Kumaha nyetél Firefox sareng Thunderbird sacara standar dina Debian

Nu Pamaké Debian urang terang yén dina Repository kami kami henteu gaduh Firefox y Thunderbird, tapi garpu duanana kalayan namina iceweasel e icedove tuturutan.

Hal goréng ngeunaan iceweasel e icedove nyaéta urang kedah ngantosan aranjeunna diénggalan di gudang sareng sababaraha kali, aranjeunna telat perkawis vérsi stabil tina kadua aplikasi. Salaku conto, masih dina Debian nyaeta vérsi 3.1.16-1 de icedove sareng kumaha anjeun tiasa mendakan Thunderbird kanggo vérsi 10.

Nalika nganggo Firefox y Thunderbird Ku cara kuring nunjukkeun ka anjeun ayeuna, éta méré kami kauntungan yén urang tiasa langsung ngapdet tina Internét, atanapi ngan saukur ngagantikeun polder ku aplikasi ku unggal vérsi anyar. Ku cara kieu urang bakal teras diropéa. Metode anu kuring nunjukkeun ka anjeun ayeuna ogé masihan kami kamungkinan nempatkeun kadua aplikasi "sacara standar" dina Sistem. Nya, cekap ngobrol sareng hayu urang dicandak.

Firefox

Hal kahiji anu urang lakukeun nyaéta undeuran firefox ti situs resmi. Teras we unzip folder sareng salin kana / opt / firefox /. Kami muka terminal teras nyimpen:

$ wget -c http://download.mozilla.org/?product=firefox-10.0.1&os=linux&lang=es-ES
$ bzip2 -dc firefox-10.0.1.tar.bz2 | tar -xv
$ sudo mv firefox /opt/
$ sudo chown -R <su_usuario>/opt/firefox/

Kami gaduh Firefox siap dianggo, tapi éta henteu acan muncul dina ménu, atanapi éta ogé browser standar. Pikeun ngalakukeun ieu, urang mimiti ngadamel tautan simbolis tina jalur anu tiasa dieksekusi Firefox, nuju diréktori / usr / bin /.

$ sudo ln -s /opt/firefox/firefox /usr/bin/firefox

Ayeuna urang ngadamel file di jero / usr / bagi / aplikasi / disebut firefox.desktop sareng urang nempatkeun ieu di jero:

[Éntri Desktop] Nami = Firefox GenericName = Wéb Browser Koméntar = Milarian internét Exec = / opt / firefox / firefox% u Terminal = false Icon = / opt / firefox / icons / mozicon128.png Type = Aplikasi Kategori = Aplikasi; Jaringan; WebBrowser; MimeType = téks / html; téks / xml; aplikasi / xhtml + xml; aplikasi / xml; aplikasi / vnd.mozilla.xul + xml; aplikasi / rss + xml; aplikasi / rdf + xml; gambar / gif; gambar / jpeg; gambar / png; StartupWMClass = Firefox-bin StartupNotify = leres

Sareng tungtungna urang ngalakukeun éta Firefox janten browser standar ku nempatkeun ieu dina terminal:

$ sudo update-alternatives --install  /usr/bin/x-www-browser x-www-browser /opt/firefox/firefox 100

Thunderbird

Upami kitu Thunderbird prosésna mirip pisan. Mimiti kami unduh Thunderbird ti situs resmi. Teras we unzip folder sareng salin kana / milih / thunderbird /. Kami muka terminal teras nyimpen:

$ wget -c http://download.mozilla.org/?product=thunderbird-10.0.1&os=linux&lang=es-ES
$ bzip2 -dc thunderbird-10.0.1.tar.bz2 | tar -xv
$ sudo mv thunderbird /opt/
$ sudo chown -R <su_usuario>/opt/thunderbird/

Kami ngadamel tautan simbolis dina / usr / bin:

$ sudo ln -s /opt/thunderbird/thunderbird /usr/bin/thunderbird

Ayeuna urang ngadamel file di jero / usr / bagi / aplikasi / disebut guludug.desktop sareng urang nempatkeun ieu di jero:

[Éntri Desktop] Nami = Thunderbird GenericName = Email Klién Komén = Parios surélék anjeun Exec = / opt / thunderbird / thunderbird% u Terminal = false Icon = / opt / thunderbird / chrome / icons / default / default256.png Type = Aplikasi Kategori = Aplikasi; Jaringan; MailClient; Email; News; GTK; MimeType = pesen / rfc822; StartupWMClass = Thunderbird-bin StartupNotify = leres

Akhirna, kanggo ngadamel Thunderbird janten aplikasi standar pikeun mariksa email, urang lebetkeun kana terminal:

$ sudo update-alternatives --install /usr/bin/x-mail-client x-mail-client /opt/thunderbird/thunderbird 10

Siap, ayeuna urang bakal gaduh duanana aplikasi salaku standar dina Debian sareng kami bakal diénggalan sareng vérsi salajengna anu kaluar ayeuna 😀


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

21 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kawani cenahna

    Éta anu kuring henteu resep ngeunaan Debian, anu teu sabar tina Firefox, anu sok nolak pamasangan

  2.   Christopher cenahna

    Di Sid aranjeunna diénggalan, paling henteu Iceweasel aya dina vérsi 10.0.1 sareng Icedove aya dina versi 8.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Éta mangrupikeun titik anu kuring henteu kantos resep ngeunaan Debian, aranjeunna peryogi lami pikeun ngapdet vérsi dugi ka ngahontal 9, sareng kuring nyarios ngeunaan Iceweasel ... sabab Icedove masih dina v8. Naha reureuh pisan ieu? O_O ...

