun atribut anu urang tingali tina objék nalika aya lampu. Cahaya diwangun ku gelombang éléktromagnétik anu ngumbara sakitar 300.000 kilométer per detik. Ieu ngandung harti yén panon urang réaksi kana kajadian énergi sareng sanés masalah éta nyalira.

Naon ieu hartosna? Dina kecap polos:

  1. Kelir sanés sipat intrinsik objék tapi lampu.
  2. Tanpa lampu -total gelap- henteu aya anggepan warna
  3. Kami ningali warna kusabab objék ngagaduhan sipat nyerep bagian tina spéktrum cahaya sareng ngagambarkeun bagian anu sanés.

Ayeuna, kedah diklarifikasi yén manusa ngan ukur tiasa ningal bagian tina gelombang cahaya éléktromagnétik éta, urang nyebat bagian anu gampang ditingali ieu "Spéktrum Katémbong" sareng jalma-jalma anu panjang gelombangna antara 380 sareng 770 nanométer.

 

 

 

 

 

Kunaon RGB?  Kanggo waktos anu lami, manusa parantos milarian cara pikeun néwak sareng baranahan warna, nyobian deukeut-deukeut kumaha anjeunna ningali di alam, dua cara "Mékanis" atanapi jijieunan pikeun ngalakukeunana nyaéta panggero Aditif y Ngurangan. Kecap RGB asalna tina Beureum, Gren y biru -Héjo Beureumjeung birul- sareng saluyu sareng jalan Aditif pikeun baranahan warna na.

Sistem Aditif Warna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modél aditif warna beureum, héjo, biru.

Warna Aditif

Kumaha gambarna dihasilkeun dina sistem RGB

Pikeun ayeuna urang moal nganalisis, sakedik waktos sareng supados henteu nyiptakeun kabingungan, sistem Ngurangan sareng urang khusus bakal fokus RGB (Aditif), anu salah sahiji anu bakal kami anggo GIMP, kumargi ieu mangrupikeun sistem anu digunakeun pikeun baranahan warna dina monitor urang sareng éta mangrupikeun cara kaméra moto éta.

"Saé pisan Tina… Sadaya choro éta saé pisan, tapi naha anjeun kedah nyaluyukeun warnana? ", dua pamiarsa kuring bakal nyarios.

Kuring bakal nyobian ngajelaskeun ku cara anu dipikaharti ku sadayana: nalika urang ka toko alat-alat rumah tangga, umum pisan urang ningali seueur set TV dihurungkeun sareng éta, sanaos éta disetél kana saluran anu sami, warna na katingalina benten. Ieu disababkeun ku fenomena fisik anu disebat Rentang Warna Dinamis anu henteu langkung ti kamampuan masing-masing alat pikeun ngagambarkeun daérah spéktrum warna anu katingali.

Janten, contona, dua kaméra tiasa néwak rentang warna anu béda henteu paduli résolusiana dina piksel per inci.

Rango

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grafik ieu nunjukkeun kumaha dua alat -A sareng E.-

gaduh rentang warna dinamis anu béda RGB

 

 

Teraskeun…


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

14 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav <° Linux cenahna

    Hebat, kuring hoyong teraskeun maca .. Masterful Tina UU

  2.   Ares cenahna

    Ngantosan ayeuna kanggo bagian kadua =)

  3.   Perseus cenahna

    Éta henteu adil, mimitina anjeun angkat kami ka "surga" sareng dina sababaraha detik "turunkeun" kami XD. Abdi ngantosan terusanana 😉

    PS Upami anjeun tiasa masihan tip pikeun nyocogkeun warna éta bakal diapresiasi (naha aplikasi pikeun linux atanapi sacara manual: P)

  4.   KZKG ^ Gaara cenahna

    Hébat Tina 😀
    Cobi tingali upami kuring tiasa diajar nganggo ... sahenteuna lumayan ogé GIMP HAHA, kuring kantos janten musibah nalika ngolah gambar ^ _ ^ U

  5.   Tina Toledo cenahna

    halo Perseus:
    Idéna nyaéta nampilkeun barang-barang dina "gigitan alit" supados langkung gampang dicerna. Kuring nyobian henteu nganggo basa téknis seni grafis sabab kuring sadar yén seueur didieu terang sareng dominasi nalika ngeunaan sistem operasi, tapi henteu seueur anu terang ngeunaan Téori Warna.
    Ayeuna, upami anjeun ngaraos yén kuring bakal lambat pisan, ngawartosan sareng kuring ngajantenkeun pangiriman langkung lami, tetep hiji hal dina pikiran; Kuring nyobian nyimpulkeun dina opat bab naon anu diperyogikeun kuring saminggu pikeun diajar di Universitas.

    GaaraSahenteuna dina warna kuring mastikeun yén saatos ieu anjeun bakal masihan langkung ti hiji deui ka seueur anu ngaku desainer grafis.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Saé Tina, sabab kuring resep desain grafis, desain wéb sareng fotografi. Hayu tingali naha kuring bungah ayeuna sareng kuring mimitian ku bantosan tulisan anjeun 😀

  6.   ngoléséd cenahna

    Didaktis, pikaresepeun sareng ngahibur.
    hatur nuhun

    1.    jhals cenahna

      Éta sababna henteu janten masalah upami Tina ngadamel topik anu langkung jembar sahingga urang sadayana diajar hiji hal = P

      Pikeun bagian kuring, kuring resep maca tulisan anjeun sareng, kuring terang yén seueur deui ogé 😀

      Wilujeng sareng hatur nuhun kana tulisan tina.

  7.   Tina Toledo cenahna

    Bagéan kadua parantos aya dina baki tinjauan ...
    ????

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Ayeuna kuring marios sareng nyatujuan 😀
      Hatur nuhun pisan kana sadayana 😀

      1.    kawani cenahna

        Langkung saé anjeun ngantepkeun langsung sapertos kuring, langkung ti naon waé anjeun nyimpen hasil

  8.   Lucas Matthias cenahna

    Ha lucu, ku ieu sadar kana bédana antara amatir (kuring) sareng propésional.
    Huy bueno!

  9.   kawani cenahna

    Kabeneran anjeun cicing.

    Tulisan anu pikaresepeun, janten Gimp henteu ngahesekeun kuring sapertos ngahesekeun kuring

  10.   oleksis cenahna

    Wah! Téori warna, désainer grafis ... kalayan séri ieu tulisan kami pasti bakal langkung saé nganggo GIMP. Hatur nuhun!

    Salam ti FanBoy # 1 ti Tina