Kumaha carana masang supir Radeon panganyarna dina Ubuntu / Mint

Pikeun anjeun anu parantos nuturkeun beja panganyarna dina Phoronix, pastina anjeun parantos nguping éta Vérsi 12.4 tina supirna katalis ti AMD, nyaéta versi panganyarna naon anu sayogi pikeun anu gaduh kartu Radeon 2000/3000/4000 sareng kumaha carana tiasa kirang, vérsi ieu henteu ngadukung X.org 1.12.

Ubuntu y mint Sacara standar éta datangna ku supir gratis, pastina langkung ti hiji anu gaduh laptop parantos terang suhu langkung luhur tibatan supir propriétari sareng dina sababaraha kasus sapertos kuring, antara 15 sareng 20 derajat langkung luhur. Milarian di Phoronix Kuring mendakan ieu leres pisan, sareng kuring henteu ngan ukur hiji anu ngalaman masalah ieu, janten kuring mimiti nalungtik sareng mutuskeun milari jalan kaluarna.

Mimiti urang masang ngalangkungan PPA ieu anu didamel ku a Pamaké phoronix, git xorg-server-radeon sareng ati paling anyar, méja pang anyarna jsb.

Kami nuturkeun léngkah ieu:

Kami nambihan ppa:

sudo add-apt-repository ppa:oibaf/graphics-drivers
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

Halaman wéb PPA: https://launchpad.net/~oibaf/+archive/graphics-drivers

Léngkah di luhur dilakukeun dina kasus urang parantos ngagaduhan supir anu sacara standar Ubuntu / Mint, Upami kitu urang kedah nyabut supirna fglrx ngaliwatan Sinaptik.

Saatos ieu kami bakal masang paket vdpau

sudo apt-get install vdpau-va-driver

Pikeun ngalaksanakeunnana urang pasang iket libg3dvl-méja

sudo apt-get install libg3dvl-mesa

Maka urang tiasa masang tukang lalajo

sudo apt-get install mplayer

Kami nguji akselerasi pikeun mpeg2, sanaos kapayunna sigana bakal tiasa ngagancangkeun langkung seueur jinis codecs.

Mplayer -vo vdpau archivodevideo

Ayeuna gelut sareng masalah overheating. Sababaraha anu ningali alesan na sareng ngan saukur humandeuar masalahna, tapi aya solusi anu tiasa ngungkulanana, éta disebat profil, sareng urang tiasa milih antara otomatis, handap, pertengahan sareng luhur, ku ieu urang tiasa ngendalikeun énergi tina gpu urang. Dina kasus kuring Kuring geus ninggalkeun éta low.

Sudo echo "low" > /sys/class/drm/card0/device/power_profile

Kusabab parobihanana ngan ukur samentawis, urang ngalakukeun hal ieu supados sistemna salawasna dimimitian dina low:

sudo nano /etc/rc.local

sareng di jero urang nyerat:

echo "low" > /sys/class/drm/card0/device/power_profile

Rengse ieu, urang ngahémat.

Kami reboot sareng urang kedah ngagaduhan sistem kami anu anyar sareng damel sampurna.

Éta henteu sami sareng ngagunakeun supir resmi ATI, tapi sahenteuna supir gratis ieu ningkat sareng pastina dina waktos anu caket pisan urang bakal tiasa menikmati akselerasi pidéo lengkep, hiji-hijina hal anu leres-leres lepat nyaéta flash, kuring henteu ' t terang pisan perkawis éta. sabab, tapi hé, kuring bakal tetep ngantosan paningkatan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   nano cenahna

    Kuring buang ieu, urang simpen.

    Leres muhun, éta Rengse.

