Kumaha carana masang Linux Mint 14 Nadia léngkah

Upami anjeun pendatang ka Linux, aranjeunna panginten tiasa nyarankeun anjeun nyobian Linux Mint: sebaran anu saderhana pisan sareng gampang dianggo, salian ti éta, ngagaduhan tampilan anu ramah sareng relatif akrab tina anu asalna tina Windows.

Dina angsuran anyar ieu kami ngajelaskeun kumaha carana masang LinuxMint 14 Nadia step by step ... enya, ka dummies.

Pra-instalasi

Sateuacan anjeun tiasa masang Linux Mint 14, anjeun kedah ngalaksanakeun 3 léngkah:

  1. download gambar Linux Mint ISO.
  2. Kaduruk gambar ISO kana CD / DVD atanapi a kalam drive.
  3. Konpigurasikeun BIOS pikeun boot tina CD / DVD atanapi tina pendrive, gumantung kana naon anu anjeun pilih dina léngkah sateuacana.

 

Pamasangan léngkah-léngkah

GRUB 2, bootloader pikeun Linux Mint, bakal muncul. Kuring milih pilihan Mimitian Linux Mint.

Sakali sapatu bot Linux Mint, pencét kana ikon éta Install Linux Ubuntu mint:

Wizard instalasi bakal némbongan. Hal anu mimiti dipilih nyaéta basa pamasangan. Milih Español.

Pastikeun yén anjeun nyumponan sarat pamasangan minimum ku ngaklik Teruskeun. Perhatoskeun yén hiji-hijina sarat penting nyaéta ngagaduhan ruang disk anu diperyogikeun. Ngagaduhan konéksi Internét disarankeun tapi sanés sarat éksklusif. sabab anjeun bakal tiasa leunduhan undeuran bungkus nalika datang ka anjeun langkung raoseun.

Ieu mangrupikeun bagian anu paling sesah: partisi disk. Ieu 2 cara pikeun nuturkeun:

a) miceun sistem operasi anu lami sareng pasang. Ieu mangrupikeun pilihan anu paling gampang: hapus sadayana teras pasang di luhur. Henteu kedah manaskeun sirah ku ngabagi disk atanapi anu sapertos kitu.

b) ngabagi disk sacara manual.

Upami anjeun milih pilihan kadua, wizard partisi disk bakal ngamimitian.

Léngkah ieu opsional. Éta ngan ukur disarankeun pikeun pangguna panengah atanapi canggih anu terang naon ieu hartosna. Léngkah naon waé anu salah tiasa ngahasilkeun leungitna data dina disk. Upami anjeun henteu hoyong résiko, entong ngalakukeun éta.

Sacara umum, rekomendasi kuring nyaéta ngabagi disk kana 3 partisi:

1.- Pamisahan akar. Dimana sistem bakal dipasang. Anjeun kedah dipasang dina /. Abdi nyarankeun format file EXT4. Ukuran minimum kedah sahenteuna 5 gigs (2GB pikeun sistem dasar sareng sésana pikeun aplikasi anu badé dipasang di payun). Kuring ngulang deui, ieu ukuran minimum, sanés anu ideal (anu tiasa 10/15 GB).

2.- Pamisahan imah. Dimana bakal sadayana dokumén anjeun. Anjeun kedah dipasang di / bumi. Abdi nyarankeun format file EXT4. Ukuranana mangrupikeun pilihan murni pribadi sareng gumantung kana sabaraha anjeun badé nganggo éta.

3.- Pamisahan swap. Spasi ditangtayungan dina disk pikeun mémori swap (nalika anjeun kehabisan RAM sistem nganggo ruang disk ieu "ngalegaan"). Partisi ieu teu tiasa disingkahkeun sareng kedah aya enya atanapi leres. Ukuran anu disarankeun nyaéta: a) pikeun partisi tina 1gb atanapi kirang, swap kedah janten dua kali memori RAM anjeun; b) pikeun partisi 2gb atanapi langkung, swap sahenteuna kedah 1gb.

Nalika sadayana parantos siap, klik OKÉ sareng sistem bakal naroskeun upami anjeun satuju kana perobihanna.

Nalika sadayana parantos siap, pencét Pasang ayeuna. Hal anu pangpayunna nyaéta milih zona waktos:

Hal salajengna anu bakal kami atur nyaéta keyboard. Entong hilap pikeun nguji keyboard pilihan anjeun (khususna tombol rumit sapertos ñ, ç sareng Altgr + sababaraha kombinasi konci). Upami éta henteu tiasa dianggo leres, cobi perenah keyboard anu sanés.

Saatos ngonfigurasi kibor sumping konfigurasi pangguna.

