Kumaha ngaoptimalkeun kinerja anjeun sareng Devilspie

devilspie mangrupikeun program pikeun Linux anu ngamungkinkeun anjeun netepkeun tingkah tingkah tingkah tina desktop nganggo file konfigurasi. Kasus anu biasa nyaéta: "aplikasi X kabuka dina Desktop Z" atanapi "nempatkeun terminal dina handapeun desktop, dibarengan ku wallpaper", sareng sajabana.


Salah sahiji paningkatan dina pangatur jandéla distribusi Linux dina Windows nyaéta desktop anu diwangun ku sababaraha daérah padamelan. Seolah-olah anjeun gaduh sababaraha méja mandiri pikeun ngatur jandéla anjeun.

Dinten anu sanés kuring ngagaduhan ideu yén éta moal goréng upami, contona, nalika kuring ngaluncurkeun pamaca surat, éta dibuka dina rohangan kerja khusus. Janten, éta tiasa dijalankeun dina "latar" permanén dibuka tanpa ngaganggu kuring.

Akhirna, kuring mendakan alternatif pikeun ngalaksanakeun ieu. Sareng ieu berkat aplikasi Iblis's Pie.

Pai Iblis naon anu anjeun nawiskeun nyaéta kontrol anu langkung ageung kana paripolah windows anjeun. Jang ngalampahkeun ieu, éta nganalisis jandéla anu nuju didamel dina desktop sareng, dumasar kana file konfigurasi, ngalaksanakeun tindakan: mindahkeun éta, ngaleutikan atanapi maksimalkeunana, ngarobah ukuranana, kirimkeun ka daérah padamelan anu sanés, nyumputkeun hiasan na, jst .

Konfigurasi Pie Iblis dilakukeun nganggo file nganggo extension * .ds anu disimpen dina folder ~ / .devilspie. File téks ieu tiasa diédit nganggo tata ngaran anu khusus pisan. Dina foosel.org aya tutorial anu lengkep (dina basa Inggris) dina masalah éta.

Pamasangan sareng konfigurasi

Mimiti, pasang devilspie:

sudo apt-meunang install devilspie

Ayeuna damel dina folder HOME anjeun diréktori dimana file konfigurasi bakal disimpen:

mkdir ~ / .devilspie

Teras jantenkeun file konfigurasi anu munggaran dina folder éta. Salaku conto, supados Firefox sok dibuka dina Desktop nomer 2:

nano ~ / .devilspie / firefox.ds

Sareng nempelkeun ieu:

(upami
(nyaéta (application_name) "Firefox")
(mimiti
(set_workspace 2)
(maksimalkeun pungsi)
)
)

Anu nganggo compiz kedah ngarobih sauran "set_workspace" janten "set_viewport".

Ngajalankeun devilspie dina terminal teras uji naon anu lumangsung nalika anjeun ngajalankeun Firefox. Sakuduna dibuka di daérah padamelan nomer 2.

Tutup Firefox sareng di terminal pencét Ctrl + C pikeun ngeureunkeun palaksanaan devilspie.

Ti dieu anu kedah anjeun lakukeun nyaéta ngédit file konfigurasi pikeun ngadamel windows numutkeun selera sareng kabutuhan anjeun. Upami anjeun hoyong ngadamel file konfigurasi kanggo aplikasi anu khusus, kuring nyarankeun pikeun ngalakukeun ieu: dina file * .ds kuring nyerat (debug). Buka aplikasi anu anjeun badé atur. Teras kuring ngajalankeun telepon ka devilspie deui dina terminal. Anjeun bakal kéngingkeun hal anu sami sareng:

Judul Jandéla: 'Desktop'; Ngaran Aplikasi: 'Pangatur file'; Kelas: 'Nautilus'; Géométri: 280 × 800 + 0 + 0
Judul Jandéla: 'Top Panel'; Ngaran Aplikasi: 'Top Panel'; Kelas: 'Gnome-panel'; Géométri: 1280 × 25 + 0 + 0
Judul Jandéla: 'Panel Handap'; Ngaran Aplikasi: 'Panel Handap'; Kelas: 'Gnome-panel'; Géométri: 1280 × 25 + 0 + 775

Kalayan inpormasi ieu anjeun bakal tiasa kéngingkeun nami-nami aplikasi kanggo dianggo dina file.

Tungtungna, perlu disebatkeun yén Devil's Pie kedah didaptarkeun dina sistem Sesi supados ngalir sacara otomatis nalika komputer hurung. Kanggo ngalakukeun ieu, tong hilap nambihan ngalangkungan Sistem -> Preferensi -> Aplikasi dina ngamimitian. Pencét kana "Tambihkeun" sareng ngadamel program ngamimitian anyar, namina Iblis's Pie sareng paréntah devilspie.

gdevilspie

Anjeun sanés sobat dalit terminal? Naha konfigurasi file .ds rumit teuing pikeun anjeun? Pikeun ieu aya gdevilspie, antar muka grafis anu ngamungkinkeun anjeun gampang ngadamel sareng ngédit file .ds.

Pikeun masangna, ngajalankeun ieu di terminal:

sudo apt-meunang install gdevilspie

sumber: Marcoscruz


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Abdi henteu tiasa ngawartosan anjeun ... Kuring nganggo Openbox sareng éta tiasa dianggo saé ...: S
    Saha waé anu nganggo salah sahiji versi panganyarna tina Ubuntu?
    Surak! Paul.

  2.   Oscar Torrente Artero cenahna

    Program ieu dirancang pikeun digawe sareng Metacity. Kalayan Gnome3 -at Mutter- atanapi sareng Unity -or Compiz- damelna? Halaman resmi teu acan diénggalan mangtaun-taun ...

  3.   Oscar Torrente Artero cenahna

    Hei, Devilspie badé ka Metacity. Kalayan Gnome3-nyaéta, Mutter-, naha éta ogé jalan? Halaman wéb resmi henteu acan diénggalan sababaraha lami ...

  4.   Alebils cenahna

    halo
    nalika ngajalankeun éta ti terminal ngawartosan kuring

    Teu aya s-ekspresi anu dimuat, ngadaptarkeun

    Kuring nganggo ubuntu 10.04 sareng Compiz