Kumaha carana ngalereskeun masalah Touchpad di LMDE

Nembe rerencangan nganteurkeun kuring a Laptop Acer Aspire pikeun masang LMDE. Karek dimimitian ku Livecd Kuring sadar yén kalayan anjeunna touchpad bisa mindahkeun kursor beurit, tapi henteu tiasa ngaéksekusi nanaon ku ngaklik touchpad.

diantara nu masalah anu dipikaterang de LMDE ieu mangrupikeun salah sahiji anu tiasa urang mendakan, utamina dina varian anu aya Xfce sareng kabeneran, aranjeunna nyayogikeun kami solusi pikeun éta. Pikeun ngaktipkeun «Pencét dina ketok» dina touchpad urang ngaéksekusi dina konsol:

sudo gedit /usr/share/X11/xorg.conf.d/50-synaptics.conf

sareng urang ngaganti eusi file éta, tapi anu sanésna:

Bagéan "InputClass" Identifier "touchpad catchall" Driver "synaptics" MatchIsTouchpad "dina" Option "Tapbutton1" "1" Option "VertEdgeScroll" "1" EndSection

Urang balikan deui antarbeungeut grafis (éta kedah dianggo ku jalan kaluar sési sareng lebet deui) sareng Klik di dinya kedahna jalan. touchpad.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Mauricio cenahna

    Ieu netelakeun yén teu perlu pikeun ngabalikan sistem, ngan ukur antarbeungeut grafis.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Leres Mauricio .. Éta kajantenan kuring, hatur nuhun pikeun klarifikasi sareng pelesir kanggo anjeun di dieu 😀

      Édit: Ku jalan kitu .. Sabaraha cara anjeun tiasa nyarankeun kuring pikeun ngabalikan antarmuka grafis?

  2.   Perseus cenahna

    Kumaha upami elav, kontribusina anjeun damel satengahna pikeun kuring, tiasa dicarioskeun, kumargi kapan gDM némbongan éta tiasa dianggo sampurna, tapi nalika kuring lebet sareng mimiti damel, pamitan konfigurasi na. : S

    1.    elav <° Linux cenahna

      Kalayan kecap séjén, nalika anjeun ngaksés sési anjeun, Touchpad lirén damel. Naha éta? Coba ngadamel pangguna énggal pikeun ningali naon anu kajantenan.

      1.    Perseus cenahna

        Hapunten anu kasepna, touchpad henteu liren damel persis, anu lirén damel nyaéta «click on tap». Hapunten upami kuring henteu terang kumaha ngajelaskeun 😛

        1.    elav <° Linux cenahna

          Éta anéh. Éta sampurna pikeun sobat kuring .. Urang kedah nalungtik 😕

  3.   Perseus cenahna

    Ok, kuring ngumbar, kuring ngaksés pasipatan beurit sareng dina tab touchpad, aktipkeun pilihan: aktipkeun klik mouse nganggo touchpad. : S

    Nuhun kana sumbanganna ... 😉

  4.   Jesus Ballesteros cenahna

    Jigana éta tiasa dilakukeun tanpa ngédit file konfigurasi Xorg. Anjeun kedah lebetkeun sipat mouse sareng aktipkeun klik 😀

  5.   nolzifezzi cenahna

    hatur nuhun

    *** Paréntah: nonaktipkeun klik beurit ku touchpad, MATE ***

    Nganonaktifkeun klik beurit (taps, taps, taps) kalayan touchpad gampang dilakukeun sacara grapik. Salaku conto, dina Linux Mint 17 MATE, cukup buka ménu utama> Control Center> Hardware> Mouse> Touchpad, hapus tanda cek tina "Aktipkeun klik mouse ku touchpad" sareng tutup jandéla ieu. Ieu mangpaat pikeun urang anu biasana ngagunakeun touchpad tapi, panginten kusabab urang noélna sakedik, urang teu kahaja ngeklik, anu tiasa nyababkeun urang kaleungitan waktos, masalah, ... Kami resep nganggo tombol éksternal (biasana "di handap") pikeun klik.

    Pikeun ngahontal hal anu sami, paréntah ieu tiasa dianggo (dina konsol atanapi terminal atanapi tina dialog "Run an application", anu nembongan nalika mencét tombol Alt sareng F2 dina waktos anu sami):
    gsettings set org.mate.peripherals-touchpad ketok-to-klik palsu

    Pikeun ngaktipkeun deui kenop:
    gsettings set org.mate.peripherals-touchpad ketok-to-klik leres

    Ka, dina terminal, tingali naha éta aktip atanapi dinonaktipkeun:
    gsettings meunang org.mate.peripherals-touchpad ketok-to-klik

    Mangpaat pikeun ngagaduhan paréntah ieu dina skrip, sapertos dina anu tiasa urang laksanakeun saatos ngamimitian Live USB anu, salian ti nganonaktifkeun tombol konci touchpad, tiasa ngaktipkeun tata letak keyboard Spanyol, nempatkeun mesin pencari Firefox favorit urang, ...

