Kumaha ngaganti lolongkrang anu Tukang.fm tinggaleun dina kahirupan urang

Last.fm mangrupikeun jaringan sosial, radio Internét sareng ogé sistem rekomendasi musik anu ngawangun profil sareng statistik ngeunaan selera musik, dumasar kana data anu dikirim ku pangguna anu kadaptar. Sababaraha layanan ieu dibayar, tapi masih aya nagara anu masih gratis. bagikeun rasa musik anjeun kalayan sesa dunya atanapi ngadangukeun musik online (tanpa kedah ngaunduh sadayana albeum sareng tanpa bosen sok ngadangukeun albeum sareng seniman anu sami), pastina anjeun peminat Last.fm. Hanjakalna, éta parantos lami ti saprak aranjeunna mimiti ngecas sadayana. Kuring terang kumaha ngagantikeunana!

Radio online

Diaku, ideu na saé pisan: anjeun angkat ka last.fm, lebetkeun nami seniman, sareng dumasar kana algoritma sareng statistik sareng rekomendasi pangguna, mimitian maénkeun musik ku seniman éta sareng seniman "mirip". Tangtosna, saatos sadayana janten lepat sareng ayeuna ampir teu aya anu tiasa ngaraosan jasa éta.

Nanging, henteu kedah ceurik babaturan! Untungna, aya Lampu gorombolan. Abdi nyarankeun anjeun nyobian anu saé ieu gaganti Last.fm. Aranjeunna bakal tiasa ngupingkeun musik online kalayan kualitas anu saé. Tambih Deui, aranjeunna gaduh perpustakaan seniman anu endah. Gawe pisan sareng Chromium, Firefox, sareng panyungsi internét Linux anu sanés.

Abdi hoyong ngupingkeun seniman indie!

Ieu PAVADA dina Linux. Salawasna dina Rhythmbox, anu mangrupikeun pamaén "resmi" Ubuntu, buka Edit> Plugins> Jamendo. Maka aranjeunna bakal mendakan pilihan Jamendo dina sidebar kénca. Aranjeunna pencét di dinya sareng ngantosan éta pikeun ngamuat database sareng sadaya seniman bebas. Fitur séjén anu pikaresepeun nyaéta nyaéta sadaya lagu dina format OGG.

Jumlah jalma di luar sana anu ngagaduhan bakat sareng kreativitas luar biasa. Kumaha béntenna dunya upami urang tiasa nguatkeun éta tibatan ngadesekna. Pokokna ... Kuring nyarankeun maca langkung seueur ngeunaan kumaha Jamendo damel di halaman Wikipedia na. Éta ogé tiasa nyobian Magnatune, pamasangan sareng konfigurasi na mirip pisan.

Ieu mangrupikeun démo deui yén Linux henteu ngan ukur muka kode sumber sareng pikiran urang (ku ngajantenkeun urang ngeunteung kana dunya anu urang badé ngawangun) tapi ogé kuping urang.

audioscrobbler

Mangrupikeun plugin leutik pikeun pamuter musik anu dianggo pikeun nyambung kana basis data aranjeunna nyimpen kabiasaan musik anjeun sareng pangguna anu sanés sahingga saran tiasa dihasilkeun dumasar kana inpormasi éta. Anjeun tiasa mendakan pangguna sanés anu ngabagi rasa anjeun sareng ngupingkeun musik anu didangukeun, janten kamungkinan mendakan grup sareng seniman énggal anu cocog sareng karesep musik anjeun.

Ganti anu sampurna pikeun ieu nyaéta free.fm. Anu kedah dilakukeun nyaéta ngalanggan sareng turutan pitunjuk pamasangan atanapi pangaturan kanggo unggal pamuter musik.

Dina kasus Rhythmbox, anu mangrupikeun standar dina Ubuntu:

Buka terminal sareng ketik:

gconftool-2 --type string --set / apps / rhythmbox / audioscrobbler / scrobbler_url "http://turtle.libre.fm"

Teras buka Rhythmbox teras angkat ka Edit> Plugins. Aktipkeun pilihan Last.fm. Akhirna, pencét tombol «Konpigurasikeun» teras lebetkeun data pendaptaran anjeun dina Libre.fm.

Upami nalika anjeun ka pilihan Last.fm dina sidebar kénca Rhythmbox anjeun ngagaduhan pesen kasalahan, tong hariwang.

Aranjeunna ngagaduhan sadayana siap nganggo Libre.fm. Aranjeunna tiasa ningali seniman sareng lagu karesepna ku cara ngakses halaman profil anjeun. Daptar éta bakal diénggalan nalika lagu dimaénkeun sareng Rhythmbox.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.