Kumaha carana masang ArchLinux ngalangkungan alat USB

Hirup nuju nyiapkeun tutorial dina cara masang ArchLinux, sareng kanggo tutorial éta anjeun peryogi anu sanés 🙂

Nya bisi 😀

Pikeun ngadamel LiveUSB atanapi sapertos anu biasa disebat, pamasangan USB tina ArchLinux, hayu urang cobian ku Unetbootin. Pikeun ieu urang kedah masangna, upami anjeun anggo Debian o Ubuntu nyaéta kalayan paréntah ieu:

  • sudo apt-meunang install unetbootin

Upami anjeun nganggo ArchLinux éta kalayan:

  • sudo pacman -S unetbootin

Sareng kitu sareng distro anu sanés, tapi upami anjeun nganggo Windows muhun ... didieu anjeun kedah ngaunduh: Unduh Unetbootin pikeun Windows

Sakali aranjeunna parantos siap, aranjeunna kedah mukakeunana (kalayan ijin administrasi), ieu bakal muncul:

Urang kedah milih pilihan «gambar disk«, Sareng urang pencét dina tombol di belah katuhu anu gaduh 3 titik (…)

Jandéla bakal kabuka, ngalangkungan urang kedah milari Arch ISO, anu sakuduna urang unduh sateuacanna (upami anjeun henteu ngaunduh, klik di dieu)

Éta kedahna PIKIR PISAN pisan di mana alat USB aranjeunna bakal nempatkeun pamasangan, kuring nyarankeun yén aranjeunna henteu ngagaduhan USB anu nyambung, teu langkung ti pendrive anu aranjeunna bakal ngadamel bootable:

Sakali anjeun milih USB leres, pencét OK sareng prosés na bakal dimimitian.

Nalika ieu dilakukeun, éta bakal siga kieu:

Ok, leres pisan meh siap 😀

Ayeuna datang anu paling penting ... éta kajadian éta Unetbootin henteu sapinuhna cocog sareng ArchLinux, sareng urang kedah ngarobih file anu tangtu dina alat USB urang supados tiasa dianggo.

Dina USB kami bakal file syslinux.cfg, urang kedah mukakeunana sareng anjeun bakal ningali ieu:

Tingali garis na #9 jeung #14, dina éta urang kedah nambihan tag / labél / nami alat USB urang, upami éta moal jalan pikeun urang. Pendrive dina conto disebut flash drive 2GB, janten nami anu kedah urang lebetkeun, kami bakal nambihan ieu di tengah garis éta: archisolabel = pendrive2GB

Di dieu kuring nunjukkeun kumaha tétéla:

Kami nyimpen file sareng éta waé 😀

Teu aya sanés 😉

Wasalam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

22 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ren cenahna

    Éta ngahesekeun henteu langkung gampil nganggo dd ???

    dd if = archlinux-2011.08.19 - »{core | netinstall}» - »{i686 | x86_64 | dual}». iso of = / dev / sd »x»

    1.    Edward2 cenahna

      Nya Unetbootin henteu rumit pisan, éta multi platform, ku sabab éta dianggo pikeun ngajantenkeun live live tina windows.

    2.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Dupi éta pikeun pangguna novice, kuring langkung resep henteu ngahesekeun hal-hal anu langkung seueur sareng dd 😀

    3.    lirén cenahna

      Éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring, unggal-unggal kuring hoyong nga-usb usb ku dd nalika boot éta nyarios ka kuring "Sistem Operasi teu kapendak", aya ideu naha? Oo

    4.    juconta cenahna

      Tuto unggulan, hatur nuhun guru !!

  2.   Ren cenahna

    Pokokna hatur nuhun KZKG ^ Gaara pikeun postingan anu kuring henteu terang ngeunaan éta sareng anjeun henteu kantos terang iraha anjeun peryogi aplikasi sapertos kieu. ^ _ ^

    1.    elav <° Linux cenahna

      Sareng percanten ka abdi, diperyogikeun .. Anjeun henteu terang sabaraha kali réncangna macét kusabab henteu terang kumaha nambihan iso kana mémori usb hahaha

    2.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Teu aya réréncangan, kasenangan

  3.   thegoodgeorge cenahna

    Iso anu anjeun nyarankeun pikeun diunduh pikeun AMD64, dual core atanapi x86_64?