Kantun lebetkeun nami pangguna sareng kecap akses, nami kanggo komputer sareng tangtoskeun naha kedah nyungkeun kecap akses pikeun lebet. Ti dieu ogé dimungkinkeun pikeun énkripsi folder pribadi, anu kuring henteu nyarankeun (sabab éta tiasa ngalambatkeun sistem) kecuali anjeun teuing paduli kaamanan dokumén anu disimpen dina mesin éta.

Tungtungna, salinan file bakal dimimitian sareng gambar bakal dipidangkeun nunjukkeun sababaraha kahadéan Linux Mint.

Sakali sadayana parantos siap, anjeun tiasa ngabalikan atanapi neraskeun uji coba sistemna.

Tungtungna, balikan deui sareng cabut disk / pendrive.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

35 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Juan cenahna

    Kuring nyobian masang LMDE 201303 dina partisi anu diperpanjang, kuring parantos menang 7 sareng ubuntu 13.04 dipasang, kuring leres-leres ngahapus ubuntu sareng ngonci mesin, kuring ngan ukur tiasa ngahanca w7 nalika diparios teu aya ubuntu.

  2.   R14 © cenahna

    Hai, saatos mutuskeun ngalih ka linux kalayan distribusi ieu kuring ngalaman masalah. Kuring parantos dipasang sareng partisi manual di gigir windows 7 sareng 8 sareng saatos ngatur pulih grub ku sababaraha tutos, nalika milih éta ngan ukur linux mit muncul, sanés salah sahiji 2 windows. Kumaha kuring tiasa aksés deui kana sistem lami kuring tanpa kedah pormat? Sambutan!

  3.   Ricardo Ariza Velez cenahna

    update grub2 dina konsol sareng anjeun bakal ngumbar sagala rupa

  4.   Malaikat Molina cenahna

    Kuring parantos nyobian masang mint, tapi ampir di tungtungna jandéla instalasi ditutup, tanpa ngirimkeun kuring kotak instalasi anu parantos réngsé, sareng nalika kuring ngabalikan komputer éta henteu ngamimitian Mint, layar tetep hideung kalayan kursus-kursus anu kedip-kedip, naon anu kuring tiasa laksanakeun ?

  5.   Rodrigo Frias cenahna

    Kuring nyobian masang Mint dina LVM, tapi éta ngéléhkeun kuring, éta dipasang sadayana, tapi éta ngalungkeun kasalahan nalika masang grub. Naha anjeun terang manual pikeun masang mint sapertos kieu?

    Salam!

  6.   Gustavo cenahna

    Halo, kuring énggal dina linux, kuring masang vérsi linux mint 14 nadia, sareng sadayana saé, masalahna nyaéta kuring henteu gaduh lengkep dina basa Spanyol, sareng kuring henteu terang kumaha carana ngalakukeun, atanapi naon anu kedah dilakukeun pikeun méréskeun masalah ieu, biasa kana windows ieu henteu kajadian kuring , punten wartoskeun ka kuring kumaha carana, hatur nuhun sateuacana sareng kuring ngarepkeun pitulung gancang !!!!!! :)

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Upami kuring émut leres, anjeun kedah masang bungkus bahasa-bungkus (sareng sadayana anu sami) ogé basa-dukungan-és atanapi anu sapertos kitu. Milarian aranjeunna sareng manajer paket.
      Surak! Paul.

  7.   Ricardo Fabara Camino cenahna

    Salam ti Ékuador, salam hormat pikeun karya hébat anjeun. Kuring parantos nganggo Redmond OS langkung ti 10 taun. Nembe pisan, kuring diajar anu leres ngeunaan Program Gratis sareng Sumber Terbuka, kuring milari distro anu pas pikeun kuring; Kami desainer sareng komunikasi wéb multimédia; Kuring mendakanana di GNU / LinuxMint 15 Cinnammon pikeun laptop Core i7: 64 bit, 8GB RAM, 165GB di C (program), 325GB dina D (inpormasi propésional sareng pribadi). Abdi hoyong pasang distro ieu salaku boot ganda, kuring parantos mariksa halaman wéb anjeun tapi kuring henteu terang kumaha cara ngabagi disk. Punten, naha mungkin pikeun ngalakukeun éta sakumaha tutorial ieu nunjukkeun: https://www.youtube.com/watch?v=-kP77ULr6pk? Tanpa kaleungitan inpormasi dina D sareng C. Hatur nuhun.

