Kumaha carana masang WordPress dina Ubuntu 18.04 sareng turunan?

Ubuntu 18.04 WordPress

WordPress parantos janten hiji tina sistem manajemen kontén (CMS) paling populér sareng dianggo dina jaringan, Ieu kusabab éta tiasa diadaptasi kana sababaraha jinis panggunaan, éta ogé ngagaduhan seueur plug-in anu ngamungkinkeun anjeun langkung ningkatkeun panggunaanna sareng henteu tinggaleun téma atanapi kulit danau ieu.

Waktos ayeuna urang bade ngabagi pituduh saderhana ngeunaan cara masang WordPress di Ubuntu, ieu supados ngagaduhan situs uji atanapi pikeun jalma anu masih teu terang fungsina.

Proses instalasi

Sateuacan ngalakukeun nanaon, anjeun kedah ngamutahirkeun sistem nganggo:

sudo apt-get upgrade && sudo apt-get upgrade -y

Pamasangan Nginx

Dina raraga masang WordPress dina sistem kami, urang bade ngandelkeun sababaraha alat pikeun operasi na, anu munggaran nyaéta Nginx:

sudo apt-get install nginx -y

Pamasangan MariaDB

Para jasa database urang badé milih MariaDB, pikeun pamasanganana urang ngaéksekusi:

sudo apt-get install mariadb-server -y

Rengse ieu ayeuna urang badé ngajalankeun paréntah ieu pikeun ngatur server database:

mysql_secure_installation

Di dieu waé urang bakal nuturkeun pitunjuk sareng éta bakal naroskeun kami pikeun nyetél kecap akses, anu urang teu kedah hilap.

nyiptakeun pangkalan data

Urang kedah lebet nganggo kredensial anu urang lebetkeun, upami urang ngantepkeun anu gaduh standar kedahna sapertos kieu:

mysql -u root -p

Upami aranjeunna henteu kedah nempatkeun nami pangguna saatos -u sareng kecap akses anjeun saatos -p

Rengse ieu waktuna pikeun nyieun database, Kalayan WordPress bakal dilayanan ku ngajalankeun paréntah ieu:

CREATE DATABASE wordpress;

CREATE USER `tu-usuario`@`localhost` IDENTIFIED BY 'tucontraseña';

GRANT ALL ON wordpress.* TO `wpuser`@`localhost`;

FLUSH PRIVILEGES;

exit;

Di dieu di ieu anjeun badé ngagentos nami pangguna sareng kecap konci pikeun database.

Pamasangan PHP

Masang PHP sareng sadayana kagumantungan sareng modul na, ngajalankeun paréntah ieu:

sudo apt-get install php-fpm php-curl php-mysql php-gd php-mbstring php-xml php-xmlrpc -y

Rengse ieu kanggowaktos urang badé ngédit file php.ini.

sudo nano /etc/php/7.2/fpm/php.ini

Y milari garis ieu:

;cgi.fix_pathinfo=1

Urang kedah ngaganggu garis na ngaleupaskeun; ngarobah = 1 kana = 0, tetep sapertos kieu:

cgi.fix_pathinfo=0

Sanggeus urang bakal milari garis-garis ieu dina file php.ini teras nahan nilai-nilai ieu, aranjeunna kedahna sapertos kieu:

upload_max_filesize = 100M
post_max_size = 1000M
memory_limit = 1000M
max_execution_time = 120

Unduh WordPress

Wordpres-ubuntu

ayeuna hayu urang unduh versi panganyarna tina WordPress sareng urang bakal nempatkeun kana diréktori standar Nginx:

cd /var/www/html

wget https://wordpress.org/latest.tar.gz

Unzip file anu nembé diunduh sareng:

tar -zxvf latest.tar.gz --strip-components=1

ayeuna hayu urang ngarobah idin folder Nginx:

chown -R www-data:www-data /var/www/html/
chmod -R 755

Rengse ieu hayu urang ngadamel file konfigurasi sareng:

nano /etc/nginx/sites-available/example.com

Y urang nempatkeun ieu di handap:

server {
listen 80;
listen [::]:80;
root /var/www/html;
index index.php index.html index.htm;
server_name example.com www.example.com;
client_max_body_size 500M;
location / {
try_files $uri $uri/ /index.php?$args;
}
location = /favicon.ico {
log_not_found off;
access_log off;
}
location ~* \.(js|css|png|jpg|jpeg|gif|ico)$ {
expires max;
log_not_found off;
}
location = /robots.txt {
allow all;
log_not_found off;
access_log off;
}
location ~ \.php$ {
include snippets/fastcgi-php.conf;
fastcgi_pass unix:/var/run/php/php7.2-fpm.sock;
fastcgi_param SCRIPT_FILENAME $document_root$fastcgi_script_name;
include fastcgi_params;
}
}

ayeuna urang kedah aktipkeun ku:

ln -s /etc/nginx/sites-available/example.com /etc/nginx/sites-enabled/

ayeuna balikan deui Nginx sareng PHP pikeun parobihan diterapkeun

sudo systemctl restart nginx.service
sudo systemctl restart php7.2-fpm.service

Nyiapkeun WordPress

ayeuna hayu urang edit file konfigurasi WordPress dimana urang bakal nempatkeun kredensial databés:

mv /var/www/html/wp-config-sample.php /var/www/html/wp-config.php

sudo nano /var/www/html/wp-config.php

Y urang bakal ngarobih inpormasi dina jero anjeunna:

define('DB_NAME', 'wordpress');
define('DB_USER', 'usuario-de-la-base-de-datos');
define('DB_PASSWORD', 'contraseña-de-la-base-de-datos');

Rengse ieu kusabab alesan kaamanan, aranjeunna kedah ngamutahirkeun konci kaamanan dina wp-config anjeun.

Jadina urang kedah ngahasilkeun aranjeunna, urang ngalakukeun ieu ku ngadatangan link ieu sareng kami ngarobih nilai-nilai anu dipasihkeun ku situs ieu dina file konfigurasi kami.

Sareng dipidamel ku éta Kami parantos gaduh WordPress dipasang dina sistem kami.

Ngamimitian nganggo saderhana Urang kedah muka pangotéktak sareng nempatkeun dina palang alamat jalur anu ngagaduhan wordpress / Var / www / html / atanapi alamat ip kami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   batu cenahna

    Ayeuna urang badé ngarobih idin folder Nginx:

    chown -R www-data: www-data / var / www / html /
    chmod -R 755

    Kasalahan saatos chmod -R 755 (leungit parameter)

  2.   Romualdo cenahna

    Punten lereskeun sudo apt-get upgrade && sudo apt-get upgrade -y

    ku

    sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y