Kumaha carana masang Nautilus Coverflow dina Ubuntu

Upami anjeun terang naon éta Gloobus, anjeun moal kersa sono Coverflow. Salah sahiji fitur anyar anu paling hadé anu diwanohkeun ku Apple sareng MacOS X Leopard nyaéta Quicklook, a previewer dokumén diwangun kana pangatur file anjeun anu ngamungkinkeun urang pikeun ningali eusi file naon waé (video, audio, téks, gambar, sareng sajabana) dina instan. gloobus mawa fungsionalitas persis kana Linux, khususna salaku penyuluhan kana panyungsi file Gnome, Nautilus.

Operasi na persis sami: urang milih file dina Nautilus, urang pencét konci rohangan sareng langsung jandela bantu dibuka kalayan eusi file.

Spektakuler gancang, utamina upami urang ngagabungkeun sareng tampilan Coverflow anu anjeun tingali dina pidéo, saolah-olah éta panutup albeum. Pikeun ayeuna éta ngadukung format anu paling populér (PDF, TXT, JPG, PSD, MP3, MPG, jsb), tapi kumargi éta dimaksudkeun salaku sistem anu tiasa dilegaan, éta bakal kawilang saderhana manjangkeun kasaluyuanana.

Éta henteu acan di Repository utami, tapi di website maranéhanana Anjeun tiasa naros ka Ubuntu sareng anu sanés pikeun ngalebetkeun éta salaku standar.

Pasang Clutter View di Nautilus

Mimiti, anjeun kedah masang kagumantungan "kekacauan". Unduh bungkusan .deb dibéréndélkeun di handap sareng pasang éta.

Pikeun Karmic 32bit
libclutter-1.0-0_1.0.10-0ubuntu1~ricotz1_i386.deb
libclutter-1.0-dev_1.0.10-0ubuntu1~ricotz1_i386.deb
libclutter-gtk-0.10-0_0.10.2-1~ppa9.10+1_i386.deb
libclutter-gtk-0.10-dev_0.10.2-1~ppa9.10+1_i386.deb

Pikeun Karmic 64bit
libclutter-1.0-0_1.0.10-0ubuntu1~ricotz1_amd64.deb
libclutter-1.0-dev_1.0.10-0ubuntu1~ricotz1_amd64.deb
libclutter-gtk-0.10-0_0.10.2-1~ppa9.10+1_amd64.deb
libclutter-gtk-0.10-dev_0.10.2-1~ppa9.10+1_amd64.deb

nautilus

Sakali éta réngsé, kami undeur versi panganyarna tina Nautilus-Elementary:

  • cd
  • bzr branch lp: nautilus-SD
  • cd nautilus-SD
  • sudo aptitude build-dep nautilus
  • ./autogen.sh –prefigurasi = / usr
  • ngadamel && sudo ngadamel install

Teras, urang balikan deui nautilus (killall nautilus).

Siap!

Buka folder sareng aktipkeun pangaruh Coverflow via View> Clutter View. Upami anjeun mencét kana Coverflow anjeun bakal tiasa ngagéser elemen anu sanés anu ngawangun folder nganggo roda mouse atanapi panah (kénca sareng katuhu) dina keyboard.

Éta kénéh alfa

Entong hilap yén sanaos pikaresepeun sacara visual, éta masih versi alfa. Kitu cenah, upami anjeun ngagaduhan seueur masalah anjeun kedah nyobian versi GIT tina Clutter.

  • git clone git: //git.clutter-project.org/clutter
  • cd pabalatak
  • ./autogen.sh –prefigurasi = / usr
  • nyieun
  • sudo nyieun install

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Christian Soto Valencia cenahna

    tautan henteu tiasa dianggo deui

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Éta tiasa…. Ieu sadayana parantos kadaluarsa kumargi versi pamungkas Nautilus Elementary, anu parantos kalebet hal anu sami pisan (ku mencét F7).
    Surak! Paul.