Kumaha Milarian Payil Téks Pinuh dina Distros Linux Ringan

Sakumaha kuring anggap sababaraha anjeun terang, KDE hadir sareng Nepomuk, anu diantarana ngamungkinkeun urang milarian file atanapi program kalayan gampang pisan. Ngan mimiti ngetikkeun nami na aranjeunna kaluar. Hal anu sami kajadian di Unity atanapi GNOME. Ku ngalakukeun sababaraha pangaluyuan, sababaraha diantarana bahkan ngamungkinkeun anjeun milarian dina file (anu dina basa Inggris disebut "full text search"). Jalma anu kantos nganggo Windows 7 ogé bakal terang naon anu kuring carioskeun: ngan ukur ngamimitian ngetik kecap pikeun nyandak file atanapi program anu aya hubunganana.

Dina distribusi anu langkung enteng ieu rada sesah dihontal. Tapi metoda anu kuring badé ngajarkeun anjeun SANGATNA cahaya (numutkeun distro tina jenis ieu) sareng épéktip.

Milih peluncur: dmenu

Pilihan kahiji kuring nyaéta nyobaan peluncur anu henteu gumantung kana lingkungan atanapi distro khusus. Maksad abdi Synaps (anu dina modeu ayeuna), Gnome-Do, Kupfer, jsb. Éta sadayana bagikeun hiji hal: aranjeunna henteu tiasa ngalakukeun maluruh "téks lengkep" (nyaéta dina file). Ogé, éta sumping sareng seueur plugins sanés anu henteu nyumbang pisan pikeun kuring. Henteu kakantun, aranjeunna henteu "minimalis" sareng cekap enteng.

Anu ngagunakeun Openbox, Pencerahan atanapi anu sami panginten terang dmenu. Sing saha anu henteu kantos nganggona, kuring nyarankeun anjeun didatangan ieu pos lami dimana ciri utami na dipedar. Pondokna, éta peluncur aplikasi ultra-minimalis sareng super-lampu. Tapi sanés ngan éta, anu kuring henteu terang nyaéta lamun éta ngonpigurasi leres, éta ogé tiasa dianggo pikeun nunjukkeun unsur tina daptar naon waé anu urang kirimkeun kana éta. Pamanggihan ieu ngabuka seueur kamungkinan ...

Masang dmenu dina Arch, ngan ukur muka terminal sareng ngajalankeun:

sudo pacman -S dmenu

Pasang Recoll

Kapanggihna anu kadua nyaéta Recoll. Sobat urang Fico nyarioskeun perkawis anjeunna sababaraha bulan kapengker, tulisan anu maca kuring nyarankeun.

Recoll mangrupikeun alat anu énténg pisan, leupas tina lingkungan desktop mana waé, anu ngamungkinkeun anjeun milarian dina téks lengkep ("téks lengkep"). Jelas, pikeun éta anjeun kedah ngaindeks file heula, anu tiasa nyandak waktos, tapi saatos indéks awal dilakukeun, sésana pembaruan henteu kedah lami.

Recoll mangrupikeun panganteur grafis, gampang dianggo sareng seueur pilihan, didesain dina QT sareng dumasar kana mesin pencari Xapian.

Naha anjeun masih nganggo milarian, mendakan atanapi lele? Ha! Abdi teras-terasan maca ...

Masang Recoll on Arch sareng turunan:

yaourt -S recoll

Anjeun bakal perhatos yén recoll ngagaduhan sakumpulan bungkus salaku kagumantungan opsional:

  • libxslt: pikeun format dumasar XML (fb2, jsb)
  • unzip: pikeun dokumén OpenOffice.org
  • xpdf: pikeun pdf
  • pstotext: pikeun postcipt
  • antiword: pikeun msword
  • catdoc: pikeun ms excel sareng powerpoint
  • unrtf: pikeun RTF
  • untex: pikeun dukungan dvi sareng dvips
  • djvulibre: pikeun djvu
  • id3lib: pikeun tag mp3 ngadukung sareng id3info
  • python2: pikeun ngagunakeun sababaraha saringan
  • mutagen: Metadata audio
  • python2-pychm: file CHM
  • perl-image-exiftool: EXIF ​​data tina file atah
  • aspell-en: Inggris dukungan stemming

Masang bungkusan ieu bakal ngamungkinkeun Recoll ngaindéks eusi tina jinis file anu saluyu. Salaku conto, antiword, ngamungkinkeun Recoll ngaindéks eusi file .DOC, jsb.

