Kumaha cara masang partisi dina Linux

Beda sareng Windows sareng MS-DOS, dina Linux, salian ti teu gaduh tugas surat -A B C D E: - pikeun disk drive sareng partisi, anjeun kedah nyaritakeun sistem iraha disk drive anu tiasa dicabut bakal dianggo pikeun ngaksésna sareng iraha éta bakal dilanjutkeun supados tiasa dihapus sareng diganti. Sakali disk drive ngonpigurasi dina sistem anjeun bakal kedah terang sababaraha cara sareng jalan pintas pikeun gancang dipasang sareng ngaleupaskeun aranjeunna.

Persiapan pikeun ningkatna

Sateuacan dipasang partisi, urang kedah ngadamel folder dimana urang badé dipasang. Hal ieu biasana dilakukeun dina /satengah/ (/ mnt dina sababaraha distribusi), janten disarankeun pikeun urang ngadamel didinya:

sudo mkdir / media / lalala

Dimana lalala mangrupikeun nami anu bakal dipimilik ku folder, urang tiasa masihan naon anu dipikahoyong.

Upami sistem file tina partisi anu bakal urang pasang nyaéta NTFS (Dipaké ku sistem operasi Windows nt, Windows 2000, Windows XP, Windows Media Center, Windows 2003 Server, Windows Vista sareng Windows 2007 Server), maka éta disarankeun instalar pangawasana ntfs-3g supados ngagaduhan pangrojong nyerat dina partisi éta:

sudo aptitude masang ntfs-3g

Upami gantina sistem file na UFS2 (Dipaké ku kalolobaan sistem operasi dumasar kana BSDsiga NetBSD, OpenBSD, FreeBSD sareng turunanana), maka sateuacan ningkatkeun partisi urang kedah ngamuat modul kernel kana mémori TUFS:

sudo modprobe ufs

Pikeun ngahindarkeun henteu kedah dimuat unggal waktos sistem dimimitian, urang tiasa ngédit file na / jsb / modul:

gksudo gedit / jsb / modul

Sareng nambihan garis ieu sateuacan 'loop':

TUFS

Pamasangan partisi

Ayeuna urang badé masang partisi dina folder anu didamel. Ieu ngandung harti yén eusi partisi bakal muncul dina folder éta. Paréntah pikeun masang disk sareng / atanapi partisi nyaéta gunung, sareng dianggo sapertos kieu:

$ sudo dipasang -t filesystem [-atawa Pilihan] / dev /partisi mount_fold

Perlu dicatet yén upami aya kasalahan nalika ningkat, data partisi moal dikompromikeun, éta ngan saukur moal dipasang.

Parameter

Harti parameter anu digunakeun dina paréntah gunung Éta nyaéta kieu:

  • filesystem: nyaéta sistem file tina partisi; tiasa vfat (FAT16 y FAT32), ntfs (NTFS) atanapi TUFS (SFU y UFS2); aya nilai kamungkinan anu sanés, tapi éta henteu kalebet dina tulisan ieu. leres éta TUFS, maka urang wajib nunjukkeun pilihanna ro y ufstype (anu terakhir upami janten UFS2).
  • pilihan: mangrupikeun pilihan anu dipasang, tiasa nyandak langkung ti hiji nilai, upami éta nilai dipisahkeun sareng koma (,). Sababaraha kamungkinan nilai nyaéta ingkar (nilai standar), ro (Baca Hungkul, nyaéta, Maca Hungkul) sareng ufstype (pikeun nangtoskeun jinis filesystem UFS, upami ieu dianggo); upami henteu aya pilihan khusus anu ditetepkeun, urang tiasa nyerat ingkar, atanapi henteu malire parameter ieu sadayana (ogé ngaleungitkeun -o ti payun). Dina artikel ieu, kami bakal nganggo parameter ieu ngan ukur pikeun ningkatna partisi SFU y UFS2, sareng pikeun dipasang nalika ngamimitian sistem (tingali judul Masang dina ngamimitian sistem).
  • partisi: mangrupikeun idéntifikasi partisi anu badé dipasang; tiasa hdXY bisi disk IEUH o ATAatawa sdX, Y bisi kabawa Kang Tata; éta X nyaéta hurup hard disk (a pikeun anu munggaran, b kanggo anu kadua, jst) sareng anu Y nyaéta nomer partisi (1 pikeun anu munggaran, 2 kanggo anu kadua jst). Upami urang hoyong terang nami partisi anu aya dina komputer, jalankeun paréntah ieu:
$ sudo fdisk -l
  • mount_fold: nyaéta folder dimana partisi bakal dipasang, nyaéta dimana data (file sareng folder) partisi bakal muncul; dina kalolobaan kasus éta dina /satengah/, sanaos panginten aya dimana waé (tingali judulna Persiapan pikeun ningkatna).

