Kumaha ngaoptimalkeun Sistem Operasi GNU / Linux kami?

Aplikasi pikeun Ngaoptimalkeun GNU / Linux

Aplikasi pikeun Ngaoptimalkeun GNU / Linux

Ngoptimalkeun, atanapi sacara khusus ngaoptimalkeun Sistem Operasi kami nyaéta ningkatkeun kinerja sami, tina ngawujudkeun logis (parangkat lunak) anu tangtu atanapi parobahan fisik (perangkat keras). Dina hal parobihan parangkat keras, Sistem Operasi tiasa diuntungkeun ku pembaruan atanapi paningkatan dina Hard Disk Space, RAM Memory, CPU Type, sareng anu sanésna.

Dina kasus anu merhatoskeun kami pikeun ieu publikasi, tip atanapi rekomendasi bakal aya dina tingkat anu logis, sapertos panggunaan aplikasi atanapi palaksanaan tindakan téknis anu ngamungkinkeun urang pikeun ngajaga tingkat performa sareng operabilitas tinggi tina Sistem Operasi kami dina enol biaya.

Optimalkeun nganggo Terminal

Pikeun anu resep kana Terminal sareng Naskah anu diprogram, aya pilihan sapertos kieu: «Kumaha carana ngalaksanakeun GNU / Linux Maintenance nganggo Script? y Kumaha carana ngadamel Data Cadangan dina Peralatan nganggo Shell Scripting? anu urang ngobrolkeun nembé. 2 conto ieu nutupan aspek mendasar pikeun ngajaga Sistem Operasi kami anu mutahir, anu ngajaga Sistem Operasi kami diperbarui sareng bébas tina sampah digital sareng ngajagi data anu dihosting di dinya aman.

Nanging, perwujudan tina kagiatan ieu ku cara manual atanapi otomatis tiasa teras dilengkepan ku cara masang sababaraha bungkus atanapi nyaluyukeun sababaraha elemen pikeun ningkatkeun tingkat épisiénsi, stabilitas sareng / atanapi kaamanan OS Conto anu saé pikeun ngaoptimalkeun nganggo aplikasi terminal tiasa janten pamasangan sareng konfigurasi bungkus »Preload» sareng »Prelink« tambah bungkus »Deborphan» sareng »Localepurge«.

Paréntah ngaoptimalkeun OS: prelink sareng preload

Preload sareng Prelink

Pramuat nyaéta aplikasi terminal anu nganalisa aplikasi mana anu paling sering dianggo, sareng pre-beban dina mémori RAM alat sahingga ngirangan waktos ngamimitian anjeun nalika ngajalankeun aranjeunna. Sedengkeun pre-link éta ogé aplikasi terminal tapi éta éta jawab nyepetkeun dimuat dinamis perpustakaan OS sareng aplikasi penting.

Kalayan 2 aplikasi ieu babarengan, ngaoptimalkeun Sistem GNU / Linux urang gampang pisan.

Paréntah ngaoptimalkeun OS: deborphan sareng localepurge

Deborphan sareng Localepurge

Deborphan mangrupikeun utiliti anu mendakan bungkus "yatim" dina Sistem Operasi kami. Hayu urang émut yén bungkus aya dina kaayaan »budak yatim» nalika nalika nyabut paket indung (paket anu masangkeun batur liwat kagumantungan sacara otomatis), saur paket »anak" tetep dipasang dina disk tanpa aya gunana, nyandak rohangan anu teu aya gunana.

Deborphan nangtoskeun paket mana anu sanés gumantung kana pamasangan anjeun, sareng nunjukkeun daptar bungkus ieu. Utilitas utama na nyaéta milari perpustakaan, tapi tiasa dianggo ku bungkus sadaya bagian.

Mangpaat canggih tina Deborphan tiasa diterapkeun nganggo garis paréntah ieu:

sudo apt remove --purge `deborphan --guess-all`; sudo apt remove --purge `deborphan --libdev`; sudo dpkg --purge $(deborphan --find-config)

waktu Localpurge mangrupikeun utiliti anu ngahapus sadaya manual sareng pitulung anu aya dina basa anu sanés dibandingkeun sareng anu dikonfigurasi ngalangkungan éta dina Sistem Operasi.

Ieu mangpaat pisan kumargi sajumlah aplikasi anu saé condong masang manual sareng bantosan, dina basa anu sering urang (Spanyol sareng Inggris), sareng ogé dina basa sanés anu pastina moal kami anggo. Dina jangka panjang, condong nyandak seueur rohangan dina hard drive urang, kalayan data anu moal kami anggo.

Sababaraha aplikasi sanés ieu mempermudah urang ngaoptimalkeun Sistem Operasi GNU / Linux kami.