    1.    dmazed cenahna

      Mangtaun-taun kuring henteu nganggo turunan debian / ubuntu tapi sejauh kuring terang anjeun ngan ngetik sudo aptitude update grub2 dina konsol sareng éta waé, aya anu ngabenerkeun kuring upami ieu robih, tapi kuring ngalakukeun ieu nalika kuring masang sareng sababaraha mugrosoft os

    2.    DARWIN PACHECO cenahna

      Salam, pilihan anu pangsaéna pikeun henteu kaleungitan data nyaéta ngamimitian jandéla normal, teras pencét tombol ngamimitian, nyerat manajemén alat, teras klik manajemén disk sareng bisi khusus anjeun anjeun badé pencét disk D teras pencét katuhu sareng opsi ngirangan volume, Dina rohangan ieu dimana anjeun badé masang OS Linux anu énggal, minimal 20 gb disarankeun. teras kana partisi énggal atanapi rohangan kosong tina hard disk ieu anjeun moal napelkeun partisi naon waé ngarah anjeun ngalakukeun éta nalika anjeun milih partisi dimana Linux Mint bakal dipasang.

  8.   Kevin cenahna

    Halo, abdi hoyong masang linux dina Windows 7 PC kuring, naha kuring kedah partisi?
    Wasalam

    1.    David cenahna

      anjeun tiasa masangna di luhur linux, tapi anu pangsaéna pikeun kuring nyaéta nyieun partisi, sabab upami anjeun ngagaduhan kasalahan dina hiji sistem éta henteu mangaruhan anu sanés; anjeun bakal ngagaduhan inpormasi langkung lengkep ngeunaan windows 7.

    2.    kiko cenahna

      Abdi hoyong, pikeun anu munggaran, lebet kana dunya Linux sareng, kedah dipasang, kuring panginten ngalakukeunana dina partisi 250 GB dina hard drive kuring. Ninggalkeun jandéla dina partisi sanés hard drive kuring. aya masalah? Kumaha carana abdi tiasa milih sistem operasi mana anu kuring badé dimuat? hatur nuhun,

  9.   santydzs2 cenahna

    Halo, abdi hoyong dipasang windows sareng kuring hoyong gaduh linux kanggo nganggo duanana, masalah kuring nyaéta saatos ngalakukeun instalasi sakumaha anu parantos aya, sareng sakali éta réngsé kalayan sampurna, nalika kuring ngabalikan deui lap c éta bakal tetep macét sareng nunjukkeun modem pesen ieu manager [1618]: bray sinyal 15, mareumanana sareng éta tetep aya sareng nalika kuring ngabalikan pc sacara manual éta ngamimitian kuring langsung sareng windows sareng henteu mikawanoh linux, naon anu kuring kedah lakukeun atanapi naon masalahna (?

  10.   David cenahna

    Hatur nuhun pisan kana pituduh na, éta manpaat pisan pikeun kuring.
    Abdi ngahargaan sumbangan.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Béda! Pelesir a!
      Peluk! Paul.

  11.   EMERALD cenahna

    inpormasi anu disayogikeun saé pisan

  12.   Jorge cenahna

    Sae pisan pisan, kuring resep ieu

  13.   erney cenahna

    Kami peserta didik sareng naon anu kuring baca ngeunaan Linux kuring resep pisan, éta langkung saur sistem operasi na saé pisan. Abdi resep tulisan ieu kusabab éta dijelaskeun kalayan hadé. Hatur nuhun pisan. Mugi-mugi tetep nampi berita ti Linux.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      sawangsulna! nangkeup! Paul.

  14.   sumpah cenahna

    Kuring gaduh 2 hard drive, hiji primér sareng hiji sékundér, anu utami kuring ngagaduhan Windows 8 sareng anu sékundér diformat. Kuring nyobian sababaraha sistem supados abdi tiasa boot mint linux tapi teu aya anu dianggo pikeun kuring: tina hard disk sekundér anu sami kuring ngaunduhkeun kana anu ieu teras dipasang engké nalika lebet bios sareng nyobian boot ti anu sékundér, katingalina teu aya sistem operasi ogé kajantenan kuring nalika kuring badé masangkeunana tina usb

  15.   Sade cenahna

    Linux lebay, éta henteu tiasa dipasang dina pc kuring, anu henteu pernah kajantenan kuring kalayan windows, janten aranjeunna hoyong janten pilihan anu langkung saé?

  16.   tagihan cenahna

    Wilujeng sonten,

    Nya, kuring dugi ka dieu ogé, naon anu lumangsung nyaéta nalika anjeunna naros ka kuring pikeun ngaktipkeun deui MAC kuring, nalika hurung deui, sadayana sigana parantos saé.

    Tapi teras nalika kuring masihan simbol pingguin, layar janten hideung sareng dash di kénca luhur layar sareng tetep sapertos éta.

    Naon salah kuring?

  17.   Jaime Cabrera Maya cenahna

    Inpormasi anu saé pikeun ngenalkeun urang kana Linux. Hatur nuhun. Kuring bakal nganggo anu ieu pikeun masang Linux Mint dina PC kuring.