Conto konkrit

Pikeun masang partisi FAT16 o FAT32:

sudo mount -t vfat / dev /partisi /satengah/mount_fold

Pikeun masang partisi NTFS:

sudo mount -t ntfs / dev /partisi /satengah/mount_fold

Pikeun masang partisi SFU:

sudo mount -t ufs -o ro / dev /partisi /satengah/mount_fold

Pikeun masang partisi UFS2:

sudo mount -t ufs -o ro, ufstype = ufs2 / dev /partisi /satengah/mount_fold

Pikeun masang partisi dimana Ubuntu nyaéta:

sudo dipasang / dev /partisi /satengah/mount_fold

Masang dina ngamimitian sistem

Sakali kami parantos tiasa masang partisi, éta bakal tetep dipasang nalika sistemna jalan. Nalika urang ngahurungkeun deui atanapi mareuman komputer, urang kedah ngémutan deui partisi. Upami urang hoyong dipasang unggal-unggal urang ngamimitian sistem, urang kedah ngarobih file na / Jsb / fstab:

$ sudo gedit / etc / fstab

Di dieu éta parantos dianggo gÉdit, tapi editor téks naon waé anu tiasa dianggo, sapertos Nano o Vim. Éta merenah pikeun dipaké gksudo o kdesu tibatan sudo pikeun ngamimitian éditor dina modeu grafis; anu kahiji nyaéta pikeun desktop GNOME sareng anu kadua pikeun KDE.

Sakali file kabuka, urang kedah ngarobih garis anu dimimitian ku idéntifikasi partisi anu urang pasang (/ dev / hdXY o / dev / sdXY) ku ieu di handap:

/ dev /partisi /satengah/mount_fold filesystem Pilihan 0 0

Upami garis éta teu aya, urang tambihan kana tungtung file.

Argumenna sami sareng nalika urang ngagunakeun paréntah gunung. Di dieu, upami dina pilihan kami henteu nganggo nilai naon waé, urang kedah nyerat ingkar, sareng urang bakal ngagaduhan sapertos kieu:

/ dev /partisi /satengah/mount_fold filesystem standar 0 0

Upami éta partisi FAT16 o FAT32 sareng éta henteu tiasa dianggo pikeun kami ingkar, urang tiasa nyobian pilihan ieu:

otomatis, pangguna, exec, umask = 000
standar, rw, pangguna, otomatis, umask = 0

Kalayan anu terakhir, baca, nyerat sareng ngaéksekusi idin kanggo sadaya pangguna. Upami urang hoyong ngawatesan idin ieu ngan ukur ka kelompok pangguna khususna (contona: pamaké), pilihan kedahna sapertos kieu:

standar, rw, pangguna, otomatis, umask = 007, gid =kumpulan 0 0

Dimana kumpulan kedah diganti ku grup pangguna, contona, pamaké.
Akhirna, upami ku alesan naon sababara karakter (sapertos hurupna ñ), urang kedah nambihan pilihan ieu sareng anu sanés anu dianggo, pikeun ngarobih peta karakter:

iocharset = utf8

Salaku conto, garis tiasa sapertos kieu:

/ dev / hda0 / media / hda0 vfat default, rw, user, auto, iocharset = utf8, umask = 000 0 0

Pikeun masang sadaya alat anu didaptarkeun dina file / Jsb / fstab urang kedah ngajalankeun paréntah ieu di a Terminal:

sudo gunung -a

Kalayan ieu kami parantos gaduh partisi kami dipasang unggal waktos Ubuntu dimimitian.