Setélan Terminal

Sareng diantara panyaluyuan anu tiasa disertakeun nyaéta:

  • Anggo, sajabi ti akar super-pangguna, pangguna pangurusnyaéta pangguna anu nganggo idin root ngonpigurasi pikeun nganggo paréntah sudo, sareng pangguna normal pikeun masing-masing pangguna pikeun asup kana komputer pikeun ngagunakeun éta.
  • Anggo skrip log kajadian terminal, anu nyatakeun unggal paréntah anu diketik dina konsol atanapi terminal pikeun nyimpen rékaman anu dipercaya jeung bisa diédit tina unggal paréntah anu diketik dina éta. Urang bakal ngajelaskeun ieu langkung jauh dina pos anu payun.
  • Tetep nilai anu leres tanggal sareng waktos BIOS sareng Sistem Operasi.
  • Pastikeun konfigurasi anu leres tina file »interfaces«, »resolv.conf«, »NetworkManager.conf» sareng »sumber.list«

Dina tingkat aplikasi grapik

Dina tingkat ieu aya seueur aplikasi anu saé anu tiasa disarankeun tapi pikeun henteu ngajantenkeun daptar ageung sapertos kitu urang tiasa nyarankeun sababaraha sapertos:

BleachBit: Aplikasi pikeun ngaoptimalkeun GNU / Linux

bleachbit

Bleachbit mangrupikeun utilitas multiplatform anu fungsina utamina pikeun ngosongkeun rohangan dina hard disk urang, sapertos "ccleaner" anu kawéntar sareng praktis dina Windows. Sareng sapertos »ccleaner«, éta ngamungkinkeun urang mupus file, ngaminimalkeun kasempetan pikeun pulih.

Ieu langkung éfisién ngajaga privasi sareng kaamanan urang, ngamungkinkeun urang pikeun langkung épisién ningkatkeun rohangan bébas sacara téoritis dina disk kami, ngajamin yén pihak katilu moal pernah tiasa milarian data atanapi sahenteuna gampang.

Aplikasi anu saé pisan pikeun gaya ieu nyaéta: Sweeper, Stacer y gcleaner.

Baobab: Aplikasi pikeun ngaoptimalkeun GNU / Linux

baobab

Mangrupikeun utiliti grafis anu ngagampangkeun presentasi visual inpormasi ngeunaan konsumsi rohangan dina hard drive, sapertos perséntase panggunaan, rohangan bébas, ukuran diréktori sareng file OS kami Baobab sanggup ngadeteksi parobihan dina Hard Drive sacara real waktos sareng nganalisis éta henteu paduli naha éta unit jauh atanapi lokal, diantara fasilitas sanésna. Éta tiasa dipasang ngalangkungan konsol ti Repositori Distros anu paling umum.

Aplikasi anu sami sareng Baobab anu tiasa dilaksanakeun: file lampu, JDiskReport, QDirStat y k4dirstat.

Aplikasi pikeun ngaoptimalkeun GNU / Linux: FSlint

FSLint

Mangrupikeun saperangkat pakakas anu ngamungkinkeun pangropéa (beberesih) file anu teu perlu atanapi kaleuleuwihan dina Sistem Operasi. Éta kalebet GTK + Interface Grafis, ditambah antarbeungeut paréntah. Sadayana pikeun épéktip pulih ruang disk. Éta tiasa dipasang ngalangkungan konsol ti Repositori Distros anu paling umum. Éta ogé ngagaduhan kamampuan pikeun uninstall bungkus sareng milarian hal-hal sapertos:

  • File gaduh duplikat
  • Ngaran file anu ngagaduhan masalah
  • Berkas sementara
  • Tautan simbolis rusak atanapi luntur.
  • Diréktori kosong
  • Binér yatim.

Aplikasi anu sami sareng FSLint anu tiasa dilaksanakeun: Duplikat Panimu Payil y GDuplikatFinder.

Upami anjeun terang batur anu tiasa ngabantosan kami, koméntar aranjeunna! Upami teu kitu kuring ngarepkeun yén tulisan ieu sapertos biasa ngabantosan urang sadayana pikeun ngajantenkeun Sistem GNU / Linux urang sami atanapi langkung saé tibatan propriétari anu sanés! Dugi ka postingan salajengna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hector elizalde cenahna

    Salam, kuring parantos nganggo BleachBit dina sistem Linux Mint 19.2 kuring sareng kaleresan parantos dianggo pisan pikeun kuring, gampang dipasang sareng nganggo pro anjeun kedah ati-ati nalika ngagunakeunana dina modeu Root, kumargi anu dihapus tiasa leungit salamina. ti ditu kaluar éta saé pisan

  2.   Paul letelier cenahna

    Pos anu saé, tapi kuring henteu bakal nyarankeun nganggo Dephorban kalayan arahan anu ditetelakeun, sahenteuna henteu pikeun anu henteu ngalaman (sapertos kuring). Éta salah konfigurasi keyboard sareng mouse nalika lebet kana desktop, janten kuring kedah ngalakukeun instalasi deui xserver-xorg ... Henteu aya anu serius, tapi kuring nyéépkeun sababaraha jam pikeun nalungtik kumaha ngalereskeunana. Surak

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Pablo. Pasti Deborphan mangrupikeun paréntah anu ati-ati, kumargi, upami anjeun teu ngalaman sareng anjeun nampi hapusan naon anu tiasa dipundut ku Deborpahn, masalah sapertos anu anjeun laporkeun tiasa timbul, kuring nyéépkeun seueur di awal ku paréntah éta.