  18.   Daniel cenahna

    Dina kasus disk anu anyar, bersih. Naha langkung saé masang Linux heula teras Windows? Hatur nuhun!

    1.    Manuel de la Fuente cenahna

      Henteu, pasang Windows heula teras Linux. Upami anjeun masang Windows di tungtungna éta bakal ngancurkeun GRUB sareng anjeun kedah masang deui.

  19.   Amy cenahna

    Abdi peryogi bantosan. Abdi henteu terang naon anu kajantenan, naon anu tiasa kajantenan.
    Kuring masangna di gigireun Mac OS dina rohangan bébas. Tapi nalika kuring aya dina léngkah 4 (Nyiapkeun masang Linux Mint) éta sasuai jeung sarat, kuring teruskeun sareng éta henteu kajantenan ti ditu.
    TULUNG !!!!

    1.    elav cenahna

      Punten nganggo Forum kami pikeun ieu. 😉

  20.   Javier Garcia cenahna

    Halo wilujeng siang
    Kuring masang linux mint 17 sareng sadayana tanpa masalah, éta henteu naros kuring naon-naon tina partisi sareng ngabayangkeun yén éta dipasang dina partisi C kuring, anu dimana kuring ngagaduhan windows. Masalahna nyaéta ayeuna partisi D henteu mikawanoh kuring, anu dimana kuring ngagaduhan sadayana data ...

  21.   Carlo cenahna

    Dina mint linux kuring, kuring henteu tiasa nyiptakeun partisi swap. Kumaha cara kuring ngalakukeunana? Data naon anu kuring nempatkeun?

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Hai carlo!

      Kuring pikir éta bakal langkung saé upami anjeun nimbalankeun patarosan ieu dina jasa tanya jawab urang disebut Tanya FromLinux sahingga sakumna masarakat tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

      Rangkulan, Pablo.

  22.   tagihan cenahna

    Halo batur sapagawean! Hatur nuhun kana postingan anjeun, anu leres nyaéta kuring ngalaman masalah dina masang linux mint, sareng kuring sok 'kait' dina partisi. Kuring gaduh 2 hard drive sareng masing-masing 3 partisi, ayeuna kuring ningali topikna, kuring badé ngahapus 2 partisi tina hard drive kadua sareng nyiptakeun deui sapertos anu anjeun nyarioskeun pikeun masang linux.
    Sanaos kanggo ngajagi data abdi, kuring badé nyabut hard drive munggaran ti dewan sateuacan dipasang, sabab kuring ningali aya koméntar kana grup anu aranjeunna ngaleungit data sareng, éta pasti kusabab aranjeunna sering maén sareng editor partisi.
    Salam.

  23.   Francisco cenahna

    Kuring meunang kasalahan di handap ieu saatos ngabagi, nalika ngaklik "install now": "Format tabel partisi anu dianggo dina disk anjeun biasana ngabantosan anjeun ngadamel partisi anu misah pikeun boot loader code. Partisi ieu kedah ditandaan pikeun dianggo salaku "partisi boot EFi" sareng kedah sahenteuna 35 MB. Catet yén éta henteu sami sareng partisi anu dipasang / boot »

    Upami anjeun henteu balik deui ka menu partisi sareng menerkeun kasalahan ieu, pamasangan boot loader tiasa gagal engké, sanaos tiasa dimungkinkeun pikeun masang boot loader kana partisi »
    Abdi henteu terang naon anu kedah dilakukeun.

  24.   Bury burgos cenahna

    Muahahahahaha !!!! (Seuri ngagjaya).
    Anjeunna ngagaduhan masalah anu parah sareng firmware windows damn 8.1, sareng teu aya kasus masang windows XP atanapi 7 ...

    Abdi émut yén kuring gaduh disk Linux Mint ... sareng éta henteu langkung ti 5 menit Linux ngancurkeun firmware bodo sareng ayeuna di tungtungna, kuring tiasa masang Windows XP SP 3 salaku partisi.
    Hatur nuhun!!

  25.   Sebastian cenahna

    Halo Kuring nyobian masang ubuntu 16 sareng / atanapi mint dina pc abdi nganggo W7. Masalahna nyaéta kuring gaduh dua disk, SATA sareng IDE, janten kuring mutuskeun ninggalkeun W7 dina SATA, anu mangrupikeun anu kuring paling anggo pikeun fakultas sareng program sanésna sareng ngantepkeun IDE pikeun maénkeun sareng Linux. Masalahna nyaéta nalika kuring badé masang multi boot kuring ngan ukur tiasa aksés kana Linux (janten kuring leres-leres kaleungitan Windows) kuring ningali dimana-mana tapi kuring henteu pernah tiasa ngatasi masalah grub.