Kumaha cara ngagunakeun maca sidik jari anjeun dina Linux

Sidik GUI nyaéta pakakas anu gampang pisan dianggo anu ngamungkinkeun anjeun nganggo maca sidik dina lebet atanapi dimana waé dimana sistemna naroskeun kecap aksesna (kaasup terminal).

Pamiarsa Didukung

Mimiti, parios yén pamaca anjeun dirojong ku Fingerprint GUI. Jang ngalampahkeun ieu, kuring muka terminal sareng ngetik

lsusb

ID pamaca anjeun kedah janten salah sahiji ieu:

  045e:00bb        061a:0110        147e:1002
  045e:00 SM        08ff:1600        147e:1003
  045e:00bd        08ff:2500        147e:2015
  045e:00ca        08ff:2580        147e:2016
  0483:2015        08ff:5501        147e:3000
  0483:2016        1162:0300        147e:3001
  05ba:0007        138a:0001        147e:5002
  05ba:0008        147e:1000        147e:5003
  05ba:000a        147e:1001

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

0.- Upami anjeun saacanna parantos masang Fingerprint GUI sacara manual, pastikeun anjeun ngaleungitkeun lengkep. Hapus sadaya binér, dibagi perpustakaan, sareng batalkeun parobahan naon waé anu anjeun parantos laksanakeun kana file konfigurasi (khususna /etc/pam.d/).

1.- Upami anjeun ngagaduhan Ubuntu, anjeun tiasa nambihan PPA anu saluyu:

sudo add-apt-repository ppa: sidik jari/ sidik-gui
sudo update apt-meunang

2.- Pasang program + sababaraha kagumantungan tambahan:

sudo apt-meunang install libbsapi policykit-1-sidik-gui sidik-gui

3.- Kaluar sareng lebet deui. Léngkah ieu diperyogikeun pikeun GConf mimitian nganggo setélan saver layar anu énggal sareng pikeun daun Policyit restart).

Program bakal sayogi dina Sistem> Preferensi> Sidik GUI. Ti dinya anjeun bakal tiasa ngamimitian ngadaptar sidik.

Catetan: jalma anu henteu nganggo Ubuntu tiasa ngaunduh kode sumber program tina ramatloka resmi.

Éta nyungkeun sidik anjeun pikeun lebet kana sistem

konfigurasi

Sacara standar, GDM nampilkeun daptar pangguna anu urang kedah milih salah sahiji. Teras, kedah dioténtikasi urang nganggo maca sidik. Nanging, dimungkinkeun pikeun ngonpigurasikeun GDM pikeun log in ngan nganggo maca sidik, sacara otomatis milih pangguna anu saluyu.

Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun kedah ngarobih file /etc/pam.d/gdm. Kuring muka terminal sareng nyerat:

sudo gedit /etc/pam.d/gdm

Teras lebetkeun hal ieu dina garis kahiji sareng simpen perobihan anjeun:

auth opsional pam_fingerprint-gui.so debug

Akhirna, nonaktipkeun daptar pangguna GDM ku ngetik paréntah ieu di terminal.

sudo gconftool-2 --direct --config-source xml: readwrite: /etc/gconf/gconf.xml.defaults --type bool --set / apps / gdm / simple-greeter / disable_user_list true

Anjeun panginten kedah nga-reboot mesin kanggo parobihanna diterapkeun.

Pikeun ngabalikeun prosés ieu, kantun mupus garis anu anjeun tambahkeun dina /etc/pam.d/gdm sareng ngajalankeun paréntah ieu di terminal:

sudo gconftool-2 --direct --config-source xml: readwrite: /etc/gconf/gconf.xml.defaults --unset / apps / gdm / simple-greeter / disable_user_list

Cabut

Pamaké GNOME: pakét policykit-1-sidik-gui ngagentos daemon PolicyKit standar anu disertakeun ku GNOME (aya dina paket policykit-1-gnome). Nanging, nalika nyoplokkeun Fingerprint GUI, iket lami henteu dipasang deui; éta kedah dilakukeun sacara manual.

