Kumaha ngaoptimalkeun boot Linux kalayan E4rat

E4 beurit (Ext4 - Reducing Access Times) nyaéta sapasang parabot keur nyepetkeun prosés boot, ogé aplikasi anu dimuat nalika ngamimitian, ngadaptar file anu dianggo dina 2 menit mimiti ngamimitian, mindahkeun aranjeunna y preloading aranjeunna, sahingga ngaleungitkeun waktos milarian sareng telat rotasi. Ieu ngakibatkeun tingkat transfer hard drive anu luhur.


Prosés na diwangun ku tilu léngkah: ngumpulkeun informasi ngeunaan ngamimitian, reallocating file, teras dimuat dina unggal ngamimitian.

Émut yén ieu ngan ukur dianggo ku disk magnét sareng aranjeunna kedah diformat dina ext4.

Urang bakal mimitian ku download program.

Sateuacan dipasang, urang kedah ngahapus ureadahead, supados henteu bénten sareng éta:

sudo dpkg --purge ureadahead ubuntu-minimal

Kami masang katergantungan pikeun e4rat:

sudo apt-meunang install libblkid1 e2fslibs

Teras we masang program.

Ayeuna kuring badé ngajelaskeun ka anjeun sakumaha gampang-gancangna kumaha jalanna. Mimiti, urang kedah ngédit grub atanapi grub2 urang sabisana:

sudo nano /boot/grub/grub.cfg

Dina file urang milari garis anu sami sareng ieu:

linux   /boot/vmlinuz-2.6.38-10-generic root=UUID=92f37630-c3b4-476b-a0ab-f4a0d9f4180f ro

Sareng kami nambihan hal-hal ieu kana tungtung garis:

init = / sbin / e4rat-kumpulkeun

Bisi kuring, siga kieu:

linux /boot/vmlinuz-2.6.38-10-generic root = UUID = 92f37630-c3b4-476b-a0ab-f4a0d9f4180f ro sepi Santika vt.handoff = 7 init = / sbin / e4rat-kumpulkeun

Léngkah sateuacanna urang tiasa ngalakukeun persis sami ti mimiti, nalika layar grub kaluar, kami aya dina garis OS kami sareng kami mencét 'e' pikeun ngédit éta. Upami anjeun ngagaduhan sababaraha sistem dipasang dina disk, langkung gampang pikeun ngalakukeunana, sabab urang ulah aya hubungan sareng ngamimitian anu sanés.

Sakali ieu réngsé, urang tutup éditor Ctrl + X, sareng balikan deui.

Nalika éta réngsé ngamuat sistem, urang kedah muka program anu biasana urang mimitian langkung sering, sapertos peramban, pangurus surat, sareng sajabana ..., urang kedah dua menit pikeun ngalaksanakeunana. Sakali ieu réngsé kami pastikeun yén file log parantos didamel.

ls / var / lib / e4rat /

Jawabanna kedah ngamimitian.log, upami éta henteu nunjukkeun naon-naon anjeun kedah ngulang léngkahna deui.

Ayeuna urang balik deui pikeun ngédit grub, waktos ieu urang ngalakukeun éta tina layar utama ku mencét e, sakumaha anu kuring dijelaskeun di luhur. Sareng kami nambihan parameter tunggal dina tungtung garis anu kami sebatkeun sateuacanna, sapertos kieu:

linux   /boot/vmlinuz-2.6.38-10-generic root=UUID=92f37630-c3b4-476b-a0ab-f4a0d9f4180f ro single

Kami nutup sareng ngabalikan deui, tapi waktos ieu urang ngalakukeunana dina modeu aman atanapi tina garis paréntah. Asup nganggo nami pangguna sareng kecap akses kami sareng ngaéksekusi:

sudo e4rat-realloc /var/lib/e4rat/startup.log

Sakali ieu réngsé, e4rat mimiti mindahkeun file tina disk anjeun, (éta tiasa nyandak waktos), nalika éta réngsé, urang balikan deui.

sudo shutdown -r ayeuna

Sangkan programna salawasna dijalankeun dina mimiti sareng lumangsung sanajan urang ngamutahirkeun, urang ngédit grub kami:

sudo nano / jsb / standar / grub

sareng urang milari garis na:

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT = "splash sepi"

Kami nambihan garis ieu sateuacan percikan sepi,

init = / sbin / e4rat-preload

Tetep cara kieu.

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT = "init = / sbin / e4rat-preload sepi percikan"

Kami nyimpen file, sareng muat deui grub:

sudo update-gana

Kami parantos gaduhna. Ti ayeuna, program anu biasa bakal gancang dimuat nalika ngamimitian.