Ngadamel peluncur kana partisi

Sakali kami dipasang dina partisi, kami mastikeun yén sakapeung tiasa janten teu nyaman pikeun teras aksés kana folder / média / hdXY (atanapi anu parantos kami khususkeun), pikeun ngajawab ieu kami tiasa ngalakukeun dua hal:

  • Ngadamel peluncur simbolis dina folder kami imah atanapi dina folder sanésna
  • Ngadamel ikon dina desktop anu ngarahkeun kami ka folder pemasangan

Peluncur simbolis dina / bumi

Pilihan kahiji nyaéta nyiptakeun peluncur simbolis (aranjeunna sapertos jalan pintas tina Windows), contona dina folder pribadi urang imah. Kalayan ieu kami bakal tiasa ngaksés partisi tina folder ieu sareng henteu nganggo duplikasi inpormasi.

Kami nyerat garis ieu di Terminal:

$ ln -s / media /mount_fold / Home /pamaké/tujuan_fold

Dimana mount_fold nyaéta folder dimana urang masang partisi, pamaké nyaéta nami pangguna kami dina sistem sareng tujuan_fold mangrupikeun peluncur simbolis anu bakal urang jiptakeun janten polder ningkatna.

Ikon dina desktop

Upami anu urang pikahoyong nyaéta nyiptakeun ikon dina desktop, urang kedah ngalakukeun hal ieu:

Dina GNOME

  1. Kami nampilkeun ménu kontéks desktop (tombol beurit katuhu)
  2. Kami milih pilihan Nyiptakeun tautan
  3. Kami milih jinisna link
  4. Urang eusian kolom kosong ku data anu diperyogikeun
  5. Kami nampi tautan anu badé didamel

Dina KDE

  1. Kami nampilkeun ménu kontéks desktop (tombol beurit katuhu)
  2. Kami milih pilihan Nyiptakeun Anyar -> Tautan ka Alat -> Hard Drive
  3. Dina tab Umum, urang nyerat nami ikonna
  4. Dina tab Device, urang nyerat idéntifikasi partisi (/ dev / hdXY)
  5. Kami nampi tautan anu badé didamel

Pembongkaran partisi

Upami ku alesan naon anjeun hoyong unmount partisi, anjeun kedah nyerat ieu dina Terminal:

sudo umount map

Dimana map nyaéta lokasi folder dimana partisi dipasang (contona: / hartosna / hdaX).

sumber: Pitunjuk Ubuntu


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

20 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Éléktronik cenahna

    Hatur nuhun pisan kana blog anjeun, éta parantos manpaat pisan pikeun kuring.

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Sawangsulna! Hatur nuhun pikeun dorongan!
    Rangkulan! Paul.

  3.   Jofalko cenahna

    Naha anjeun tiasa masang partisi dina folder di bumi anjeun (mis. Dokumén) kalayan garis dina fstab? Kuring nyobian na naha éta masihan kuring kasalahan nalika ngamimitian linux, atanapi henteu dipasang nanaon. Naha mustahil?

  4.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Sacara prinsipna kedah tiasa. Naha anjeun tiasa ngalangkungan kami garis fstab anu anjeun anggo?
    Surak! Paul.

  5.   Jofalko cenahna

    Hai, Pablo:
    Garis anu kuring anggo pikeun dipasang dina fstab nyaéta:
    / dev / sda3 / home / jose / Dokumén ntfs standar 0 0
    Nya, sistem ngagentos nami folder «Dokumén» ku nami label volume unit, anu dipasang tapi kosong. Upami tibatan éta kuring nempatkeun kana diréktori anu sanés p. tilas / média / data, éta tiasa dianggo sampurna.
    Salam.

  6.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Naha anjeun pastikeun yén garis ieu saatos anu dipaké pikeun masang partisi HOME anjeun (upami anjeun ngagaduhan) ??? Coba nempatkeun garis éta terakhir, di handapeun sésana garis anu masang alat / partisi anu béda dina sistem anjeun.
    Surak! Paul.

  7.   Jofalko cenahna

    Leres, éta terakhir, saatos ngamuat partisi bumi sareng gentos.

  8.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Janten kuring henteu terang. Dina tiori sigana mah éta kedah dianggo sampurna. Hiji-hijina hal anu nyerang kuring nyaéta garis fstab abdi sadayana tungtungna 0 1, sareng anjeun ditungtungan ku 0 0. Kuring henteu yakin tapi mungkin éta aya hubunganana sareng éta.
    Surak! Paul.