      1.    Ares cenahna

        Reureuhna kusabab aranjeunna henteu gaduh anggaran 300 juta dolar sataun pikeun ngantepkeun diri usah usahana nempatkeun vérsi sapertos sosis kanggo ngajaga komplek phallic kalayan vérsi na.

      2.    Ares cenahna

        Ogé émut yén dina stabilitas Debian penting pisan (sakumaha kuduna) sareng éta parantos "norma" yén vérsi anu dikaluarkeun ku Mozilla dina waktos anu singget (dinten atanapi jam) bakal ditambal ku naon, janten langkung saé ngantosan anu dilereskeun produk pikeun kaluar sareng "Final" sareng henteu buru-buru nganggo vérsi anu dileupaskeun ngan ukur pikeun nyumponan tanggalna.

    2.    elav <° Linux cenahna

      Leres, tapi ieu saé kanggo pangguna Uji atanapi Stabil 😀

  3.   pandev92 cenahna

    Anjeun tiasa teras nyobian masang deb ubuntu atanapi mint.

    1.    kawani cenahna

      Anjeun ngahinakeun diri ... Ayeuna katingali ...

      1.    pandev92 cenahna

        Kuring nyerat ti lembaga, sareng windows vista professional xD dipasang, beurat.

      2.    emegeve cenahna

        Langkung downgrading: ayeuna kana Windows Millenium.

        1.    kawani cenahna

          Salaku kuring henteu nampi

    2.    elav <° Linux cenahna

      Naon gunana? Ogé, éta kedah gumantung kana ngamutahirkeun Ubuntu atanapi Mint .deb's.

      1.    pandev92 cenahna

        Anjeunna nyarioskeun ngeunaan debian mint Linux, anu sakuduna ngagaduhan debat firefox dina gudangna, hal sanésna éta saderhana ka Repository sareng ngan ukur ngaunduh debat saloba kali anu dipikahoyong, kuring henteu ningali éta gélo.

  4.   Maxwell cenahna

    Naha anjeun pikir éta langkung gampang ngagunakeun daérah debian Debian? Dina ahir poé teu aya seueur bédana antara Iceweasel sareng Firefox, janten anjeun ngajauhan kagumantungan sareng konflik vérsi.

    Salam.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Henteu, sabab kami masih gumantung kana "batur" anu ngamutahirkeun bungkusan na.

      1.    Maxwell cenahna

        Kuring ngartos, tapi kuring masih mikir éta langkung raoseun, kecuali vérsi anu pang anyarna ngagaduhan perbaikan bug kritis, kuring henteu ningali seueur kasus pikeun ngamutahirkeun. Hal rasa.

        Salam.

  5.   Santiago cenahna

    Tulisan anu saé pisan.
    Kuring parantos masangna sapertos kieu sababaraha waktos ka pengker, tapi kuring ngalaman masalah nalika muka file anu napel dina thunderbird, atanapi ngaunduh file nganggo firefox, anu dina waktos ngabuka éta henteu ngajukeun program standar pikeun jinis file anu dimaksud (Ex: Evince kanggo PDFs), janten kuring kedah ngaunduh file teras muka tina Thunar.
    Kalayan Iceweasel sareng Icedove kagagalan éta tiasa dianggo saé pikeun kuring.

    Salam!

  6.   Oscar cenahna

    Dinten ieu kuring kapaksa masang Firefox 12, kuring henteu ngagaduhan masalah nganggo Iceweasel tapi kusabab éta diénggalan dina uji coba kana versi 10.0.4, éta beku nalika kuring muka pidéo atanapi dina halaman anu, pikeun ningali éta ogé, anjeun peryogi flash plugin . Kaleresan éta gancang pisan. Hatur nuhun kana tuto na.

  7.   analani cenahna

    Halo! Abdi peryogi bantosan, sadayana lereskeun kecuali sudo chown -R / opt / firefox /
    Éta masihan kuring kasalahan Kuring parantos nyobian sadayana cara, panginten kuring leungit paket. hatur nuhun

  8.   eliotime3000 cenahna

    Langkung gampang pikeun buka mozilla.debian.net sareng nuturkeun léngkah-léngkah anu dituduhkeun dina halaman (kecuali nambihan backport resmi, kusabab éta unduhan anu teu aman janten repo mozilla.debian.net cekap pikeun masang); teras, nyerat di terminal dina modeu superuser "apt-get install -t press-backports iceweasel-l10n-es-es" (Anjeun tiasa nganggo bungkus dina basa Spanyol ti Spanyol sareng / atanapi anu sanés ti Mexico, Argentina sareng / atanapi anu sanés anu sanés nagara).

    Kanggo uji coba, anjeun kedah nambihan rémo ékspérimén, kumargi cara ieu anjeun gaduh versi anu tara sareng Firefox.

    Kuring resep Iceweasel anu tara sareng Firefox dina Debian Squeeze kuring, sareng kuring henteu ngagaduhan masalah.

  9.   Nautiluz cenahna

    A méwah, éta tiasa dianggo, éta henteu ngagaduhan logo rubah tibalik tapi hasilna sapertos anu diarepkeun ...
    Firefox 40!