    Pokokna, solusina rada saé tapi dina Phoronix aranjeunna ogé nyarios yén Supir AMD laun-laun ningkat, anu saur kuring henteu tiasa ditarima sabab sesa kompetisi parantos ngagaduhan dukungan OpenCL, OpenGL rada saeutik, tapi lumayan maju sareng ngadukung X. org tanpa masalah. Anu sanésna nyaéta nalika wayland sumping, anu ngan ukur bakal dirojong ku Noveau sareng supir gratis sanésna, anu saé pikeun Nvidia, AMD sareng Intel nyandak tugas ngadukung Wayland, anu Nvidia katégori ditolak tapi antukna bakal nyerah.

    1.    Perancis cenahna

      Kuring ngantepkeun tata basa ka anjeun, anu mangrupikeun kakhususan anjeun. Supir amd gratis parantos ngadukung seueur hal-hal anu sanés sareng anu sanésna nuju dikembangkeun, ngemutan dukungan supir anu ditutup pikeun opencl pikareueuseun, anjeun henteu tiasa ngarep-ngarep langkung seueur dina anu gratis, urang bakal ningali, kanggo inpormasi lengkep di dieu:

      http://www.x.org/wiki/RadeonFeature#VSYNC

    2.    Kabel cenahna

      407 dinten henteu ngalereskeun tajong kana kamus ... Lereskeun "Echo" sareng pasihkeun h ... Rengse.

  2.   rogertux cenahna

    Atanapi anjeun tiasa nganggo béta, 12.6.

    1.    Perancis cenahna

      Béta 12.6 sumping tanpa dukungan pikeun kartu sateuacan séri 5000, sahenteuna radeon 4650 kuring, éta henteu jalan.

      1.    Roger cenahna

        Naon anu éra ... 🙁 Aya kirang na kirang kénca pikeun sisihkan hiji anu kuring, ti 5000 séri.

        1.    pandev92 cenahna

          Aya sakitar 5000 anu saleresna gaduh inti 4000, kuring ngarepkeun anjeun henteu murag salah sahiji ... xD, sigana 5000 anjeun masih gaduh sahenteuna dua taun deui.

  3.   rudolph Alexander cenahna

    Sajauh kuring ngartos aranjeunna nyarios yén pelepasan ieu ngan sakali, numutkeun naon anu kuring baca, upami kernel atanapi xorg énggal kaluar, supir ieu moal lepas pisan, sigana éra tapi matak ngagentos kartu.

  4.   Christopher cenahna

    Sudo gema "low"> / sys / class / drm / card0 / device / power_profile

    Naha cocog pikeun sadaya kartu sareng supir naon waé?

    1.    pandev92 cenahna

      Leres, pikeun sadayana tapi séri 7000, émut yén nalika anjeun ngaktipkeun deui konfigurasi, kecuali upami anjeun simpen dina rc.local

  5.   Jordi Verdugo cenahna

    Hatur nuhun pisan kanggo tulisan ieu, éta parantos ngabantosan kuring pikeun gaduh supir gratis pangénggalna pikeun ATi HD4330 kuring. Anu kuring ngagaduhan masalah: Pidéo dina YouTube ditingali kalayan kelir anu salah. Tungtungna, solusina parantos saderhana ngaleupaskeun bungkus anu aya hubunganana sareng VDPAU kumargi sigana yén lampu kilat Youtube ngajantenkeun jalan. Anu pikaseurieun nyaéta halaman wéb video flash sanés sapertos Vimeo upami warnana katingalina saé janten kuring nganggap yén éta henteu jalan.
    Nya di dieu bungkusan-bungkusan anu kuring parantos hapus: vdpau-va-driver and libg3dvl-mesa.
    Ayeuna sadayana sampurna.

  6.   Qugar cenahna

    Flash goréng sabab vérsi ubuntu 12.04 ngagaduhan masalah sareng paket libvdpau1 dina kartu Nvidia, sareng kuring moal kaget upami aya kajadian anu sami sareng anu anjeun koméntar dina pos ieu: vdpau-va-driver.

    Dina tautan ieu sadayana inpormasi: http://askubuntu.com/questions/117127/flash-video-appears-blue