Pilihan komponén tambahan pikeun dipasang gumantung kana kabutuhan anjeun sareng rupa-rupa jinis file anu disimpen dina komputer anjeun. Nanging, ulah asa-asa sabab Recoll, saatos ngaindeks file urang, bakal nyarankeun komponén mana anu kedah dipasang pikeun ningkatkeun épéktipitasna.

Kumaha cara nganggo Recoll

Sawaktos anjeun ngamimitian Recoll pikeun kahiji kalina, layar anu dipidangkeun di handap bakal nembongan. Upami anjeun hoyong ngan ukur indéks HOME anjeun (lengkep), pencét waé Ngamimitian ngindeks ayeuna.

Recoll layar utama

Recoll layar utama

Recoll ngagaduhan fasilitas pamilarian anu kuat. Salian ti nuliskeun kecap-kecap pikeun dipilarian, éta ogé ngamungkinkeun pamilarian Boolean dibantuan ku klausa jarak, nyaring jinis file atanapi lokasi. Éta ogé ngamungkinkeun Xesam milarian anu cocog, dumasar lapangan sareng nyaring dumasar titimangsa.

Réspon program nalika ngalaksanakeun pamilarian sareng nampilkeun hasil ogé héran pikeun kagancangan na, sareng pikaresepeun pikeun cara aranjeunna nampilkeun hasil éta, nangtoskeun dokumén anu paling relevan pikeun istilah pamilarian anu disayogikeun, sareng kalebet sawangan.

Dina gambar di handap ieu, kuring mutuskeun nunjukkeun hasil dina tabel, sanaos Recoll sumping sacara standar nganggo gaya anu sanés pikeun nunjukkeun hasilna, langkung lengkep sareng deskriptif.

Hasil pamilarian dina Recoll

Hasil pamilarian dina Recoll

Pikeun ningali bungkusan anu leungit sahingga Recoll tiasa ngalakukeun indéks lengkep file anjeun, buka waé File> Tembongkeun Panolong Anu Leungit.

Komponén tambahan leungit

Komponén tambahan leungit

En Preferensi> Jadwal Indéks Anjeun tiasa ngatur jadwal indéks file. Jelas, pikeun Recoll tiasa dianggo saé éta kedah ngaindéks sadaya file anjeun (atanapi sahenteuna anu aya dina folder anu dipikaresep ku anjeun, biasana di RUMAH anjeun). Pikeun ieu, aya 3 alternatip: indexing by hand (anu kuring pikaresep), indexing through Cron atanapi indexing dina ngamimitian sistem.

Pemrograman indéks dina Recoll

Pemrograman indéks dina Recoll

Sihir: ngagabungkeun Recoll sareng dmenu… naha mungkin?

Leres Sumuhun éta. Carana nyaéta terang yén dmenu henteu ngan ukur ngamungkinkeun anjeun daptar aplikasi tapi ogé naon waé anu urang kirimkeun ka dinya. Anjeun kedah milarian cara milarian Recoll nganggo terminal sareng ngalirkeun hasilna ka dmenu.

Sihir kahontal, kumaha carana tiasa sanés, ngalangkungan anu saderhana naskah, anu pangarangna Massimo Lauria sareng kuring wani ngarobih sakedik pikeun narjamahkeun kana basa Spanyol.

Skrip unduh

Simpen file (hayu urang sebutkeun, milarian-recoll.sh). Pasihan ijin ngaéksekusi (sudo chmod + ka busq-recoll.sh) sareng pasikeunana kombinasi konci anu pas. Dina Openbox, ieu kahontal ku ngédit file ~ / .config / openbox / rc.xml atanapi ngalangkungan antar muka grafis obkey.

Hasil akhirna: maluruh téks lengkep nganggo sakedik sumberdaya. Sakumaha ceuk Bambino Veira: "Kageulisan!"

dmenu nalika nuliskeun téks pamilarian

dmenu nalika nuliskeun téks pamilarian

dmenu, nunjukkeun hasilna dipulangkeun ku recoll

dmenu, nunjukkeun hasilna dipulangkeun ku recoll

Yapa

Anu ngagunakeun Ubuntu tiasa kéngingkeun hasil anu sami ngalangkungan Recoll's Lens. Pikeun ngalakukeun ieu, perlu ditambihan PPA anu saluyu sareng pasang bungkus ieu:

sudo add-apt-repository ppa: recoll-backports / recoll-1.15-on sudo apt-get update sudo apt-get install recoll sudo apt-get install recoll-lens

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

19 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav cenahna

    Kantun hébat U_U

  2.   hayu urang nganggo linux cenahna

    Éta leres ... 🙂 Sareng éta langkung gancang sareng langkung énggal tibatan KDE anu anjeun pikaresep ... haha!

