Kumaha sandi Grub2

Aya sababaraha cara pikeun ngajagaan gana dina distribusi karesep urang. Kuring khusus nyobian varian ieu jeung Lain ieu, tapi teu aya anu dianggo pikeun kuring. Meureun kuring kaleungitan hiji hal sareng éra, sabab nalika ngahasilkeun kecap akses sareng Hash, éta hal langkung aman.

Tapi atoh, kuring bakal nunjukkeun anjeun anu leres-leres dianggo pikeun kuring, sareng anu naros ka kuring nami pangguna sareng kecap akses nalika kuring nyobian ngédit gana. Léngkahna saderhana:

1- Kami ngédit file ieu /etc/grub.d/00_header:

$ sudo nano /etc/grub.d/00_header

2- Urang tambahkeun garis-garis ieu kana final:

cat << EOF
  set superusers="elav"
    password elav micontraseña
    EOF

Dina kasus kuring, kuring milih landihan kuring salaku superuser, tapi anjeun tiasa milih naon anu anjeun pikahoyong. Upami urang hoyong, urang tiasa nambihan langkung seueur pangguna, sareng siga kieu:

cat << EOF
  set superusers="elav"
    password elav micontraseña
    password kzkggaara sucontraseña
EOF

Kami nyimpen sareng ngapdet gana.

sudo update-grub2

Urang balikan deui sareng nalika urang nyobian édit gana kalayan konci na "sareng" Éta bakal naroskeun ka kami pikeun nami pangguna sareng kecap akses 😀


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   juragan bangsat cenahna

    sialan freaky

  2.   Hugo cenahna

    Kuring henteu terang naha anjeun terang yén sababaraha waktos ka pengker kuring nambihan sacara tepat pendekatan kana Wiki GUTL. Dina pamanggih kuring, hal anu pikaresepeun anu salajengna anu kedah dilakukeun nyaéta tutorial ngeunaan kumaha cara ngalindungan kecap akses éntri GRUB tinangtu. Anjeun bungah? 😉

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nyatana tiasa dilakukeun. Abdi tetep émut ..

      Salam 😀

  3.   LZN cenahna

    Halo, upami éta hasil nempatkeun pilihan Hash.

    Supados éta rapih sareng jalan.
    Cara ngalakukeunana sapertos kieu.
    Anjeun kedah nambihan garis-garis ieu di akhir file /etc/grub.d/40_custom

    set superusers = »pangguna»
    pangguna password_pbkdf2 sareng didieu sadayana Hash anu dihasilkeun ku grub-mkpasswd-pbkdf2

    simpen sareng ngajalankeun update-grub
    sareng voila =)

    1.    elav <° Linux cenahna

      Wah! Nuhun tip na 😉

  4.   Hugo cenahna

    Hatur nuhun, akhirna kuring mendakan naon anu kuring pilari.

  5.   Fran cenahna

    Éta dianggo pikeun kuring. Hatur nuhun pisan 🙂

  6.   bapagnu cenahna

    Ngan ukur ngeuyeuban anu kakeunaan. Sanaos padika na katingalina gampang pisan dilarapkeun, saur kuring, lereskeun upami kuring lepat, éta gampang rentan.
    Tés: Upami kuring ngajalankeun live, kuring tiasa masang disk sareng maca file anu dimaksud, kusabab éta aya téks anu biasa. Kalayan inpormasi anu dicandak, anjeun tiasa ngédit grub pikeun kéngingkeun aksés root.
    Kuring ngantosan koméntar anjeun.