    1.    Wali Komputer cenahna

      Abdi nyarankeun x86_64; dual nyaéta i686 + x86_64 versi

      Sakumaha dituduhkeun @ren, panggunaan dd pikaresepeun, ngahindaran gaduh aplikasi anu teu perlu dina sistem (utamina kusabab iso asalna parantos disiapkeun sareng urang ngahemat diri urang tina kedah "tambalan" naon anu teu dibéréskeun)

      Salu2

    2.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      CoreDual mangrupikeun ISO anu nyandak 32bits ogé 64bits, dimana anjeun tiasa milih mana anu kedah dipasang (32 atanapi 64), sedengkeun X86_64 (64bits) ngan ukur 64bits 🙂

  4.   Nano cenahna

    Sial anjeun nyalametkeun kuring bro, kuring kedah masang F16 sareng kuring henteu tiasa ngalakukeun éta ti pendrive ...

    Mamang: Ieu pikeun nganggo pendrive salaku dvd langsung sareng pasang dina pc, leres? Atanapi kanggo masang EN dina pendrive?

    1.    elav <° Linux cenahna

      Anggo salaku LiveCD atanapi LiveDVD

    2.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Pikeun hal anu anjeun carioskeun, lakukeun installer dina pendrive sareng tina ieu, anjeun pasang ON PC.

  5.   ngagoreng cenahna

    Ayeuna enya, teu aya alesan pikeun henteu masang Arch.

  6.   kawani cenahna

    Moal langkung gampil sapertos anu kuring béjakeun?

  7.   hirupUSB cenahna

    Naha anjeun terang upami aya pilihan / paréntah pikeun ngajadikeun beban liveUSB dina RAM?
    Kadang-kadang kuring kedah nganggo komputer tina liveUSB (sanés masang, tapi pikeun nganapigasi), sareng ngagaduhan 4gb ram, janten sadayana liveUSB tiasa dimuat dina RAM, sareng éta bakal langkung gancang. Tapi kuring henteu terang naha bakal aya pilihan pikeun nempatkeun dina syslinux.cfg atanapi dimana waé, pikeun kéngingkeunana.

    Gracias!

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nya kuring terang yén Slitaz ngalakukeun éta. Éta peryogi pikeun ningali kumaha éta ngalakukeun éta.

      1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

        Éta saleresna langkung kompleks tibatan sigana, kusabab Arch TIDAK a LiveCD, nyaéta ... éta mangrupikeun InstallCD sareng sanés anu sanés, éta bakal rumit tina sudut pandang kuring pikeun ngahontal naon anu diidinan Slitaz

  8.   jeankuro cenahna

    ―Logo kontribusi anu saé, anu unetbootin parantos ngéléhkeun kuring xD
    Teras kuring nembé ngadamel gambar tina jaring kuring anu ngagaduhan debian ku dd sareng éta waé, tapi dina catetan kuring yén kuring gaduh windows sareng unetbootin, henteu aya anu kaluar gambarna sareng program na saé nalika ngadamel anu béda janten usb xD

  9.   max cenahna

    Mangpaatna upami anjeun henteu gaduh pc anu nganggo Linux ayeuna

  10.   piguraSSS cenahna

    Éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring ... nalika ngarobih syslinux.cfg ... Kuring henteu ningali sadaya garis téks anu katingalina ku anjeun ... nalika kuring nyobian boot éta henteu masihan kuring pilihan pikeun masang, balikan deui , pareuman jsb ... upami henteu, éta ngintun kuring langsung ka terminal dina root ... tapi hatur nuhun kana bantosanna ... Kuring bakal tetep milarian 🙂