  9.   Jofalko cenahna

    Kuring parantos ningali manual sareng pilihan terakhir aya hubunganana sareng cek sistem upami aya restart ... ogé, kuring parantos nyobian kalayan nilai anu sanés sareng éta henteu jalan. Sakitu waé, hatur nuhun kana bantosanna.
    salam

  10.   panajong25 cenahna

    Dina bagian parameter anjeun henteu nempatkeun namina

  11.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hatur nuhun! Sigana mah kuring parantos ngabenerkeunana. 🙂

  12.   David Peru cenahna

    Kuring bakal pisan ngahaturkeun upami anjeun tiasa ngajawab patarosan kuring langsung.
    Kuring gaduh laptop HP dimana Windows XP sareng Ubuntu 14.04 dipasang. Abdi dina prosés hijrah ka Linux sareng laptop ieu sanés kanggo panggunaan kuring anu éksklusif.
    Patarosan abdi upami abdi tiasa kumaha waé nyiptakeun partisi tina linux anu tiasa ditingali engké tina windows. Ideu kuring nyaéta ngagunakeun partisi ieu salaku daérah padamelan umum, dimana kuring tiasa nyimpen file anu dikerjakeun sareng éta tiasa ditingali ku duanana sistem operasi.
    Butuh seueur padamelan pikeun masang UBUNTU 14.04 kusabab kartu grafik sareng kuring hilap naroskeun ngadamel daérah umum. Abdi ngahargaan bantosan sateuacanna pikeun patarosan ieu.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo david!
      Tangtosna tiasa. Pikeun nyiptakeun ruang kerja "umum" nalika anjeun nyauran éta, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta nyiptakeun partisi dina format ntfs atanapi fat32. Partisi ext4 "henteu katingali" kana Windows (kecuali upami anjeun nganggo program khusus).
      Surak! Paul.

      1.    David Peru cenahna

        Dear Pablo. Hatur nuhun pisan kana waleran anu gancang.
        Punten naha anjeun tiasa langkung jelas? Kumaha kuring ngadamel partisi éta? ? sareng Gparted?
        Éta hartosna kuring badé ngabagi wilayah disk linux atanapi area windows disk, leres?
        Upami éta nganggo gparted, punten wartoskeun ka kuring, salaku novice, kumaha kuring kedah ngalaksanakeunana.
        Kuring ngabayangkeun yén kuring moal ngagaduhan karugian data (atanapi program) dina kadua sistem, leres?
        Kuring perhatoskeun ti Gparted yén kuring ngagaduhan daérah "ext4" kalayan "/" 55.24 GiB kalayan 7.30 GiB anu dianggo. ieu normal ??
        Hatur nuhun pisan.
        David

        1.    hayu urang nganggo linux cenahna

          Halo david! Tingali, hal anu paling saderhana nyaéta anjeun henteu ngalakukeun nanaon. 🙂
          Henteu serius. Tina Linux anjeun kedah tiasa aksés kana file Windows anjeun tanpa masalah sareng ti Windows, jelas, anjeun ogé kedah tiasa aksés kana file éta.
          Naha partisi Windows nembongan nalika anjeun ngamimitian sistem? Maksad abdi, naha anjeun tiasa ningali naon dina Windows anu anjeun sebut C: \?
          Upami henteu, maka sadaya masalah anjeun bakal ningkat kana partisi éta (anu Windows dipasang). Éta anu paling gampang sareng gancang.
          Pikeun ieu, kuring nyarankeun anjeun maca tulisan ieu (sanaos cekap hiji):
          https://blog.desdelinux.net/montar-una-particion-ntfs-o-fat32-al-arrancar-ubuntu/
          https://blog.desdelinux.net/como-montar-hdds-o-particiones-mediante-terminal/
          https://blog.desdelinux.net/con-fstab-como-montar-automaticamente-una-particion-ntfs/
          https://blog.desdelinux.net/auto-montar-particiones-con-fstab/
          https://blog.desdelinux.net/como-auto-montar-particiones-al-inicio-la-forma-facil/
          https://blog.desdelinux.net/como-montar-una-particion-en-linux/
          Surak! Paul.

