Kumaha carana masang alat USB sareng CDROM dina PCMan sareng pangguna kami

Kuring nembé masang PC kalayan saeutik pisan sumberdaya di dieu dina padamelan kuring sareng pikeun ngahemat saloba memori, kuring dipasang Tés Debian jeung LXDE. Masalahna nyaéta nalika kuring nyobian masang mémori flash atanapi CD-ROM ngaliwatan PCManFM, ieu ngagaduhan kuring pop-up nyarios: Henteu Diotorisasi.

Dina hal mémori USB, solusi anu kuring mimitina mendakan nyaéta ieu:

1- Nyiptakeun dina /satengah seueur pisan polder anu namina USB, usb1 sareng sajabina, gumantung kana jumlah port USB.

2- Sakumaha biasana alat anu munggaran dipasang sdb, Kuring nambihan kana file / Jsb / fstab garis ieu:

/ dev / sdb1 / media / usb1 auto rw, user, noauto 0 0 / dev / sdb2 / media / usb2 auto rw, user, noauto 0 0 / dev / sdb3 / media / usb3 auto rw, user, noauto 0 0 / dev / sdb4 / media / usb4 auto rw, pangguna, noauto 0 0

3- Teras kuring masihan ijin sareng nempatkeun pangguna anu dimaksud salaku anu ngagaduhan folder éta:

# chmod -R 755 / media / usb * # chown -R user: user / media / usb *

Kuring reboot sareng kenangan dipasang dina diréktori éta sacara otomatis. Tapi CD-ROM Kuring masih ngalaman masalah anu sami. Kuring mendakan solusina Wiki Archlinux.

1- Salaku root urang ngadamel file /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d/55-myconf.pkla (anjeun tiasa milih nami anu sanés tapi éta teras kedah diakhiri .pkla).

2- Urang tambahkeun hal-hal ieu di jero:

[Idin Panyimpenan] Idéntitas = unix-group: storage Action = org.freedesktop.udisks.filesystem-mount; org.freedesktop.udisks.drive-eject; org.freedesktop.udisks.drive-detach; org.freedesktop.udisks.luks -unlock; org.freedesktop.udisks.inhibit-polling; org.freedesktop.udisks.drive-set-spindown ResultAny = yes ResultActive = yes ResultInactive = henteu

3 Teras kami nambihan pangguna dina grup neundeun. Upami grup ieu teu aya, urang ciptakeun:

# addgroup storage
# usermod -a -G storage USERNAME

Kami reboot sareng siap.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   mitcoes cenahna

    Dina hal éta kuring nyarankeun anjeun ngarobih na pikeun LMDE, dumasarkeun kana debian tapi lumayan ningkat dina pendapat abdi, sareng sanaos masih kakurangan sababaraha detil, numutkeun kuring, éta ngagaduhan.

    Teu aya kabeneran yén éta distro anu paling sering di bulan Agustus dina distrowatch payuneun Arch sareng Ubuntu, anu turun tina posisi kahijina tradisional dugi ka katilu.

  2.   @taregon cenahna

    Hal anu kajantenan kuring nyaéta ngagunakeun "slitaz" kuring henteu dipasang mémori usb, anu kedah kuring lakukeun nyaéta ngamimitian sistem ku alat anu nyangkut (upami kuring terang, kumaha pikabitaeun pikeun boot ningali éta dipasang). Ngagunakeun Asturix upami kuring tiasa ningali jandéla alit anu nembongan ka kuring tapi sanés naon anu anjeun gaduh di dieu, upami kuring kéngingkeun pilihan kanggo pencét atanapi nampi pikeun muka USB atanapi SD. Éta sakumaha nyatakeun [mitcoes] tapi ogé henteu ngagentos distro, anjeun henteu hoyong éta upami anjeun muja, ogé kuring nempatkeun kasusna pikeun nyatet yén detil na kajantenan pikeun anu sanés nganggo pcmanfm. 😉 ngan ukur éta dina kasus anjeun, anjeun nempatkeun seueur analisa, hatur nuhun 😀

    1.    elav <° Linux cenahna

      Hatur nuhun. Bener nya éta butuh kuring seueur padamelan pikeun milarian solusina mimitina, tapi hé, kuring parantos mendakan

      Salam sareng hatur nuhun parantos mampir.

  3.   ozkar cenahna

    @elav: Anjeun henteu nyobian masang policykit-1, kuring ngagaduhan masalah anu sami sareng éta policykit-1 anu henteu dipasang.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Kuring parantos atos ngainstall deui sareng éta henteu jalan ..

  4.   KZKG ^ Gaara cenahna

    Ah, naha anjeun mendakan solusina dina ArchLinux Wiki? HAHAHA ... janten maka anjeun tiasa ngritik Arch, atanapi «masochists» anu nganggona ¬_¬ ... hayu, upami sanés pikeun pangguna Arch, anjeun bakal langkung nyéépkeun padamelan pikeun milarian solusina 🙂

    1.    elav <° Linux cenahna

      Justru kusabab padamelan anu dianggo ku pangguna Arch sareng masokisme anu dialami, nyaéta anu seueur diajar dina wiki na hahahaha.