    -------
    Dina GNOME 2 paréntah anu sami nyaéta:
    gconftool-2 -s -t bool / desktop / gnome / peripherals / touchpad / tap_to_click false
    gconftool-2 -s -t bool / desktop / gnome / peripherals / touchpad / tap_to_click true
    gconftool-2 -g / desktop / gnome / periferal / touchpad / tap_to_click

    =============
    sumber: http://www.elgrupoinformatico.com/comando-desactivar-pulsaciones-raton-con-touchpad-mate-t20619.html

  6.   Taroby cenahna

    hatur nuhun

    **** Pareuman touchpad nalika ngetik pikeun nyingkahan masalah, MATE ****

    Upami anjeun gaduh laptop (laptop, netbook, ...) panginten anjeun kajadian langkung ti sakali yén anjeun ngetik rada gancang sareng ujug-ujug kursor angkat ka tempat sanés, kecap atanapi frasa dihapus, disalin atanapi dipotong (sareng témpél) téks dimana waé, ... (hal anu ahéng, fénoména anéh, teu tiasa dijelaskeun hiji priori ...)

    Pikeun méréskeun masalah ieu, tiasa cekap nganonaktifkeun touchpad (touch panel) nalika urang nyerat (éta bakal tetep jalan sampurna sareng langsung nalika anjeun ngeureunkeun nyerat, tanpa aya masalah). Dina MATE (mis. Ku Linux Mint 17, qiana) kahontal ku ngajalankeun paréntah ieu (dina konsol atanapi terminal atanapi tina dialog "Run an application", anu nembongan nalika mencét tombol Alt sareng F2 dina waktos anu sami):
    [code] gsettings set org.mate.peripherals-touchpad nonaktipkeun-while-typing true [/ code]
    Pikeun mulang ka kaayaan sateuacana:
    [code] gsettings set org.mate.peripherals-touchpad nonaktipkeun-while-typing false [/ code]
    Ka, dina terminal, tingali kaayaan ayeuna:
    [kode] gsettings get org.mate.peripherals-touchpad nonaktipkeun-while-typing [/ code]
    Pikeun ningali entri sacara grafis, lari waé ...
    [kode] dconf-editor [/ kode]
    … Sareng buka cabang tina tangkal data (skéma -schemas- sareng entri -keys-) dugi ka asup éntri anu cocog: org, mate, desktop, periferal, touchpad, nganonaktifkeun-bari-ngetik. Pikeun ngarobihna, cukup pencét nilaina (Nilai), janten leres (leres) nalika ngaktipkeun kotak anu saluyu atanapi salah (salah) nalika nganonaktifkeun.

    Dina raraga ngajalankeun dconf-editor, éta mimitina kedah dipasang dina komputer. Éta tiasa dilakukeun contona tina Synaptic, Paket Manager.

    Upami salian ti (atanapi gaganti) dconf-editor kami masang dconf-fea urang tiasa ningali nilai input ku ngaéksekusi dina terminal:
    [kode] dconf read / org / mate / desktop / periferal / touchpad / nganonaktipkeun-bari-ngetik [/ code]
    Urang tiasa nganonaktifkeun touchpad nalika nyerat ku ngajalankeun:
    [kode] dconf nyerat / org / mate / desktop / périferal / touchpad / nganonaktipkeun-bari-ngetik leres [/ kode]
    Sareng kami ngaktipkeun deui:
    [kode] dconf nyerat / org / mate / desktop / periferal / touchpad / nganonaktifkeun-bari-ngetikkeun palsu [/ code]
    Catetan: Upami urang masang dconf-tools urang bakal kéngingkeun dconf-editor sareng dconf-klién.

    sumber: http://www.elgrupoinformatico.com/desactivar-touchpad-escribir-para-evitar-problemas-mate-t26856.html

  7.   bradelu cenahna

    Kadang-kadang anjeun kedah nganonaktifkeun touchpad. Misalna nalika mimiti nabrak sareng nempelkeun téks ka kami, tutup tab atanapi windows, jst. tanpa urang hoyong atanapi mesen na. Upami urang ngatur kalayan saé sareng keyboard sareng jalan pintasna atanapi urang ngagaduhan mouse USB anu praktis sareng murah disambungkeun, urang tiasa aman nganonaktifkeun touchpad na.

    Di lingkungan desktop MATE ieu gampang kahontal ku paréntah ieu:
    gsettings set org.mate.peripherals-touchpad touchpad-sangkan palsu
    Pikeun ngaktipkeun deui panel rampa:
    gsettings set org.mate.peripherals-touchpad touchpad-sangkan leres

    Éta ogé tiasa ditumpurkeun ku:
    sudo modprobe -r psmouse
    Pikeun ngaktipkeun deui:
    sudo modprobe -i psmouse
    o
    sudo modprobe psmouse

    Éta ogé tiasa ditumpurkeun ku:
    Daptar xinput ka-1
    Xinput 2 set-prop x "Alat Diaktipkeun" 0 (sanés x nilai id touchpad)
    Pikeun ngaktipkeun deui: xinput set-prop x "Alat Diaktipkeun" 1