Kusabab kitu, Sateuacan nga-uninstall paket sidik-gui, perlu dipasang deui paket policykit-1-gnome

sudo apt-meunang install policykit-1-gnome
sudo apt-get nyoplokkeun sidik-gui

Pamaké KDE SC: Hal anu sami diterapkeun, kecuali paket éta dingaranan polkit-kde-1 tibatan policykit-1-gnome.

sumber: Sidik GUI


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

17 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Belisario Ochoa Ochoa cenahna

    Naha mérek maca anjeun mésér aya hubunganana sareng éta ??? atanapi naha aranjeunna sadayana nganteurkeun inpormasi sidik dina format anu sami ???

  2.   Nicolas cenahna

    Halo, pikeun debian kumaha kuring ngajantenkeun jalan?

  3.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Sigana mah pilem na?

  4.   Alfredo Munoz cenahna

    Naon bal, kaleresan

  5.   emegeve cenahna

    Tulisan anu saé. Hatur nuhun parantos nyerat.

  6.   emegeve cenahna

    Tulisan anu saé. Hatur nuhun pisan kanggo nyeratna.

  7.   emegeve cenahna

    Saé damn Disqus, kuring nyandak koméntar 2 kali 😛

  8.   kawani cenahna

    Tingali, éta kadang dina koméntar blog garisna murag (utamina dina MuyUbuntu) sareng éta sababna aranjeunna henteu muncul, upami anjeun ngamuat deui ku F5 enya

  9.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Bisa jadi… 🙁 Bere nyaho kuring lamun aya berita.
    Surak! Paul.

  10.   Skeptis cenahna

    Kuring tumaros sareng éta tetep henteu jalan :(, naha di KDE teu tiasa dianggo sareng kuring kedah ngaunduh kode?
    aya sababaraha topi

  11.   Ale Yaciuk cenahna

    masalah anjeun sami sareng kuring, anjeun gaduh vérsi 138a: 0005
    teu acan aya pikeun modél urang (sajauh kuring tiasa nalungtik)
    tapi upami éta parantos aya pikeun anu sateuacanna (0001), sigana urang bakal salajengna 😛
    Wasalam

  12.   Dilver Huertas Guerrero cenahna

    Halo, kuring gaduh HP Pavilion dv4-1212la, nalika kuring nempatkeun lsusb kuring kénging <>, kalayan naon anu disebatkeun di luhur éta hartosna yén pamaca didukung, naha bakal janten ide anu saé pikeun masangna atanapi terang parangkat lunak anu sanés anu langkung pas?

  13.   geeky cenahna

    alus pisan, sanaos kuring parantos biasa ninggalkeun pembaca kuring ka ayeuna ayeuna kuring bagja !!! 😀 panjang umur linux !!

  14.   Harry cenahna

    Ieu nembongan ka kuring, kuring gaduh HP

    ENVYDV67280LA ~ $ sudo apt-get install libbsapi policykit-1-sidik-gui sidik-gui
    Maca béréndélan pakét ... Réngsé
    tangkal kagumantungan wangunan
    Maca informasi kaayaan ... Réngsé
    E: Henteu tiasa milarian paket libbsapi
    E: Henteu tiasa milarian pakét policykit-1-sidik-gui
    E: Henteu tiasa milarian pakét sidik-gui

    1.    Lucas cenahna

      Anjeun henteu nambihan Repository. Tingali kana léngkah sateuacan anu anjeun sebatkeun

  15.   Lucas cenahna

    Saha anu terang kunaon 10 damel di terminal pikeun usperuser sareng pikeun pangguna kuring éta henteu tiasa dianggo nalika login?

  16.   Michael Silva cenahna

    Abdi gaduh HP elitebook 9470m sareng pamaca 138a: 003d Validity Sensors, Inc. VFS491 sareng kuring henteu acan tiasa ngajantenkeun jalan dina debian, deepin atanapi ubuntu