Kumaha carana muka file .RAR di Ubuntu

RAR mangrupikeun format komprési propriétari, anu dipimilik ku perusahaan RarLabs.
Siga wawuh WinRAR en WindowsFormat komprési ieu ogé aya pikeun GNU / Linux. Ieu dipaké pikeun neken sareng ngadékompresikeun file dina format * .rar. Kusabab éta henteu dipasang sacara standar, perlu urang masangkeunana sacara manual.

Program ieu dianggo ngalangkungan a Terminal, nyaéta, éta henteu ngagaduhan antarmuka grafis sareng meryogikeun paréntah pikeun neken sareng ngadekompres. Aya aplikasi grafis anu ngagampangkeun pancén ieu. 

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Cara panggampangna pikeun ngatur file rar (dina Gnome) nyaéta buka menu aplikasi teras pilih Tambihkeun sareng Cabut ... Sakali aya aranjeunna milarian "rar", nalika pamilarian réngsé, aranjeunna milih kompresi alat RAR / komprési terus nerapkeun parobihan. Sakali diunduh sareng dipasang, aranjeunna tiasa ngadamel file rar.

Tina Repositori

Dina raraga dianggo sareng file RAR, urang gaduh 2 pilihan:

+ Pasang iket teu jelas anu ngan ukur ngamungkinkeun kami pikeun nga-zip file .rar ti manajer arsip pilihan kami.

+ Pasang iket rar anu bakal ngamungkinkeun kami pikeun ngomprés dina format .rar salami 40 dinten (kumargi éta mangrupikeun program shareware) sareng ngadaptarkeun file .rar ti manajer arsip pilihan kami.

Pilihan anu paling disarankeun nyaéta masang bungkus unrar pikeun ngagaduhan dukungan pikeun file .rar sareng dikomprés dina .tar.gz, format gratis, gratis sareng seueur dianggo dina GNU / Linux, Windows sareng Mac.

Tina kode sumber

Urang ogé tiasa nyusunna tina kode sumber, pikeun éta urang kedah nuturkeun léngkah ieu:

1. Pasang bungkusan ieu:

libstdc ++ 5 ngadamel

2. Unduh kode sumber:

http://rarlabs.com/rar/rarlinux-3.8.0.tar.gz (773 kB) 

3. Unzip kode sumber:

$ tar -xvzf rarlinux-3.8.0.tar.gz

4. Buka folder dimana kode sumberna unzipped:

$cd rar

5. Pasang program:

$ sudo ngadamel install

6. Balik kana folder anu saacanna:

$cd..

7. Hapus file sareng folder anu diunduh, anu henteu diperyogikeun deui:

$ rm -R rar *

Dua léngkah terakhir ieu opsional, éta ngan ukur ngaleungitkeun file anu teu perlu.

Anggo

Nganggo paréntahna teu jelas:

$ unrar  - -  
méter> méteran>

Paréntah

e Nimba file dina diréktori ayeuna
l [t, b] Daptar arsip [téhnis, bulistir] p Print file to stdout
t Nguji file arsip
v [t, b] Verbosely list archive [téhnis, bulistir] x Nimba file kalayan jalur lengkep

Parameter

- Eureun saklar scanning
iklan Nambahkeun nami arsip kana jalur tujuan
ap Atur jalur dina arsip
av- Pareuman verifikasi kaaslian
c- Pareuman presentasi pesen
cfg- Pareuman setélan baca
cl Ngarobih nami kana aksara leutik
cu Ngarobih nami kana aksara ageung
dh Buka file dibagikeun
ep Ngaluarkeun jalur tina nami
ep3 Dilegakeun jalur pikeun lengkep kaasup hurup drive
f file Freshen
id [c, d, p, q] Pareuman pesen
ierr Kirim sadaya pesen ka stderr
inul Pareuman sadaya pesen
kb Tetepkeun file anu sasari rusak
n Kalebet file anu khusus
n @ Maca nami file pikeun kalebet ti stdin
n@ Kalebet file tina daptar file anu parantos ditangtoskeun
atanapi + Nimpa file anu tos aya
o- Entong nimpa file anu parantos aya
atanapi Ganti nami file sacara otomatis
ow Simpen atanapi balikeun pamilik pangguna sareng kelompok file
p [kecap akses] Atur kecap akses
p- Entong nyungkeun password
r Recurse subdirectories
sl Ngolah file kalayan ukuran kirang tina anu parantos ditangtukeun
sm
Ngolah file kalayan ukuran langkung ti anu parantos ditangtoskeun
ta File prosés dirobih saatos dina format YYYYMMDDHHMMSS
tb
File prosés dirobih sateuacanna dina format YYYYMMDDHHMMSS
tn

Sareng ayeuna urang tiasa ngompres sareng ngadekpresikeun file dina format ieu.

Program cocog RAR

Di sagigireun program éta rar asli, aya program sanés anu sanggup dianggo sareng file RAR. Salaku conto Gambar Roller tina lingkungan GNOME.

Tingali ogé

Ditempo dina | Pitunjuk Ubuntu


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Rivas cenahna

    Éta sesah pisan tapi naon waé anu tiasa pikeun nyobat Bill Doors.

  2.   Vicente cenahna

    Upami anjeun henteu hoyong salaku terminal, XArchiver mangrupikeun pilihan anu saé, éta aya di pusat perangkat lunak sareng éta perangkat lunak gratis GNU

  3.   yo cenahna

    Kuring parantos ningali seueur inpormasi sampah sareng ieu langkung parah, anjeun ngan ukur nempatkeun paréntah nalika anjeun ngetik "unrar".