Kumaha cara masang codec multimedia

Aya masalah légal sareng anu sanés, anu nyababkeun Canonical nyandak kaputusan henteu nempatkeun dina pamasangan standar tina Ubuntu, bungkusan tangtu sareng sababaraha paket éta aya hubunganana codecs yén urang kedah masangkeun pikeun ningkatkeun kinerja urang Ubuntu.


Salaku ukuran munggaran urang bakal muka synaptic, anu tiasa urang laksanakeun ku ngetik tina konsol, garis paréntah ieu:

sudo sinaptik

Saatos ieu, sistem bakal naros ka kami kecap akses pikeun pangguna kami, saatos ngalebetkeun éta kami bakal di sinaptik.

Dina sinaptik urang angkat ka Configuration> Repositories sareng di dinya kami mastikeun yén ieu di handap aktip gudang:

Alam Semesta> Watesan> Multiverse

Pilihan ieu nyaéta anu muncul dina kurung dina tungtung garis katerangan unggal kotak centang, anu dititénan dina gambar ieu.

Upami kotak centang henteu dicirian sapertos dina gambar ieu, punten cirian teras tumampi.

Ayeuna urang muka konsol sareng nempelkeun garis paréntah ieu:

sudo aptitude masang ubuntu-diwatesan-tambahan

Garis ieu ngamungkinkeun pamasangan bungkusan tambahan watesan tina ubuntu diantarana nyaéta codecs pikeun ngadukung jawa, mp3, Divx, sareng anu panjang dll.

Ayeuna kantun codec medibuntu.

Medibuntu mangrupikeun gudang dimana urang tiasa mendakan sababaraha aplikasi sareng codecs anu henteu dipasang sacara standar dina Karmic.

-Kami nambihan Repository MEDIBUNTU:

sudo wget http://www.medibuntu.org/source.list.d/karmic.list --output-document = / etc / apt / sumber.list.d / medibuntu.list

-Kami ngimpor konci GPG:

sudo aptitude update && sudo aptitude masang medibuntu-keyring && sudo aptitude update

Ayeuna urang tiasa masang sababaraha bungkus énggal:

Pikeun playback DVD urang laksanakeun:

sudo apt-get install libdvdcss2 sudo apt-get install libdvdread4

Teras, tina konsol urang nyerat (opsional):

sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

Masang codec Windows, Real Networks, Quick Time, sareng anu sanésna:

Dina Ubuntu 9.10 32 bit urang laksanakeun:

$ sudo apt-get install w32codecs

Dina Ubuntu 9.10 64 bit urang laksanakeun:

sudo apt-get install w64codecs

Pasang codec tambihan anu sanés:

sudo aptitude masang non-gratis-codecs

Ti ayeuna urang ogé tiasa masang parangkat lunak proprietari sanés sapertos Adobe atanapi Skype tina Repository medibuntu.

sudo aptitude masang skype sudo aptitude install akoread

Kuring nyarankeun nganjang ka halaman MEDIBUNTU pikeun ningali pitunjuk dina platform anu sanés. Aya anu nyarankeun pamasangan flash player, tapi Karmic koala hadir sareng gnash dipasang sacara standar sareng kuring kedah nyarios yén éta nyamar salaku flash player anu saé pisan sareng gratis sareng sumber terbuka.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alejandro cenahna

    Tutorial anu saé pisan. Catet yén anjeun nyerat codecs dina paréntah sareng éta kedahna codecs, tanpa aksen.

    Hatur nuhun pisan, kuring peryogi anjeun ningali DVD!

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    "Codec" ngagaduhan aksen dina basa Spanyol. Wikipedia nyarios kitu: http://es.wikipedia.org/wiki/Codec
    Pokokna, hatur nuhun parantos masihan koméntar sareng kuring resep pisan yén kuring sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun! =)