    1.    elav cenahna

      Bisa waé, tapi kuring henteu ngarobih mesin pencari Dolphin terpadu pikeun naon waé. 😉

      1.    hayu urang nganggo linux cenahna

        Ah ... leres ... Lumba-lumba aya anu sanés ... kecap utama.

  3.   AlonsoSanti14 cenahna

    sareng dina gnome kumaha kuring ngonpigurasikeunana, sahingga ngalakukeun naon anu anjeun carioskeun "milarian téks lengkep"?
    Kuring miharep, anjeun tiasa ngabantosan kuring, kumargi, upami kuring hoyong tiasa milari dokumén ku cara kitu.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Kuring henteu nganggo GNOME, tapi upami kuring émut leres éta sumping sareng alat anu disebat Tracker anu tiasa dianggo pikeun milarian téks lengkep.
      Surak! Paul.

      1.    AlonsoSanti14 cenahna

        ok nuhun, ayeuna kuring milari inpormasi ngeunaan Tracker.

  4.   gonzalezmd (# Bik'it Bolom #) cenahna

    Saé pikeun terang solusi ieu. Hatur nuhun.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Kanggo anjeun, kanggo mairan. 😉

  5.   maksimal89 cenahna

    Bisi kuring terang naon anu saderhana pisan anu aya di sadaya distros ... éta «updatedb» teras nganggo «locate file», éta gampang pisan sareng enteng pisan ajaaja

    1.    eliotime3000 cenahna

      Leres, tapi kadang jalan anu jauh pikaresepeun.

    2.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Éta henteu leres. Kalayan milarian sareng dirobih moal tiasa milarian téks lengkep.
      Surak! Paul

  6.   gonza_212 cenahna

    Pos anu saé pisan, inpormasi anu menarik ... Abdi nyobian.
    Kuring nuliskeun halaman pikeun ngaunduh skrip anu anjeun tinggalkeun terakhir tapi kuring ngagaduhan kasalahan, kuring bakal ngahargaan éta lamun anjeun tiasa unggah deui.

    Hatur nuhun pisan, salam!

    🙂

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Éta jalan ogé. Cobian deui ...

      1.    gonza_212 cenahna

        Hatur nuhun pisan, ayeuna kuring tiasa ngaunduh.

        Salam!

        🙂

  7.   gonza_212 cenahna

    Hapunten, tapi kuring parantos nyobian kana komputer sareng éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring. Kuring gaduh ArchLinux sareng manajer PekWM (tanpa lingkungan desktop) ... tapi sigana naskahna henteu jalan. Aya anu tiasa ngabantosan abdi?

    Hatur nuhun pisan, salam!

  8.   hayu urang nganggo linux cenahna

    Naha anjeun tiasa nangtoskeun sakedik saé naon anu henteu dianggo pikeun anjeun?

    1.    gonza_212 cenahna

      Kaleresan kuring henteu terang naha éta jalan ... dina pangurus PekWM aya file anu disebat «konci» (aya dina diréktori /home/usuario/.pekwm/) dimana tombol-tombol hotkey (atanapi jalan pintas keyboard) dikonfigurasi janten kuring masihan naskah kana kombinasi Ctrl + F, tapi kuring henteu terang naha sintaksis paréntah pikeun ngaéksekusi éta bakal leres.

      Kuring nunjukkeun kumaha garis anu saluyu sareng kombinasi konci ditulis:

      KeyPress = "Ctrl F" {Actions = "Exec` sh search-recoll.sh`"}

      catetan: skrip search-recoll.sh aya di bumi kuring, nyaéta, di / home / myuser /

      Tapi nalika mencét Ctrl + F henteu aya anu kajantenan ... Kuring nyobian ngarobih garis supados ngaéksekusi dmenu tibatan skrip na jalan.

      Hal séjén anu kuring lakukeun nyaéta ngajalankeun skrip di terminal, sareng nalika kuring ngalakukeun éta nunjukkeun kuring kieu:

      $ sh milarian-recoll.sh
      search-recoll.sh: baris 39: kasalahan sintaksis, tungtung file henteu disangka

  9.   gonza_212 cenahna

    Hapunten anu kasulitan, kuring parantos ngatasi masalah. Naon anu kajantenan nyaéta kuring ngaunduh naskah tina témpél sareng cara éta aya masalah dina énkode anu dianggo. Kusabab kitu, anu kedah dilakukeun nyaéta nyalin sadaya kontén sareng nempelkeun kana file kosong supados henteu ngahasilkeun kasulitan ieu.

    Sarébu hampura, hatur nuhun pisan atoh.

    Salam!