  13.   Pak Axolote cenahna

    Halo, ucapan salamet dina situs ieu sareng pitunjuk anu jelas sapertos kitu. tapi waktos ieu kuring henteu mendakan jawaban na. Abdi ngawartosan anjeun:

    Abdi saurang novice Linux, kumargi langkung ti 3 taun ka pengker kuring ngaleungitkeun Winuck, tapi kuring jauh pisan ti ahlina, sareng masalah ieu mangrupikeun conto anu saé. Mudah-mudahan anjeun tiasa ngabantosan kuring:

    Kuring parantos nganggo Ubuntu sareng Lubuntu saprak kuring terang Linux. Ayeuna kuring mutuskeun pikeun ngaléngkah sareng nyobian Ubuntu 14.04, Elementary OS sareng PepperMint sadayana dina lap mini HP anu sami anu parantos janten harta karun.

    Kanyataanna nyaéta kuring henteu ngagaduhan waktos dimana nyadangkeun file pribadi kuring anu aya dina partisi anu misah anu dilakukeun dina FAT32, sareng kuring mutuskeun résiko ngabagi deui masang 3 Distros anu disebatkeun tanpa pormat sadaya disk.

    Kuring maca saloba anu kuring pikir perlu dina masalah éta sareng kuring ngaluncurkeun diri salaku petualang gagabah ... ..tapi aya anu lepat sareng kuring henteu tiasa ngaksés partisi sda3 dimana file-file kuring sabab nyatakeun GParted yén éta henteu ngagaduhan sistem file anu dipikaterang sareng ku sudo blkid bahkan henteu ngiringan kuring balesan.

    Nalika partisi kuring ngadamel 3 primér sareng hiji diperpanjang sareng 2 logika di jerona. Anggo ext4 sareng jelas SWAP. Tapi ULAH ngarobah sistem file ti anu éta FAT32 supados henteu mupus atanapi ngaruksak éta.

    Sajauh ieu kuring ngan ukur masang Ubuntu 14.04 dina: sda1 ext4 primér / boot

    Sigana mah patarosan na nyaéta: Kumaha kuring terang atanapi napelkeun sistem file ka sda3 pikeun masangna sareng gaduh aksés kana dokumén kuring, MUSIK, poto, sareng sajabana? Naha Testdisk ngabantosan kuring dina hal ieu? Naha kuring kedah nga-instal ulang Ubuntu 14.04 pikeun ulang partisi sareng ngarobih hiji hal dina prosés éta?

    Kuring miharep kuring parantos nganyatakeun jelas sareng tiasa ngabantosan kuring, salaku salah sahiji alesan kunaon Linux mikat kuring nyaéta kamungkinan nyobian, kaliru sareng diajar kalayan bantuan komunitas ageung sapertos Linuxeros anu gairah.

    Hatur nuhun sateuacana.

  14.   Laurentius cenahna

    Hello.
    Naon bédana antara metode ieu anu nganggo garis / dev / sdx pikeun nyetél partisi pikeun dipasang sareng anu nganggo parameter UUID = XXXXXXXXX?
    Kuring ningali yén fstab abdi nganggo anu terakhir.
    Salam.

    1.    yukiteru cenahna

      Kalayan UUID, sistem nganggo idéntik unik statis pikeun unggal partisi nalika dipasang. Metoda ieu langkung saé tibatan ngagunakeun / dev / sdX kumargi anu terakhirna dinamis sareng robih numutkeun deteksi alat ku kernel. Parobihan dina kernel atanapi udev tiasa ngarusak skéma ieu, bari sareng UUID ieu henteu kajantenan, sareng éta sababna aranjeunna nganggo éta.

  15.   Fabian cenahna

    Hai kumaha kabarna?
    saatos ningkatkeun partisi anu kuring gaduh dina / dev / sda4 in / data
    Kumaha kuring nyiptakeun peluncur dina titik motivasi éta?
    muncul dina panjelajah disarengan drive anu sanés?
    rahmat kuring nganggo FEDORA 22

  16.   Andrés cenahna

    halo sareng kumaha anjeun ngalakukeun sareng partisi mac hfs + ti ubuntu kanggo maca sareng tiasa aksés kana file ieu, anjeun henteu tiasa lebet mac ngan ukur ti ubuntu naha aya cara pikeun nyalin disk ieu kanggo engké maca sareng nyerat dina ubuntu?