Kanggo inpormasi lengkep, anjeun tiasa nganjang ka halaman proyék di sumberna.

sumber: Zona Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

15 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ngeunaan Urang Sunda cenahna

    Halo saé, hatur nuhun parantos ngajawab, kuring parantos nyobian ngalaksanakeunana tapi kuring henteu hasil, upami anjeun ngagaduhan waktos pikeun ngapdétkeun tulisan ku LM éta bakal saé pisan, hatur nuhun Pablo.

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Dina waktos éta kuring parantos nyobian nganggo Ubuntu. Sigana mah kedah aya bénten-bénten ageung sareng LM.
    Surak! Paul.

  3.   Ngeunaan Urang Sunda cenahna

    Halo alus pikeun kontribusina, patarosan abdi upami anjeun parantos nyobian nganggo LM 13? Dianggo ?.
    Salam tur nuhun

  4.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Persis! Éta ogé tiasa dianggo dina distro anu sanés. Ideu na ngenalkeun program, ngajelaskeun léngkah-léngkah pamasangan anu pang anyarna (umumna pangguna Ubuntu sareng kaseueuran pamiarsa blog). Sing saha anu nganggo distro sanés pasti bakal terang naon anu kedah dilakukeun atanapi dimana milari inpormasi lengkep.
    Surak! Paul.

  5.   Darso006 cenahna

    Kuring parantos nyobian na kaleresan kuring kaleungitan gdm, kuring nganggo trisquel 5.0 anu didasarkeun kana Ubuntu 11.04, kuring hoyong terang upami aya file anu tiasa diédit kanggo ngahanca lingkungan grafis kuring, hatur nuhun

  6.   Joshua cenahna

    Éta ogé tiasa dianggo pikeun distro anu sanés, contona dina Archlinux ñ.ñ
    https://wiki.archlinux.org/index.php/E4rat_%28Espa%C3%B1ol%29

    Wasalam

  7.   Adrian garcia cenahna

    Éta moal ngantep kuring masangna, ieu anu kuring kéngingkeun di terminal:

    CMake Error di /usr/share/cmake-2.8/Modules/FindBoost.cmake:1138 (pesen):
    Teu tiasa mendakan perpustakaan Boost anu dipénta.

    Teu tiasa mendakan file naekeun Boost. Punten atur BOOST_ROOT kana akar
    diréktori ngandung Boost atanapi BOOST_INCLUDEDIR kana diréktori anu aya
    Ngaronjatkeun lulugu.
    Call Stack (telepon pang anyarna heula):
    CMakeLists.txt: 20 (find_package)

    Kasalahan CMake di src / cmake / Findext2fs.cmake: 17 (PESAN):
    Teu tiasa mendakan ext2fs
    Call Stack (telepon pang anyarna heula):
    src / CMakeLists.txt: 57 (FIND_PACKAGE)

    - Ngonpigurasikeun henteu lengkep, aya kasalahan!

    Wasalam

  8.   Adrian garcia cenahna

    Ok, anjeun tiasa ngaunduh paket deb, sumberna diunduh langsung ka kuring.

  9.   Envi cenahna

    Pendaptaran, relokasi, sareng file sateuacanna katingalina saé, tapi ...

    Naha peryogi lami pisan pikeun ngamimitian sebaran Linux? Naha masalah jasa anu kami ngajalankeun? Naha urang tetep ngangluh ngeunaan hal anu sami?

    Henteu butuh kuring langkung ti ngan ukur ngahurungkeun telepon sélulér sareng lebetkeun kode idéntifikasi, sareng kuring gaduh drama sareng Ext4 kumargi distro panyalametan ayeuna mah, Slax, henteu ngatur sistem file ieu ayeuna, anu parantos ngabutuhkeun waktos. 😉

  10.   Adrian garcia cenahna

    Naha hal sapertos kieu kajantenan ka anu sanés?

  11.   silvafull cenahna

    Anjeun kedah ngédit file konfigurasi grub salaku pangguna super tina sistem ... Jelas ku cara ieu éta moal nyimpen parobahanana. Surak ...

  12.   Ja cenahna

    Ngan pikeun Ubuntu?

  13.   Adrian garcia cenahna

    Nya, kuring ngagaduhan masalah nalika ngédit tina boot.
    Pulsa e, nambihan hiji kana garis sareng pulsa ctrl + x
    Saatos ieu layar janten hideung sareng kuring kedah ngabalikan deui.
    Kuring balik kana éditor sareng ningali yén parobihanana henteu acan disimpen.

    Wasalam

    1.    mcbanana cenahna

      Hatur nuhun, éta digawé sampurna dina Debian. Teuing gumantungna (libboots) tapi sadayana ok.

  14.   Lorenzo cenahna

    Kuring pikir optimasi ieu henteu kapake pikeun drive SSD, leres?

bool (leres)