Kumaha mendakan aplikasi anu henteu nyiptakeun jalan pintas nalika dipasang

Kiwari henteu umum pisan yén nalika masang aplikasi jalan pintas anu cocog henteu didamel dina menu Aplikasi. Nanging, sigana sigana jauh, kamungkinan éta masih aya sareng éta awon pisan nalika anjeun teu tiasa mendakan jalan pikeun ngajalankeun program alit anu nembé dipasang.

Nya, dina tulisan ieu kuring ngajelaskeun sababaraha cara pikeun terang dimana nyumputna. 🙂

 

Metoda 1: ngagunakeun Synaptic

Ieu cara anu paling saderhana sareng paling intuitif. Anu anjeun kedah lakukeun nyaéta buka Synaptic, milari program anu anjeun pasang sareng, salaku léngkah munggaran, parios yén kotak alit di kénca nami katingalina héjo, anu nunjukkeun yén program éta memang dipasang.

Teras, pikeun milarian jalur anu tiasa dieksekusi, pencét-leres kana unsur éta sareng pilih pilihan "Pasipatan". Tab "file Dipasang" daptar sadaya file anu paket ieu parantos dipasang, kalebet jalur lengkepna. Sababaraha diantarana panginten tiasa dieksekusi anu anjeun milari.

Metode 2: ngagunakeun konsol

Sababaraha paréntah anu tiasa manpaat nalika milari program alit anu sesah nyaéta: anu, apropos sareng milarian.

nu mana éta dirancang pikeun milarian paréntah.

Dipaké sapertos kieu:

nami program anu mana

luyu Milarian halaman lalaki sareng katerangan. Paréntah ieu ngan ukur nguntungkeun upami program kalebet "bab" na nyalira padoman.

Dipaké sapertos kieu:

apropos ngaran program

nempatkeun Hal ieu dianggo pikeun milarian file dumasar nami.

Dipaké sapertos kieu:

milarian nami nami

Émut yén pikeun kéngingkeun inpormasi lengkep ngeunaan paréntah naon waé anjeun tiasa ngetik dina terminal:

komando lalaki

Sakali file na dipendakan, anjeun kedah ngadamel jalan pintas

Pikeun nyiptakeun jalan pintas anjeun kedah kana Sistem> Preferensi> Menu Utama. Kuring milih ménu utama mana anu kedah kalebet pintasan teras diklik tombol "Item Anyar". Akhirna, lebetkeun nami, paréntah anu dianggo, sareng koméntar tambahan pikeun netelakeun fungsi program éta. Anjeun tiasa ogé milih ikon pikeun program ku ngaklik tombol "spring". 🙂


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Furt cenahna

    Hatur nuhun a manual anu saderhana pikeun ngalakukeun hal anu dasar dina Linux! Abdi dugi ka ***** tulisan dina forum dimana anjeun kedah maca bibel pikeun ngalakukeun hiji hal anu murni logis. Hatur nuhun!

  2.   hernan cenahna

    Hatur nuhun pisan kanggo postingan ieu, éta pisan ngabantosan kuring sareng #LUBUNTU .. saderhana, langsung, lugas sareng jauh tina keindahan sapertos anu sanés anu nunjukkeun demonstrasi "know-how" na ngahesekeun sadayana.
    Ubuntu, Linux ... aranjeunna kedah langsung, saderhana sareng jelas pikeun ngeureunkeun stigma éta; »Anu rumit sareng nerdy», leres éta .. tapi meryogikeun pengikut nyandak kana adegan nyata dimana, kalayan kabiasaan anyar sapertos blog ieu, saderhana sareng langsung éta bakal tiasa nunjukkeun kumaha merenahna dina nyanghareupan pilihan swasta aya.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Nuhun Hernán! Cara anu pangsaéna pikeun ngabantuan kami nyaéta ku iklan. 🙂
      Rangkulan, Pablo.

  3.   Carlos cenahna

    halo patarosan ... naon perluasan file anu muka program anu dipasang?

  4.   Carlos cenahna

    Sabaraha lami kedah file anu diluncurkeun ku aplikasi éta?

    1.    mgm1954 cenahna

      Biasana mangrupikeun nami nami.jar

  5.   Miguel Rodriguez cenahna

    Abdi parantos lami nuturkeun anjeun, hatur nuhun kana tulisan anjeun.

    Upami aya anu hoyong langkung seueur pilihan: Di sagigireun mana sareng milarian, anjeun ngagaduhan dimana waé sareng mendakan.

    Ieu conto dina basa Spanyol: http://www.sysadmit.com/2017/09/linux-como-saber-donde-esta-instalado-un-programa.html